- 25 Mart 2007
- 13.015
- 4.678
- 748
- 50
- Konu Sahibi medicalsecreter
-
canim hatirladim seni de ayni seyler bendede oldu gögus uclarim agridi belim agridi bakalim ne olcek iki gundennnn insallh hamissindirrrrgece uyuyamadim.. 28 29 unda adet olmam gerikordu.. dün aksama kadar hic bir adet belirtim yoktu bende herzaman adet belirtisi olmuyor bazen hic farkina bile olmuyorum adet oldugumu gecen ay mesela öyle odu ne gögüslerde ne kasiklarda bir agrim vardi.. Dün akasam gögüslerim agrimaya basladi bide bel agrisi vs vs hepimizin bildigi belirtiler. Belim agriyor sicak su torbasi yaptim koydum adet olmam an meselesi gibi ama ya adet olmasam belki de hamileysem diye gizli gizli ümitleniyorum..
bu ay yani aralik ayinda ovulasion testiyle yumurtalmami tesbit edememis bu yüzden gebelik sansi düsük hatta imkansiz diyordum.. ama allah ol dediyse bunu düsünmek bile beni cok heyecanlandirdi.. sabaha 5 de anca uyudum allahim ya tutuysa diyerekten heyecan yaptim uykularim kacti.
Aralik 1 de ilk adet olmustum.
Allahım bu nasıl olurrr neden böyle oldu kan değerim 0,3 çıktı yaaa inanmıyorum
ölmek istiyorum çok kötüyümmm:85::85:
kizlar neden yilbasini kutluyorsunuz bizim yilbasimiz degilki bu takvim hristiyanlarin takvimine göre ayarlanmis onlarin bayrami sorun bakalim yahudiler ve hristiyanlar bizim bayramlarimizi kutluyorlarmi bugun her zamanki gibi normal bir sekilde gecirmemiz gerekir gece ve gunduzumuzu ve ibadet etmemiz gerekirki onlar isyan bayragini Allaha acmisken bizde onlara muhalefet olalim bu sekilde gecirilen bir gece Allah katinda daha makbuldür.....
hadisi serifte buyurulurki:
''Her kim bir kavmin amellerini (yaptıklarını) severse (hoş görürse kıyamet gününde) onların arasında haşrolacak ve onların yaptıklarını yapmasa da onların hesabıyla muhasebe edilecektir.'
İslamiyet ne ibadet,ne adet,ne de diğer hareketlerimizde gayrı müslimlere benzemeye müsade etmiştir.
İslam dini güneşi ilah kabul edenlerin tapınma vaktinde ibadet etmemizi yasaklamış ve bu vakitlere'' mekruh ibadetler'' adını vermişlerdir.
Nevruz adını alan ilkbahar günleri ile Mehrican denilen sonhabar günlerinde nafile oruç tutmak mekruh görülmüştür.Ancak tutmayı adet edindiği bir oruç bu günlere tesadüf gelirse bir mazur yoktur.
Gayrı müslimlerin ne karnavalı, ne noeli,ne de yılbaşısı Müslüman'ın özenti duyacağı bir şey olamaz , olmamalıdır.
Onların Müslümanlardan bekledikleri tek şey İslam'dan kopmaları, ayrılmaları kendi yollarına tabi olmalarıdır.
Bu husura Rabbimiz bir ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor:
''Onlar kendileri gibi sizin de kafir olup böylece kendilerine eşit olmanızı arzu ederler.'' (Nisa Suresi,89.Ayet)
Onlar hem Allah'ın, hem de mü'minlerin düşmanıdırlar:
''Ey iman edenler! Eğer benim yolumda savaşmak ve rızamı kazanmak için çıkmışsanız, benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanlara sevgi göstererek, gizli muhabbet besleyerek onları dost edinmeyin.Oysa onlar, size gelen gerçeği inkar etmişlerdir.Rabbiniz Allah'a inandığınızdan dolayı Peygamber'i de sizi de yurdunuzdan çıkarıyorlar.Ben, sizin saklı tuttuğunuzu da, açığa vurduğunuzu da en iyi bilenim.Sizden kim bunu yaparsa (onları dost edinirse) doğru yoldan sapmış olur.'' (Mümtehine Suresi, 60.ayet)
''Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır.De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur.Sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki, Allah'dan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.'' (Bakara Suresi, 120.ayet) .............................................................vs.
kiz kendine gel yolun sonu degilki dur bakalim zaman herseyin ilaciii beklemekten baska care yokkiiii yapma boleeeeeeee kendine gellllll
Kızlar yeni yılda bol hamiş haberleri almak ümidiyle.Mutlu yıllar....
