Ocak 2013 'te Anne Olacaklar Burada Toplanalım..

bebeğiniz kız mı erkek mi olucak

• Ankete Katılan
    159
  • Anket Kapalı .

hayırlı olsun canım nişanın gelmiş bu gece suların gelebilir ardındanda bebişin inş.

kızlarrrr yarın sezeryana gidiyorum bana dua ediiiinnnn...

inş.hayırlı doğum nasip eder Rabbim.sağlıklı bi bebişin olur.haberini bekliyorum

evet n,şanın gelmiş hayırlısı olsun inş. cnm...

sen yanlış anladın arkadaşım sanırm tabi ki zorunluluk ayrı bi durum ama zevki olarak açılma ve sancısı olup ta sezeryan yaptıranlar da sonuçta herkesin kendi hür iradesi...
herkes bebeğine sağlıklı sıhhatli kavuşsun asıl önemli olan da zaten bu..

hanımlar merhaba. ben subat annesı olucam ınsallah tabi hesaplara gore bakarsın bu ay bıtmeden de bı bakmıssın bebegım gelmış
benım sorum haftasonu yada haftaya catı muaynesı olcam nesıl bişey o ya canım cok acıcakmı acaba

Yok canım yaaa. Hiç acımıcak. Daha ayrıntılı bilgi verirdim ama.. :) Ama şöyle düşün orası bebeğin kafası çıkacak kadar açılabiliyor sonuçta. Sadece sen gerilebilirsin yapılan işlem yüzünden, druna güvenip tanıyorsan o da sorun değil sonuçta

şimdi yazacağım şeyler henüz çok afaki olsa da önümüzdeki günler de daha net yorum yapabilir olacağım aslında..

Normal doğum isteyen ben mecburen sezeryana giricem c.tesi günü. Çünkü çatımız dar, bebeğimiz iri. Normal doğum araştırmalarım eşliğinde doğal ve sağlıklı doğum tipi olarak gösterilse de yaşanan hamilelik ve doğum öncesi kadının vücut şartları nedeni ile çok çok sağlıksız bir doğum şekli de olabilir. Şöyle ki, eğer annenin vücudu normal doğuma elverişli değil ise normal doğum bebek ya da anne hayatı için tehlike arzedebiliyor. Baktığınızda anne ölümü diye birşey var normal doğumda. Eğer dr. normal doğumun anne ya da bebek için tehlike arzedeceğini düşünüyor ise hiçbir şekilde normal doğum için zorlamamk gerekir ddbence şartları. Ki bendeniz şu güne kadar yaşadığım onlarca hamilelik sorunlarına karşı ve bebeğin "değerli" bebek statüsünde olmasına karşı normal en iyisidir diye kasıp beklemiş biriyim. Ama dra duyduğum güven ve açıklamalrı eşliğinde sezeryan kısmına geçtim. Bence her bebek anne için hele ki bu şartlara gelindikten sonra değerlidir ve her iki taraf da en iyisini ve rahatını hakeder. Ama benim gibi bir daha hamile kalmak gibi sorunları olan birisi için daha zor şartlar vardır ve bazı şeyleri tehlikeye atmamak gerekir. Bu halde artık dra güvenmek ve kendimiz v ebeğimiz için en iyisini istemekten başka ve tıbbı dayanak olarak almaktan başka çaremiz yoktur.
Acı kısmına gelince, komşum 3 çocuğunu da normal doğurmuş. Anlatsa ağlarsınız, 3 gün hastanede acı çekmekten, suni sancılardan tutunda, suyunun geldiğini anlmadığı için kuru kuru doğum yapmaya kadar. Şimdi ona sorsanız normal doğum en iyisi diyor ama ya bizim gibi sezeryan imkanı olmuş olsa idi ve bir tanesini sezeryan rahatı ile yapmış olsaydı, ondan sonraki günde az biraz gaz problemi olsa idi acaba hangisini seçerdi.
Sonuç, o öbürünü bilmediği için bildiğini iyi kabul eder. Ama günlerce sancı çekmiş ve diğer gebeliğini sezeryan ile yapmış olan kişiler her ikisinin rahatını farklı anlatıyor. artık tıbbın geldiği nokta sonucunda sezeryan sonrası da o kadar ağrı sızı duyulmayabiliyor.
Bence herşey kafada bitiyor. Eğer normal doğum şansı verilse idi inanın normal doğum yapardım, acısı ne olursa olsun. Ki sezeyanı öğrendiğim gün gerçekten depresyona girdim, çok hazırdım normale ama sezeryan olucam diye de korkmuyorum, acı falan hissetmeyeceğim aynı normal de olacağı gibi. sonuçta acı duygusu beyinde biten ve onun salgıladığı hormonlar ile çalışan bi sistem. Bu durumda normal de olsa sezeryan da olsa acı yok, ağrı yok. Benim tanıdığım avukat arkadaşlarımdan biri sezeryandan 2 gün sonra duruşmaya gitti, eski patronlarımdan biri de bunu 15 yıl evvel yapmış. Hatta hakim kızım sen doğurmuyormusun diye sorduğunda 4 gün önce doğurduğunu söylemiş. Demek ki abartıldığı gibi acı ve sızı olmayabilyor. Herşey kafada.
Umarım herkes için en hayırlısı olur. amacımız bebişleri kucağımıza sağlıkları ile almak, ağladıklarını nefes aldıklarını duymak. Şartlar ne olursa olsun inşallah herkesin doğumu bi solukta olur ve acısı ile tatlısı ile güzel birer anı olur, ileride damat ve gelinlere anlatılır.
Yarın gece son dakika duygularımı da anlatabilirim inşallah. Ve tabii ki eve döndüğümde tüm yaşadıklarımı da.
Herkese sevgiler. Yolunuz açık, bebeğiniz mutlu, mutluluğunuz daim olsun! :))

