merhaba canım farkettimde bebişlerimizin doğum tarihleri aynı :) benim oğluşumda çok hareketli hatta şuan öyle tekmeliyor ki davul çalıo sanki :) bende çok fazla bel ve çatı ağrısı var sende de varmı? bu haftalar da normal mi yoksa erken doğum belirtisimi acaba endişeleniyorum....
roxy mi diyosun canım onu aldm bende
Cnm ben bugun tum alisverisi yaptim bana yurtdisindan gelen bi deterjan onerdiler onu aldim.adini yazarim bi ara:)bugün soru sorma günüm :)
kızlar bebişlere aldığınız giysileri hangi ürünle yıkayacaksınız?
Cnm ben de seni dinleyenlerdenim 2 takim hastane cikisi aldim:)cnm bnm o şekilde değil de belime ağrı ara ara giriyo ve çok canımı yakıyo birde genital organın dudakları ara ara ağrıyo
daha hiç giydirmediğin yeni aldığın eşyaların tümünü sabun tozuyla yıkamanı tavsiye ediyorum.sonra tabiki makineye...bu arada diğer bi sorunada cvp vereyim bnm ablam yenidoğan ünitesinde hemşire.size hastaneye giderken koyulacakları yazmıştım onada gösterdim birebir onayladı sonuçta 1.dende tecrübeliyim yani.en az 2 takım koy dedi bebek takımı çok lazım oluyomuş getirmeyenler hep pişman oluyo dedi.benden söylemesi uygulamak size kalmış.
Cnm kesinlikle yumusatici kullanma bence de.peki kızlar sabun tozuyla yıkadıktan sonra bebeklere özel yumusatıcı kullanacak olan varmı?
Bravoooooo aynen senin gbi dusunuyorum tatlimYahu bebek için mümkün olduğunca az kokulu şey kulllanılır, siz tutmuş kokusu hiç çıkmıyor diye bir ürün tercih ediyorsunuz. Koku ne demek? Kimyasal demek. Yeni doğmuş bebeği güzel koksun diye kimyasala boğacaksınız haberiniz yok. Ya çocugun alerjisi varsa, ya gelecekte astımını tetikleyecekse? Hiç mi gelmiyor aklınıza?
Cnm 32 dolunca rapor verecek sana 32ye yeni girdiysen seni tekrar cagiracakdir.doktora soylemıstım gecen kontrolde bu cuma cagırdı alıcam raporu aslında yarın 32.haftaya gırıyorum ama doktor nıyeyse cumaya cagırdı
bugün topik çok sakin yaa.. nerdesiniz arkadaşlar? benim kızım bugün çok hareketliydi yaa.. oturuyorum dinlenmek için, bu sefer o başlıyo tepinmeye :)
nefes almakta zorlanmaya başladım artık.. bakalım daha ne zorluklar görücez.. :) ama zorluğu bile güzel geliyo.. Rabbim hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..
merhaba canım farkettimde bebişlerimizin doğum tarihleri aynı :) benim oğluşumda çok hareketli hatta şuan öyle tekmeliyor ki davul çalıo sanki :) bende çok fazla bel ve çatı ağrısı var sende de varmı? bu haftalar da normal mi yoksa erken doğum belirtisimi acaba endişeleniyorum....
Kizlar oyle mutluyum ki biberondan emzige gogus pompasindan gogusucu kremine emzik biberon yikama deterjanindan kiyafet yikama deterjanina kuvetinden masrapasina hastane cikisindan hastanede dagitilacak suslere kapi suslerinden zibinlarina barana kdr her seyi topladim geldim.sampuan seri olarak sebamesi tercih ettim.danismal isteyene seve seve yardimci olurum.
Cnm 32 dolunca rapor verecek sana 32ye yeni girdiysen seni tekrar cagiracakdir.
Kizlar oyle mutluyum ki biberondan emzige gogus pompasindan gogusucu kremine emzik biberon yikama deterjanindan kiyafet yikama deterjanina kuvetinden masrapasina hastane cikisindan hastanede dagitilacak suslere kapi suslerinden zibinlarina barana kdr her seyi topladim geldim.sampuan seri olarak sebamesi tercih ettim.danismal isteyene seve seve yardimci olurum.
GÜNAYDINNN...bugün kontrolüm var bakalım ne yaptı benim fıstık kızım çok merak ediyorum kilosunu falan birde nedense içimde bir korku var bu bel ve aşağıdaki dudak () ağrısından.iyice yaklaşmış doğumun demesin dr.daha erken yaa kızım biraz daha dur tamam mı annesinin meleği?
kızlar sabah gazetesinin yazısını buldum doğum izniyle ilgili sanırım çıksa bile bize yetişmicek(
'Doğum izni' polemiği
21.07.2012
Hükümetin, kürtajı azaltmak için başlattığı Kürtaj Bilim Kurulu raporunda gündeme gelen ücretli doğum izninin 4 aydan 6 aya çıkartılması süreci sancılı başladı. Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılan doğum iznine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iznin artırılmasının kadının istihdamını azaltacağı gerekçesiyle karşı çıktı. Aile Bakanlığı, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'na (TEPAV) konunun araştırılması için talimat verdi. Çalışan kadınların bebeklerini kucaklarına aldıkları günden sonra ne kadar sürede tekrar işe başlayacakları konusu diğer ülke örnekleriyle yeniden araştırılacak. İş Kanunu'na göre kadın işçiler doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 olmak üzere 16 hafta yani 4 ay doğum izni kullanabiliyor. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye 2 hafta süre ekleniyor. Ancak, sağlık durumu uygunsa, kadın işçi isterse 3 haftaya kadar işyerinde çalışabiliyor ve süre doğum sonrasına ekleniyor.
