canım benımde gecen hafta yani 31.haftaya gırdıgımde kontrole gıttım 1250gr olmustu doktor normale gore 100-150 kılosu dusuk dedı bol proteınlı seyler yıyıp vıtamın ve kan ılaclarımı duzenlı almamı soyledı haftayada kontrole cagırdı benimde moralim bozuldukızlar bugün kontrolüm vardı bebeğim 1 kg olmuş bana birz az geldi dr göre normalmiş bilmiyorum biraz moraalim bozulmadı değil sizin bebişler kaç kilo oldu
Cnm druna guven moralini bozma emin ol sagligi kilosundan onemli.kızlar bugün kontrolüm vardı bebeğim 1 kg olmuş bana birz az geldi dr göre normalmiş bilmiyorum biraz moraalim bozulmadı değil sizin bebişler kaç kilo oldu
27+2 iken 1058gr'dı kızçem.. ama sonrasında bademciklerim şişti, yemek yiyemedim doğru düzgün 10gün boyunca.. sadece çorba içebiliyodum, o da zorla... inşallah beslenebilmiştiryarın kontrol var. bakalım kaç gr çıkacak ...
kızlar az önce geldik kontrolden.. bebişimiz 32haftalık, 1670gr, 40cm de boyu var.. korktuğum gibi kilosu düşük değilmiş.. çok şükür.. bu arada 8haftalık doğum öncesi izin kağıdımı da aldım..
İyi akşamlar arkadaşlar. Dunnakşam dr daydık. Kızımın gelişiminde organlarında herhangi bi sağlık soruunu yok çok şükür ancak dunkü kontroldee göbek kordonunundA iki damar oldugunu göruldu. Buna tek umblikal arter dniliyomus. Normalde üç tane olması gerekmiş. Dr ikili ve dörtlü testte herhangi bi sıkıntı çıkmadıysa su ann bebeğin gelişimi normalse hatta benim kızım önde gidiyor bebek sağlıklı doğacaktır dedi. Ama tahmin edersinizki ben hiç iyi değilimallahımm korusun bebeklerimizi..
Boyle bişey yaşayan ya da bilgisi olan var mı arkadaşlar ?
kızlar arka dişim çürümüş öyle böle ağrımıyor 20 lik dişim kökten çürümüş ne yapıcam ben yaaa
canım benimde bebiş erkek ama magazalara gıdınce kendımı kız kıyafetı standlarının onunde alıyorum cok guzel seyler var erkek ıcın hep standart seyler
10 kilo aldım ben ama hepsini karnıma aldım sanırım o yüzden taşıyamıyorum artık. Daha da 2 ay var, nasıl taşıyıcam ben bu koca karını 2 ay acaba? İştahsızlık meselesini de haftaya doktora gidince takıp takmamaya karar vericem, çocugun gelişimine göre. Normalde 2 hafta önden gidiyordu gelişimi.
Bir de birşey sorcam arkadaşlar, ara ara bi sıkılma, bunalma, cinnet geçircekmiş gibi olma, ruhunun daralması gibi bir his yaşayan var mı? Ben gün içinde birkaç kez yaşıyorum, birkaç dakika içinde geçiyor. Özellikle de bebek hareket ettikten sonra geliyor bu his, bi yerleri itekliyor da kötü bir hormon mu salgılanıyor bilmem. Doktora bunu sorsam ne diyip sorcamBeni ya deli ya da pimpirikli sanır ve hamilelikte hormonal değişimden dolayı olur der geçer büyük olasılıkla. Başka yaşayan var mı böyle birşey? Hiç değilse derdimi anlatabilmiş olduğumu göreyim :)
Cnm var kilo al nolur ki ben 14 kilo aldim hic de umrumda diil yeterki bebeisimdr güveniyorum güvenmesinede diğer oğlumada son kontrolümde 3.500 gr demişti 3 kilo doğmuştu ultrason ölçümlerinede fazla güvenmemek gerekiyor galiba ben genede kendimi besiye çektim hergün 1 kaşık pekmez 2 tane ceviz hurma yiyorum süt içmiyordum geçte olsa başladım içmeye bebişkoyu büyütücem derken kendimi büyütmesem barii
Günaydın ve iyi pazarlar kızlar
kızlar çok güzel bi yazı hepinizin okumasını şiddetle tavsiye ediyorum
HAFTANIN ÖNERİSİ
Günlük yaşamımızda belli bir olayı tarif etmek için kullandığımız kelimeler o olayı algılayış biçimimizi derinden etkiler. NLP (nöro-linguistik programlama) teknolojisinin başarısının en önemli dayanaklarından biri kelimelerin dikkatli kullanılmasıdır. NLP öğretisi bilinçdışımıza (bilinçaltımıza) hangi mesajların gönderileceğini bilinçli olarak seçmemizi sağlar: NLP'ye göre "biz kelimelerimizi bilinçli seçerek bilinçdışımızı olumlu yönlendirebiliriz".
doğum eylemi sizce nasıl birşey?
"ağrılı"
"korkunç gözüküyor"
"düşünmek bile istemiyorum"
"ben iğneden bile korkan bir insanım, gerisini sen düşün artık"
"bilmiyorum, deneyip göreceğiz, ama ağrı duyulduğunda yapılacak çok şeyin olduğunu biliyorum ve bu beni rahatlatıyor"
"kişiye göre değişebileceği söyleniyor ve buna inanıyorum"
Yukarıdaki cevaplardan hangisi size yakın geliyorsa, sizin bilinçaltınıza doğum eyleminizin o şekilde geçmesi emrini peşinen verdiğinizi ve doğumunuzun muhtemelen o şekilde geçeceğini büyük bir doğrulukla tahmin edebiliriz.
