Ocak 2013 'te Anne Olacaklar Burada Toplanalım..

bebeğiniz kız mı erkek mi olucak

• Ankete Katılan
    159
  • Anket Kapalı .

bugün kontrolümüz vardı kızlar.. bebeğimin kilosu 2700gr, boyu 47cm. ama suyumuz azalmış, alt sınırda.. bol su iç, dinlen dedi dr. nst'ye girdim ilk defa.. ama biraz üzücü oldu bizim için.. kalp atışları alt sınırda dedi.. sebebini bilmiyorum, söylemedi bişey.. korkulacak bi durum değil dedi ama sınırda çıkması çok tedirgin etti bizi.. haftaya cumartesi yine çağırdı.. inşallah biraz yükselmiş olur minik kızımın kalp atışları..

Duygucum

Desteğin için çok sağol ,üzülmeyeyim diyorum ama olmuyor işte aklım gidiyor.nette boyuna bu konuyla ilgili yazılara bakıyorum akşamdan beri

Allan canım

Plesanta neden kanıyor bilmiyoruz,Dr de bir neden bulamadı.gebeliğimin en başından beri vardı,ilk zamanlar serum iğne ve hapla atlattık yada atlattığımızı saniyorduk,ama demek ki bebek büyüdükçe besleyemedi plesanta

çok sevindim cnm hadi gözün aydın..
Saol cnm bnm...
Cnm meyve bebege cok kilo aldirir.bnm de gecn hafta az almisti hatrlarsan moralim bozulmstu.ddrum her bebek farkli kilo alir demisti.onemli olan saglikli olmasi.plesantanda kanama var miydi senin?ondan hbrm yoktu.dinlenmek faydali gelecektir.druna guven cnm kotu bi sey olsa soyler.sen nerde oturuyosun?bu arada tavsiyen icn saol ben de ole duydum gebelik basindan beri ilik suyla bNyo yapiom ole ozledim ki kaynar suyuallh yardimcn olsun az kaldi cnm hayrlisiyla gececek bu gunler...

hadı gozun aydın canım kendı doktorun daha ıyı bılır sureklı o kontrol edıyor cunku ters bısey olsa oncedende soylerdı hem
nezamana kontrole cagırdı tekrar?
Cok sukur cok sakin ve ciciydi :) gecen hafa cuma almistim 32 hafta dolunca calisir rap.o zaan 3 hafta dolunca gel dedi 2 hafta sora gidicem cnm 35 dolmus olacak insallh.seni ne zmn cagirdi?

Nazayş e

Gebeliğimin başından beri vardı kanama ne yazık Ki forumda yazmıştım ama denk gelmemiş olabilir.gecen hafta 1750 idi bu hafta 1870 olmuş ...Dr uma çoook güveniyorum,biliyorum ki ciddi bir şey olsaydı Dr beni uyarirdi,ama anne yüreği iste.ben hergüne muz ve elma yiyorum,başka hangi meyvayı yemeliyim,

Btl,senin doguma az kalmış,haftayAda kalp atışını daha kuvvetli ve üst sınırlarda duyarsınız insaallah

Son düzenleme:
Hic yorulmadim cnm isim cok rahat simdilik.yolum da kisa sadecw oturur pozisyondayim yani yatamiyorum dogal olarak :) bole binisi de birakmak istemiyorum 33 doldu 4 hafta daha dayanabilsem cok iyi olacak.senin de asagidaysa drla bi konussan ?

işin rahatsa boşver, devam et.. ben de doktora sorayım, iki hafta sonra randevum gerçi, gidişata göre belki de beklerim kontrolü..

Kizlar kendi drum sikinti olmadigini soyledi.alttan muayene etti rahim boynunun cok iyi oldunu soledi.tedbir icin idrar testi istedi enfeksiyon var mi diye.idrar testi de iyi cikti.evime dondum bin sukurrrrr

maşallah, güzel haber.. demek ki vücut yapılarımız gereği bazı farklılıklar olabiliyor.. dediğin gibi ben de danışayım doktoruma..

canım öncelikle maşallah, kilosu boyu güzel görünüyor.. sizlerde nasıl bilmiyorum da ben bu ara yürüyünce ve güzel dinlenince harika hissediyorum.. yani yürümek de iyi geliyor, yürüdükten sonra 1 saat falan dinlenince daha da güzel oluyor, sıvı konusunda da olabildiğince tüketmemiz lazım, çünkü bebekler özellikle su ihtiyacını direk bizden alıyormuş bu dönemde.. doktor korkulacak bir durum yok demiş, öğütlerini dinleyip yola devam.. moralimizi yukarıda tutuyoruz elimizden geldiğince.. ha gayret güzel anneler, az kaldı yolumuz..

