Ocak 2013 'te Anne Olacaklar Burada Toplanalım..

bebeğiniz kız mı erkek mi olucak

• Ankete Katılan
    159
  • Anket Kapalı .
daha tatmadım teyzesi tadıcam inş hayırlısıyla...senn oğlun küçükmüş daha

ewt küçük ama çok arkadaş meraklısı surekli çocuklu yerlerde olmak istiyor yanlızlıktan hoşlanmıyor onun için arkadaş olabilsinler diye arayı açmadan br bebiş daha yapmak istedim bende özlemiştim bebiş kokusunu

ne iyi yapmışsınız, kardeş güzeldir.. ben tek çocuğum o yüzden Allah nasip ederse, 2 olsun istiyorum.. :)

Beli ağrıyan ve iştahı kesik olduğundan bahseden arkadaşlar kimlerdi? Aynıları bende de var, taşıyamıyorum artık koca karnımı. Midem de koca karnımdan küçüldü herhalde, hemencecik doyuyor, acıkmıyor.

ben ben benn hele o bell gecenlerde tam br hafta affedersınız wcye bıle annem goturuyordu kılotumu cekemıyordum egılı ole tutulmustum iştahsızlıkta aynı zaten yedimmide midem bozuluyor gaz oluyor fılan gece uyutmuyor

ne iyi yapmışsınız, kardeş güzeldir.. ben tek çocuğum o yüzden Allah nasip ederse, 2 olsun istiyorum.. :)

7 kardeşim ben hiç kardeş özlemi çekmedim ama abimle aramla 6 yaş var ondan öncesıde 1 bucuk sene farkla ılerlıyor ama benden bir kucuk kardesım var aramızda 3 yas var o benım hem kardesım hem arkadasım hıc kıskanmadımda yas buyudukce kıskanclıkta oluyor kardesler arasında onun ıcın ıdeal yas sanırım 4 yasa kadar olması

10 kilo aldım ben ama hepsini karnıma aldım sanırım o yüzden taşıyamıyorum artık. Daha da 2 ay var, nasıl taşıyıcam ben bu koca karını 2 ay acaba? İştahsızlık meselesini de haftaya doktora gidince takıp takmamaya karar vericem, çocugun gelişimine göre. Normalde 2 hafta önden gidiyordu gelişimi.

Bir de birşey sorcam arkadaşlar, ara ara bi sıkılma, bunalma, cinnet geçircekmiş gibi olma, ruhunun daralması gibi bir his yaşayan var mı? Ben gün içinde birkaç kez yaşıyorum, birkaç dakika içinde geçiyor. Özellikle de bebek hareket ettikten sonra geliyor bu his, bi yerleri itekliyor da kötü bir hormon mu salgılanıyor bilmem. Doktora bunu sorsam ne diyip sorcam Beni ya deli ya da pimpirikli sanır ve hamilelikte hormonal değişimden dolayı olur der geçer büyük olasılıkla. Başka yaşayan var mı böyle birşey? Hiç değilse derdimi anlatabilmiş olduğumu göreyim :)

aslnda cevabını kendin verdn hormonel bırsey bende cocuk tepıkledıgınde deılde şırı sınırlı takıntılı bir hal aldım benimde karnım kocaman bebek iri oğlumda 4 kılo dogmustu dr sanırım abıyı gecıcek kıloda dıyorr

özlenmez mi...dünyanın en harika şeyi onlar...birde benim cinsiyet farklı ya sanki ilk defa hamileymişim gibi hissediyorum.

inş. olur 2.de cnm..bu arada kaç yaşındasın sakıncası yoksa tabii?

Evet hormonal olması muhtemel ama gün içinde bu kadar hormon dalgalanması yaşamak normal mi bilmem. Bir de ben o cinnetlik anlarımın herbirini bebek de hissediyor ve doğuna mutsuz huzursuz bi bebek olursa diye korkuyorum sanırım.:26: Diyabet sorunun var mı, bebeğin 4 kilo doğması onunla mı ilişkili acaba? Bi de 4 kilo olunca gününden erken doğdu mu? Hani gelişimi önde diye doktor 31 aralıkta da doğabilir dedi bana, normalde hesaplanan doğum tarihi 11 ocak olmasına rağmen.

Son düzenleme:

