günaydın güzel anneler nasılsınız.. biz bgn evdeyiz,dinleniyoruz. dün kıpır kıpırdı oğlum maşallah..bgn pek bi sakin :)
siz de duygusal yogunluklar yaşıyormusunuz bu aralar, durduk yere aglama isteği oluyo mu :)
1ay diil cnm o 3 hafta yani 37 hfta dolana kdr calisabiliriz insllh 24 hftaya cikr dogm izni bu aradabayram 25nde baslıyo yanlıs bılmıyrsam bende ızınden sonra gıderım buyuk olasılıkla 30 u gibi :)
bırde 32.haftada gıtmm gerekıyormus son bı aya kadar calısabılır raporu almak ıcın ,
Bnm de durgun oluyo gun gun degisiyo durumu keske hp oynasalar dimi? Ben pek duygusal yognlk yasamiyorum niyeyse:)günaydın güzel anneler nasılsınız.. biz bgn evdeyiz,dinleniyoruz. dün kıpır kıpırdı oğlum maşallah..bgn pek bi sakin :)
siz de duygusal yogunluklar yaşıyormusunuz bu aralar, durduk yere aglama isteği oluyo mu :)
Eveeettt.. Grip olmuş bi arkadaşımızı daha burada görmekten onur duyduk.. Geçmiş olsun şekerim. Aynı durumu bende geçen ay ağlaya ağlaya atlattım. Öncelikle ilk ilacımız sabır. Sonra evden çıkmadan, bööle her yeri kapatıp yatmak (ki sabır burada da işe yarıyor) Sonra günde 3 küçük bardaktan fazla olamamk kaydı ile boolll limonlu ıhlamur içmek. adaçayından uzak duruyoruz zira rahimde kasılmalara neden olabiliyor. Bir de benim süpper faydasını gördüğüm şey, banyonun heryerini kapat, duşu en sıcağa getir, duşun giderini kapat, küvete buğuseptil dök, sonra gir o kokuyu içine çeke çeke duş al. Süper oluyor, ooohh rahatlıyorsun. Sonra çık kurulan yat yatağa. Bu arada hemen ardından tabi güzel bi bardak ıhlamur ya da sıcak bir çorba (Çorba tarifi: migrostan az bir kuzu kemiği al, sonra mercimek çorbası yapar gibi mercimek-kırmızı-, soğan, patates,havuç,biraz kereviz-yapraklarıda olsun-, boolll sarımsak- doğal antibiyotik-, kemikler, belki biraz brokoli- birazlar baya bi az olcak abartma tadı kaçmasın-, biraz tuz. koy düdüklüye güzelce pişir bi 20 dakka. sonra geçir süzgeçten.) bol bol limonla ye. yanında da kalan brokoliyi şöyle buharda haşlayıp sarımsak limonla ye. 3 gün sonra turp gibisin. Turp demişken turp çok çok tüket ki bunu bana doktor tavsiye etti, özellikle üst solunum yolları için birebir. Bunun içinde tavsiyem, siyah turp, kırmızı turp ve şalgam(migroslarda falan var),1 şalgam, yarımşar turbu rendele, seviyorsan bi de havuc içine. bol limonlu.. Afiyet bal şeker olsun. Bomba gibi olursun kısa zamanda.
Ben ölüyodum, nefes alamama, öksürük, ateş. mahvolmuştum. Aldım kendimi 3 günlük küre, ooohh..mis gibi.. yat dinlen canım benim. Şimdiden çoook geçmiş olsun. Haber ver sağlık durumunu çok yorma kendini de bebişini de
1ay diil cnm o 3 hafta yani 37 hfta dolana kdr calisabiliriz insllh 24 hftaya cikr dogm izni bu arada
Bnm de durgun oluyo gun gun degisiyo durumu keske hp oynasalar dimi? Ben pek duygusal yognlk yasamiyorum niyeyse:)
Emin diilim cnm am cikarsa ocaga kdr cikar ztninşallah izne ayrılmadan cıkar ya izindeykende cıksa yararlanabılırmıyız acaba ?
