TSK ederim canım bilgilendirme icin, bende araştırdım baya hırsızlığa degerleri söylemiyor simdilik, 3.kanda da sorun olursa soyluyorlarmis..önümüzdeki hafta cikicak sonuc,her seyin hayırlısı sonuçta evladımız en büyük hediyemiz şükürler olsun, ama içimden bir ses her şey yolunda diyor.. Dualarınızı eksik etmeyin bizden..tekrar tskler, sevgilerimle..Konjenital hipotiroidi yenidoğan döneminde en sık karşılaşılan endokrinolojik sorundur. Konjenital hipotiroidi insidansı yenidoğanda 1/3500 - 1/4000 arasında değişmektedir. Doğumdan hemen sonra hipotermi ve strese bağlı olarak TSH düzeyi yükselir ve sonraki birkaç günde yavaş yavaş düşer. TSH düzeylerindeki yükselmeyi T4 ve T3 düzeylerindeki artış izler ve genellikle ilk 24 saatte hormon düzeyleri normalin üzerinde çıkar. Buna fizyolojik hipertiroidi denilmektedir. Yenidoğan döneminde tiroid hormon sonuçları değerlendirilirken bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle konjenital hipotiroidi tanısı için yapılacak olan TSH taramaları doğum sonrası 3-5. günlerde yapılmalıdır.
Konjenital hipotiroidinin en sık nedeni iyot eksikliği ve tiroid disgenezisidir. Günümüzde yenidoğan dönemi konjenital hipotiroidi tarama programlarının uygulanması sonucunda erken teşhis sağlanmış ve hipotiroidizm sonucu zeka geriliği oluşan çocuk sayısı azalmıştır. Kapiller TSH kullanılarak yapılan tarama programlarında 15 mU/ml cut-off değeri olarak kabul edilmektedir. Kapiller TSH'si bu değerin üzerinde olan bebekler geri çağırılmaktadır. 15-50 mU/ml arasında değer bulunan olgularda serum T4 düzeyi ölçülür. Bu olgular geçici hipotiroidi olabilir. TSH değeri 50 mU/ml üzerindeki olgular kalıcı hipotiroidi yönünden araştırılmalıdır. Erken yenidoğan döneminde bulgular genellikle gizli ancak, doğumdan haftalar veya aylar sonra belirginleşebilir. Tiroid hormonları kemik veya beyin gelişiminde çok önemli olduğu için tedavi edilmeyen bebeklerde ileri düzeyde zekâ geriliği ve cücelik ortaya çıkar. Bulguların derecesi yaş ve hipotiroidizmin derecesi ile artmaktadır.
TSK ederim canım bilgilendirme icin, bende araştırdım baya hırsızlığa degerleri söylemiyor simdilik, 3.kanda da sorun olursa soyluyorlarmis..önümüzdeki hafta cikicak sonuc,her seyin hayırlısı sonuçta evladımız en büyük hediyemiz şükürler olsun, ama içimden bir ses her şey yolunda diyor.. Dualarınızı eksik etmeyin bizden..tekrar tskler, sevgilerimle..
TSK ederim canım bilgilendirme icin, bende araştırdım baya hırsızlığa degerleri söylemiyor simdilik, 3.kanda da sorun olursa soyluyorlarmis..önümüzdeki hafta cikicak sonuc,her seyin hayırlısı sonuçta evladımız en büyük hediyemiz şükürler olsun, ama içimden bir ses her şey yolunda diyor.. Dualarınızı eksik etmeyin bizden..tekrar tskler, sevgilerimle..
Sterno geçmiş olsun inşallah yakın zamanda anlatırsınız..
Bizimde 40 i mız çıktı 45 günlük olduk .kızımın sariligi vardı hâlâ devam ediyo,sutumden kaynaklanıyormus.7.3 e düşmüş bakalim kac aya 0 a düşecek..
Sutu az olan anneler,kabak tatlisi yiyin,iki cocuk annesi olarak test edilip onaylanmıştir:):)
ben de hakana devam ediyorum cnm.malt icecegi guzel meyveli soda gbi komposto da iciyorum.yorum yaptım dıye hatırlıyorum ama :)
benımde ole canım bırlıkte yatıyoruz butun gun
benımde dogumdan sonra hakan bey dı ama nezmaan kontrole gotursem hastanede olmuyodu bende zeynel beye goturuyorum en son bı aylıkken gıttık kalca ıcın ultrasyon cektırdık
kırkımda cıktı bugun haftaya arzu hanıma gıtmem gerekıyor kontrole
bende sut ıcın humana stıll tea , rezene çayı , içiyorum malt ıcecek bende alldım ama ıcmedım tadı nasıl
kompostoda sutu artırıyo baya bıde bol su ıcınce artıyo baya
Cnm neden ememiyo gogus ucunda mi problem var acaba?silikon uc deneyebilirsin.canım hiç moralini bozma.benim 1.ayımda iki göğsümden toplam çıkan 40-50 cc civarındaydı.bir de üstüne süt sıtması oldum iki göğsümdende.ilk zamanlar hem çok uzun süre sağdım göğüs sağılmaya alışsın diye ve süre olarak da 25-30 dk sağdım.benim bebeğim maalesef emmiyor ama ben emmese de göğüs ucumu ağzına yaklaştırıp alması için çabalıyorum.göğüs ucumdan sadece sızan sütleri kedi gibi yalıyor.muhtemelen yaladıkça da süt artması için hormanlar devreye giriyor.şu an iki göğüs toplam da 100 cc ye yakın çıkıyor en çok gördüğüm ise 120 cc oldu.günde 7 ya da 8 kere sağıyorum.daha da artar mı bilmiyorum.ben özel hiç bişey yapmıyorum.günde normal çay rezene çayı,süt vs gibi içeceklerin dışında 3litre su tüketiyorum.moralini bozdukça sütün azalır sen hep artacak diye motive et kendini. bir de hergün sıcak sıcak duş al göğüs çevrene duşu tut süt damarların açılsın bol bol gelsin.
