Ocak 2013 'te Anne Olacaklar Burada Toplanalım..

bebeğiniz kız mı erkek mi olucak

• Ankete Katılan
    159
  • Anket Kapalı .
kızlar bugün kontrolüm vardı bebeğim 1 kg olmuş bana birz az geldi dr göre normalmiş bilmiyorum biraz moraalim bozulmadı değil sizin bebişler kaç kilo oldu

27+2 iken 1058gr'dı kızçem.. ama sonrasında bademciklerim şişti, yemek yiyemedim doğru düzgün 10gün boyunca.. sadece çorba içebiliyodum, o da zorla... inşallah beslenebilmiştir yarın kontrol var. bakalım kaç gr çıkacak ...

kızlar bugün kontrolüm vardı bebeğim 1 kg olmuş bana birz az geldi dr göre normalmiş bilmiyorum biraz moraalim bozulmadı değil sizin bebişler kaç kilo oldu
canım benımde gecen hafta yani 31.haftaya gırdıgımde kontrole gıttım 1250gr olmustu doktor normale gore 100-150 kılosu dusuk dedı bol proteınlı seyler yıyıp vıtamın ve kan ılaclarımı duzenlı almamı soyledı haftayada kontrole cagırdı benimde moralim bozuldu şimdi yedilerime dikkat ediyorum
gerci bende 1750 gr dogmusum bebişim yine benden iyi :)

ben 1 aydır kontrole gıtedim bu hafta gidicem kilosunuda öğrenicem 26 haftalıkken 900 gr dı

kızlar az önce geldik kontrolden.. bebişimiz 32haftalık, 1670gr, 40cm de boyu var.. korktuğum gibi kilosu düşük değilmiş.. çok şükür.. bu arada 8haftalık doğum öncesi izin kağıdımı da aldım..

Cnm druna guven moralini bozma emin ol sagligi kilosundan onemli.
Hem drlar illada kiyaslamayin birbirinizle bebeklerinizin kilosunu diolar ama dayanamiyoruz dimi :)

Hay masallah benim minnosuma hep bole devam etsin insallah cnm...

dr güveniyorum güvenmesinede diğer oğlumada son kontrolümde 3.500 gr demişti 3 kilo doğmuştu ultrason ölçümlerinede fazla güvenmemek gerekiyor galiba ben genede kendimi besiye çektim hergün 1 kaşık pekmez 2 tane ceviz hurma yiyorum süt içmiyordum geçte olsa başladım içmeye bebişkoyu büyütücem derken kendimi büyütmesem barii

Selam,

Canım benim. Bizimki de bi süre o şekilde gözüktü ama sonra öyle olmadığı farkedildi. Önemli olan gelişimi. Normal seyrinde ise biraz ince olabilidiğinden öyle gözüküyormuş ama risk yok içini ferah tut.

kızlar arka dişim çürümüş öyle böle ağrımıyor 20 lik dişim kökten çürümüş ne yapıcam ben yaaa

Doğru doktora. Biliyorsundur ki, çürük diş çoook tehlikeli. Hiç ihmale gelmez.Şimdiden çok çok geçmiş olsun.

canım benimde bebiş erkek ama magazalara gıdınce kendımı kız kıyafetı standlarının onunde alıyorum cok guzel seyler var erkek ıcın hep standart seyler

İnternetten alışveriş yap. Ben ogluşuma muhteşem ciciler bulduum.. Var yani

Bende de oluyor öyle haller. Geçici bu durum, sakin kalmalı. Bi de mümkünse şimdiden bi psikolog ile görüşmekte fayda var. İlerisi için yatırım

Cnm var kilo al nolur ki ben 14 kilo aldim hic de umrumda diil yeterki bebeisim
Saglikli olsun

kızlar çok güzel bi yazı hepinizin okumasını şiddetle tavsiye ediyorum
HAFTANIN ÖNERİSİ
Günlük yaşamımızda belli bir olayı tarif etmek için kullandığımız kelimeler o olayı algılayış biçimimizi derinden etkiler. NLP (nöro-linguistik programlama) teknolojisinin başarısının en önemli dayanaklarından biri kelimelerin dikkatli kullanılmasıdır. NLP öğretisi bilinçdışımıza (bilinçaltımıza) hangi mesajların gönderileceğini bilinçli olarak seçmemizi sağlar: NLP'ye göre "biz kelimelerimizi bilinçli seçerek bilinçdışımızı olumlu yönlendirebiliriz".
doğum eylemi sizce nasıl birşey?