Epidural sezeryan ol, bebeğinin ağladığını duy, kucağına al, emzir canım. sonuçta sağlık herşeyden önemli. Her ikiizde sağlıklı olun da gerekirse 2 gün sonra emzir ) Sonuçta eğer normal doğum çok rahat ve tehlikesiz olsa idi alternatif olarak sezeryan diye birşey olmazdı değil mi? Drlarda manyak değil sonuçta kesip biçmek için can atsın. Normal yapamayan anneler için bulunmuş birşey bu. Öcü falan da değil tabii ki. Öyle bakmamak gerek.Napalım 19. yüzyıldaki doğururken ölelim mi? Sende son dakikaya kadar bekliyorsun, olmuyorsa olmuyordur sonuçta. Taş taşıyıp mı açalım yolları. Önerilen herşey sağlık için diyeceksin. Hiiiç kafana takmayacaksın. Sezeryan tiplerini de netten araştırıp o şekilde bir doğum talep edeceksin drdan. Bir de Allahtan bol bol yardım dileceyeceksin. Gerisi kısmet canım. :)

hayırlı olsun canım nişanın gelmiş bu gece suların gelebilir ardındanda bebişin inş.

inş.hayırlı doğum nasip eder Rabbim.sağlıklı bi bebişin olur.haberini bekliyorum

evet n,şanın gelmiş hayırlısı olsun inş. cnm...

Evet arkadaşlar, ön nişanmış o pembe akıntılar. Bu sabah 2-3 parça kan geldi çünkü. Bu kesin nişan. Sancılar düzenli değil , gece vardı kasılma eşliğinde sancı ama şu an hiçbir şey yok diyebilirim. Nişan gelip de açılma olmaması kafamdaki en kötü senaryo, ucu suni sancıya gidiyor çünkü. Sezaryan bile suni sancıdan iyidir diye düşünüyorum. :18:

Ben yeni oldum cnm.hic acimadi bi ah dedim o kdr sinek isirigi gbi hic korkma.insallah musaittir catin.

