masallah ya super kılo almıssss ne yıyosun kız bıze de sole yahuuu benımkı 27+2 yken kafa yukarıdaydı doner dedı haftaya 30 olcambakalım ınsalah asagı donmus olur cnm.buarada asıl yazacağım şeyi unuttum yine.. :) biz dün yeni doktorumuza gittik.. yeni doktorumuz bayan, sevdik..30. haftada gitmeme rağmen sıcak yaklaştı bana, oğlumuzu gördük 1.5 ayın ardından.. :) 1.800 olmuşuz, boyumuz da 40 cm.. hala önden gidiyoruz.. benim takvimime göre 18 ocak görünüyor, makinanın bebeğin ölçülerine göre çıkardığı 28 aralıktı.. :S bu erken doğum işareti mi dedim, belli olmaz dedi.. yani ben sanırım yılbaşından ocak ortasına kadar tetikte olucam..başaşağı duruyordu, 34. haftada yine böyle ise artık kolay kolay dönmez dedi.. bir de sabah akşam yarım saat yürüyüş..
masallah ya super kılo almıssss ne yıyosun kız bıze de sole yahuuu benımkı 27+2 yken kafa yukarıdaydı doner dedı haftaya 30 olcambakalım ınsalah asagı donmus olur cnm.
buarada asıl yazacağım şeyi unuttum yine.. :) biz dün yeni doktorumuza gittik.. yeni doktorumuz bayan, sevdik..30. haftada gitmeme rağmen sıcak yaklaştı bana, oğlumuzu gördük 1.5 ayın ardından.. :) 1.800 olmuşuz, boyumuz da 40 cm.. hala önden gidiyoruz.. benim takvimime göre 18 ocak görünüyor, makinanın bebeğin ölçülerine göre çıkardığı 28 aralıktı.. :S bu erken doğum işareti mi dedim, belli olmaz dedi.. yani ben sanırım yılbaşından ocak ortasına kadar tetikte olucam..başaşağı duruyordu, 34. haftada yine böyle ise artık kolay kolay dönmez dedi.. bir de sabah akşam yarım saat yürüyüş..
ayy maşallah 41.5 kere oğluşuna isim netleştirdin mi .... benim kontrolüm 10 kasımdaydı randevu almak için aradım ama dolmuş malesefen erken haftaya çarşambaya verdiler kızım ne yaptı döndümü (gerçi benim sezaryen de ) kilo aldı mı ne yaptı biraz daha merak edicem ama hareketleri o kadar fazla ki maşallah zillime
hmm liste kabarık biraz : bebeğe 2 takım hastane çıkışı,çorap,bebek bezi,ıslak mendil,pişik kremi,bebek battaniyesi,bize 2 takım pijama,iç çamaşırı,çorap,terlik,kırmızı kurdele :) hastaneden çıkarken giymeye normal kıyafet,hasta bezi,orkid,göğüs pedi,emzirme südyeni,havlu,,,
maşallah hepsine.. isim konusu hala muamma..ya bi türlü netleştiremedik, eşim de sanki ilk çocuğumuz değil gibi sakin, hallederiz, bakarız diyo.. çıldıracak gibi oluyorum, ama dur bakalım hayırlısı.. :) benim kafamdaki isim ege yaman ama içimden bi ses bu olmayacak diyo.. :))
çarşambaya bişey kalmamış, kız deyince kıyafetleriniz çok güzel ya, benim hep kız kıyafeti alasım geliyor.. :)) erkeklerin ki niye öyle değil..ne tatlı olur cimcime.. bu sene kızlar az, kıymetli olucak 2013 kızları.. :) maşallah hepsine..
ayy maşallah 41.5 kere oğluşuna isim netleştirdin mi .... benim kontrolüm 10 kasımdaydı randevu almak için aradım ama dolmuş malesefen erken haftaya çarşambaya verdiler kızım ne yaptı döndümü (gerçi benim sezaryen de ) kilo aldı mı ne yaptı biraz daha merak edicem ama hareketleri o kadar fazla ki maşallah zillime
canım benimde bebiş erkek ama magazalara gıdınce kendımı kız kıyafetı standlarının onunde alıyorum cok guzel seyler var erkek ıcın hep standart seyler
bizde daha isim netleştiremedik sanırım doğuma kadarda belli olmayacak :) başkasına bulurken kolayda kendı bebişin olunca iş zorlaşıyo
buarada asıl yazacağım şeyi unuttum yine.. :) biz dün yeni doktorumuza gittik.. yeni doktorumuz bayan, sevdik..30. haftada gitmeme rağmen sıcak yaklaştı bana, oğlumuzu gördük 1.5 ayın ardından.. :) 1.800 olmuşuz, boyumuz da 40 cm.. hala önden gidiyoruz.. benim takvimime göre 18 ocak görünüyor, makinanın bebeğin ölçülerine göre çıkardığı 28 aralıktı.. :S bu erken doğum işareti mi dedim, belli olmaz dedi.. yani ben sanırım yılbaşından ocak ortasına kadar tetikte olucam..başaşağı duruyordu, 34. haftada yine böyle ise artık kolay kolay dönmez dedi.. bir de sabah akşam yarım saat yürüyüş..
