Of of kınasız düğün

Ben kina yapmistim. Sonra pişman oldum keske yaomasaydim. Hem kotu gecti hemde o zamanlar düğünden onceki aksam yapiliyordu. Gec yatip ertesi gun erken kalkmak yorgun argin dugun telasi falan zor olmustu. Dugune falan gec kalmıştık. Mesafeler uzakti. Evimiz uzak diye gelen de olmamisti. Bosa eziyet oldu resmen.
Annemle basbasa yakip aglassak yetermis. Ki aklimda o gune dair kalan tek hatira insanlar gittikten sonra basbasq kaldigimizda birbirimize sarilip uzun uzun ağlamakti.

Yapmasam icimde kalirdi herhalde cunku kuzenlerimin falan cok guzel olurdu kinasi. Ama onlar tum akraba sülale faln birbirine yakin otururlardi ve oyun oynamayı falan severlerdi.
Benimse hem evim uzak, cevremizde de yeniydi k fzla konu komşu da yoktu. Ustelik zerre oyun oynamayi seven oynayan biri degilim.

Simdi genelde 1-2 gun önceden yapiliyor. Haftaicine denk geliyor. Gelene de zor oluyor dugun sahibine de. Evde cok yakin oldugunuz kisilerle minik bir eglence yapin benc apartmaniniz musaitse. Muzikten falan rahatsiz olmayacklarsa.hem yapmış olursunuz hem masrafi az olur.

Kinaya ve düğüne ne kadar önem veriyorsunuz. Mesela benim için kına önemsiz hatta annemin itiraz etmeyeceğini bilsem yaptırmam. Zaten yaparsam da ufak cafe gibi biyerde çok yakin kız arkadaslarimi ve teyzelerimi çağırırım sanırım.

Valla ben kına yapmadım. Hiç de pişman değilim. Hem masraf hem yorgunluk. Bana kalsa düğün de yapmazdım. Eşimin ailesinin ricası üzerine yapıldı. Herkesin kendi düşüncesi tabi ama elalem için hiçbir şey yapmayın. İçinizden geliyorsa yapın.

Öncelikle kendiniz için yaşayın.
Başkalarını düşünerek hareket etmeyin. Bu sizin özel gününüz.

Düğünden 1 saat evvel kına yapabilirsiniz aynı mekanda ya da 1 gün önce evde kına yapabilirsiniz.

Ben kına gecemin olmasını istememiştim. Annem çok heveslendiği için kıramadım. İyi ki annemi dinlemişim. Kına gecesi, düğünden daha zevkli oluyor. Kına gecesinde kız tarafı daha çok oluyor. Hep tanıdığın insanlarla eğlenmenin tadı daha başka🥰
Ama sen maddi durumları ve elalemi düşünerek arada kalmışsın. Elalemi boşver onlar hep konusacak bir şeyler bulur. İçinden ne geliyorsa onu yap. Kına gecesi olmazsa olmaz diye bir şey yok..

Evinizde ufak çaplı bi kına gecesi yapın. Sadece en yakın arkadaş ve akrabaları çağırın. Ama şunu anlamadım Kınayı kız tarafı düğünü erkek tarafı yapmıyor mu? Yani kına nasıl düğünü etkiliyor anlayamadım
Bütün masraflar ortak bizde, ne yaparsak ikimiz yapacağız ikimiz ödeyeceğiz

Ben kına yaptım ama tamamen örf adet yerini bulsun diye
Eger içinizde kalacagını düşünüyorsanız yapmalısınız
İllaki mekan olmak zorunda degil bahcenizde catı katında terasta lokallerde en kötü evinizde cagırın cok yakın on onbes kişiyi acın müzik oynayın işte iki saat

Kinayi annem istedi diye yaptim. Cunku dugun istemedik. Nikah salonunda davetliler karisinda imza attik bitti :)
Kina da olmasada olurdu. Sirf annemin Ilk kizi birde icinde kalmasin diye kabul ettim.

Kına olayından oldum olası hoşlanmadığım için yapmadım, eksikliğini hiç hissettmedim.