Tatlim oda takimina karar verdim cok sukur :) besigi sepet besik alicam yada bi arkdasim verecek susliycem park yataklara cok sogugum ya sevemiyorumbn nefes alma konusunda daha rahatım 1 haftadır cnm.
bnmde tarihim aynı cnm aynı yerde aynı ağrılar bendede var 1 haftadır.normal olduğunu biliyorum malum son ayımız.
ohhh maşallah maşallah cnm beşiği ne yaptın benm birtek o kaldı park yatakta karar kıldım ..
Nircanim guzel hbrlerle gel cnmGÜNAYDINNN...bugün kontrolüm var bakalım ne yaptı benim fıstık kızım çok merak ediyorum kilosunu falan birde nedense içimde bir korku var bu bel ve aşağıdaki dudak () ağrısından.iyice yaklaşmış doğumun demesin dr.daha erken yaa kızım biraz daha dur tamam mı annesinin meleği?
Masallah hep bole devam etsin insallhhhhMerhaba, benim oğlum da çok hareketli, sabah benle uyanıp akşam benle uyuyor. Onun dışında yarım saatlik boşluklar dışında hep hareketli sanki.:26: Çocuk kilo alamayacak bu gidişle, aldığı kaloriyi yakıyor herhaldeBakalım Cuma günü doktor kontrolü ve çalışabilir raporu alma günümüz. Aynı bel ağrıları ve çatı ağrıları bende de var, çünkü kocaman bi karnım var. Doktora sormayı düşünüyorum erken doğum riski oluşturur mu diye ben de.
Atnen duygucum 1 kerede halletim geldim:)durdun durdun tek seferde yaptın butun alısverısı :) bende dıyorum nerde bu kız :)
Cnm bu hbr temmuzdaki hbr buyul olasilikla kabul edilecek ben cok umutluyum cikarsa ocaga kdr cikar he daha gec ciksa da faydalaniyoruz insallh onaylanir cnmkızlar sabah gazetesinin yazısını buldum doğum izniyle ilgili sanırım çıksa bile bize yetişmicek(
'Doğum izni' polemiği
21.07.2012
Hükümetin, kürtajı azaltmak için başlattığı Kürtaj Bilim Kurulu raporunda gündeme gelen ücretli doğum izninin 4 aydan 6 aya çıkartılması süreci sancılı başladı. Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılan doğum iznine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iznin artırılmasının kadının istihdamını azaltacağı gerekçesiyle karşı çıktı. Aile Bakanlığı, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'na (TEPAV) konunun araştırılması için talimat verdi. Çalışan kadınların bebeklerini kucaklarına aldıkları günden sonra ne kadar sürede tekrar işe başlayacakları konusu diğer ülke örnekleriyle yeniden araştırılacak. İş Kanunu'na göre kadın işçiler doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 olmak üzere 16 hafta yani 4 ay doğum izni kullanabiliyor. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye 2 hafta süre ekleniyor. Ancak, sağlık durumu uygunsa, kadın işçi isterse 3 haftaya kadar işyerinde çalışabiliyor ve süre doğum sonrasına ekleniyor.
Tatlim oda takimina karar verdim cok sukur :) besigi sepet besik alicam yada bi arkdasim verecek susliycem park yataklara cok sogugum ya sevemiyorum
Nircanim guzel hbrlerle gel cnm
Masallah hep bole devam etsin insallhhhh
Atnen duygucum 1 kerede halletim geldim:)
Cnm bu hbr temmuzdaki hbr buyul olasilikla kabul edilecek ben cok umutluyum cikarsa ocaga kdr cikar he daha gec ciksa da faydalaniyoruz insallh onaylanir cnm
Tatlim oda takimina karar verdim cok sukur :) besigi sepet besik alicam yada bi arkdasim verecek susliycem park yataklara cok sogugum ya sevemiyorum
Nircanim guzel hbrlerle gel cnm
Masallah hep bole devam etsin insallhhhh
Atnen duygucum 1 kerede halletim geldim:)
Cnm bu hbr temmuzdaki hbr buyul olasilikla kabul edilecek ben cok umutluyum cikarsa ocaga kdr cikar he daha gec ciksa da faydalaniyoruz insallh onaylanir cnm
Bu yeni bir haber değil. Temmuz 2012de çıkmıştı zaten bu haber. Şu an yasa komisyonda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?