bana bugün 5+3 günlük dedi. karından baktı. benim aşılamayla oldu. adet döngüm 30 gün sürer. senin kaç gün sürer. onunlada ilgisi varmış. gecen hafta salı günü 7.9 mm idi şimdi 14.küsür mm imiş. inşallah bir sıkıntı yoktur.
benim dün 6 haftalık oldu ultrasona göre. ama bana göre gec döllenme oldu daha küçük. kese göründü. 6 gün önce kese göründü ama cuma bebeği görmeye gtcez. 2 gündür bi lşikinlik bi gaz hali çatlatcak beni. sanki 5 aylık hamileyim. azcık da bulantım var. benimle aynı durumda olan 6 haftalıklar var mı???
Merhaba ;
Uzun zamandır sizi uzaktan takip ediyorum...Hamileilk ile ilgili konuları her okuduğumda hıçkırıklara boğuluyordum.
6 aylık evliliyim ve deli gibi çocuk istiyorduk,çokta korkuyorduk.Çünkü adet düzensizliğim var,40-45 günde bir oluyorum.
Bunun üzerine 1,5 ay önce doktora gittiğimizde benden bir sürü hormon tahlilleri istedi,herşey normal çıktı sadece prolaktinim 29'du,yani sınırın biraz üzerinde..Parlodel verdi doktorum ve 1 ay kullandıktan sonra binlerce kez şükürler olsun ki hamile olduğumu öğrendim.
20 Mayıs : 3,09
22 Mayıs : 26,50
24 Mayıs : 89
28 Mayıs : 404
Değerlerim bu şekilde.Şu an 4-5 haftalığa denk geliyor gibi..Cuma günü ultrasona gireceğim.SAT 16 Nisan'dı.
Biz hala şoktayız,tedirginiz,korkuyoruz,dudağımda uçuk çıktı hatta :)
Sonuç olarak hep kendi kendime birgün hamile kalırsam bende buraya bişeyler yazacağım dedim ve çok şükür oldu..Darısı tüm isteyenlerin başına olsun inşallah..ALLAH bizi ve yavrumuzu korusun,sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Sevgiler
aynı benim lafım: "sanki 5 aylık hamile gibiyim". karnım inanılmaz şiş, kocaman resmen, çatlıycam ben de, aynen.. kişiden kişiye değişiyor işte. mesela benim de midem pek bulanmıyor.. ara ara bulanacak gibi oluyor, yada sabahları çok çok hafif bir bulantı olup geçiyor. öyle öğürtücek, kusturacak kadar şiddetli olmadı hiç, bazen günlerce hiç olmuyor. ama bu gaz, bu şişkinlik, çok fena...
benim SAT'a göre 8 haftamın bitmiş olması gerekiyor, ama ultrasona göre benim 6 haftam daha yeni bitti. Baya bi geç döllenme yani :) bu yüzden, kalp atışı konusunda panik olmayın kızlar. ben doktora ilk gittiğimde, SAT'a göre 6 haftalıktım, ama bırakın kalp atışını, bebiş bile görünmedi. Sadece 5 mm kese... Doktor ultrasona göre 4 haftalık olduğumu söyledi. 11 gün sonra tekrar gittiğimde, bu sefer kese 17 mm'di ve bebiş 5 mm olarak göründü ve kalp atışı da göründü. Yani SAT'a bakarsanız 8 haftalıkken gördüm. Ama ultrason önemli. Çünkü geç döllenme durumu var.
bir de, ben ocak -mart arası diyet yapıp 65ten 55e düşmüştüm. daha 1-1,5 aydır koruma diyetindeydim ki, hamile kaldım. ve diyetten bir anda çıkınca -tabi ben de biraz hızlı çıktım, şımardım sanırım- bir anda kilo aldım ve hala da alıyorum. 3 haftadır 3-4 kilo aldım. bu şekilde devam etmesinden çok korkuyorum. ama elimde değil, hamur işi ve tatlıya sardım. gündüz dikkat etsem, akşam duramıyorum. 1 gün dikkat etsem, sonraki 2 gün duramıyorum ve her geçen gün kilo alıyorum, ne olucak halim, bilmiyorum, var mı benim gibi yeni kilo verip hemen hamile kalan? yada ilk haftalarda iştahı çok açılıp kilo alan?
Ayy canım benim çoook sevindim allah tamamına erdirsin inşallah hepimizi.. dikkat et kendine..
Merhaba ;
Uzun zamandır sizi uzaktan takip ediyorum...Hamileilk ile ilgili konuları her okuduğumda hıçkırıklara boğuluyordum.
6 aylık evliliyim ve deli gibi çocuk istiyorduk,çokta korkuyorduk.Çünkü adet düzensizliğim var,40-45 günde bir oluyorum.
Bunun üzerine 1,5 ay önce doktora gittiğimizde benden bir sürü hormon tahlilleri istedi,herşey normal çıktı sadece prolaktinim 29'du,yani sınırın biraz üzerinde..Parlodel verdi doktorum ve 1 ay kullandıktan sonra binlerce kez şükürler olsun ki hamile olduğumu öğrendim.
Değerlerim bu şekilde.Şu an 4-5 haftalığa denk geliyor gibi..Cuma günü ultrasona gireceğim.SAT 16 Nisan'dı.
Sonuç olarak hep kendi kendime birgün hamile kalırsam bende buraya bişeyler yazacağım dedim ve çok şükür oldu..Darısı tüm isteyenlerin başına olsun inşallah..ALLAH bizi ve yavrumuzu korusun,sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Sevgiler
Çok sevindim canım, Allah tamamına erdirsin. Rabbim seni eşini ve bebeğini korusun.Sağlıkla kucagına alırsın inş.
amin hepimizin inşallah.Değerlerim norma değil mi ? Adetim düzensiz olduğu için SAT'a göre de hesaplayamıyorum.Anlayan var mıdır ?
Merhaba ;
Sevgiler
seninle aramızda 1 gün var cuma gittim doktora 10 gün sonra anca duyulur dedi bana o da vajinal baktı.bence hiç üzme kendini.
Bebeğimin kalp atışlarını duyana kadarda anlaşılan oki ben yapmaya devam edecğim
sağol canım. rahatlattın biraz beni.seninle aramızda 1 gün var cuma gittim doktora 10 gün sonra anca duyulur dedi bana o da vajinal baktı.bence hiç üzme kendini.
Bebeğimin kalp atışlarını duyana kadarda anlaşılan oki ben yapmaya devam edecğim
çok sağol. ben biraz acele ediyorum. korkudan. olumsuz olacak diye.
aynen canım. diken üstündeyiz doğurana kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?