Bugün dr gittik eşimle,doğum iznine ayrıldım.ama canım cok sıkkın...keske sizlerle yakın olsaydıkta dertleşseydik((
Bebeğim sadece 100 gr almış,ki artık haftada 200 gr alması gerekirmiş..ya birde plesantadaki kanama devam ediyor hala bebkte beslenemiuor sanırım.
Ya ne yapsam kii bu bebek kilo alsa toparlansa biraz
plasentada kanama neden oluyormuş canımben de 10 günde bir kontrole gidiyorum.1340 olan cimcime 10 günde 1500 oldu.biz de hala istenen düzeyde büyüyemiyoruz.
nerdeyse 20 gündür evdeyim yatıyorum hergün et balık süt pekmezli yoğurtlar ama nafile
Saol cnm bnm...çok sevindim cnm hadi gözün aydın..
Cnm meyve bebege cok kilo aldirir.bnm de gecn hafta az almisti hatrlarsan moralim bozulmstu.ddrum her bebek farkli kilo alir demisti.onemli olan saglikli olmasi.plesantanda kanama var miydi senin?ondan hbrm yoktu.dinlenmek faydali gelecektir.druna guven cnm kotu bi sey olsa soyler.sen nerde oturuyosun?bu arada tavsiyen icn saol ben de ole duydum gebelik basindan beri ilik suyla bNyo yapiom ole ozledim ki kaynar suyuBugün dr gittik eşimle,doğum iznine ayrıldım.ama canım cok sıkkın...keske sizlerle yakın olsaydıkta dertleşseydik((
Bebeğim sadece 100 gr almış,ki artık haftada 200 gr alması gerekirmiş..ya birde plesantadaki kanama devam ediyor hala bebkte beslenemiuor sanırım.
Ya ne yapsam kii bu bebek kilo alsa toparlansa biraz
Nazayse
Bebek aşağıda olduğu zaman karnin altina. Kasiklara soguk suya batirilmis bezlar koyarsan bebek yukari cikarmis.bu arada basur icin sakin sicak suya oturma,gebeler icin sakincali.cunku ilk kizimda bebegim 40 haftalik oldugu halde hala dogmamisti ve sancim,rahimde acilmamda yoktu.sicak suya oturma olayii biz o zaman yapmistik,rahim acilsin diye
Cok sukur cok sakin ve ciciydi :) gecen hafa cuma almistim 32 hafta dolunca calisir rap.o zaan 3 hafta dolunca gel dedi 2 hafta sora gidicem cnm 35 dolmus olacak insallh.seni ne zmn cagirdi?hadı gozun aydın canım kendı doktorun daha ıyı bılır sureklı o kontrol edıyor cunku ters bısey olsa oncedende soylerdı hem
nezamana kontrole cagırdı tekrar?
Hic yorulmadim cnm isim cok rahat simdilik.yolum da kisa sadecw oturur pozisyondayim yani yatamiyorum dogal olarak :) bole binisi de birakmak istemiyorum 33 doldu 4 hafta daha dayanabilsem cok iyi olacak.senin de asagidaysa drla bi konussan ?
Kizlar kendi drum sikinti olmadigini soyledi.alttan muayene etti rahim boynunun cok iyi oldunu soledi.tedbir icin idrar testi istedi enfeksiyon var mi diye.idrar testi de iyi cikti.evime dondum bin sukurrrrr
bugün kontrolümüz vardı kızlar.. bebeğimin kilosu 2700gr, boyu 47cm. ama suyumuz azalmış, alt sınırda.. bol su iç, dinlen dedi dr. nst'ye girdim ilk defa.. ama biraz üzücü oldu bizim için.. kalp atışları alt sınırda dedi.. sebebini bilmiyorum, söylemedi bişey.. korkulacak bi durum değil dedi ama sınırda çıkması çok tedirgin etti bizi.. haftaya cumartesi yine çağırdı.. inşallah biraz yükselmiş olur minik kızımın kalp atışları..
Allan canım
Plesanta neden kanıyor bilmiyoruz,Dr de bir neden bulamadı.gebeliğimin en başından beri vardı,ilk zamanlar serum iğne ve hapla atlattık yada atlattığımızı saniyorduk,ama demek ki bebek büyüdükçe besleyemedi plesanta
AlPan
Progestan kullanıyorum canım..
Evet senin bebeğine göre iyi görünüyor ama dedim ya insanın canı sıkılıyor.Allahtan organlarda birşeyi yok bu beni rahatlatıyor.kizlarimin kg su iyiydi.biri 3550 biri 3.500 doğmuştu.biri 50 biri 51 cm idi.yani kız çocuğu olmalarına rağmen iyiydiler.hani erkek daha iri kg olur beklentisi var ya.....