Eveeettt.. Grip olmuş bi arkadaşımızı daha burada görmekten onur duyduk.. Geçmiş olsun şekerim. Aynı durumu bende geçen ay ağlaya ağlaya atlattım. Öncelikle ilk ilacımız sabır. Sonra evden çıkmadan, bööle her yeri kapatıp yatmak (ki sabır burada da işe yarıyor) Sonra günde 3 küçük bardaktan fazla olamamk kaydı ile boolll limonlu ıhlamur içmek. adaçayından uzak duruyoruz zira rahimde kasılmalara neden olabiliyor. Bir de benim süpper faydasını gördüğüm şey, banyonun heryerini kapat, duşu en sıcağa getir, duşun giderini kapat, küvete buğuseptil dök, sonra gir o kokuyu içine çeke çeke duş al. Süper oluyor, ooohh rahatlıyorsun. Sonra çık kurulan yat yatağa. Bu arada hemen ardından tabi güzel bi bardak ıhlamur ya da sıcak bir çorba (Çorba tarifi: migrostan az bir kuzu kemiği al, sonra mercimek çorbası yapar gibi mercimek-kırmızı-, soğan, patates,havuç,biraz kereviz-yapraklarıda olsun-, boolll sarımsak- doğal antibiyotik-, kemikler, belki biraz brokoli- birazlar baya bi az olcak abartma tadı kaçmasın-, biraz tuz. koy düdüklüye güzelce pişir bi 20 dakka. sonra geçir süzgeçten.) bol bol limonla ye. yanında da kalan brokoliyi şöyle buharda haşlayıp sarımsak limonla ye. 3 gün sonra turp gibisin. Turp demişken turp çok çok tüket ki bunu bana doktor tavsiye etti, özellikle üst solunum yolları için birebir. Bunun içinde tavsiyem, siyah turp, kırmızı turp ve şalgam(migroslarda falan var),1 şalgam, yarımşar turbu rendele, seviyorsan bi de havuc içine. bol limonlu.. Afiyet bal şeker olsun. Bomba gibi olursun kısa zamanda.
Ben ölüyodum, nefes alamama, öksürük, ateş. mahvolmuştum. Aldım kendimi 3 günlük küre, ooohh..mis gibi.. yat dinlen canım benim. Şimdiden çoook geçmiş olsun. Haber ver sağlık durumunu çok yorma kendini de bebişini de
canım sen seker yukleme testını 50 ml gramlık yaptırmadınmı benım 50ml gramlık yaptılar once kan aldılar sonra bı bardak sekerlı sıvıyı ıcıp bı saat bekledım fazla hareket etme dedıler bı saat sonra tekrar kan aldılar sana nıye 3 bardak ıcırdılerkı? her testın farklı mı oluyo anlamadım şimdi
evet canım 50 lik yaptılar, şu küçücük sürahiler var ya onun yarısı dolu halde getirdi, plastik bardakla 2,5 bardak içtim.. yarın gidicem 100 lük için, bakalım bu sefer kaç bardak olucak.. ben de anlamadım ki heralde fazla vermemişlerdir, yarın bi dikkat edeyim miktar 2 katına çıkacak mı?
canım yemeyi geç bırakmışsın geçen yazdığında 12den sonra yemiyorsun yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam..:44:
bana 10 dan sonra yeme dediler benim normal çıktı 65 felandı sanırım öle bişey.
bu sefer akşam 10 dan sonra yeme bakalım alakası var mı anlarız canım
saol canım bunu dikkate alıcam, bu akşam 10 da keseyim yemeği bakalım nolcak..