hosgeldın cnm bak sımdı 32. haftada ızın hakkın doguyor bebegın 8 haftaklık olana kdr ama 32. haftada drdan 37. haftaya kdr calısabılır raporu alıp o 5 haftayı dogum sonrasına atabılıyorsun ama su cok onemlı kı 32-37 hafta arasında bacagın bıle kırılsa allah korusun gelmen gerekıyo he gelmeyebılıosun ama dogum ıznınden dusuyo 32-37 arası calısır rap alıyosan ılla fıılı olarak calısmalısın demek oluyo bu ben de 32. haftada calısır rap alıp 34. haftada yıllık ıznıme cıkarım 37yı bulup dogum ıznıne cıkarım dıyodum hayallerım resmen suya dustu 32.haftadan 37.haftaya kdr sakın yıllık ızın mazeret ıznı veya baska bı dr raporu almayın
tunaydın herkeze hoşbulduk evet obur taraf takıp edılemıyor ne yazıkkı çanta konusuna gelince nacizane fıkrımı soylemek ısterım bu zamanda hazırlamak onemli bence ben ılk oglumda bır terlık ıkı onden dugmelı gecelık bır ıkılı paket en uzunlarından ben orkıd gece ultra almıstım uzerıme uzun bır hırka almıstım çocuk ıcın 10 tane bez ıslak mendil 1 hastane cıkısı 2 battanıye bır ınce bır kalın 2 tanede sapkalı eldıvenlı zıbın takımı sabamed pişik kremi ıclık almıstım sımdılık bu kadar aklıma gelıyor canta deılde ufak valız modunda oluyor
bu kadar yetiyor aslında artık sezeryanda olsan 1 gun yatıyorsun dogum yaptığının ertes günü öğlen taburcusun sonra eve geldikmi onları yıkamakta var pijama götürmüştüm ilkte bende sevmediğim için geceliği giyemedim dikişlerim acıdı sezeryandım bu arada karnımı sıkıştırdı cok bunaltı onun yerıne bır tane anne zoruyla aldıgım nerdeyse bele kadar düğmesi olan bir gecelik vardı onla rahat ettim ben iç zıbın hiç kullanmadım oğlumda onun yerine uzun kollu çıtçıtlı badiler kullandım hastanedede bır oenye battanıye alt ust takım corap eldıven sapka ve ıcıne kkılotlu corap ıstıyorsan kılotlu corap bez verıyorsun onlar gıydırıyorlar hastanede bebek yanında olucaksa yanındakı camdan beşiğede sermek ıcın yıne kalın battanıye kullanıyorsun yatak oluyor bu kadar doguma gıderken onlar sana mavı amelıyat kıyafetlerınden gıydırıyor hatta ben odaya yerlesır yerlesmez enı soyup onu gıydırmıslerdı sonda baglamıslardı bırde serum vermıslerdı hemen cıkar cıkmazda kıyafet gıymıyorsun zaten sezeryansa 6 saat ayaga kaldırmıyorlar kaldırmadan once gıyıyorsun epıduralde yaklasık aynı hatta daha uzun oluyor normaldede yıne ılk 2 3 saat saa tampon yapıyorlar fılan ondan sonra ustunu gydırıyorlar boyle yanıSenin hastane çantanı beğendim :) Demek bu kadarı da yeterli oluyor. Sade ve az. Ben şeyi sormak istiyorum. Hastanede ilk doğduğunda ne giydiriyor genelde hemşireler? Hastane çıkışının hangi parçasını? Tek parça ayaklı tulum mu, alt üst iç zıbın mı? Hani şu bağcıklı incecik parça var ya, alt üst iç zıbın dediğim o.
