Ocak 2013 'te Anne Olacaklar Burada Toplanalım..

bebeğiniz kız mı erkek mi olucak

• Ankete Katılan
    159
  • Anket Kapalı .

ya canım hiç sorma, ilk yudumu tedirgin aldım, hemşire güldü güzeldir tadı dedi, ciddi yoğun olmayan limonata gibiydi.. bence şekerli suyu limonla tatlandırmışlardı benimkinde.. evet renkli ultrasonda bakılıyor, ama bildiğin sırtı dönük bakmadı bile, babası yoktu bence onu aradı ve küstü bize.. :)) boyum 1,68..kilom da 59la başlamışım, yine doktorda tartıldım bu sabah 66 çıktım.. ama bu hafta birden arttım, 1,5 hafta önce 53-54 lerdeydim..Allahtan kollarım bacaklarımda kalınlaşma yok, hatta göbeğimi görmeyen anlamıyor hamile olduğumu..baştan beri karnım büyüktü, öyle de devam edicek sanırım..güzel dileklerin için tşk, inş. hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza yavrularımızı..

bir konuyu sormayı unuttum, doktor önümüzdeki 3 hafta içinde fetal eko çektirebilirsin dedi, sizin doktorlardan isteyen oldu mu? doktor bunu söyleyince ben biraz duraksadım sanırım, o da bişey rutin olarak öneriyorum dedi, bebeğin kalp damarlarına ve kapakçığına bakılıyormuş.. sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında bilgisi olan var mı? sevgilerimle..

yazdıklarının içinde en çok toprak hoşuma gitti..ben İlkay çok beğeniyorum ilk ya o bakımdan.bakarsın 2. si kız olur onuda Sonay koyarsın ...benim 7 sene önce oğlum doğduğunda aklıma hiç gelmemişti bu isimler...ama ben oğlumun isminide çok seviyorum Burak..ama hala kızıma bi isim beğenemedim :44::44:

ben fetal eko çektirdim.riskli bir gebeliğim olduğu için doktorum bana zorunlu tuttu.ilk 3 ay habersiz olduğum için çok ilaç kullanmıştım.zaten ilaç kullanımı bebekte en çok kalbe ve böbreğe etki edermiş.ama ilaçlar yüzünden olmasada çektirirdim.bebeğimin kalbinde bir sorun varmı yokmu diye baktırırdım.sonuçta bebek ve benim için zararlı bir uygulama değil.sadece biraz maliyetli :::))rutin girdiğim ultrason cihazıyla baktılar ölçtüler herşeyimiz damarlarımız normal çıktı.içim rahat en azından .....

kızlar ya ben çok kötü grip oldum.ilaçsız nasıl atlatabilirim.ıhlamur adaçayı günde bir bardak diyolar önerisi olan varmıı?????

valla benden de istedi, her hastamdan istiyorum dedi.. maliyetli mi .. bu da mı.. valla soyup soğana çevirdiler.. neyse..
geçmiş olsun sana da canım, ben de geçen hafta griptim, hemen yazayım dedim.. :) 2 günde atlattım, şimdi herşeyden kararında içmemiz gerektiği için, ocağın 4 gözüne ayrı içecek hazırladım, birinde ıhlamur, birinde elma+limon, diğerinde meyan kökü,havlıcandı falan evde hangi ot varsa, diğerine de tabi ki çorba.. işte bu dörtlü, üstüne portakal suyu bol bol sıkıp içtim.. ve tabi 2. gün sevgili annemin ilgisini de katmak lazım.. şükürler olsun 3. gün işe başladım.. bol çeşitli sıvı tüket ve dinlen canım, çok geçmiş olsun.. bir de boğazında öksürmeden kaynaklı tahriş ya da karnında zorlama hissedersen, boğaz pastili kullan, doktorum boğaz pastili ve parol alabilirsin çok sıkışırsan demişti.. çok geçmiş olsun..

