kızlar çok kafam karıştı.bana yardımcı olun.son adetimin ilk günü 23 nisandı.şuan 15+1 günlük hamileyim.bu durumda ben 16 haftalık hamile mi oluyorum?yani insanlar sorduğunda ben 16 haftalık hamileyim mi dicem?bir de 3lü tarama testi için en uygun haftalar 16-18 miş.şimdi bu durumda ben bu hafta gitsem erken mi olur?
Arkadaşlar bayramda bikaç günlüğüne denize gitmeyi planlıyoruz eşimle, doktorumla konuşmadın henüz ama bu konuda bilgisi olan var mı, sakıncalı durumlar nelerdir, nelere dikkat etmeliyim.. sevgilerimle.. :)
canim ben kismetse önümüzdeki hafta kontrole gidicem.ayni soruyu ben de soracaktim zaten doktora, ögrenince yazarim sana
ac gıtme ben ıkılıde ac gıttım bılmıyodum bebek hareket bıle etmıyodu
birde baya olcum yapıyo gırmeden bı cıkolata ye hareketlensin bebek
yaaa çok iyi olur:) çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden...
canim ben kismetse önümüzdeki hafta kontrole gidicem.ayni soruyu ben de soracaktim zaten doktora, ögrenince yazarim sana
bu arada kızlar sabah sizlerle paylaşmıstım . kontrolüm var cinsiyetini gösterir mi die. çikolata yedim gttim. cok hareketliydi. el ayak hiç durmadı. bacaklarını acıverdi. ve doktorum daha ben sormadan söyledi. oğlum olacakmış.çok mutlu oldum.cok heycenlı bir durum bu cinsiyet öğrenme işi. allah bebeklerimizi bize bağışlasın.
bu arada kızlar sabah sizlerle paylaşmıstım . kontrolüm var cinsiyetini gösterir mi die. çikolata yedim gttim. cok hareketliydi. el ayak hiç durmadı. bacaklarını acıverdi. ve doktorum daha ben sormadan söyledi. oğlum olacakmış.çok mutlu oldum.cok heycenlı bir durum bu cinsiyet öğrenme işi. allah bebeklerimizi bize bağışlasın.
peki sürekli mayonu ya da bikinini degistridin mi canim denizden ciktiktan sonra. genelde arkadaslar öyle yapiyormus galiba ama o da insana zor geliyor istecanım ben 10 haftalıkken gittim denize. tabi dr uma sordum. zararı olmaz dedi. cok şükür hiç bi sorunla karsılaşmadım. tabi insan karnına zarar gelmesin die ister istemez denizde temkinli davranıyor.
merhaba
17.haftada 4 aylık diyebilirsin.şöyle hesaplayalım:
1 hafta 7 gün
17x7 =119
1 ay 30gün
119/30 = 3,96...yuvarlarsak 4. ay olur.
ben böyle hesaplıyorum...
ay ne guzel senmısın bu kdr merak eden al sana pipi demıs resmennnnGünaydın herkesee :) Cumartesi günü aylık kontrollerimize gittik veeee bebişin erkek olduğunu öğrenddiiikkkk :)) resmen arkasını döndü ve bacaklarını kaldırdı, Allahım çok komikti yaaaa :))))
kızlar merhaba bir soru sormak istiyorum.hafta sonu doktora gittim.baş ve göbek 16 haftalık genel olarak 15 haftalık boyutlarında dendi.bu ne demek.acaba.bunu yaşayan varmı.birde 15 ocak demişken 17 ocak dedi doğum tarihime bu neden böyle oldu.lütfen yardım.
bana bebek gayet iyi dedi.ama bu fark benim kafamı karıştırdı.
cnm gırdıgın haftayı soluyosun oleymıs mesela 15+0-15+6 16 hafta demekmıskızlar çok kafam karıştı.bana yardımcı olun.son adetimin ilk günü 23 nisandı.şuan 15+1 günlük hamileyim.bu durumda ben 16 haftalık hamile mi oluyorum?yani insanlar sorduğunda ben 16 haftalık hamileyim mi dicem?bir de 3lü tarama testi için en uygun haftalar 16-18 miş.şimdi bu durumda ben bu hafta gitsem erken mi olur?
merhaba,
emin ol bir sonra ki ultrasonda yine başka tarih çıkar.lütfen biraz rahatla..daha önümüzde çok zaman var bu kadar stres seni çok yorar.
bir problem olsa doktor zaten söyler..
mesela benim doktorum 3lü ve 4lü test yapmayacak.2li testim iyi çıktı ve ben o günden bu yana oldukça rahatım.doktoruma güveniyorum ve artık herşeyi hesaplamayı bıraktım.