Aman ne bileyim,organları sağlam,doğduğunda güzelecek emziririm güzelCe kg aldırırım inşallah,sende öyle tabi ki
Sicak iyi diil demisti dr.ben aylardir ilik suyla banyo yapiyorum basura iyi biliyorum da.kas yaparken goz cikarmayalm.
Sakin strese girme cnm bol su oc su her seyi dengeliyo.suyu azaldi diye oyledir.hem inan ki drlar kotu gordukleri her seyi soyluyolar icini ferah tut cnm.allah buyuktur.bi sonraki kontrolunde guZel haberlerle gel insallh cnmbugün kontrolümüz vardı kızlar.. bebeğimin kilosu 2700gr, boyu 47cm. ama suyumuz azalmış, alt sınırda.. bol su iç, dinlen dedi dr. nst'ye girdim ilk defa.. ama biraz üzücü oldu bizim için.. kalp atışları alt sınırda dedi.. sebebini bilmiyorum, söylemedi bişey.. korkulacak bi durum değil dedi ama sınırda çıkması çok tedirgin etti bizi.. haftaya cumartesi yine çağırdı.. inşallah biraz yükselmiş olur minik kızımın kalp atışları..
Kacirmisim demek cnm.kivi cok faydali cnm mandalina portakal muz da cok iyi buldugun tum meyveleri ye cnm kuruyemislerini ihmal etmeNazayş e
Gebeliğimin başından beri vardı kanama ne yazık Ki forumda yazmıştım ama denk gelmemiş olabilir.gecen hafta 1750 idi bu hafta 1870 olmuş ...Dr uma çoook güveniyorum,biliyorum ki ciddi bir şey olsaydı Dr beni uyarirdi,ama anne yüreği iste.ben hergüne muz ve elma yiyorum,başka hangi meyvayı yemeliyim,
Btl,senin doguma az kalmış,haftayAda kalp atışını daha kuvvetli ve üst sınırlarda duyarsınız insaallah
Cnm bak kendi agzinla soluyosun organlari saglikli olsun yeterliiiiu biz onlara kilo adirmayi biliriz memeler bosuna sut dolmuyo takilmayalim artik kilo islerine.yeter ki saglikli olsunlar.sonucta hepimiz emanetlerimizi en iyi sekilde tasimak icin ugrasiyoruz.AlPan
Progestan kullanıyorum canım..
Evet senin bebeğine göre iyi görünüyor ama dedim ya insanın canı sıkılıyor.Allahtan organlarda birşeyi yok bu beni rahatlatıyor.kizlarimin kg su iyiydi.biri 3550 biri 3.500 doğmuştu.biri 50 biri 51 cm idi.yani kız çocuğu olmalarına rağmen iyiydiler.hani erkek daha iri kg olur beklentisi var ya.....
Aman ne bileyim,organları sağlam,doğduğunda güzelecek emziririm güzelCe kg aldırırım inşallah,sende öyle tabi ki
Amin cnm aminnnninşallah canım :) hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım da başka bir dileğim yok
bana da zararı yok zaten en fazla 10 dk otur demişlerdi, hatta bir arkadaş da zararı olmaz mı sıcak suyun diye doktora sormuş, doktor da siz çok biliyosunuz o zaman niye bize geliyosunuz diye kızmış :)) Niye bi doktorun söylediği bir başkasının söylediğini tutmaz anlamıyorum. İnşaallah kısa sürede şifa bulursun canım
Saol cnm bnm...
Cnm meyve bebege cok kilo aldirir.bnm de gecn hafta az almisti hatrlarsan moralim bozulmstu.ddrum her bebek farkli kilo alir demisti.onemli olan saglikli olmasi.plesantanda kanama var miydi senin?ondan hbrm yoktu.dinlenmek faydali gelecektir.druna guven cnm kotu bi sey olsa soyler.sen nerde oturuyosun?bu arada tavsiyen icn saol ben de ole duydum gebelik basindan beri ilik suyla bNyo yapiom ole ozledim ki kaynar suyuallh yardimcn olsun az kaldi cnm hayrlisiyla gececek bu gunler...
Cok sukur cok sakin ve ciciydi :) gecen hafa cuma almistim 32 hafta dolunca calisir rap.o zaan 3 hafta dolunca gel dedi 2 hafta sora gidicem cnm 35 dolmus olacak insallh.seni ne zmn cagirdi?