şu an uyguladığı bir tedavi ya da ilaç var mı peki? bebişinin kilosu benimkine göre gayet iyiymiş :) normal haftasına kadar beklese bile herhalde 2500 ü geçmeyecek benimki

AlPan

Progestan kullanıyorum canım..

Evet senin bebeğine göre iyi görünüyor ama dedim ya insanın canı sıkılıyor.Allahtan organlarda birşeyi yok bu beni rahatlatıyor.kizlarimin kg su iyiydi.biri 3550 biri 3.500 doğmuştu.biri 50 biri 51 cm idi.yani kız çocuğu olmalarına rağmen iyiydiler.hani erkek daha iri kg olur beklentisi var ya.....

Aman ne bileyim,organları sağlam,doğduğunda güzelecek emziririm güzelCe kg aldırırım inşallah,sende öyle tabi ki

inşallah canım :) hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım da başka bir dileğim yok

Sicak iyi diil demisti dr.ben aylardir ilik suyla banyo yapiyorum basura iyi biliyorum da.kas yaparken goz cikarmayalm.

bana da zararı yok zaten en fazla 10 dk otur demişlerdi, hatta bir arkadaş da zararı olmaz mı sıcak suyun diye doktora sormuş, doktor da siz çok biliyosunuz o zaman niye bize geliyosunuz diye kızmış :)) Niye bi doktorun söylediği bir başkasının söylediğini tutmaz anlamıyorum. İnşaallah kısa sürede şifa bulursun canım

Sakin strese girme cnm bol su oc su her seyi dengeliyo.suyu azaldi diye oyledir.hem inan ki drlar kotu gordukleri her seyi soyluyolar icini ferah tut cnm.allah buyuktur.bi sonraki kontrolunde guZel haberlerle gel insallh cnm
Kacirmisim demek cnm.kivi cok faydali cnm mandalina portakal muz da cok iyi buldugun tum meyveleri ye cnm kuruyemislerini ihmal etme
Cnm bak kendi agzinla soluyosun organlari saglikli olsun yeterliiiiu biz onlara kilo adirmayi biliriz memeler bosuna sut dolmuyo takilmayalim artik kilo islerine.yeter ki saglikli olsunlar.sonucta hepimiz emanetlerimizi en iyi sekilde tasimak icin ugrasiyoruz.
Be neredeyse sonuna geldik bu izin yolculugun.bugunlere sukurler olsun...
inşallah canım :) hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım da başka bir dileğim yok
Amin cnm aminnnn

Ben de anlam veremiyorum inan.dun bi dr erken dogum var dedi bi dr alakasi yok dedi bunlar ayni okullardan mezun olmuyolar mi ya dimi:) bazilari da gicik hakkaten niye geliosun o zaman diyenler.allhtan bnm drum bu konularda cok yumusak.wcye ciktiktan sonra soguk suyla tahret almak beni gebertiyo pet sisede isinmis su aliyorum sicaga yakin suyal tahret aliyorum cok rahatlatti beni.bide zeytinyagi iciyorum.rabbim sifa berir insallah.saol cnm bnm...

bende dün kontrole gittim kendi drum yoktu ama nst yapıldı sancı çıktı
dr da doğuma hazırlık da olabilir ama yine de kendi drunda görsün p.tesi tekrar gel dedi
bu arada nst de bi bayan vardı doğum için açılma bekleyen..
ebe kontrole geliyordu felan personelde vardı bende hep doğuma kimler girecek diye merak ediyordum nasıl kişiler acaba azarlayan cinsten mi diye ama çok şükr içim rahatladı çok iyiler çok ilgili ve yardımcı oluyorlar birde
ebe hanım bana dedi ki sen bilinçlisin belli bak bensen sölemesi bol bol yürü sezeryan düşünme normal olsun ve suyun yada kanaman olmadığı sürece sancın olursa evde çek sancını dedi yoksa hemen buraya geliyorlar serum takılıyor sonuç sezeryan oluyor dedi ve bana da mantıklı geldi aslında çünkü oralarda inlemek bağırmak yada ne bileyim lavabo ihtiyacımız olsa evdeki gibi rahat olamayız diye düşünüyorum ve bu şekilde olsun istiyorum inşaAllah
bizden de böyle kızlar