Canım benim,

Bazen yazdığın yorumlara bakıp keşke bu kız ile bir yerlerde tanışmış olsaydım diyorum. KAlbin ne kadar temiz.Hem umut hem mutluluk veriyorsun. Eşim ilk bu siteye girdiğimi gördüğünde böyle saçma sapan sitelere girip bunaltma demişti kendini. Oysa ki, aylarca gideceğim ve bir sürü paralar harcayacağım psikolog tedavisine eşdeğer bence bu yazılanlar.
Söylediklerini yapıyorum hatta "hmmmmm, rahat dur bakalım, acele yapma" diye kızıyorum ama.. Umarım anası gibi değildir, laf dinler )
Dikiş kısmı içinse söylediğin çok doğru ancak bu olay hem anne hem bebek için travmatik bir olay maalesef. Mümkünse ilaç,hormon falan yatarak atlatmak amacımız. Bir de dikiş sonradan bela olabiliyor başa. Mesela çocuk çok kararlıysa ve normal doğuma geçersen hadi bakalım doğum anında bi de o dikişlerden kurtul!!
Amaaaa, bize bişi olmıcak, ben beklicem hemde son ana kadar. :)
Bi de şu ağrılarım olmasa..
Her türlü iyi dileğin için sağol. Umarım senin ve herkes için mutlu son olsun. Herşey süpppeeerr olsun.. :)

Olay şöyle, tabiki sadece rahim ağzını dikmek sonuç vermiyor. Aynı anda kasılmaları engelleyen ilaçlar ve hormon takviyesi alıyorsun. Bu sayede kasılmalar azalıyor. Zamanın geldiğinde kasılmalardan kastımı daha iyi anlayacaksın. İşte o kasları biz şu anda iptal etmeye çalışıyoruz. Ondan sonra da eğer kasları tam olarak iptal edemezsek bu durumda huni biçimini almış olan rahim ağzı konumunu -ki bebek o huninin en geniş yerinden başlayarak aşağıya doğru iniyor yavaştan - tekrar olması gereken hale getiriyoruz. Ama amaç öncelikli olarak dikiş değil, çünkü bu işelem tabi kalan kişiler çokta hoşnut değiller :)

En kısa ve basit anlatımla olayımız bu :)) Ama hiiiç gerek kalmadan atlatcaz biz. Acele yapmıcak benim minik oğlum. Sakin olcak. Ne kadar geç gelirse annesi ona o kadar çok cici alabilir. :))
Herşey gönlünce olsun. Sevgiler

kızlar selam hazırlıklara başladınızmı, neler aldınız bebişinize hayırlısıyla kucamıza alırız inşallah bebeklerimzi

Ay ben dayanamıyorum. Her gördüğümü alıyorum. Şimdiden 5 bebeklik kıyafetimiz oldu nerdeyse. :) Hemde dışarı çıkmam yasak olmasına rağmen internetten çılgına bağladım. Odasını da sipariş ettim. :)))
Olay şu ki, biz iyiyi düşünmek zorundayız ki o da iyi ile yoğrulsun. Tabi ki alacaksın bebişini kucağına ve tabi ki Allahın yüce takdiri.. Ama her ne olursa olsun sen annelik duygularını en güzel şekli ile hiç korkmadan yaşamalısın. Dünyadaki milyonlarca anneden hiiiç farkın yok senin, tabi ki seninde bebeğin sağlıklı ve mutlu olacak. Hep iyiyi düşün, mutlu ol, aklına kötü bişi getirme. Birçok şeyi bilme, duyma. Kötü gelen hiçbir şeyi dinleme,okuma, izleme. :) Git rahat rahat cicilerini al. Kendine şöööle şık mı şık lohusa cicileri al, lohusa yatağın için çeyizlerini aç bak odanı nasıl düzenleyeceğini hayal et.Şööle cicili hastane çıkışları al. Kendini mutlu et, unutma ki her ne olursa olsun senden daha önemli bir şey yok hayatta. Sen varsan bu dünya ve müstakbel evladın var. Sen yoksan Dünya da yokkkk.. Kendine iyi bak canım.. ))

çatlaklar için bu zamana kadar çare yoktu ama haftasonu bı programda guzellık uzmanı artık lazerle tedavı ımkanı var dedi ama lazer epilasyon gıbı uzunca seans seans gıdılıyormuş

Aynen dediğin gibi bişi var ama doğumdan hemmen sonra başlamak gerekiyor.Yani zaman geçmeden ve renkleri değişmeden. Bide maalesef sonuç mükemmel değilmiş. Ama hallice, minik olanları tamamen yok ediyormus ama hepsinde tam sonuç yok maalesef. Ama olsun, olursa bişi denemeye değer. Bu arada ben eski vücudumu çok özledim. Tekrar eski halme gelişimin hayali ile yaşamıyorum desem yalan olur. Doğumdan hemen sonra acilinden bi spor salonu şart!!