kizlar neden yilbasini kutluyorsunuz bizim yilbasimiz degilki bu takvim hristiyanlarin takvimine göre ayarlanmis onlarin bayrami sorun bakalim yahudiler ve hristiyanlar bizim bayramlarimizi kutluyorlarmi bugun her zamanki gibi normal bir sekilde gecirmemiz gerekir gece ve gunduzumuzu ve ibadet etmemiz gerekirki onlar isyan bayragini Allaha acmisken bizde onlara muhalefet olalim bu sekilde gecirilen bir gece Allah katinda daha makbuldür.....
hadisi serifte buyurulurki:
''Her kim bir kavmin amellerini (yaptıklarını) severse (hoş görürse kıyamet gününde) onların arasında haşrolacak ve onların yaptıklarını yapmasa da onların hesabıyla muhasebe edilecektir.'
İslamiyet ne ibadet,ne adet,ne de diğer hareketlerimizde gayrı müslimlere benzemeye müsade etmiştir.
İslam dini güneşi ilah kabul edenlerin tapınma vaktinde ibadet etmemizi yasaklamış ve bu vakitlere'' mekruh ibadetler'' adını vermişlerdir.
Nevruz adını alan ilkbahar günleri ile Mehrican denilen sonhabar günlerinde nafile oruç tutmak mekruh görülmüştür.Ancak tutmayı adet edindiği bir oruç bu günlere tesadüf gelirse bir mazur yoktur.
Gayrı müslimlerin ne karnavalı, ne noeli,ne de yılbaşısı Müslüman'ın özenti duyacağı bir şey olamaz , olmamalıdır.
Onların Müslümanlardan bekledikleri tek şey İslam'dan kopmaları, ayrılmaları kendi yollarına tabi olmalarıdır.
Bu husura Rabbimiz bir ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor:
''Onlar kendileri gibi sizin de kafir olup böylece kendilerine eşit olmanızı arzu ederler.'' (Nisa Suresi,89.Ayet)
Onlar hem Allah'ın, hem de mü'minlerin düşmanıdırlar:
''Ey iman edenler! Eğer benim yolumda savaşmak ve rızamı kazanmak için çıkmışsanız, benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanlara sevgi göstererek, gizli muhabbet besleyerek onları dost edinmeyin.Oysa onlar, size gelen gerçeği inkar etmişlerdir.Rabbiniz Allah'a inandığınızdan dolayı Peygamber'i de sizi de yurdunuzdan çıkarıyorlar.Ben, sizin saklı tuttuğunuzu da, açığa vurduğunuzu da en iyi bilenim.Sizden kim bunu yaparsa (onları dost edinirse) doğru yoldan sapmış olur.'' (Mümtehine Suresi, 60.ayet)
''Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır.De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur.Sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki, Allah'dan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.'' (Bakara Suresi, 120.ayet) .............................................................vs.
kiz kendine gel yolun sonu degilki dur bakalim zaman herseyin ilaciii beklemekten baska care yokkiiii yapma boleeeeeeee kendine gellllll
ya gurbet ablam niye böyle düşünüyorsunuz anlamıyorum..biz bunu inanacımız olarak yapmıyoruzki, yeni bir yılda bereber dostlarla yemek yiyip eğleniyoruz..bizlerde biliyoruz bunun bizim için kutsal olmadığını...ama böyle düşünüldüğünde bizler çok yanlışmışız gibi oluyor..
kendi adıma şunu söyleyeyim..bu akşam arkadaşlarla yemek yiyip eğleneceğiz..ne ben ne eşim alkol kullanmayız, ama arkadaşlarımız 1 er kadeh şarap içebilirler bu onları ilgilendirir..
ben kendimi neden kasayim ayol sadece bilgilendirmek amacli yazdim sonucta hristiyan bayramidir bu ben yurt disindayim herseyin nasil oldugu nu malesef sizden iyi biliyorummgulden79
biz onların bayramını kutlamıyoruz ki! yeni bir yılın gelişini kutluyoruz bu neden yanlış olsunki.ailece bir araya gelip yemek yiyoruz ve tv izliyoruz onların yaptığı birşeyleri yapmıyoruz ki.bunun nesi yanlış anlamadım ben.hıristiyanlarla ne alakası var ki.onlarınki 25 aralık zaten noelleri.çok saçma buldum sözlerinizi gerçekten !!! bu kadar kasmayın kendinizi ayrıca !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?