ne güzel çevrende sana bişiler vererek zaten fazla olan yükünü hafifletecek kişiler var. Bizde oyle deil maalesef herkesin kızı var, benimki maviş olunca patladı. Olsun ama, bizde cebe kuvvet dedik. Bu arada çok güzel internet siteleri var alışveriş için uygun oluyor çoğu zaman,hem de arayıp bulamayacağın şeyler oluyor bazen. Bence takip edin. İnşallah benim de oyle birileri çıkarda başka şeylerine daha fazla para ayırırız. Ama kısmet. Kendin için ise eğer İstanbuldaysan Ebru MAternity diye bi mağaza var, oraya bak, hoş ve şıkBiz şimdiden başladık ki, son anlarda hem bi terslik çıkmasın, hemde çok yüklenmeyelim istedik. Şimdi karttan yavaş yavaş çekiliyor. Anlamıyoruz bile
Umarım herşey dilediğin kadar kolay ve güzel olur. Sevgilerle
ankaradayım canım, ama istanbula gidersem bu ara aklımda olsun, aslında doğu diyorsun, ben de yavaş yavaş halletme taraftarıyım, ama eşim öyle düşünmüyor.. tek seferde hallederiz gezip durmayalım diyor.. :) erkekler işte her biri ayrı bir huy.. inş. hepimiz için keyifli olur tüm bu süreçler.. :) sevgilerimle..
günaydın sevgili arkadaşlarım...ben cmtesi günü yaptırdım şeker testini artı olarak kan ve idrar tahlilide istedi dr.um.3 testin 3 üde sınırda çıktı( kansızlık biaz var dedi.idrarda biraz enfeksiyon var dedi.şeker de 143 sınırda çıktı.hamurişlerini fastfood ve tatlıyı kesti diyet verdi... ( birde bebeğimin kafası baskı yapıyormuş istirahat et dedi.yorulma dedi. (( tabii ben ogün evde ağlamaktan yüzüm gözüm şişti. burda sizlere teselli vermek ne kolaymış ama bunların yanısıra kızım çok iyiymiş kilosu boyu haftasıyla uyumulu benim aldığım kilo çok iyi (5)... şükürler olsun olumsuzlukların yanında bu haberlerim iyide kendimi teselli edecek bişeylerim var.şimdi sizden ricam gebelik şekeri çıkan arkadaşlarım varsa günlük ne yiyorsunuz ve ne yemiyorsunuz yardımcı olun bana lütfen :26::26::26:
herkese gunaydınnn haftanız ıyı gecsın emıııı nasılsınız bacılar?tembellık yapmayın da gelın erken erken
günaydın sevgili arkadaşlarım...ben cmtesi günü yaptırdım şeker testini artı olarak kan ve idrar tahlilide istedi dr.um.3 testin 3 üde sınırda çıktı( kansızlık biaz var dedi.idrarda biraz enfeksiyon var dedi.şeker de 143 sınırda çıktı.hamurişlerini fastfood ve tatlıyı kesti diyet verdi... ( birde bebeğimin kafası baskı yapıyormuş istirahat et dedi.yorulma dedi. (( tabii ben ogün evde ağlamaktan yüzüm gözüm şişti. burda sizlere teselli vermek ne kolaymış ama bunların yanısıra kızım çok iyiymiş kilosu boyu haftasıyla uyumulu benim aldığım kilo çok iyi (5)... şükürler olsun olumsuzlukların yanında bu haberlerim iyide kendimi teselli edecek bişeylerim var.şimdi sizden ricam gebelik şekeri çıkan arkadaşlarım varsa günlük ne yiyorsunuz ve ne yemiyorsunuz yardımcı olun bana lütfen :26::26::26:
öncelikle geçmiş olsun, ama çok dert etme bunları.. Allaha şükür bu zamana geldik, bundan sonra çıkan şeyler kontrol edildiğinde sıkıntı yaratmaycak şeyler, nolur 1-2 ay diyet yapsak, dikkat etsek hareketlerimize.. işi burdan düşünmeliyiz.. geçen hafta da yazmıştım benim de 146 çıktı değerim, ama doktorum diyetten önce 100 lük testi yapalım dedi, yarın yaptırıcam çarşamba sonuç çıkar heralde..hani dönemsel yediğimiz bişey tetiklediyse boşuna diyet uygulamayalım dedi, ki 1,5 haftadır grip oldum diye hergün pekmez içiyordum ben.. şimdi onu kestim yarın bi gidicem,çarşamba sonuca göre yazarım tekrar sana.. diyet verirse onu paylaşırım, sen oku araştır ama kendi doktorunun verdiği diyeti uygula.. ve lütfen içine dert etme bunu, okumuşsundur mutlaka gebelik sonrası geçen bir durummuş zaten(ki benim de ailemde hiç şeker hastası yok) belli ki hormonların bize bir oyunu bu.. :))
