Allah yardımcın olsun. Bizimkinin beklenen doğum tarihi de yarın. Gelmezse pazartesi sezaryana alıncam. Ama az önce çok açık pembe bi akıntı geldi. Nişan mıdır, o kadar açık renk nişan olur mu, yoksa gelecek nişanın habercisi midir bilmem. Bu bebek biraz kitap bebek olduğundan her an tetikteyim.:18:
kızlarrrr yarın sezeryana gidiyorum bana dua ediiiinnnn...
Allah yardımcın olsun. Bizimkinin beklenen doğum tarihi de yarın. Gelmezse pazartesi sezaryana alıncam. Ama az önce çok açık pembe bi akıntı geldi. Nişan mıdır, o kadar açık renk nişan olur mu, yoksa gelecek nişanın habercisi midir bilmem. Bu bebek biraz kitap bebek olduğundan her an tetikteyim.:18:
çoktan doğduk cnm bugün tam 14 günlüğüz
İnsan hiçbiz zaman emin olamıyor, gerçekten iri olup olnadığından. ultrason ölçümleri de artı eksi 500 gram sonuçta. 3600 gram ölçülen çocuk 4ü geçiyor da olabilir, 3ü biraz geçiyor da. Doktora güvenmekten başka çare yok.Kimi normal doğumda parçalanıyor, kimi sezaryandan çok memnun doktoruna göre bebegıne gore, annesıne gore degısken seyler. Kendımız tecbure etmeden bilemicez.Gününü 2 gün geçmiş olacak sezaryana alındığıda. Kilosu simdiden 3600 olmasa biraz daha bekleyelim derdim ama acılma bile yokken beklemek de cok anlalı olmayacak. Belki normal doğum diye diretsem bebegı de riske atacagım. O yüzden doktora güvenip geçicem.
Dayanılmaz agrılar falan diye abartmayın arkadaşım. Asıl dayanılmaz ağrı doğum sancısıdır. Varsay ki doğumda çekeceğime sonraki gün çekicem. Korkutmayın kimseyi. Bakın benim gibi zorunluluktan sezaryan olacaklar da var. Benim doktorum kendi iri bebeğini de sezaryanla doğurmuş mesela, çok da öcü olsaydı kendisine yaptırtmazdı değil mi?
hanımlar merhaba. ben subat annesı olucam ınsallah tabi hesaplara gore bakarsın bu ay bıtmeden de bı bakmıssın bebegım gelmış
benım sorum haftasonu yada haftaya catı muaynesı olcam nesıl bişey o ya canım cok acıcakmı acaba
Biz de gittik bugun kontrole. Ufak sancılar var ama açılma yok. Kilosu da 3600. Cuma günü 40 hafta doluyor. Çatım da çok müsait değilmiş iri bebek doğurmaya, pazartesiye kadar gelmezse diye pazartesi sabaha sezaryan randevusu verdi doktor. Ben de hiç sezaryana kalmaz sanıyordum işi, bebek çok hareketli ve önden gidiyor diyeSezaryanı da öyle bi öcü gibi gösterdiler ki artık, sanki sezaryanla yaptığına utanacak hale geldi millet. Epidural sezaryan olsun bari diyorum, bebeğimin ağladığını duyayım, hemen emzireyim. Sizler ne düşünüyorsunuz? Araştırmaya başladınız mı sezaryanı?
hayırlı olsun canım nişanın gelmiş bu gece suların gelebilir ardındanda bebişin inş.
inş.hayırlı doğum nasip eder Rabbim.sağlıklı bi bebişin olur.haberini bekliyorum
evet n,şanın gelmiş hayırlısı olsun inş. cnm...
hanımlar merhaba. ben subat annesı olucam ınsallah tabi hesaplara gore bakarsın bu ay bıtmeden de bı bakmıssın bebegım gelmış
benım sorum haftasonu yada haftaya catı muaynesı olcam nesıl bişey o ya canım cok acıcakmı acaba
şimdi yazacağım şeyler henüz çok afaki olsa da önümüzdeki günler de daha net yorum yapabilir olacağım aslında..
Normal doğum isteyen ben mecburen sezeryana giricem c.tesi günü. Çünkü çatımız dar, bebeğimiz iri. Normal doğum araştırmalarım eşliğinde doğal ve sağlıklı doğum tipi olarak gösterilse de yaşanan hamilelik ve doğum öncesi kadının vücut şartları nedeni ile çok çok sağlıksız bir doğum şekli de olabilir. Şöyle ki, eğer annenin vücudu normal doğuma elverişli değil ise normal doğum bebek ya da anne hayatı için tehlike arzedebiliyor. Baktığınızda anne ölümü diye birşey var normal doğumda. Eğer dr. normal doğumun anne ya da bebek için tehlike arzedeceğini düşünüyor ise hiçbir şekilde normal doğum için zorlamamk gerekir ddbence şartları. Ki bendeniz şu güne kadar yaşadığım onlarca hamilelik sorunlarına karşı ve bebeğin "değerli" bebek statüsünde olmasına karşı normal en iyisidir diye kasıp beklemiş biriyim. Ama dra duyduğum güven ve açıklamalrı eşliğinde sezeryan kısmına geçtim. Bence her bebek anne için hele ki bu şartlara gelindikten sonra değerlidir ve her iki taraf da en iyisini ve rahatını hakeder. Ama benim gibi bir daha hamile kalmak gibi sorunları olan birisi için daha zor şartlar vardır ve bazı şeyleri tehlikeye atmamak gerekir. Bu halde artık dra güvenmek ve kendimiz v ebeğimiz için en iyisini istemekten başka ve tıbbı dayanak olarak almaktan başka çaremiz yoktur.