"ağrılı"
"korkunç gözüküyor"
"düşünmek bile istemiyorum"
"ben iğneden bile korkan bir insanım, gerisini sen düşün artık"
"bilmiyorum, deneyip göreceğiz, ama ağrı duyulduğunda yapılacak çok şeyin olduğunu biliyorum ve bu beni rahatlatıyor"
"kişiye göre değişebileceği söyleniyor ve buna inanıyorum"
Yukarıdaki cevaplardan hangisi size yakın geliyorsa, sizin bilinçaltınıza doğum eyleminizin o şekilde geçmesi emrini peşinen verdiğinizi ve doğumunuzun muhtemelen o şekilde geçeceğini büyük bir doğrulukla tahmin edebiliriz.

Bizim dilimizde "doğum sancıları" veya "doğum ağrıları" olarak ifade edilen olayın ingilizcesi "labor" yani "iş", fransızcası ise "travaille" yani yine "iş", veya daha başka bir deyişle "eylem". Dikkat ettiyseniz bu kelimelerin içinde ağrıyı çağrıştıran birşey yok, doğum sonuca ulaştıracak bir eylem olarak tarif edilmiş. Bizim toplumuzda doğum eylemi "sancı" veya "ağrı" olarak ifade edildiği sürece anne adaylarının ağrı çekmemesi mümkün görünmüyor. NLP'nin kuramlarından biri de "dünya üzerinde herhangi bir şeyi bir kişi bile yapabilmişse, bunu herkes yapabilir!" şeklindedir. Dünya üzerinde birçok anne adayı az miktarda rahatsızlık duyarak bebeklerini dünyaya getirebilmektedir. Bunun anlamı, bunu sizin de yapabileceğinizdir. Elbette bunun için NLP öğrenmeniz uzun zaman alır, ancak olaya bakış açınızı olumsuzdan olumluya çevirerek bunu başarabilir duruma gelebilirsiniz.

Şu andan itibaren size doğum sancısı veya doğum ağrısı tanımlamalarını "çöpe atmanızı" ve yerine doğru olan "doğum eylemi" tanımlamasını kullanmanızı öneriyoruz.

Yukarıdaki cümlelere gülümseyerek bakıyorsanız, sizin zihninizdeki "doğum resmi" muhtemelen zaten olumludur.

Ne güzel anlatmış yazıda da, zaten ben anlamıyorum. Ülkemizde normal doğum diye bir tabir oldu. Oysa ki bu yanlış bi anlatım. Normal doğum diye bir şey yok aslında. Doğum ve anormal doğum şekli olan ve sadece acil hallerde uygulanan sezaryen doğum var. Doğum sadece bir kaç saatlik bir ağrıyı içerirken sezaryene dönmek niye günlerce acı çekmek niye? Umarım herkes bi cesaret doğumunu yüzyıllardır süre gelen şekli ile kolaya kaçmadan sadece bikaç saat ağrıya katlanarak yapar. Zaten bebek içinde olumlu olanı bu.

Ellerine saglik cnm...

normal doğum tarftarıyım ama demişssinki
'doğum birkaç saatlik bir ağrıyı içerir'
bu kadar az ağrı olduğunu sanmıyorum , tabıkı var 2saat sancı çekıp hemen doğuu gerçekleştiren ama çoğu akşama kadar sancı çekıyor,sanci iğneleri alıyor...
dayımın gelını 2sene önce 5e kadar bizde oturmuş,evine inmiş.6,30da annemi aramışlar bebk doğdu diye:) annem şok olmuş,5te bizden inerken sancım var bıle dememiş eve inince sancısı başlamış hastaneye gider gitmez doğurmuş ama bu istisnadan başka duymadım
umarım bizler için de az ağrılı doğumlar nasip eder Allah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…