Olabilir cnm ama benim bildigim son haftalarda hep cagiriyo.her hafta bakiyodrlar.seninle aramiz tam 2 hafta cnm ben de 1 hafta calistim henuz sen 3 hafta masallah senin 2 haftan benim tammm 4 haftam var.37 yi doldurmaya bakalim cnm ne kdr dayanirsak bebisimizle o kdr bakit gecircez.4 ocaga kdr caliscambundan sonra her hafta gel dedi canım bana ama belkı benım bebikle kilo problemi varya onu takip içinmi her hafta cagırıyor bılmıyorum kılosunu kontrol edıyor sureklı olurda kılo almazsa sorun olabılır dıye sanırım
persembe gıttıgımde azda olsa kılo alıyo dedı hıc kılo almazsa sorun olur bıde bebek hareketlı olduguna gore problem yok dedı ızne nezaman cıkacaksın benım raporun dolmasına ıkı hafta kaldı bıtsede evde otursam
Arkadaşlar dün bana birşeyler oldu yaa ne olduğunu çözemedim sizlere danışmak istedim. Gayet iyiydim oturuyordum sonra kalktım birkaç dakika içinde sağ tarafıma böbreğimin olduğu yere öyle şiddetli bir ağrı girdi ki anlatamam. 5 dk sonra bu ağrıya mide bulantısı da eklendi kesin taş düşürüyorum dedim ama ağrı sabit kalmadı böbreğimin ordan başlayıp sağ kasığıma yavaş yavaş indi, ölüyorum ağrıdan. Derken sırtıma kürek kemiklerimin arasına birşey oldu ağrı girdi ve sanki tutulmuş gibi kaldım sonra da nefes almakta zorlanmaya başladım zaten. Korkudan hiçbirşey yapamadım ne olduğunu da anlayamadım. Öyle şiddetli ağrım vardı ki acaba doğum mu diye düşündüm ama ne yalancı ne de gerçek doğum ağrısına benzeyen bi durum yoktu. Eşim hemen hastaneye götürmek istedi ama yerimden kalkamıyorum ki, parmağımı bile oynatamıyorum. Böyle böyle 20-25 dk kadar sürdü sonra hafiflemeye başladı, uzandım tekrar eşim de sağolsun sırtıma masaj yaptı. Sırtım rahatladıkça nefes alışım da düzeldi. Rahatlayınca uyumuşum. 1-2 saat sonra uyandığımda hiçbir şeyim kalmamış. Bunu neye yormam gerekir sizce, doktorun ve sizlerin anlattığı kadarıyla yalancı sancı değil bu dimi ?
Arkadaşlar dün bana birşeyler oldu yaa ne olduğunu çözemedim sizlere danışmak istedim. Gayet iyiydim oturuyordum sonra kalktım birkaç dakika içinde sağ tarafıma böbreğimin olduğu yere öyle şiddetli bir ağrı girdi ki anlatamam. 5 dk sonra bu ağrıya mide bulantısı da eklendi kesin taş düşürüyorum dedim ama ağrı sabit kalmadı böbreğimin ordan başlayıp sağ kasığıma yavaş yavaş indi, ölüyorum ağrıdan. Derken sırtıma kürek kemiklerimin arasına birşey oldu ağrı girdi ve sanki tutulmuş gibi kaldım sonra da nefes almakta zorlanmaya başladım zaten. Korkudan hiçbirşey yapamadım ne olduğunu da anlayamadım. Öyle şiddetli ağrım vardı ki acaba doğum mu diye düşündüm ama ne yalancı ne de gerçek doğum ağrısına benzeyen bi durum yoktu. Eşim hemen hastaneye götürmek istedi ama yerimden kalkamıyorum ki, parmağımı bile oynatamıyorum. Böyle böyle 20-25 dk kadar sürdü sonra hafiflemeye başladı, uzandım tekrar eşim de sağolsun sırtıma masaj yaptı. Sırtım rahatladıkça nefes alışım da düzeldi. Rahatlayınca uyumuşum. 1-2 saat sonra uyandığımda hiçbir şeyim kalmamış. Bunu neye yormam gerekir sizce, doktorun ve sizlerin anlattığı kadarıyla yalancı sancı değil bu dimi ?
Cok gecmis olsun hic yorum yapamadim yasamadim bu kdrini arada ole saniyelik agri girdigi oluyo bobregime kasigima ama seninki cok agir.bence gecmis de olsa dra gorun bebek hareketleri nasil simdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?