Ocak & Subat 2014'de hamile kalmak isteyenler : )

evet kilo anama gerk ben pkoyu öğrendiğimden beri 12 kilo verdim çocuk tedavisinde dkh vermiyoki yumutlamayı takip ediyo ilac verip büyütüyo cnm sana nie dkp veriyoki anlamadım

Haklisin canim.
Sizler daha tecrübelisiniz bizlerden.
Bende biraz inad ugruna söylemek istemiyorum.
Cevremde herkes 4 ayinda söylüyor hamile olduklarini.
Madem siz söylemiyrosunuz bende söylemem diye düsünüyorum

Canim.kullanmiyorum 7 ay oldu olmadi biraktim bende hamis oldugumu ogrenince kullanirim

Cok sükür canim bende iyiyim.
Bu haftayi hayirlisiyla bir atlatalim bakalim neler olacak sonrasinda:)
Cok sagol gercekten moral oldu bana bu sözlerin.
InsaAllah hepimiz bu günleri atlatiriz.

aynen cnm ilk 4 ay kritik zaten 4 ay kimseye söylemesen sada iyi sonra zaten kilo almaya başlıyosun o zmn söylenebilir bol bol dinlenmek önemli ilk aylar

Haklisin canim.
Sizler daha tecrübelisiniz bizlerden.
Bende biraz inad ugruna söylemek istemiyorum.
Cevremde herkes 4 ayinda söylüyor hamile olduklarini.
Madem siz söylemiyrosunuz bende söylemem diye düsünüyorum
birazda o neden solemiyolardir biliyomusun tatlim banada yaptilar psikolojimi bozdular aaaaaa gobegin cok cikmista bunun gelnini hamile olmasina ragmen cok calismista ben yatiyomusum yok onu yeme yok bunu icme hamur isleri ye insan bir an hamile kaldina pisman oluyo be

ama hamile kalmadan önce asıl kullanmanın iyi olduğunu duydum ben. bide hamile kalmayıda kolaylaştırıyomuş falan ne biliyim yaaa

Canim kolaylastirdigina inanmiyorum ben hic duymadim öyle bir sey doktorumda bana demedi acikcasi
Folik asit bebegin saglikli gelisimi icin cok önemliymis.
Omur iliginde aciklik olmamasi icin mesela.
Zaten omur iliginde aciklik olan bebek yasamiyormus.
Birde aslinda türkiyede taze sebze ve meyvelerde folik varmis.
Ama yeterince tüketmedigim icin hap ile takviye yapmamiz gerekiyor.

evet kilo anama gerk ben pkoyu öğrendiğimden beri 12 kilo verdim çocuk tedavisinde dkh vermiyoki yumutlamayı takip ediyo ilac verip büyütüyo cnm sana nie dkp veriyoki anlamadım

canım ben bekarken öğrendim nişanlıydım işte o zaman dkh verdi dr evlendikten bikaç ay sonra başka bir dr gittim o hiçbişeyin kalmamış dedi gayet sağlıklısın dedi. şimdi evli ve çocuk istediğim için belki dediğini yapıcak olabilir canım

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) FOLİK ASİT KULLANIMI
Folik asit (folbiol, folic plus v.b ilaçlar) her hamile bayan için rutin olarak önerilen bir vitamindir. Folik asit B grubu vitaminlerden birisidir. Vitamin B9, vitamin Bc, folic acid, folacin, folasin folik asitin diğer isimleridir. Folik asit yeşil sebzelerde, mercimekte, ıspanakta, cevizde, fındıkta, fıstıkta, karaciğerde, yumurta sarısında, kuru fasülyede, baklagillerde ,ayçekirdeğinde bol bulunur. Ancak sadece bu besinlerin alınması hamilelik döneminde bebekteki anomali riskini azaltmak için yeterli olmaz, mutlaka ilaç şeklinde alınması gerekir.