Bir de uzun bir gecelik şart sanırım değil mi? Normal doğum olursa yukarı sıvamak yeterli olur.Sezeryan olursa da dikiş yerlerine temas etmemiş olur. Yani geceliği doğum anında mı giyiyoruz, yoksa hastane zaten doğum için bir önlük falan mı veriyor? Ben gecelikten nefret eden bir insanım, normalde hiç giyemem, yukarı doğru toplanır çıkar yatakta, eğer mecburi birşey değilse alt üst önden düğmeli pijama götürmeyi tercih ederim.
Selam sterno, seni Taner Akçal konusundan tanıyorum. Ben de haftaya yine güvende Sedat Bey'e gitcem, Taner Bey henüz aramadı çünkü. Sen Filiz Hanım'a mı gittim demiştin diğer konuda net hatırlamıyorum, hangi hastanede yeni doktorun?
Evet birkaç yerde bu şekilde okudum, ama kuruma ve sgk'ya tane tane sordum, raporlu olunan günlerin ücreti ödenir ve aktarılır dediler. Aktarmazlarsa valla maili saklayıp gözlerine sokarım.Yanlış cevaplamışsa da kendi uzmanlarına rücu etsinler, onun izninden kesip bana versinler napiyim.
tunaydın herkeze hoşbulduk evet obur taraf takıp edılemıyor ne yazıkkı çanta konusuna gelince nacizane fıkrımı soylemek ısterım bu zamanda hazırlamak onemli bence ben ılk oglumda bır terlık ıkı onden dugmelı gecelık bır ıkılı paket en uzunlarından ben orkıd gece ultra almıstım uzerıme uzun bır hırka almıstım çocuk ıcın 10 tane bez ıslak mendil 1 hastane cıkısı 2 battanıye bır ınce bır kalın 2 tanede sapkalı eldıvenlı zıbın takımı sabamed pişik kremi ıclık almıstım sımdılık bu kadar aklıma gelıyor canta deılde ufak valız modunda oluyor
maşallah hepsine.. isim konusu hala muamma..ya bi türlü netleştiremedik, eşim de sanki ilk çocuğumuz değil gibi sakin, hallederiz, bakarız diyo.. çıldıracak gibi oluyorum, ama dur bakalım hayırlısı.. :) benim kafamdaki isim ege yaman ama içimden bi ses bu olmayacak diyo.. :))
cnm babalar hiçbirzmn bizim yaşadıklarımızı yaşamadıkları için bizim gibi hissetmiyolar malesef...evt şaşırıyolar ama asla bizim gibi düşünmeleri imkansız...ege çok güzel bi isim bnce kuzey de hoşuma gidiyo...naçizane fikrim :)
çarşambaya bişey kalmamış, kız deyince kıyafetleriniz çok güzel ya, benim hep kız kıyafeti alasım geliyor.. :)) erkeklerin ki niye öyle değil..ne tatlı olur cimcime.. bu sene kızlar az, kıymetli olucak 2013 kızları.. :) maşallah hepsine..
bavulla mı gitsek :) ben çantaya sıgdıramam bukadar şeyi
canım benimde bebiş erkek ama magazalara gıdınce kendımı kız kıyafetı standlarının onunde alıyorum cok guzel seyler var erkek ıcın hep standart seyler
bizde daha isim netleştiremedik sanırım doğuma kadarda belli olmayacak :) başkasına bulurken kolayda kendı bebişin olunca iş zorlaşıyo
bu arada birşey sormak istiyorum sütü gelmeye başlayan oldumu benım yaklasık 1 aydır sutum gelıyor sıkmıyorum sıkınca dogum gercekletırıyormus alıskın deılım ılk oğlumda doumla bır gelmıstı sutum onda sancılanmıordumda ama bu sefer arada yalancı sancılarım basladı rahmımde dudaklarda ağrı var ocuk dondğu ıcın oluyormus o agrı istahım azaldı ıyce fılan bunları yaşıyan varmı irde dogumdan sonra cay verıyor ya dr lar sutun ıcın bıtkı cayları sızce sımdıden ıcsek daha faydalı hale gelme olasılığı nedir
doğumdan sonra çay vermedilermi hani iinde rezene filan oluyor karışık emziren anneler için süt çoğaltmak amaçlı bende ona takılıyorum şmdi doğum kolaylaştırıcı bitkiler var ama bu çayların içinde yok diye biliyorum ben bu hafta kontrolde dr bır soruyım bunu ılk oğlumda sutum çok az vardı onun için şimdi bu konuda çok paniğim
yok çay falan vermediler ilk defada senden duyuyorum.normal mi olucak sizin doğum?
yok cnm sezeryan olucak aslında ssvd olsun istiyordum ama kilom var zor olur diye vazgeçtim onun için yine sezeryana mecbur kaldık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?