İyi akşamlar arkadaşlar. Dunnakşam dr daydık. Kızımın gelişiminde organlarında herhangi bi sağlık soruunu yok çok şükür ancak dunkü kontroldee göbek kordonunundA iki damar oldugunu göruldu. Buna tek umblikal arter dniliyomus. Normalde üç tane olması gerekmiş. Dr ikili ve dörtlü testte herhangi bi sıkıntı çıkmadıysa su ann bebeğin gelişimi normalse hatta benim kızım önde gidiyor bebek sağlıklı doğacaktır dedi. Ama tahmin edersinizki ben hiç iyi değilimallahımm korusun bebeklerimizi..
Boyle bişey yaşayan ya da bilgisi olan var mı arkadaşlar ?
Ben duymuştum sanırım böyle birşey, yine kk'dan bi yerden okumuş olabilirim. Ama sanki öyle çok önemsenen birşey gibi kalmamış aklımda. Moralini bozman için bir sebep yok, gelişimi normalmiş bak. Detaylı ultrasona girmiş miydin saha önce? Orada gönen birşey var mıydı? Ciddi birşey olsaydı gelişimini etkilerdi diye düşünüyorum ben de, hem de daha önceden görülürdü önemli birşey olsa. Benim bebeğimin de kalbinde ekojenik focus çıktı mesela detaylı ultrasonda, doğana kadar kapanması için dua ediyorum, doğumda herhangi bir kalp ya da solunum sorunu olmasın diye. Muhtemelen bizimki gibi sorunlar önceden beri birçok doğumda olan ve sorun çıkarmayan ancak yeni nesil teknolojiler sayesinde görülebilmeye başlanan tarzda sorunlar. İçimizi ferah tutalım
Ay nurcanim merak etmez mi insan ben de cok meraktayim dra gttigimde 31+3 olcam allahin izniyle cok heyecanlaniyorum ya senin zillini yerim ben masallahhhhayy maşallah 41.5 kere oğluşuna isim netleştirdin mi .... benim kontrolüm 10 kasımdaydı randevu almak için aradım ama dolmuş malesefen erken haftaya çarşambaya verdiler kızım ne yaptı döndümü (gerçi benim sezaryen de ) kilo aldı mı ne yaptı biraz daha merak edicem ama hareketleri o kadar fazla ki maşallah zillime
Cnm ben tisk alma derim cok iyi arastir yazili bi evrak edin kimse bakmaz goz yasinaSelam sterno, seni Taner Akçal konusundan tanıyorum. Ben de haftaya yine güvende Sedat Bey'e gitcem, Taner Bey henüz aramadı çünkü. Sen Filiz Hanım'a mı gittim demiştin diğer konuda net hatırlamıyorum, hangi hastanede yeni doktorun?
Evet birkaç yerde bu şekilde okudum, ama kuruma ve sgk'ya tane tane sordum, raporlu olunan günlerin ücreti ödenir ve aktarılır dediler. Aktarmazlarsa valla maili saklayıp gözlerine sokarım.Yanlış cevaplamışsa da kendi uzmanlarına rücu etsinler, onun izninden kesip bana versinler napiyim.
geçmiş olsun cnm ilk defa duyuyorum ama şöyle düşündümmüde dr hak veriyorum bebeğin öndeyse şimdiye kadar bir sorun çıkmadıysa sonradan da çıkacağını düünmüyorum sonuçta kordonda damarlardan gelen kanla beslendiği zamanda bile önde giden bir bebek 2 damardan alacağını alıyor demektır bence..
Ben duymuştum sanırım böyle birşey, yine kk'dan bi yerden okumuş olabilirim. Ama sanki öyle çok önemsenen birşey gibi kalmamış aklımda. Moralini bozman için bir sebep yok, gelişimi normalmiş bak. Detaylı ultrasona girmiş miydin saha önce? Orada gönen birşey var mıydı? Ciddi birşey olsaydı gelişimini etkilerdi diye düşünüyorum ben de, hem de daha önceden görülürdü önemli birşey olsa. Benim bebeğimin de kalbinde ekojenik focus çıktı mesela detaylı ultrasonda, doğana kadar kapanması için dua ediyorum, doğumda herhangi bir kalp ya da solunum sorunu olmasın diye. Muhtemelen bizimki gibi sorunlar önceden beri birçok doğumda olan ve sorun çıkarmayan ancak yeni nesil teknolojiler sayesinde görülebilmeye başlanan tarzda sorunlar. İçimizi ferah tutalım
üzülme arkadaşım dr.lar eğer hayati bi durum yada kötü sonuçlanacak bi doğum vs... olsaydı mutlaka açıkyürekle söylerler.sana kötü hiçbirşey denmemiş..kafana takıp kızınıda üzme oralarda annesi sevgiler...
üzülme arkadaşım dr.lar eğer hayati bi durum yada kötü sonuçlanacak bi doğum vs... olsaydı mutlaka açıkyürekle söylerler.sana kötü hiçbirşey denmemiş..kafana takıp kızınıda üzme oralarda annesi sevgiler...
özlenmez mi...dünyanın en harika şeyi onlar...birde benim cinsiyet farklı ya sanki ilk defa hamileymişim gibi hissediyorum.
inş. olur 2.de cnm..bu arada kaç yaşındasın sakıncası yoksa tabii?