Bizim dilimizde "doğum sancıları" veya "doğum ağrıları" olarak ifade edilen olayın ingilizcesi "labor" yani "iş", fransızcası ise "travaille" yani yine "iş", veya daha başka bir deyişle "eylem". Dikkat ettiyseniz bu kelimelerin içinde ağrıyı çağrıştıran birşey yok, doğum sonuca ulaştıracak bir eylem olarak tarif edilmiş. Bizim toplumuzda doğum eylemi "sancı" veya "ağrı" olarak ifade edildiği sürece anne adaylarının ağrı çekmemesi mümkün görünmüyor. NLP'nin kuramlarından biri de "dünya üzerinde herhangi bir şeyi bir kişi bile yapabilmişse, bunu herkes yapabilir!" şeklindedir. Dünya üzerinde birçok anne adayı az miktarda rahatsızlık duyarak bebeklerini dünyaya getirebilmektedir. Bunun anlamı, bunu sizin de yapabileceğinizdir. Elbette bunun için NLP öğrenmeniz uzun zaman alır, ancak olaya bakış açınızı olumsuzdan olumluya çevirerek bunu başarabilir duruma gelebilirsiniz.
Şu andan itibaren size doğum sancısı veya doğum ağrısı tanımlamalarını "çöpe atmanızı" ve yerine doğru olan "doğum eylemi" tanımlamasını kullanmanızı öneriyoruz.
Yukarıdaki cümlelere gülümseyerek bakıyorsanız, sizin zihninizdeki "doğum resmi" muhtemelen zaten olumludur.
Ellerine saglik cnm...kızlar çok güzel bi yazı hepinizin okumasını şiddetle tavsiye ediyorum
HAFTANIN ÖNERİSİ
Günlük yaşamımızda belli bir olayı tarif etmek için kullandığımız kelimeler o olayı algılayış biçimimizi derinden etkiler. NLP (nöro-linguistik programlama) teknolojisinin başarısının en önemli dayanaklarından biri kelimelerin dikkatli kullanılmasıdır. NLP öğretisi bilinçdışımıza (bilinçaltımıza) hangi mesajların gönderileceğini bilinçli olarak seçmemizi sağlar: NLP'ye göre "biz kelimelerimizi bilinçli seçerek bilinçdışımızı olumlu yönlendirebiliriz".
doğum eylemi sizce nasıl birşey?
"ağrılı"
"korkunç gözüküyor"
"düşünmek bile istemiyorum"
"ben iğneden bile korkan bir insanım, gerisini sen düşün artık"
"bilmiyorum, deneyip göreceğiz, ama ağrı duyulduğunda yapılacak çok şeyin olduğunu biliyorum ve bu beni rahatlatıyor"
"kişiye göre değişebileceği söyleniyor ve buna inanıyorum"
Yukarıdaki cevaplardan hangisi size yakın geliyorsa, sizin bilinçaltınıza doğum eyleminizin o şekilde geçmesi emrini peşinen verdiğinizi ve doğumunuzun muhtemelen o şekilde geçeceğini büyük bir doğrulukla tahmin edebiliriz.
Bizim dilimizde "doğum sancıları" veya "doğum ağrıları" olarak ifade edilen olayın ingilizcesi "labor" yani "iş", fransızcası ise "travaille" yani yine "iş", veya daha başka bir deyişle "eylem". Dikkat ettiyseniz bu kelimelerin içinde ağrıyı çağrıştıran birşey yok, doğum sonuca ulaştıracak bir eylem olarak tarif edilmiş. Bizim toplumuzda doğum eylemi "sancı" veya "ağrı" olarak ifade edildiği sürece anne adaylarının ağrı çekmemesi mümkün görünmüyor. NLP'nin kuramlarından biri de "dünya üzerinde herhangi bir şeyi bir kişi bile yapabilmişse, bunu herkes yapabilir!" şeklindedir. Dünya üzerinde birçok anne adayı az miktarda rahatsızlık duyarak bebeklerini dünyaya getirebilmektedir. Bunun anlamı, bunu sizin de yapabileceğinizdir. Elbette bunun için NLP öğrenmeniz uzun zaman alır, ancak olaya bakış açınızı olumsuzdan olumluya çevirerek bunu başarabilir duruma gelebilirsiniz.
Şu andan itibaren size doğum sancısı veya doğum ağrısı tanımlamalarını "çöpe atmanızı" ve yerine doğru olan "doğum eylemi" tanımlamasını kullanmanızı öneriyoruz.
Yukarıdaki cümlelere gülümseyerek bakıyorsanız, sizin zihninizdeki "doğum resmi" muhtemelen zaten olumludur.
Ne güzel anlatmış yazıda da, zaten ben anlamıyorum. Ülkemizde normal doğum diye bir tabir oldu. Oysa ki bu yanlış bi anlatım. Normal doğum diye bir şey yok aslında. Doğum ve anormal doğum şekli olan ve sadece acil hallerde uygulanan sezaryen doğum var. Doğum sadece bir kaç saatlik bir ağrıyı içerirken sezaryene dönmek niye günlerce acı çekmek niye? Umarım herkes bi cesaret doğumunu yüzyıllardır süre gelen şekli ile kolaya kaçmadan sadece bikaç saat ağrıya katlanarak yapar. Zaten bebek içinde olumlu olanı bu.
İnternetten alışveriş yap. Ben ogluşuma muhteşem ciciler bulduum.. Var yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?