Gelişmiş ultrason ile bakılıyor. Bişi değil, daha ince, ayrıntılı bişi. Biz de yaptırdık. Yaptır rahat et. Sorun yok yani. Önlem olarak. Bi sorun yoksa bişi çıkmaz. Rahat ol ))

Eveeettt.. Grip olmuş bi arkadaşımızı daha burada görmekten onur duyduk.. Geçmiş olsun şekerim. Aynı durumu bende geçen ay ağlaya ağlaya atlattım. Öncelikle ilk ilacımız sabır. Sonra evden çıkmadan, bööle her yeri kapatıp yatmak (ki sabır burada da işe yarıyor ) Sonra günde 3 küçük bardaktan fazla olamamk kaydı ile boolll limonlu ıhlamur içmek. adaçayından uzak duruyoruz zira rahimde kasılmalara neden olabiliyor. Bir de benim süpper faydasını gördüğüm şey, banyonun heryerini kapat, duşu en sıcağa getir, duşun giderini kapat, küvete buğuseptil dök, sonra gir o kokuyu içine çeke çeke duş al. Süper oluyor, ooohh rahatlıyorsun. Sonra çık kurulan yat yatağa. Bu arada hemen ardından tabi güzel bi bardak ıhlamur ya da sıcak bir çorba (Çorba tarifi: migrostan az bir kuzu kemiği al, sonra mercimek çorbası yapar gibi mercimek-kırmızı-, soğan, patates,havuç,biraz kereviz-yapraklarıda olsun-, boolll sarımsak- doğal antibiyotik-, kemikler, belki biraz brokoli- birazlar baya bi az olcak abartma tadı kaçmasın-, biraz tuz. koy düdüklüye güzelce pişir bi 20 dakka. sonra geçir süzgeçten.) bol bol limonla ye. yanında da kalan brokoliyi şöyle buharda haşlayıp sarımsak limonla ye. 3 gün sonra turp gibisin. Turp demişken turp çok çok tüket ki bunu bana doktor tavsiye etti, özellikle üst solunum yolları için birebir. Bunun içinde tavsiyem, siyah turp, kırmızı turp ve şalgam(migroslarda falan var),1 şalgam, yarımşar turbu rendele, seviyorsan bi de havuc içine. bol limonlu.. Afiyet bal şeker olsun. Bomba gibi olursun kısa zamanda.

Ben ölüyodum, nefes alamama, öksürük, ateş. mahvolmuştum. Aldım kendimi 3 günlük küre, ooohh..mis gibi.. yat dinlen canım benim. Şimdiden çoook geçmiş olsun. Haber ver sağlık durumunu çok yorma kendini de bebişini de

Doğru tespit canım. ana kucağı çözüm gibi başlangıçta. hoop arabaya hoop ele. bi de karda çamurda uğraşmamız gerekmez araba aç kapa.. Bi arkadaşımda öyle yaptı çok raat dedi. sonra havalar cici olunca şööle fiyakalı bi araba alırız.

ben bunun aslını gördüm ve tabbiki dayanamadım ve aldım. İstinye parkta var. çok rahat gibi duruyor. benim içine girip yatasım var yani. ben ayrıca bir de mobilya takımı aldım, yatak yanına da 6 aya kadar yatabileceği bi beşik patlatırsam tamamdır. rahat etsin minik melekler ))
Lohusa içinse, mavi bi takım aldım,gecelik,pijama,sabahlık. sonra dayanamadım şööle dantelli şık bir takım daha aldım,o beyaz,pijama sabahlık takım. bizde melek gibi olalım.
Kırmızıyı düşünmemiştim ama sarışın olduğum için çokta seksi olmayayım diye düşündüm şimdi. Esmerlerde kırmızı çok tatlı oluyor ama sarışınlarda sanki biraz fazla. kırmızı başıma takarız artık