İyi akşamlar arkadaşlar. Dunnakşam dr daydık. Kızımın gelişiminde organlarında herhangi bi sağlık soruunu yok çok şükür ancak dunkü kontroldee göbek kordonunundA iki damar oldugunu göruldu. Buna tek umblikal arter dniliyomus. Normalde üç tane olması gerekmiş. Dr ikili ve dörtlü testte herhangi bi sıkıntı çıkmadıysa su ann bebeğin gelişimi normalse hatta benim kızım önde gidiyor bebek sağlıklı doğacaktır dedi. Ama tahmin edersinizki ben hiç iyi değilimallahımm korusun bebeklerimizi..
benim de sanki sutyenim bole fındık buyuklugunde renk degistrmis sanirim damla damla geliyo.yalniz sıkma rahım kasılmasından cok bebek ıcın cok onemlı antıkorların bulundugu ılk sut.o yuzden cok dıkkatlı ol cnm.tam bir antibıyotık olacak bebeklerımz ıcın.bu arada birşey sormak istiyorum sütü gelmeye başlayan oldumu benım yaklasık 1 aydır sutum gelıyor sıkmıyorum sıkınca dogum gercekletırıyormus alıskın deılım ılk oğlumda doumla bır gelmıstı sutum onda sancılanmıordumda ama bu sefer arada yalancı sancılarım basladı rahmımde dudaklarda ağrı var ocuk dondğu ıcın oluyormus o agrı istahım azaldı ıyce fılan bunları yaşıyan varmı irde dogumdan sonra cay verıyor ya dr lar sutun ıcın bıtkı cayları sızce sımdıden ıcsek daha faydalı hale gelme olasılığı nedir
ben d hamılelıkte bıtkı caylarından ıhlamur harıc uzak duruyorum cnm doguma yakın kaysı hosafına basla yada sımdıden basla kayısı sutu cok arttırır.bide bol bol su.doğumdan sonra çay vermedilermi hani iinde rezene filan oluyor karışık emziren anneler için süt çoğaltmak amaçlı bende ona takılıyorum şmdi doğum kolaylaştırıcı bitkiler var ama bu çayların içinde yok diye biliyorum ben bu hafta kontrolde dr bır soruyım bunu ılk oğlumda sutum çok az vardı onun için şimdi bu konuda çok paniğim
cnm benim hic pimpiriklenme.inan olsun arkadasların soledıı gbı drlar hıc acımıyolar ters gıden bır sey oldugunda soyluyorlar.onlar ıcın cok sıradan cunku.masallah 2 hafta onden gıdıyomus.3 damar olaydı heralde 5 hafta onden gıderdı biraz ii tarafından bak ve sukret tatlım.damarlarındakı kan akısı cok ıyı demek ki.yuce rabbım bı taraftan alıyosa bı tarftan verıyo.allah yavrunu sana bagıslasın.İyi akşamlar arkadaşlar. Dunnakşam dr daydık. Kızımın gelişiminde organlarında herhangi bi sağlık soruunu yok çok şükür ancak dunkü kontroldee göbek kordonunundA iki damar oldugunu göruldu. Buna tek umblikal arter dniliyomus. Normalde üç tane olması gerekmiş. Dr ikili ve dörtlü testte herhangi bi sıkıntı çıkmadıysa su ann bebeğin gelişimi normalse hatta benim kızım önde gidiyor bebek sağlıklı doğacaktır dedi. Ama tahmin edersinizki ben hiç iyi değilimallahımm korusun bebeklerimizi..
kızlar uzun zamandan sonra akşam saat 9 da yattım ama uykum olduğundan değil bel ağrısı ve şiddetli mide bulantısından,,,geçer diye...ayy ne zor geçiyor ya ama doğsun sorucam ben o zilliye
:)) soracağımız şeyler birikti, bakalım doğunca hatırlıycak mıyız bunları.. :)) ben de dün akşam 9 da yattım ve sabah açtım gözlerimi, bir uykum birikmiş doyamadım.. 1 haftadır ofiste öğlenleri çok uykum geliyor, aynı başlardaki gibi oluyorum, nasıl tatlı bir uyku dünyayı görmüyor gözüm.. :))
ay ne şanslısın cnm yaa ben uykuya hasretim yeminederim...doğunca daha da beter uykusuz kalıyosun...bilemiyorum yani bayılıcam kalıcam biyerlerde :) herşey onlar için tek isteğimiz ileride değerimizi kıymetimizi bilsinler.
kızlar arka dişim çürümüş öyle böle ağrımıyor 20 lik dişim kökten çürümüş ne yapıcam ben yaaa
inş. canım, benim de gün günü tutmuyor da, maşallah bu hafta güzel uyudum..sen bilirsin, bizi nasıl günlerin beklediğinin sinyalini veriyor keratalar..şu reklamlarda diyor ya, 'o anne gecede 5 defa başıma gelecek arkadaş' diye bayılıyorum.. bakalım doğumdan sonra da bayılacak mıyım?
:) sen kalkamıyosun yorgunluktan ama o kaldırıyo merak etme..ben anneme derdim ki anne nolllurrrr bi gece deliksiz uyuyım :) çok uzun zamanımı aldı bu isteğimi gerçekleştirmem :)
inş. canım, benim de gün günü tutmuyor da, maşallah bu hafta güzel uyudum..sen bilirsin, bizi nasıl günlerin beklediğinin sinyalini veriyor keratalar..şu reklamlarda diyor ya, 'o anne gecede 5 defa başıma gelecek arkadaş' diye bayılıyorum.. bakalım doğumdan sonra da bayılacak mıyım?
:) sen kalkamıyosun yorgunluktan ama o kaldırıyo merak etme..ben anneme derdim ki anne nolllurrrr bi gece deliksiz uyuyım :) çok uzun zamanımı aldı bu isteğimi gerçekleştirmem :)
kızlar arka dişim çürümüş öyle böle ağrımıyor 20 lik dişim kökten çürümüş ne yapıcam ben yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?