Hamilelikte folik asitin önemi:
Her hamilelikte önerilmesinin nedeni bu vitamini kullanmayanlarda kullananlara göre bebekte bazı anomalilerin daha fazla görülmesidir. Bu anomaliler nöral tüp defekti denilen (halk arasında bebeğin sırtında açıklık şeklinde ifade edilir) spina bifida, anensefali gibi anomalilerdir.

Folik asit kullanmaya ne zaman başlamalı?

Folik asitten maksimum fayda sağlamak için gebe kalındığında değil gebelikten 3 ay önce başlanması gerekir. Ne zaman hamile kalınacağı kesin bilinemeyeceği için hamilelik planlayan herkesin o andan itibaren folik asit kullanmaya başlaması gerekir. 3 ayda hamilelik oluşmasa bile daha uzun süre kullanılmasında bir sakınca olmaz.

Folik asit ne zamana kadar kullanılmalı? Ne zaman bırakılmalı?
Folik asit kullanımı hamileliğin 3. ayı (12. haftası) bitene kadar sürmelidir. Arada bazı günlerde nadiren unutulmasI bir probleme sebep olmaz ancak unutmadan her gün doktorunuzun tavsiye ettiği dozda kullanmakta fayda vardır.

Folik asit ne kadar (günde kaç miligram ve kaç kere) kullanılmalı?

Her gün 0.4 mg (miligram) yani 400 mcg (mikrogram) folik asit alınması önerilir.
Daha önce nöral tüp defekti anomalisi olan bebek doğuran ve risk grubunda olan kişiler için (epilepsi ilacı kullananlar, insülin kullanan diabetikler) bu doz on katı yani günde 4 mg (4000 mcg) olmalıdır.
İlacın günde kaç kere alınacağı markasına, ticari formuna göre değişebilir, bunu doktorunuz size tarif edecektir. bazı folik asit ilaçları günde bir kere, bazıları günde 3 kere veya daha farklı alınabilir. Önemli olan ilacın günlük alınan toplam dozudur.

altintiiii

Ah ah cok sacma seyler gereksiz seyler gercekten
Bosver canim söyleme sende bir dahakine.
Insanlarimiz moral verecegine tam tersini yapiyor nedense.
Bende de mesela kaynimla eltimin cocugu olmuyor diye direk yüzüme sizinde olmaz belki diyorlar

ne biliyim canım yaa insan her duyduğuna sarılıyo sanırım bu zamanlarda

ama hamile kalmadan önce asıl kullanmanın iyi olduğunu duydum ben. bide hamile kalmayıda kolaylaştırıyomuş falan ne biliyim yaaa

yok hamile kalmayi tibbi yonden kolastrmiyoda hamile kaldinda vitamin depolarin dolu oldugu icin bebegin sagligi yonunden cok iyi oluyo tatlim bende baslicam 4 gun falan sonra

ne biliyim canım yaa insan her duyduğuna sarılıyo sanırım bu zamanlarda

Kesinlikle haklisin canim
Bak az yukarda alinti bir yazi paylastim detayli bi sekilde anlatilmis folik asit..

çocuk tedavisi yapar cnm klomen veriyolar ilk ay kilo aldımo diyosun pko kiloyu seviyo ve tetikliyo bence hemen kilo vermeye çalış hem hamişliğinde kolay geçer

selam hanımlaaaarrrr bugun nasılsınızzzz ben daha iyiyim cok şükür
şöyle bi evi dolastım ev kendinden gecmiş günlerdir elimi süremedim ya
biraz temizlik yapıyım şimdii...

LİSTERİAAAAAA canım benim okadar sevindimkiiiii canımm yaaaa
rabbim herkese yasatsın bunu arkadaslar sizler için cok dua ediyorum

Arkadaşlar Merhaba,
Topiği uzun zamandır takip ediyorum, yorumlarınızı ve tecrübelerinizi dahil olmasam da okuyorum.
Beni de listeye ekleyebilir misiniz?

kusura bakmada yokndeve ole lafmi olur be Allah korusn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…