Ocak 2013 'te Anne Olacaklar Burada Toplanalım..

bebeğiniz kız mı erkek mi olucak

• Ankete Katılan
    159
  • Anket Kapalı .

valla ben ekstra bi koku almadım yumuşatıcıdan, belki de miktarını doğru ayarlamak gerekiyordur.. tabi ki onların sağlığını düşünüyoruz, ama hepsi bir seçenek, kullanan var kullanmayan var.. fikirleri paylaşmak önemli, biz de burda bunu yapıyoruz ve çoğumuz için de ilk deneyim yaşadıklarımız.. kullanıp kullanmamak, yöntemler, kime neye güvendiğin tabi ki farklılık gösterebilir..

Ürünü tanımam bilmem, ürünün özeli hakkında yorum yapmadım. Ama arkadaş kokusu hiç çıkmıyor, çok güzel kokuyor diyince üzerime düşeni yapmak ve doğru bildiğim konuda uyarmak zorunda hissettim açıkçası. Çocuklardaki astımın en önemli tetikleyicisidir kokulu temizlik ürünleri. Deriden de emilimi vardır ve bu da alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Kısa vadede etkisini göstermese de vücutta zamanla birikir. Bırakın bebekler kendileri gibi koksun, onlar zaten mis kokacak ne gerek var yapay kokutuculara. En kaliteli kozmetik ve organik deterjan markaları "kokusuz" ya da "parfümsüz" diye not düşerler , bu özellikleriyle övünürler.

Ben Dalin ürünlerinde kimyasal kullanıldığını bilmiyordum tabiki en doğrusu en sağlıklısı neyse onu yapacağız sırf kokusu için kullanıcam demedim bende zaten dalin bebek ürünü olduğu için dedim arkadaşım kendisi için kullnıyor diğer deterjanlara alerjisi olduğunu için dr ona bu deterjanı ve yumuşatıcıyı önerdi bende kokusunu orda duydum ama önemli olan temizlemesi zaten sağlıklı olması dediğiniz gibi

Yaşasın bilinçli ve sadelik yanlısı anneler Umarım yanlış anlamadınız, amacım ukalalık yapmak değil kesinlikle. Sizi hiç tanımam, çocugunuzu da muhtemelen hiç tanımayacağım ama bildiğim halde bu bilgiyi sizden saklasaydım, bana ne deseydim vicdanım rahat etmezdi.

akşam gidip kokladım kıyafetleri.. :)) hiçbir koku almadım, anneme de danıştım, 'az miktarda kullanmak önemli dedi, zaten bebeğin ne kiri olacak, steril hale gelsin yeter' dedi.. uyarı için tşkler.. sloganı tekrarlayalım.. 'Yaşasın bilinçli ve sadelik yanlısı anneler..'

Hiiçç yanlış anlamadım aksine başka bi açıdan bakmış oldum yani sırf kokusu var diye minicikk bebeciğimii kimyasala boğabilirdim allah korusunn.Bilinçli olabilmek için birbirimize danışıp fikir alışverişinde bulunacağız ki iyice bilinçlenelim değil mi ama.Başka bi topikte mesela sabun tozoundan bahsetmişler bide hacı şakirin granürlü sabunundan işte bakacağız hangisi en sağlıklı olanı ise onu tercih edeceğiz

Ben de sabun tozuyla yıkayacagım. Kendi beyazlarımızı da yıllardır sabun tozuyla yıkarım. Ben hem hacı şakiri hem dalan marka olanı denedim. Naçizane önerim dalan marka olan. Daha ucuz olmasına rağmen ondan daha çok memnun kaldım. HACI şakir daha iri parçalı olduğu için tam çözünmüyor olabileceğini düşündüm, hem de H.şakir daha kokulu :2: makinasında tıkanıklığa sebep olduğunu söyleyen arkadaşlarım da oldu ayrıca. Yalnız sabun tozunun iyi çözünmesi için 30 derecede değil de minimum 40 derecede yıkamak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Bebek kıyafetleri de zaten yüksek ısılarda yıkanacağından çözünme problemi yaşayacağımızı düşünmüyorum.Bir de deterjan miktarının yarısı kadar koyacaksınız, paketinde yazıyor zaten.