“Aaa kınasız mı evlendin?” diyenler oluyor arada, onlara da hoşlanmadığımı söylüyorum, susuyorlar.

Düğünümüz nezih bir mekanda, açık havada ve kokteyl şeklinde oldu. Anneme uyup kına yapıp, düğünü içime sinmeyen bir ortamda yapsaydım asıl o zaman pişman olurdum.

Kınasız düğün yapan var mı aranızda? Hem kına hem düğün çok masraflı. İkisi birden olursa orta halli olacak salonlar, gelinlik falan. Ama sadece düğün yaparsak daha şık bi mekanda daha özenli şekilde olacak. Daha çok içime sinen bir düğün olacak. Ama kına yapmayınca çevremizdekiler ayıplar mı? Yada ilerde ben pişman olur muyum diye düşünüyorum? Oynamayı da çok seven biri değilim zaten. Ama ya pişman olursam? Çevreniz de var mı kına yapmadan sadece düğün yapan kimse? Veya sizin düğününüz olsa ne yapardınız neye karar verirdiniz?
Ben kinami dugunumun icinde yaptim. Dugunum yemekliydi ve hem şık hem çok sicacik bir dugun oldu. Bindalli giymedim sadece basima kirmizi ortu orttuler.Yengemler hemen iki dakikada organize ettiler, kinam geldi ve onceden aldigim mumluklar ve mendillerle akraba kizlari soyle bir iki donduler etrafimda:)) esimle bana kina yakildi oldu bitti:) ben ayrica bir kina organizasyonu istemiyordum ama adet yerini bulsun da istiyordum ve boyle bir cozum bulmustum. Iyi de yapmisim diyorum simdi.

Kınasız düğün yapan var mı aranızda? Hem kına hem düğün çok masraflı. İkisi birden olursa orta halli olacak salonlar, gelinlik falan. Ama sadece düğün yaparsak daha şık bi mekanda daha özenli şekilde olacak. Daha çok içime sinen bir düğün olacak. Ama kına yapmayınca çevremizdekiler ayıplar mı? Yada ilerde ben pişman olur muyum diye düşünüyorum? Oynamayı da çok seven biri değilim zaten. Ama ya pişman olursam? Çevreniz de var mı kına yapmadan sadece düğün yapan kimse? Veya sizin düğününüz olsa ne yapardınız neye karar verirdiniz?
Ben kınamı evimizn bahçesinde yakın akraba ve arkadaşlarımla yapmıştım, düğünüde salonda asla pişman olmadım salonda yapmadığım için çokta eğlenmiştik, sizde öyle yapabilirsiniz.

ya düğünün içine sinmesi çok önemli bak.. eğer düğünün gelinliğin içine sinmesse ilerde fotoğraflara bile bakmak istemessin.. kına yapmazsanda içinde kalır... bence evde kadın kadına bir eğlence düzenleyebilirsin.. biz arkadaşıma yapmıştık hem çok az maliyet.. hemde daha çok eğlenmiştik :)

çok yakınlarını eve çağır bir kaç hazırlık kendi aranızda eğlenın ,
illada olmak zorunda değil

ben kendim istemedim kına yapmak, hala da gereksiz gelir.
hatta keşke düğün yerine de nikah kokteyl tarzı bişey yapsaydım.
boşa masraf hepsi

Kina yaptim,
oynamayi beceremeyen ben saatlerce oynadim,
kiz arkadaslarim falan vardi, seyini cikardik diyim siz anlayin :KK53:
ama oynamak sevmem dugun sevmem deyip elalem ne der diye yapacaginiz kinada da dugunde de kendinizi strese sokmaktan baska bir sey yapmazsiniz bence.
En guzeli kucuk bir grupla evde kina yakabilirsiniz. Benim suanki aklim olsa oyle yapardim sahsen, sonucta eglendik guzel oldu falan da guzel de para harcamis olduk.

Ben kına yapmadım, masrafından değil sadece bana saçma geldiği için
Elbette millet söylendi hata içi çirkin olanlar para için yapmadığımı bile düşündü ama hiç umursamadım çünkü ben elalem be der diye değil kendim nasıl mutlu olacaksam ona göre yaşıyorum.

Back
X