Acı kısmına gelince, komşum 3 çocuğunu da normal doğurmuş. Anlatsa ağlarsınız, 3 gün hastanede acı çekmekten, suni sancılardan tutunda, suyunun geldiğini anlmadığı için kuru kuru doğum yapmaya kadar. Şimdi ona sorsanız normal doğum en iyisi diyor ama ya bizim gibi sezeryan imkanı olmuş olsa idi ve bir tanesini sezeryan rahatı ile yapmış olsaydı, ondan sonraki günde az biraz gaz problemi olsa idi acaba hangisini seçerdi.
Sonuç, o öbürünü bilmediği için bildiğini iyi kabul eder. Ama günlerce sancı çekmiş ve diğer gebeliğini sezeryan ile yapmış olan kişiler her ikisinin rahatını farklı anlatıyor. artık tıbbın geldiği nokta sonucunda sezeryan sonrası da o kadar ağrı sızı duyulmayabiliyor.
Bence herşey kafada bitiyor. Eğer normal doğum şansı verilse idi inanın normal doğum yapardım, acısı ne olursa olsun. Ki sezeyanı öğrendiğim gün gerçekten depresyona girdim, çok hazırdım normale ama sezeryan olucam diye de korkmuyorum, acı falan hissetmeyeceğim aynı normal de olacağı gibi. sonuçta acı duygusu beyinde biten ve onun salgıladığı hormonlar ile çalışan bi sistem. Bu durumda normal de olsa sezeryan da olsa acı yok, ağrı yok. Benim tanıdığım avukat arkadaşlarımdan biri sezeryandan 2 gün sonra duruşmaya gitti, eski patronlarımdan biri de bunu 15 yıl evvel yapmış. Hatta hakim kızım sen doğurmuyormusun diye sorduğunda 4 gün önce doğurduğunu söylemiş. Demek ki abartıldığı gibi acı ve sızı olmayabilyor. Herşey kafada.
Umarım herkes için en hayırlısı olur. amacımız bebişleri kucağımıza sağlıkları ile almak, ağladıklarını nefes aldıklarını duymak. Şartlar ne olursa olsun inşallah herkesin doğumu bi solukta olur ve acısı ile tatlısı ile güzel birer anı olur, ileride damat ve gelinlere anlatılır.
Yarın gece son dakika duygularımı da anlatabilirim inşallah. Ve tabii ki eve döndüğümde tüm yaşadıklarımı da.
Herkese sevgiler. Yolunuz açık, bebeğiniz mutlu, mutluluğunuz daim olsun! :))
Ben yeni oldum cnm.hic acimadi bi ah dedim o kdr sinek isirigi gbi hic korkma.insallah musaittir catin.
canım fırsatım olmuyokı yarı uykulu gezıyorum ortalarda :) sütüm mü yetmiyor bilmiyorum zor uyutuyorum bebişi, sadece gögsumde uyuyougrasıp duruyorum
Arkadaşlar Oğluşum Arda doğdu çok şükür sağlıklı bir şekilde kucagıma alabildim. Rabbim hepimize yaşatsın çok mutluyum. Doğumum çok zor geçti. Normal doğumdu 23 saat sancı çektim ve 25 dikişim var. Keşke sezeryan olsaydım bu kadar zor olmazdı sanırımama herşeye değdi açıkcası dedikleri gibi kokusu çok güzel miss gibi. İnşallah doğumunu henüz yapmamış olan arkadaşlarımda sağlıcakla ve kolaylıkla doğumlarını yaparlar.
canım fırsatım olmuyokı yarı uykulu gezıyorum ortalarda :) sütüm mü yetmiyor bilmiyorum zor uyutuyorum bebişi, sadece gögsumde uyuyougrasıp duruyorum
Arkadaşlar Oğluşum Arda doğdu çok şükür sağlıklı bir şekilde kucagıma alabildim. Rabbim hepimize yaşatsın çok mutluyum. Doğumum çok zor geçti. Normal doğumdu 23 saat sancı çektim ve 25 dikişim var. Keşke sezeryan olsaydım bu kadar zor olmazdı sanırımama herşeye değdi açıkcası dedikleri gibi kokusu çok güzel miss gibi. İnşallah doğumunu henüz yapmamış olan arkadaşlarımda sağlıcakla ve kolaylıkla doğumlarını yaparlar.
Cnm sutunun yeterli gelip gelmedigini bebegin kakasindan falan anlayabiliyomussun .bi arastirsana netten ben de bakayim bulursam yaPistiririm buraya
sütüm yetmıyor dıye mama verdık ama yıne aynı hareketlerıne devam ettı ozaman aclıkla alakalı olmadıgını anladım , netten arastırdım da canım sanırım bebegın gaz sancısı var, kolik şikayetlerine uyuyo hareketleri
oyuzden kendı sutum yetıyordur sanırım ya 12 gunlukken saglık ocagına gıttık kontrole topuktan kan aldılar ozaman kılosu ıyıydı sürekli emziriyorum bakalım inşallah gecer huzursuzluğu
senin doğum nezaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?