zaten canım internetten alıyorum çoğu şeyi çeşit daha çok dışarı çıkınca bişey bulammıyorum pek
evet bence de internetten daha fazla çeşit bulabiliyoruz.. benm yaşadığım yer küçücük bi ilçe.. mağaza bile yok.. biraz da mecburiyetten internetten alacağım yani.. ama büyük yer de olsaydı, internet daha cazip gelirdi galiba.. çünkü yorulmuyosun internetten alırken .. :)
kızlar çok güzel bi yazı hepinizin okumasını şiddetle tavsiye ediyorum
HAFTANIN ÖNERİSİ
Günlük yaşamımızda belli bir olayı tarif etmek için kullandığımız kelimeler o olayı algılayış biçimimizi derinden etkiler. NLP (nöro-linguistik programlama) teknolojisinin başarısının en önemli dayanaklarından biri kelimelerin dikkatli kullanılmasıdır. NLP öğretisi bilinçdışımıza (bilinçaltımıza) hangi mesajların gönderileceğini bilinçli olarak seçmemizi sağlar: NLP'ye göre "biz kelimelerimizi bilinçli seçerek bilinçdışımızı olumlu yönlendirebiliriz".
doğum eylemi sizce nasıl birşey?
"ağrılı"
"korkunç gözüküyor"
"düşünmek bile istemiyorum"
"ben iğneden bile korkan bir insanım, gerisini sen düşün artık"
"bilmiyorum, deneyip göreceğiz, ama ağrı duyulduğunda yapılacak çok şeyin olduğunu biliyorum ve bu beni rahatlatıyor"
"kişiye göre değişebileceği söyleniyor ve buna inanıyorum"
Yukarıdaki cevaplardan hangisi size yakın geliyorsa, sizin bilinçaltınıza doğum eyleminizin o şekilde geçmesi emrini peşinen verdiğinizi ve doğumunuzun muhtemelen o şekilde geçeceğini büyük bir doğrulukla tahmin edebiliriz.
Bizim dilimizde "doğum sancıları" veya "doğum ağrıları" olarak ifade edilen olayın ingilizcesi "labor" yani "iş", fransızcası ise "travaille" yani yine "iş", veya daha başka bir deyişle "eylem". Dikkat ettiyseniz bu kelimelerin içinde ağrıyı çağrıştıran birşey yok, doğum sonuca ulaştıracak bir eylem olarak tarif edilmiş. Bizim toplumuzda doğum eylemi "sancı" veya "ağrı" olarak ifade edildiği sürece anne adaylarının ağrı çekmemesi mümkün görünmüyor. NLP'nin kuramlarından biri de "dünya üzerinde herhangi bir şeyi bir kişi bile yapabilmişse, bunu herkes yapabilir!" şeklindedir. Dünya üzerinde birçok anne adayı az miktarda rahatsızlık duyarak bebeklerini dünyaya getirebilmektedir. Bunun anlamı, bunu sizin de yapabileceğinizdir. Elbette bunun için NLP öğrenmeniz uzun zaman alır, ancak olaya bakış açınızı olumsuzdan olumluya çevirerek bunu başarabilir duruma gelebilirsiniz.
Şu andan itibaren size doğum sancısı veya doğum ağrısı tanımlamalarını "çöpe atmanızı" ve yerine doğru olan "doğum eylemi" tanımlamasını kullanmanızı öneriyoruz.
Yukarıdaki cümlelere gülümseyerek bakıyorsanız, sizin zihninizdeki "doğum resmi" muhtemelen zaten olumludur.