canım öncelikle geçmiş olsun..çok şukur kızın sağlıklıymış maşallah..o değerlerin de düşer inş. biraz dikkat edince, hiç üzülme sen..bebişimiz de etkilenmesin annesi
moralını bozma cnm bu sıklıkla yasanan bır sey sadece bıraz dıkkat edeceksın ıdrar ıcın bol su tuketmelısın hem de gunde 3 ltden az olmayacak kansızlıgın ıcınse kan hapı vermedı mı doktorun?kcıncı haftadan berı kullanıyosun acaba gec mı kaldın?kan yapıcı seyler tuket bıraz tatlı olmayanlarından.daha onunce vakıt var cnm emınım toparlayacaksın
çok sğl cnm yazarsan sevinirim valla.dr.dan geldiğimden beri araştırıyorum.ne yemeli, ne yememeli? şeker ihtiyacını kepekli yulaflı çavdarlı ekmek,kepekli makarna,bulgur,dan almalıymışız.Allah,'tan benimde ailemde yok.galiba ben biraz fazla takıntılıyım aslında takmamdaki tek amaçta bebeğime birşey olursa korkusu.
cnm sen 6 haftalık maasının bır kısmını hesabına yatmıs alacaksın bır kısmını da sgkdan odemelı alcaksın herhangı bır kaybın olmayacak.sen 6 hafta dıılde haftanı mı kullanacaksın?maasının tamamını alabılıosun bu senın dogal hakkın neden dogum ıznını kullanmıyosun?he ama senın maası az gosterıp sıgorta prımını az yatırıolarsa tam alamazsın maasını prımını sırketın tam yatırıosa eksıksız alırsın doya dıya yap dogum tatılını...Kızlarr hepinize selamm çalışan annelere bişey sorucam 37. haftaya kadar çalıştık diyelim son 3 hafta izine ayrıldık sonrasında da 8 haftalık izin kullandık bu süre içinde raporlu olduğun için maaş alınamıyor değil mi ? sonra sgk da aldığın para o çalışamadığın zamanların parası değil mi yani artı bi doğum parası var mı ?
şimdi biz kredi ödüyoruz benim en fazla 3 ay çalışmam lazım ki ben allah nasip ederse 2 ay doğumdan sonra+doğum öncesi 3 hafta izin kullanıcam bu durumda maaşımı alamayacağım ama sonra hepsini toptan alacağım değil mi yani 1000 tl olan maaşı 2 aylık 2000 tl tam alabilecek miyimm ayyy kafam çok karıştıı yaaa
yaa 1 ler cıkmıo 16 hafta demek ıstedım.11 hafta mı kullancan?cnm sen 6 haftalık maasının bır kısmını hesabına yatmıs alacaksın bır kısmını da sgkdan odemelı alcaksın herhangı bır kaybın olmayacak.sen 6 hafta dıılde haftanı mı kullanacaksın?maasının tamamını alabılıosun bu senın dogal hakkın neden dogum ıznını kullanmıyosun?he ama senın maası az gosterıp sıgorta prımını az yatırıolarsa tam alamazsın maasını prımını sırketın tam yatırıosa eksıksız alırsın doya dıya yap dogum tatılını...
cnm sen 6 haftalık maasının bır kısmını hesabına yatmıs alacaksın bır kısmını da sgkdan odemelı alcaksın herhangı bır kaybın olmayacak.sen 6 hafta dıılde haftanı mı kullanacaksın?maasının tamamını alabılıosun bu senın dogal hakkın neden dogum ıznını kullanmıyosun?he ama senın maası az gosterıp sıgorta prımını az yatırıolarsa tam alamazsın maasını prımını sırketın tam yatırıosa eksıksız alırsın doya dıya yap dogum tatılını...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?