ınsallah cnm hayırlısıyla ıı cıksın ınsallahhhhbende bırazdan iş çıkışı 4'lu test sonucumu alıcam inş sonuçlar guzel çıkar
ben 5 6 haftalıkken gtmıstım bıdaha 18-20 hafta arası gel demıslerdı gıdıcem kısmetse agustos 20den sonragünaydın güzel anneler
Sağlık ocağına kayıt yaptırdınız mı..beni cuma günü çağırdılar..aşı yapabilirler...siz de ihmal etmeyin
cnm bnce druna sor ama senın yerınde olsam rısk almazdım kesınlıkle ne olur ne olmaz...nasılsınız kızlar?nasıl gidiyor hamilelik?size bi sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim...kaç gündür nette araştırmaktan ona buna sormaktan bıktım bi umut belki bişey olmaz diyeniniz ya da benzer bi olaya şahit olanınız vardır.İstanbuldan ablam gelecek bana yılda bir defa gelir...ama yeğenlerim su çiçeği çıkarmışbana etkisi hakkında bilgisi olan var mı? doktorum geçirmişsen ve temas etmezsen sorun yok dedi ben geçirip geçirmediğimi bilmiyorum ama başka bi doktor arkadaşta geçirmişsen bile aynı ortamda bulunma dedi çocuğun sakat doğma ihtimaline kadar bi sürü şey söyledi ama ben yeğenlerimi çok özledim geçen yıl görmüştüm ve bu olay yüzünden gelmezlerse 1 yıl daha göremeyecem....maske takarım gerekirse dokunmam diyom ama ablam abim eşim riske atmayalım diyor benim aklıma şöyle bi soru takıldı bi kadın hamileyken diğer çocuğu su çiçeği olursa kadın ne yapacak çocuğuna nasıl bakacak?
rabbım gonlune gore versın cnm hayırlı haberlerle don ınsallaharkadaşlar ben bugün 3 lü test için dr a gidicem. 3 lü test nasıl yapılıyor? yaptıranınız var mı? bilgi verirseniz sevinirim.belki bugün cinsiyetinin de öğrenicez. çokk heycanlıyım
cnm bana vermedı ama ben ozellıkle ıstedım bılıyorum cunku ıhtıyacım olacagını ııce sor tatlımben hamıle kalmadan once kansızdım zaten ama ılk tahlıllerde degerım 11 cıktı sadece multıvıtamın verdı genelde hamıleler kan ılacıda kullanıyorya merak ettım neyse bırdahakı kontrole gıttıgımde sorarım verdıgın bılgıler ıcın saol canım
bana da gerek duymadı ben de yaptrmadım cnm bnce gerek yok druna guvencanım 3 gündür bende de aynı sıkıntı var. ilk üç ayımda böyle bulantı baş dönmesi yaşamadım. bazen kendimi yatağa zor atıyorum baş dönmem var. bişi yemek istemiyorum. midem bulanıyor. suyun bile tadı değişti sanki... bi de bn 3'lü ve 4'lü test yaptırmadım. 2'li testim iyiydi çok şükür gerek görmedim diğerlerine. sizce yaptırsam mı?
bana 12.haftadan sonra serbest dedı cnm gunesten korun ıslak mayoyla durma dedı sorun olmaz cnm...Arkadaşlar bayramda bikaç günlüğüne denize gitmeyi planlıyoruz eşimle, doktorumla konuşmadın henüz ama bu konuda bilgisi olan var mı, sakıncalı durumlar nelerdir, nelere dikkat etmeliyim.. sevgilerimle.. :)
aynı seylerı bana da soledı tatlımSelam.Doktorlar denize girmenin yararlı olduğunu söylüyorlar.Tabi bazı şartları var.Güneşin tam tepede olmadığı saatlerde girmek lazım bi de benim doktorumun özellikle vurguladığı kesinlikle ıslak mayoyla kalmayıp hemen mayoyu değiştirmek gerektiği.
Selam.Doktorlar denize girmenin yararlı olduğunu söylüyorlar.Tabi bazı şartları var.Güneşin tam tepede olmadığı saatlerde girmek lazım bi de benim doktorumun özellikle vurguladığı kesinlikle ıslak mayoyla kalmayıp hemen mayoyu değiştirmek gerektiği.
peki sürekli mayonu ya da bikinini degistridin mi canim denizden ciktiktan sonra. genelde arkadaslar öyle yapiyormus galiba ama o da insana zor geliyor isteev denizde bi 5-10
dk uzak, git gel sürekli yorucu olur :/
Kızlar benim doktorum denize girmeme izin verdi. Bir sakıncası yokmuş hatta faydalı dedi yalnız havuza kesinlikle girme dedi. Siz yine de kendi doktorunuza sorun isterseniz, sizle ilgili özel bi durum varsa belki sizin doktorunuz önermeyebilir.
canım ben sordum bugün dr a. aynen anlattım durumunu. anne su çiçeği gecirdiyse sorun olmaz dedi. ama içi rahat etmesi acısından hastalığın ilk kulucka döneminde yani ilk 4- 5 gün aynı yer bulunmamanın faydası var dedi. inşallah içini rahatlatan bi acıklama olmustur canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?