Bu arada günaydın kızlar mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle
haftaya başlamak için çok iyi geldi bu yazı, tşkler canım.. :)
günaydın canım, hepimiz için güzel bir hafta olsun.. :)
buarada benim yine sorularım var, ağrıları başlayan var mı..rahim ve alt tarafımda bi ağrı var 2-3 gündür, özellikle gece sağa sola dönerken bacaklarımı ayırmaya kalkınca saplanıyor, siz de var mı bu tip ağrılar? hepinize güzel günler diliyorum.. :)
kızlar bende birşey sorcam daha önce cevaplandıysa kusura bakmayın :)
bu hastane çıkışının tümünü koymak gerekıyormu hastane için
ben 10 lu takım almıstım ıcınde tulum olarak ayrı altlı ustlu takım olarak ayrı bırden fazla sey var?
ben konuluyor diye biliyorum, ince bi alt üst çıkıyor, o mesela içlik olarak giydiriliyormuş.. ne olur ne olmaz hepsini alıcam yanıma.. :)
buarada ağrılarla ilgili cevabın için tşk ederim canım..
bugün soru sorma günüm :)
kızlar bebişlere aldığınız giysileri hangi ürünle yıkayacaksınız?
haftaya başlamak için çok iyi geldi bu yazı, tşkler canım.. :)
buarada benim yine sorularım var, ağrıları başlayan var mı..rahim ve alt tarafımda bi ağrı var 2-3 gündür, özellikle gece sağa sola dönerken bacaklarımı ayırmaya kalkınca saplanıyor, siz de var mı bu tip ağrılar? hepinize güzel günler diliyorum.. :)
bugün soru sorma günüm :)
kızlar bebişlere aldığınız giysileri hangi ürünle yıkayacaksınız?
evet yaa.. önemli konulardan biri.. ben de bi türlü karar veremiyorum neyle yıkayacağıma.. çevremde makinede yıkama diyen bile var..doğumdan sonra bikaç ay en azından.. ama bana saçma geliyo makinede yıkamamak.. sonuçta makinede daha temiz olur diye düşünüyorum.. ama deterjana karar veremiyorum bi türlü..
cnm bnm o şekilde değil de belime ağrı ara ara giriyo ve çok canımı yakıyo birde genital organın dudakları ara ara ağrıyo
daha hiç giydirmediğin yeni aldığın eşyaların tümünü sabun tozuyla yıkamanı tavsiye ediyorum.sonra tabiki makineye...bu arada diğer bi sorunada cvp vereyim bnm ablam yenidoğan ünitesinde hemşire.size hastaneye giderken koyulacakları yazmıştım onada gösterdim birebir onayladı sonuçta 1.dende tecrübeliyim yani.en az 2 takım koy dedi bebek takımı çok lazım oluyomuş getirmeyenler hep pişman oluyo dedi.benden söylemesi uygulamak size kalmış.
Arkadaşlar ben aldığım her şeyi yıkadım, bana da yok makinede yıkama yok şunla yıkama gibi bir sürü öneride bulunan oldu. Ben sabun tozuyla makinenin elde yıkama ayarında yıkadım kıyafetlerini, battaniye tulum yorgan gibi şeyleri de yünlü programında yıkadım. ama yıkandıktan sonra belki sabun tozu kalmıştır diye tekrar bir durulama yaptırdım. hiçbir şeyi zarar görmedi, bozulmadı da.
sabun tozu kullanıcam bende pekı sonra bebeklere öze l yumuşatıcı kullanacakmısın?
zaten tavsıyenı dıkkate alıcam dogum yapan bı arkadasta takım fazla koy dedı lazım oluyomuş
cnm bnm o şekilde değil de belime ağrı ara ara giriyo ve çok canımı yakıyo birde genital organın dudakları ara ara ağrıyo
Arkadaşlar ben aldığım her şeyi yıkadım, bana da yok makinede yıkama yok şunla yıkama gibi bir sürü öneride bulunan oldu. Ben sabun tozuyla makinenin elde yıkama ayarında yıkadım kıyafetlerini, battaniye tulum yorgan gibi şeyleri de yünlü programında yıkadım. ama yıkandıktan sonra belki sabun tozu kalmıştır diye tekrar bir durulama yaptırdım. hiçbir şeyi zarar görmedi, bozulmadı da.
Kızlar bende dalinin ürünleri ile yıkamayı düşünüyorum artı dalin yumuşatıcısı süper bi kokusu var bi arkadaşımın deterjana karşı alerjisi ver hep dalini kullanıyor bebek için olablardan pembe renkli kokusu hiç çıkmıyor biraz pahalı ama değer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?