cnm ben ilk bebeğimdede o durumdaydım vee benim oğlum resmen br sevgi pitırcığı ilgi arsızı sanırım benım ruhani durumuma göre cok huysuz olması gerekiyordu ama sureklı kahkaha atan 3 yasını doldrdugu halde sureklı gıdıı kokla yanagımı op dıye dolanan bır cocuk dusun artık:) şeker çok aradılar çıkmadı bundada sürekli arıyorlar çıkmadı genetik birşey aslında annemde 6 kilo dogurmuş abimi o derece bebek iri diye erken alıncak diye birşey yok bunu benim yengeme yaptılar br hastanede kadına kortizonları çaktılar oda 4 bucuk kılo doğurdu ve kadının 1 ay evvel alıyorlardı nerdeyse çocuğunu sonra benim ömeri doğurduğum dr götürdük ve dr bir kızdı ne alaka çocuk ri diye erken doğacak diye birşey yok dedi anne iri baba iri ne beklıyorlar mınnacık bir bebek mi dedi... ve verilen doğum tarihnden bir ay sonra doğurdu yengem bende iki dr takipli giidyordum biri evime yakın olan diğeri o dediğim bahçelievlerdeki dr du burdaki dr çocuk 3 bucuk kılo yok doğuramazsın omzu çıkar derken devlet ve ordakı hastanedeı dr 8 kıloya yakın cocuk dogurabılırsın bı avazda çatın o kadar gelişmiş dedi aslında bu konularda daha dıkkatlı olmak lazım ben 42 haftaya kadar bekledim oğlumda normal doğum için ve sonunda tansıyonum çok yukselınce rahımdede hiç açıklık olmayınca sui sancıyı öze alamayıp benı sezeryana aldılar

Çok tatlıymış oğlun Genelde kız çocuklar öyle olur da erkek çocuklar daha mesafeli olur, uzaktan izler derler ama ben de oğlum seninki gibi mutlu, eğlenceli, kendini sevdirmek isteyen bi çocuk olsun isterim

Sizde bebek kiloları nesilden nesile sağlammış yalnız epey İri bebek olayı bizde genetik değil aslında. Eşim de ben de çok iri insanlar değiliz ama eşimin annesi şeker hastası olduğundan eşim 4 kilo doğmuş. Babasına çekmiş olmakla da ilgisi yokmuş bu durumun, benim annem şeker hastası değil, ben değilim, doğum kilosunun babaya çekmesi durumu diye birşey yokmuş, doktor böyle açıkladı Hamileliğin ilk aylarında fazla doğal beslendim sanırım , kendi bahçemizden, besleyiciliği yüksek şeyler de bebeği 2 hafta uçurdu Bakalım, umarım erkenden doğmaz.

benim annemde şeker hastası ama çocuklardan sonra olmuş bende yok bizde babada annede iri 31 aralıkla 11 ocak arasında çok fark yok aslında ama eğer sezeryan olmak istemiyorsan bir devlet hastanesine gözük derim ordaki dr normal doğum yanlısı olduu için daha açıklayıcı oluyor özellerde parmakla gösterilecek kadar normal doğum gerçekleşiyor

Evet doğru söylüyorsun, özellerde normal doğum çok az. Ama devlet hastanesindeki muameleyi de kaldıramam gibi geliyor. Çok özel ilgi bekleyen, şımartılası bir insan değilim ama yine de devlet diyince bi geriliyorum.Doktorum hastanesinden ayrıldı, başka bir doktor tavsiye etti aynı hastanede, normal doğum yanlısı olan. Ona gidicem bakalım önümüzdeki hafta, nasıl bi etkileşimimiz olacak.

İyi akşamlar arkadaşlar. Dunnakşam dr daydık. Kızımın gelişiminde organlarında herhangi bi sağlık soruunu yok çok şükür ancak dunkü kontroldee göbek kordonunundA iki damar oldugunu göruldu. Buna tek umblikal arter dniliyomus. Normalde üç tane olması gerekmiş. Dr ikili ve dörtlü testte herhangi bi sıkıntı çıkmadıysa su ann bebeğin gelişimi normalse hatta benim kızım önde gidiyor bebek sağlıklı doğacaktır dedi. Ama tahmin edersinizki ben hiç iyi değilim allahımm korusun bebeklerimizi..
Boyle bişey yaşayan ya da bilgisi olan var mı arkadaşlar ?

geçmiş olsun cnm ilk defa duyuyorum ama şöyle düşündümmüde dr hak veriyorum bebeğin öndeyse şimdiye kadar bir sorun çıkmadıysa sonradan da çıkacağını düünmüyorum sonuçta kordonda damarlardan gelen kanla beslendiği zamanda bile önde giden bir bebek 2 damardan alacağını alıyor demektır bence..

Ben duymuştum sanırım böyle birşey, yine kk'dan bi yerden okumuş olabilirim. Ama sanki öyle çok önemsenen birşey gibi kalmamış aklımda. Moralini bozman için bir sebep yok, gelişimi normalmiş bak. Detaylı ultrasona girmiş miydin saha önce? Orada gönen birşey var mıydı? Ciddi birşey olsaydı gelişimini etkilerdi diye düşünüyorum ben de, hem de daha önceden görülürdü önemli birşey olsa. Benim bebeğimin de kalbinde ekojenik focus çıktı mesela detaylı ultrasonda, doğana kadar kapanması için dua ediyorum, doğumda herhangi bir kalp ya da solunum sorunu olmasın diye. Muhtemelen bizimki gibi sorunlar önceden beri birçok doğumda olan ve sorun çıkarmayan ancak yeni nesil teknolojiler sayesinde görülebilmeye başlanan tarzda sorunlar. İçimizi ferah tutalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…