canım benim de herşey normalı gosterıyordu ama 38.haftada suyum azalınca bebegınde kalp atısları zayıflayınca sezeryanla aldılar normal dogum olsa dedım doktora bebegı rıske atamam dedı ve oldum sezeryan bana sonda takmadılar , 5 saat sonra yuruttuler kendım gıttım wc ye sadece amelıyat oldugum gun bıraz agrım vardı onuda agrı kesıcı ıgne yaptılar ıkıncı gun ıgneyı agrım olunca yapacaklarını soyledıler agrım cok olmayınca yaptırmadım sımdı cok ıyıyım sadece ılk gunler dııs yerlerı agrıdıgından anı hareket edemedım okadar

Ben yeni oldum cnm.hic acimadi bi ah dedim o kdr sinek isirigi gbi hic korkma.insallah musaittir catin.

canım fırsatım olmuyokı yarı uykulu gezıyorum ortalarda :) sütüm mü yetmiyor bilmiyorum zor uyutuyorum bebişi, sadece gögsumde uyuyo ugrasıp duruyorum

canım fırsatım olmuyokı yarı uykulu gezıyorum ortalarda :) sütüm mü yetmiyor bilmiyorum zor uyutuyorum bebişi, sadece gögsumde uyuyo ugrasıp duruyorum

Ne guzel herkes bir bir dogum anılarını anlatıyor :) tebrik ederim canım,sağlıklı ömür diliyorum bebeğinizle..

Arkadaşlar Oğluşum Arda doğdu çok şükür sağlıklı bir şekilde kucagıma alabildim. Rabbim hepimize yaşatsın çok mutluyum. Doğumum çok zor geçti. Normal doğumdu 23 saat sancı çektim ve 25 dikişim var. Keşke sezeryan olsaydım bu kadar zor olmazdı sanırım ama herşeye değdi açıkcası dedikleri gibi kokusu çok güzel miss gibi. İnşallah doğumunu henüz yapmamış olan arkadaşlarımda sağlıcakla ve kolaylıkla doğumlarını yaparlar.

Maşallah canım,yine guzel bir haber geldi..Arda bebeğe guzel bir ömür diliyorum, uzun surmuş hakkaten ama dediğin gibi onun kokusu yeter..tekrar tebrikler..:)

Cnm sutunun yeterli gelip gelmedigini bebegin kakasindan falan anlayabiliyomussun .bi arastirsana netten ben de bakayim bulursam yaPistiririm buraya

Tebrik ederim cnm hayirli olsun allah anali babali buyutsun.25 dikis cok kotu olmus ya.ben anlamiyorum dr dogumun zor olacagini kestiremiyo mu da 25 dikislik normal dogum yaptiriyo.allahim sen hakkimizda hayirlisini ver ya rabbim.Gecmis olsun cnm...

Tebrik ederim,Allah analı babalı büyütsün,hayırlı sağlıklı bir evlat olur inşaalah.evlat kokusu cennet kokusu..

Cnm sutunun yeterli gelip gelmedigini bebegin kakasindan falan anlayabiliyomussun .bi arastirsana netten ben de bakayim bulursam yaPistiririm buraya

sütüm yetmıyor dıye mama verdık ama yıne aynı hareketlerıne devam ettı ozaman aclıkla alakalı olmadıgını anladım , netten arastırdım da canım sanırım bebegın gaz sancısı var, kolik şikayetlerine uyuyo hareketleri
oyuzden kendı sutum yetıyordur sanırım ya 12 gunlukken saglık ocagına gıttık kontrole topuktan kan aldılar ozaman kılosu ıyıydı sürekli emziriyorum bakalım inşallah gecer huzursuzluğu

senin doğum nezaman

İnsallah gecer cnm bu sikintilari da.38 hafta doldugunda cati muayenesi oldum cati musait 1 cm acilma var.heran gelebilir dedi bekliyorum bakalim keyfi ne zaman isteyecek.korkuyorum da bi yandan.insallh kolay dogum olur.normalde 38+3um bugun hayirlisi artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…