bundan sonra her hafta gel dedi canım bana ama belkı benım bebikle kilo problemi varya onu takip içinmi her hafta cagırıyor bılmıyorum kılosunu kontrol edıyor sureklı olurda kılo almazsa sorun olabılır dıye sanırım
persembe gıttıgımde azda olsa kılo alıyo dedı hıc kılo almazsa sorun olur bıde bebek hareketlı olduguna gore problem yok dedı ızne nezaman cıkacaksın benım raporun dolmasına ıkı hafta kaldı bıtsede evde otursam

Arkadaşlar dün bana birşeyler oldu yaa ne olduğunu çözemedim sizlere danışmak istedim. Gayet iyiydim oturuyordum sonra kalktım birkaç dakika içinde sağ tarafıma böbreğimin olduğu yere öyle şiddetli bir ağrı girdi ki anlatamam. 5 dk sonra bu ağrıya mide bulantısı da eklendi kesin taş düşürüyorum dedim ama ağrı sabit kalmadı böbreğimin ordan başlayıp sağ kasığıma yavaş yavaş indi, ölüyorum ağrıdan. Derken sırtıma kürek kemiklerimin arasına birşey oldu ağrı girdi ve sanki tutulmuş gibi kaldım sonra da nefes almakta zorlanmaya başladım zaten. Korkudan hiçbirşey yapamadım ne olduğunu da anlayamadım. Öyle şiddetli ağrım vardı ki acaba doğum mu diye düşündüm ama ne yalancı ne de gerçek doğum ağrısına benzeyen bi durum yoktu. Eşim hemen hastaneye götürmek istedi ama yerimden kalkamıyorum ki, parmağımı bile oynatamıyorum. Böyle böyle 20-25 dk kadar sürdü sonra hafiflemeye başladı, uzandım tekrar eşim de sağolsun sırtıma masaj yaptı. Sırtım rahatladıkça nefes alışım da düzeldi. Rahatlayınca uyumuşum. 1-2 saat sonra uyandığımda hiçbir şeyim kalmamış. Bunu neye yormam gerekir sizce, doktorun ve sizlerin anlattığı kadarıyla yalancı sancı değil bu dimi ?

Olabilir cnm ama benim bildigim son haftalarda hep cagiriyo.her hafta bakiyodrlar.seninle aramiz tam 2 hafta cnm ben de 1 hafta calistim henuz sen 3 hafta masallah senin 2 haftan benim tammm 4 haftam var.37 yi doldurmaya bakalim cnm ne kdr dayanirsak bebisimizle o kdr bakit gecircez.4 ocaga kdr caliscam

Cok gecmis olsun hic yorum yapamadim yasamadim bu kdrini arada ole saniyelik agri girdigi oluyo bobregime kasigima ama seninki cok agir.bence gecmis de olsa dra gorun bebek hareketleri nasil simdi?

Buket

Geçmiş olsun.ben oğum sancısı yaşamadım.ama doğum sncısı ya belden yada kasıktsn gelirmiş,öyle diyolardı.

canım annem birşeye stres yapmıştır ondan olur dedi ama öyle yeni bi stres değil içine atmıştır öylelikle olmuşl olabilir dedi

Cok gecmis olsun hic yorum yapamadim yasamadim bu kdrini arada ole saniyelik agri girdigi oluyo bobregime kasigima ama seninki cok agir.bence gecmis de olsa dra gorun bebek hareketleri nasil simdi?

sağol canım inşaallah kimse yaşamasın zaten çok kötü, hatta eşim doktora gidelim diyince, ya doğuruyosam doğurmak istemiyorum çok acıyo diye başladım ağlamaya bebek gaaayet hareketli maşallah onu hiçbirşey bağlamıyo içerde tepiniyo hep :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…