benim durum daha vahim bebeimmm 70 boy 55 le kaldım tam 24 haftam doldu bugun vee 65 kıloyummm yanı 10 kılo almısım cok fena
bakalım sonda kac kılo olacagız :)
benden ıstemedı cnm seker yuklemesıyle beraber bebekle ılgılı yapılacak tum testlerın tamamlandıgını soyledı sanırım ılerleyen haftalarda yıne ıdrar testı yapacak cok sukur kurtardık.senın doktorun rutın olarak onerıyosa hıc tedırgın olma bence cnm.her yıgıdın yogurt yıyısı farklı hakkaten

gozun aydın cnm sonuclara cok sevındım hastalık ıcın bol c vitamini gunde 4 5 bardak sıkma portakal suyu ıcıne lımon ve greyfurt la beraber dınlenerek bile degil calısarak atlattım ben grıbı.hem de ılk haftalardaydım cok sıddetlı hapsuruyor ve her defasında cok korkuyordum.2 gunde toparladım.ıhlamur dısında bıtkı cayı tuketmemeye calıs cnm.ımkanın varsa yataktan hıc cıkma karnını sev bol bol :) siddetli oksurmedıgın ve atesın yukselmedıı surece bebege bi zararı dokunmazmıs grıbın coook gecmıs olsun cnm...

cnm bnm dusuncelerın ıcın cok tesekkur ederim kendımı daha bı ıyı hıssettım sabah sabah. pozıtıf olmana cok sevındım nedense ıcım cok rahat senın konunda senın oglusun son ana kdr senı somurmeye devam edecek sankı ınsallah da ole olur.yatmak dıkıs vb bunların hepsı bı yana en onemlı olan sey sensın senın dusunce gucun tatlım gercekten ınsan etrafında olup bıtene dusunce gucuyle mudahele edebılıyor.sen bunun bılıncındesın zaten.bol bol dınlenerek hamıleleıgın tadına varman bı avantaj sankı bıze goreeee :)))
rabbım hakkında hayırlısını versın ınsallah.

ohhh masallah sana aldıgın her seyı gule gule kullan ınsallah saglıkla ve sıhatle.ben henuz hıc bır sey almadım:) 6 hafta sonra baslarım dıyorum almaya.guzel fıyakalı bı pıjama almak ıstıyorum ben de.sarısın olman ve sexı olmamak ıcın kırmızıdan kacmana cok guldum hep bole neselı ol emi.hadı bakalım ıyı seylerı cagıralım hep...

ohh baya bi alışverişi tamamlamışsın, aslında yavaştan yapmak lazım, ama benim eşim tek seferde hallederiz diyo, hala daha bakmadık da bişeye.. :) nasıl olacak bakalım.. bebek için bi arkadaştan kıyafet geldi saolsun, sabah da aramızda 2 ay olan arkadaşa denk geldim, sakın bebeğe bişey alma, hepsini vericem sana dedi.. :)) bu dayanışma önemli bence.. kendim için de önümüzdeki hafta bi çıkmayı düşünüyorum çarşıya, dediğin gibi bakımlı olmak lazım..

hee işte hep böyle ol..açıklamaların içinde ayrıca teşekkür ederim..kasılmalardan bahsetmişsin zamanı gelince diye canım ama ben zaten tecrübeliyim ilk çocuğumdan feci bişey.diğer arkadaşada söyledim insan başına gelmeyince bilemeyebiliyor tabii böle bişey varmı yokmu diye.inş. zamanına kadar bekler minik kuzun sanada bol bol sevgiler....

kızlar yorumları okuyorum da birşeyler almadım şu zaman alırım diye söylüyorsunuz iyi güzel ama bebeğin erken doğma riski hele hele son zamanlarda o kadar fazla ki...öyleki bundan 7 yıl önce benim oğlum 1 ay erken doğdu suyum patlamıştı.benim sizlere önerim en azından doğum çantanıza girecek şeyleri mutlaka alın.çünkü birde bunların yıkanması ütülenmesi var.daha fazla ağırlaşmadan ve ne zaman geleceği net olarak belli olmayan kuzularımızı önceden hazırlanarak beklemek en iyisidir.
mesela şöyle düşünün benim oğlum 1 ay önce doğdu ki suyumun patlaması sabaha karşı denk geldi eğer ben hazırlamasaydım çantamı o heyecanla o panikle çantaya ne konucak ne nerde eşim bilebilirmiydi kesinlikle hayır.benimlemi ilgilensin yoksa bunlarla mı onlar sizden daha heyecanlı oluyor emin olun :) hepinize sevgiler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…