- 3 Ekim 2007
- 3.611
- 969
- 688
- Konu Sahibi Loiseauxrouge
-
Teyzesi onun değiştiğini söylerken üzgün olduğunu söylemedi ,hatta neşesinin son derece yerinde olduğunu belirtti,yani psikolojik bir sorunu yok,teyzesi bana üzülme derken benim onunla ilgili düşüncelerimi ,onun için yaptığım fedakarlıkları biliyordu ,beni de çocukluğumdan beri tanır,o benim 40 senelik arkadaşımdı dile kolay hiçbir sebep olmadan böyle davranması beni şok etti,ben onu ilk gördüğümde ona ne hediyeler alacağımı düşünürken o bana bunu yaptı,zaten onu arayan hep bendim ,o beni ancak ben aradığım zaman o da bazen arıyordu.Açıkçası kendimi salak gibi kullanılmış hissediyorum ,bütün aylar boyunca ona hep destek verdim ,bazı yerlerde kaç kere ağlarken eşim beni teselli etti,karşılığı bu olmamalıydı,en azından arayı yavaşça açabilirdi ,o böyle yapmayıp aniden bu davranışları sergiledi.Teyzesi bana (seni sorduğumda konuyu kapatıyor,madem seninle görüşmek istemiyor sende arama )dedi.Bana ilginç gelen teyzesinin onu sürekli suçlamasıydı.İşin en kötü yanı bu olay benim için hayatım boyunca bir bilmece olarak kalacak ,hiç bir anlam veremiyeceğim.Arkadaşınız ölümcül bir hastalığın pençesinden kurtulmuş...
O süreçte neler yaşadığını,neler hissettiğini tahmin etmek imkansız. Belki hayata bakışı bile tamamen değişmiştir. Teyzesi bile çok değiştiğini söylemiş zaten.. Bence üzerinde durmayın. Kimbilir ne sorunlar yaşadı,belki tamamen soğudu, koptu hayattan.. Hiçkimseyle görüşmek istemiyor olabilir...
Allahım büyük bir sınav yaşatmış arkadaşınıza. Görünen o ki; fiziksel olarak toparlanmış ama psikolojik olarak iyi değil. Allahım yardımcısı olsun inşallah..
Zaten iyi dostsanız o sizi bir gün bir yerde mutlaka bulur..
Hayat onun için hiç kolay olmamış...kanser başlı başına moral çökerten bir etken elbette ama bence kanserden de beter çocukken annesiyle ilgili yaşadığı acılar..çocuk beyni almamıştır...konduramamıştır..inanmak istememiştir ama büyüdükçe olayın ciddiyetinin farkına varıp bunu bilen - varlığıyla bile hatırlatan kendince yüzüne acıyarak baktıklarına inandığı herkesten kaçmak istemiştir. Kimse onu yaşadığı talihsizlik sebebiyle suçlayamaz bu asla onun suçu değil ve günahsız birine yüklenemez ama ömrü boyunca çevreden, okuldan duyduğu sözler ve özellikle çocukken yaşadıklarını tahmin bile edemeyiz. Kendisine o acı hatırayı anımsatanları görmeye tahammül edemiyor olabilir.
ben ce ğidip görmeliidin hastaiken .
ama şimdide ğörüşmek iste .
seni yüzünü ğörmek istiyorum. de sana gelmesini yada buluşalim de? bence kabul eder . teyzesi hayatı değişti derken ,kötü arkadaşlarmı edindi.. acaba ne olursa olsun seni ğörmek istıyorum de ...sonucu yaz beklıyorum.
Bence de aslıında senin sadece varlığın bile farkında olmadan onun incinmesine sabep olabilir...düşünsene, onun sahip olamadığı her şey sende var aslında...bir ailen ve sevdiklerin var ...ha, onun yok mu, gerek sen - gerekse teyzesi her düştüğünde tutmak için orda olmuşunuz am arkadaşın bunu reddediyor...senin çabalarınla bu kadar uzun süre bağlarınız kopmamış ama o bağlantıyı kesmek için her şeyi yapmış...yani msn de kaçmak da ne demek oluyor...senin gibi duyarlı kelimeler seçen birinin ona "acıyarak" yaklaşabileceğine ihtimal bile vermiyorum.
Ah be canım...aslında senin gibi bir dostu olduğu için mutlu olmalıydı..sen hep uzakları yakın kılmışsın...fırsatlar yaratmışsın...senin de bir yuvan - çocukların yani aslında istemesen bir başkasına vakit ayiramiycan bahanelerin var ama hep elini ilk uzatan olmuşsun...daha ne yapacaktın ki ? İçin rahat olsun...
Arkadaşınız ölümcül bir hastalığın pençesinden kurtulmuş...
O süreçte neler yaşadığını,neler hissettiğini tahmin etmek imkansız. Belki hayata bakışı bile tamamen değişmiştir. Teyzesi bile çok değiştiğini söylemiş zaten.. Bence üzerinde durmayın. Kimbilir ne sorunlar yaşadı,belki tamamen soğudu, koptu hayattan.. Hiçkimseyle görüşmek istemiyor olabilir...
Allahım büyük bir sınav yaşatmış arkadaşınıza. Görünen o ki; fiziksel olarak toparlanmış ama psikolojik olarak iyi değil. Allahım yardımcısı olsun inşallah..
Zaten iyi dostsanız o sizi bir gün bir yerde mutlaka bulur..
bak canim bu kiz zaten garip bi aileden gelyiormus, annesinin yasadigi olay fln düsünürsek. ve sonrada o hastalik...o hastaligin tedavisi onu iyce degistrmistir. babam da kemoterapi gördü ve inanamadik. uysal ve sakin biri idi, tam tersi oldu: cok acildi ve biraz da vicdansiz oldu cikti. Hicbirimiz de onu taniycamadik. Bu olay oldugunda bende senin gibi diyordum: BILMECE gibi kalacak bu adam neden böle deisti diye. TEyzem de anlatinca tedavi yüzünden oldugunu, dank etti kafama anlamistim nihayet. ayrica senin yerinde olsam aramazdim...o bakalim hatirliycakmi en kara gününde yaninda olan arkadasini...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?