Evt ya sahane olurdu dimiiiikızlar hani şu hamilelik takvimimiz vardı ya keşke onun bebeklik takvimide olsaydı..hergün okurduk neleri gelişiyo değişiyo kaçgünlük olduğu faln amma güzel olurdu dimi
Gecmis olsun cnm dualarim seninle.icini ferah tut anneler hisseder bak ne guzel icindeki sese guven...TSK ederim canım bilgilendirme icin, bende araştırdım baya hırsızlığa degerleri söylemiyor simdilik, 3.kanda da sorun olursa soyluyorlarmis..önümüzdeki hafta cikicak sonuc,her seyin hayırlısı sonuçta evladımız en büyük hediyemiz şükürler olsun, ama içimden bir ses her şey yolunda diyor.. Dualarınızı eksik etmeyin bizden..tekrar tskler, sevgilerimle..
ben de hakana devam ediyorum cnm.malt icecegi guzel meyveli soda gbi komposto da iciyorum.
Cnm neden ememiyo gogus ucunda mi problem var acaba?silikon uc deneyebilirsin.
Evt ya sahane olurdu dimiiii
Gecmis olsun cnm dualarim seninle.icini ferah tut anneler hisseder bak ne guzel icindeki sese guven...
nazayse bebiş nasıl , nezmaan calısmaya baslıcan , şu izin cıkmadı gıttı bi turlu
Simdilik yok canım, yarın aylık asımız icin ana saglıga gidicez belki çıkar sonuc..sterno varmı bi gelişme???
ben de hakana devam ediyorum cnm.malt icecegi guzel meyveli soda gbi komposto da iciyorum.
Cnm neden ememiyo gogus ucunda mi problem var acaba?silikon uc deneyebilirsin.
Evt ya sahane olurdu dimiiii
Gecmis olsun cnm dualarim seninle.icini ferah tut anneler hisseder bak ne guzel icindeki sese guven...
Cnm bebisim pek uyumuyo valla.ya memede ya uyuyo yani koyayim yerinde soyle agucuk bugucuk yapiim yok.seninki de ole mi ya?daha sevemedim bebegimi oynasamadim desem inanir misin ?mayis basi is basi yapiyorum duygu.24 hafta olcak sanirim ya biraz sabredelim az kaldi icimden bi ses olacak diyo.insallah olursa temmuz basi is basi yillik iznimi de alsam agustosta baslarim saka gbi dimiii:)))
kızlar bebişim güzel gözlerini zaman zaman ortaya getiriyor sizinkilerde bunu yapan varmı çok üzülüyorum ya dr burun kökü gelişmediği için olabilir geçer dedi ama...
kızlar bebişim güzel gözlerini zaman zaman ortaya getiriyor sizinkilerde bunu yapan varmı çok üzülüyorum ya dr burun kökü gelişmediği için olabilir geçer dedi ama...
benimkide aynısını yapıyor bizde korktuk ama dr sormadık daha
Bnmki de gogsumde uyuyo sorun yok Orda ama yataginda uyumuyo.canım benımkıde aynı ya uyuyo yada aglıyoemerken uyuya kalıyo yatagına koyuyorum gozunu acıyo basıyo cıglıgı :)
bıdaha alıyom uyutuyorum gogsume yatırıyorum orda sorunsuz gıkı cıkmadan uyuyo ama yatagında uyumuyo
bende beklıyorum cıkarsa hazıranda bıter ıznım bı ayda yıllık ıznle kapasam bıraz buyumus olur bakalım belkı bırazda ucretsız ızın alırım
Cnm gozler 6 aya kdr kayar doye biliyorum ben uzme sakin kedinikızlar bebişim güzel gözlerini zaman zaman ortaya getiriyor sizinkilerde bunu yapan varmı çok üzülüyorum ya dr burun kökü gelişmediği için olabilir geçer dedi ama...
Bizde de var aynısı pek üstünde durmadım kaslarla ilgili yorumlar mantıklı, sanırım adaptasyon icin onlara biraz süre vermeliyiz..kızlar bebişim güzel gözlerini zaman zaman ortaya getiriyor sizinkilerde bunu yapan varmı çok üzülüyorum ya dr burun kökü gelişmediği için olabilir geçer dedi ama...
bu da var bız de bir iki tane falan oluyor, ben emzirirken dudağının kenarında kalan sütü suruveriyorum yüzüne.. Bıkac kisiden duymuştum, fena değil yüzümüz simdilik..Kizlar bebeginin yuzundendivilce olanlar var mi beyaz betaz uclari iltahapli gbi azaldi ama gecmedi dr nornal dedi ama uzuluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?