Oglum doğdu şükür ama

Size bi ornek vereyim benim bebegim bembeyazdi ama esmerlesti bi tanidigimin bebegi cok esmerdi bebegi 4 aylikken gordugumde bembeyaz olmus cok degismis bambaska olmus.ki belirttigim gbi bunlara takilmak dogru degil ama lohusaliginiza veriyorum.

Bebeklerin karışmasından çok korkuyormuş bence bunu takıntı yapmış o yüzden böyle düşünüyor. Madem öyle test yaptırsın şüphelerinden kurtulsun bebeğede yazık.
tabii ki. hem farzedelim karıştı, yine de masum bi bebeğe sevgisizce yaklaşılmaz ki. deseydi ki "çok seviyorum çok tatlı ama zerre benzemiyor karıştığını düşünüyorum ne yapmalıyım" o zaman kimse yüklenmezdi.
ama yaratık falan denilmez ki minnacık bebeğe. bu ne soğukluk böyle.

Millet olarak bir seyin pohunu cikartmasak ölüruz zaten.
Lohusalik sendromu falan ne ya, sanki bir tek siz dogurdunuz.
Bebegi begenmemek nasil bir zihniyettir anlamak mümkün değil

Millet olarak bir seyin pohunu cikartmasak ölüruz zaten.
Lohusalik sendromu falan ne ya, sanki bir tek siz dogurdunuz.
Bebegi begenmemek nasil bir zihniyettir anlamak mümkün değil
beğenmemekten ziyade hiç benzetemediği için hastanede karıştığından şüpheleniyormuş.

Yaratık" kelimenizi okuyunca dehşete düştüm. Gözleri şaşı olsa ne olacak arkadaşım , ayıptır yahu !

Lohusa depresyonu diye tutturulmuş.. Depresyonun bile bir akıl hali vardır.Depresyon demek tamamen mantıksız düşünmek midir ?

Insan , değişmiş mıdır diye düşünebilir normalde , çirkin diye, yok şaşı diye bu düşünceye dalmaz.

Toparlanıp kendinize gelin. Sonra çok üzülürsünüz. Depresyonsa neyse tedavisi var, uzman desteği alın madem.

Siz depresyona girmissiniz .Agrilarinizda olduğu için bunalmissiniz...Yeni doğan bebeklerin % 90 i kırmızı,esmer ve burusuktur zaten.Tam net göremedikleri için gozlerindeki hafif kaymalarda normaldir.Boyu kilosu gayet normal,uzun bile sayilabilir :) Bir kaç ay içinde kilo alacak,beyazlayacak,saçları dökülüp muhtemelen daha açık renk çıkacak...Tam mincirmalik bebek kıvamına gelecek
Sakin olun,o sizin bebeginiz,size muhtaç , ilerde en çok onu sevecek,en çok onu onemseyecek,hatta canınızi uğruna feda edebileceksiniz

beğenmemekten ziyade hiç benzetemediği için hastanede karıştığından şüpheleniyormuş.
Oyle de olsa o minicik bir bebek. Cok cirkin bir yaklasim bu.
Biz de dalga gecmistik, hatta esim dogdugu an baygın degildin gordun degil mi, sana gösterdikleri bebek bu muydu demisti.
O kadar benzemiyordu aileden kimseye.
Ne olursa olsun daha dun dogmus bir bebekten ucube bir yaratiktan bahseder gibi konusmasi sinirlerimi bozdu.

tabi ki. ben de öyle düşünüyorum, farzedelim ki karıştı. bu sevgiye engel değil ki.

Allah bagislasin evlatlarinizi inşalla h dört bebek bakmak zor olsa gerek herkes birine bakamıyor da sizde dört tane çok şanslısınız tüp bebek mi doğal yoldan mı oldular

Sanrılara dönüşebiliyor kimisinde. Bebeğini şeytan gibi düşünüp öldüren anneler dahi var. Uç örnekler de olsa postpartum yani halk adıyla lohusa depresyonunu yabana atmamak lazım pek. Destek alması kesinlikle şart; zaten herkes başına üşüşmüş kimbilir nasıl bir keşmekeş var olduğu ortamda o ayrı. Bebeğe zarar verme ihtimali de var konu sahibinin.

tabi ki. ben de öyle düşünüyorum, farzedelim ki karıştı. bu sevgiye engel değil ki.
Profiline de baktim arkadasin, methiyeler duzmys dogmamis bebegine.
Muhtemelen dunyanin en guzel bebegini doguracagini saniyordu.
Gorunce de hayal kirikligiyla boyle sacma düşüncelere daldi.
Lohusalik depresyonu dedigimiz seyin icine böyle bir gunde dalinacagina inanmiyorum
. biraz zaman gecer, gerceklerle yuzlesir ondan sonra kafayi yersin olay budur :)
Su an bir suru insan konu sahibinin etrafında pervane buyuk ihtimalle, depresyona suruklenecek ne yasanabilir ki:/
Tövbe estagfurullah kinamak da istemiyorum ama boyle bir sacmaligi ilk kez duyuyorum. Umarim emziriyordur bebegi.

Dediğiniz olabilir hani beklentilerin sonunda yaşanan hayal kırıklığı falan ama hemen girilebilir depresyona doğumdan sonraki 2 hafta içinde belirtiler başlar, psikoz ataklar görülebilir aynen böyle yaratık, şeytan gibi görenler olur, bebeğe zarar vermeye çalışabilir. Keşke ailesine ulaşılma imkanı olsa bence bebekle yalnız bırakılmamalı ve acilen bir ruh sağlığı uzmanından yardım almalı. Yazılanları okuma ihtimali olduğundan açık yazmamak isterdim ama durum ciddi gibi.

Ben de konularina baktim. Kendini cok fazla kasmis. Sezeryan korkusu, dogum parasi denklestirememe, gecirilen kaza derken yasadigi korkulardan boyle olmus olabilir mi.

Ben de konularina baktim. Kendini cok fazla kasmis. Sezeryan korkusu, dogum parasi denklestirememe, gecirilen kaza derken yasadigi korkulardan boyle olmus olabilir mi.

Pek çok nedeni olabilir uzaktan yorum yapmak zor. :/ Ama bebekle yalnız bırakılmaz umarım bir süre, bu çocuk benim değil yaratık bu diye zarar vermeye kalkabilir. Umarım bu kuruntularından birine bahseder de durumun vahimliğini kavrayıp bir psikiyatra götürürler bir an evvel.

Yanlis mi anladim yazdiginizi ama bakim dogumdan sonraki 2 haftada belirtiler baslar demissiniz. Bu kiz daha dun doğurmuş oyle okudum ben.
Evet lohusalik gercekten tuhaf bir durum, ama kisa da olsa bir süreç olmali bunlar icin diye düşünüyorum.
O yuzden konu sahibinin bir gunde geldigi bu noktayi depresyondan ziyade hayalkirikligi olarak görüyorum.
Tabi kisisel cikarimlarim bunlar, siz psikologtunuz galiba mesajlarinizi fsrk ediyorum, daha iyi bilirsiniz mutlaka.
Insallah bahsettiginiz sekilde ilerlemez Allah korusun. Umarim ailesi farkindadir bu durumun ve ciddiye alip bir seyler yaparlar insallah

2 hafta içinde yazmıştım galiba yazmadıysam kusura bakmayın yanlış yazmışım. 2 hafta içinde, yani bu hemen ertesi gün de olabilir doğumdan 1 hafta sonra da belirtiler görülebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…