başka topiği falan bilmiyorum ama ben burada sabun tozundan bahsettim dün ama ilginizi çekmedi herhalde.arkadaş direk olaya bir arkadaşın yazdığı naçizane doğru veya yanlış bilgiye tersler bir şekilde yöneldi direk.ben tecrübeli bir anneyim ve burada bildiklerimi paylaşmaktan zevk alıyorum birilerine az yada çok yararlı olmak ne kadar güzel tabiiki kırmadan rencide etmeden.biz arkadaşlarla bunu burada yaklaşık 8 aydır başarabildik...çok az bir zamanımız kaldı bu serüveni keyifli bir şekilde kapatalım inşallah arkadaşlar.!!!

Kim kimi tersledi ben anlamadım. Ben mi tersledim, ya da birisi beni mi tersledi? Biz aramızda anlaştık aslında, siz gereksiz alınganlık göstermiş olabilirsiniz.Bahsettiğiniz sabun tozu ilgimizi çekmedi değil de belki iş yoğunluğundan dikkatimizi çekmemiştir.

Ben mi tersledim canım anlayamadım orasını benim yazımı alıntı olarak cevaplamışşın eğer öyle gibi göründüyse kusura bakmayın ben kimseyi terslemem sonuçta burda bilgiler ve tecrübeler konuşuluyor hepimizin birbirinden öğreneceği çok şey var özellikle sizin gibi tecübeli annelerden çok daha fazla öğreneceği şey var

Bu arada 2 topik takip ediyorum her ikisinde de konuşulmuş haklısın sizde yazmıştınız okudum hemde ilgilenerek benim aklımda diğer topik kalmış yoksa burda sabun tozu deterjan konusu olmasa bende dalinin yumuşatıcısından bahsetmezdim

kızlar ben hacısakırın granullu sabun tozunu kullanmıstım beyazlar ıcın az daha makıneyı bozuyordum kopurdu kopurdu makınenın heryerınden kopukler cıkıyodu :)

kızlar ben hacısakırın granullu sabun tozunu kullanmıstım beyazlar ıcın az daha makıneyı bozuyordum kopurdu kopurdu makınenın heryerınden kopukler cıkıyodu :)

tabi işin bi de o boyutu var.. :) bugün zor bi gündü, ama bu olayı canlandırınca akşam akşam iyi geldi Duygucum.. :) buarada sen 32. haftadasın sanırım, naptın rapor olayını hallediyor musun bu hafta?

ben de öyle olmasından korkuyordum. makineyi korka korka çalıştırdım ama şükür birşey olmadı, köpürmedi bile :) dalan ın bitkisel sabun tozu var onu kullandım tavsiye edebilirim

Sen muhtemelen elde yıkama için olanını kullandın Ya da çok fazla sabun koydun. Ya da attığın çamaşırlar içinde çok naylonlu sentetik bir ürün vardı. Böyle naylon lifimsi, ya da polyester ürünler çok köpürtüyor.

bugün topik çok sakin yaa.. nerdesiniz arkadaşlar? benim kızım bugün çok hareketliydi yaa.. oturuyorum dinlenmek için, bu sefer o başlıyo tepinmeye :)
nefes almakta zorlanmaya başladım artık.. bakalım daha ne zorluklar görücez.. :) ama zorluğu bile güzel geliyo.. Rabbim hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..

merhaba canım farkettimde bebişlerimizin doğum tarihleri aynı :) benim oğluşumda çok hareketli hatta şuan öyle tekmeliyor ki davul çalıo sanki :) bende çok fazla bel ve çatı ağrısı var sende de varmı? bu haftalar da normal mi yoksa erken doğum belirtisimi acaba endişeleniyorum....

tabi işin bi de o boyutu var.. :) bugün zor bi gündü, ama bu olayı canlandırınca akşam akşam iyi geldi Duygucum.. :) buarada sen 32. haftadasın sanırım, naptın rapor olayını hallediyor musun bu hafta?

doktora soylemıstım gecen kontrolde bu cuma cagırdı alıcam raporu aslında yarın 32.haftaya gırıyorum ama doktor nıyeyse cumaya cagırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…