Oglum doğdu şükür ama

2 hafta içinde yazmıştım galiba yazmadıysam kusura bakmayın yanlış yazmışım. 2 hafta içinde, yani bu hemen ertesi gün de olabilir doğumdan 1 hafta sonra da belirtiler görülebilir.
Simdi anladim evet :)
Insallah profesyonel bir destekle cabucak atlatirlar bu durumu. Ozellikle bebek icin cok üzüldüm, sevgiye anne sicakligina cok ihtiyaci var.

Simdi anladim evet :)
Insallah profesyonel bir destekle cabucak atlatirlar bu durumu. Ozellikle bebek icin cok üzüldüm, sevgiye anne sicakligina cok ihtiyaci var.

Beni endişelendiren hem çocuğun kendinden olmadığını düşünmesi hem de yaratık gibi görmesi. Bu çocuk benden değil yaratık bu diye zarar verme olasılığı beni endişelendirdi. Profesyonel destek alması gerektiğini çevresi anlar umarım, bebekle şu sıralar pek yalnız bırakılmamalı.

Oyy Allah korusun, cok korkunc bir durum. Keşke irtibata gecilebilse ailesiyle.
Bir de eskiler bahseder boyle seylerden, belki o zamanlarda profesyonel destek alınamıyordu ama bunlardan anlayan insanlar vardi dinlemistim cunku bu tarz birkac olay. Insallah çevresindekiler de bu durumu fark edip ciddiye alirlar. Cok endiselendim mesajlarinizi okudukca

2 hafta içinde yazmıştım galiba yazmadıysam kusura bakmayın yanlış yazmışım. 2 hafta içinde, yani bu hemen ertesi gün de olabilir doğumdan 1 hafta sonra da belirtiler görülebilir.

Evet kesinlikle 2 haftalık süreçte hele ki ilk doğumsa insanın kafası alt üst oluyor. En azından benim öyle olmuştu. 15-20 gün boyunca içimde anlamadığım bir sinir vardı. Hep ağlıyordum. Tabi konu sahibinin yaratık olarak görmesi, tabir etmesi çok endişelenecek bir şey. Umarım dediğiniz gibi eşi bu durumu farkeder ve yalnız bırakmazlar..

Benim kuzum doğduğunda herkes şaşırmışti
Kuzenim Beşikte bi gördü anam bu ne panda mi dogurdun sen dedi ,hem iri bi bebekti hem kapkara
Nooldu yani şimdi bi döndü yolda bile sevmeye ceviriyorlar bizi hep nazarlaniyo kuzum .

Ay deli olma, çocuk senin, o karışmalar kırk yılda bir, çocuk sağlıklı bakanın yardım edenin de var, çok değişiyor yeni doğan bebek, rahat ol, esmer oldu diye üzülme, ben beyaz tenliyim ama eşim sırf esmer diye beğenmiştim, esmerlik kötü gibi gösteriliyor ama bnce süper

Doğum sonrası depresyon yeni doğum yapmış annelerin başına gelebilecek bir durum, özellikle çevre kalabalıksa, mahremiyetin ihmal edildiğini hissediyorsanız (memeler şiş, kayınvalidenin yanında emzirmeye çalışıyorsun, herkes sana karışıyor mesela bu anneyi gerer), bebek sürekli ağlıyor zaten, tabi anlamlandırılamaz bir sinir olur, ağlamaklı olunur. Ama bu tarz sanrılar olmaya başladıysa, bebeğin kendisinden olmadığını düşünüp DNA testi yaptırmayı aklından geçirmek, bebeği yaratık şeytan gibi görmek, eşiyle arasını bozduğunu düşünmek gibi, işte o zaman durum tehlikeli bir hal alıyor. Çünkü kişi kendine ya da çocuğuna zarar verme potansiyelinde oluyor, tabi ki bilinçli olarak değil. O yüzden kesinlikle ama kesinlikle ruh sağlığı uzmanlarına başvurulması gerekiyor.

Ya zaten pek normal değildi hepten uçmuş

Lohusa depresyonunu yaşadım ben de. Doğuma girip çıktığım o bir saat içinde bambaşka bir insana dönüştüm esra. Şimdi bile anlatamıyorum inanamadım.

Bebeğim dünyanın en güzel bebeğiydi bana göre ama ben hep ağladım. İyi şeylere de ağladım kötüye de. Ve bunu ameliyathaneden çıkar çıkmaz yaşamaya başladım.

Konu sahibi bebek karıştırılma işini takıntı haline getirmiş bir de beklediği gibi akça pakça çıkmayınca iyice dağılmış görünüyor.

Gebeliği de stres içinde geçmişti. Yardım alması gerekiyor.

Lohusa depresyonunu yaşadım ben de. Doğuma girip çıktığım o bir saat içinde bambaşka bir insana dönüştüm esra. Şimdi bile anlatamıyorum inanamadım.

Bebeğim dünyanın en güzel bebeğiydi bana göre ama ben hep ağladım. İyi şeylere de ağladım kötüye de. Ve bunu ameliyathaneden çıkar çıkmaz yaşamaya başladım.

Konu sahibi bebek karıştırılma işini takıntı haline getirmiş bir de beklediği gibi akça pakça çıkmayınca iyice dağılmış görünüyor.

Gebeliği de stres içinde geçmişti. Yardım alması gerekiyor.

Hanımlar,
bu konuda yorum yaparken söylediklerimize dikkat edersek iyi olur, sanırım doğum yapan bu arkadaşımız ağır bir lohusalık depresyonu geçiriyor, Allah korusun bebeğe ve anneye birşey olmasını istemeyiz hiçbirimiz.

Azami özen gösterirsek sevinirim lütfen

Canım çocuk senin çocuğun her çocuk doğduğunda farklı doğar benim kizimda doğduğunda ne bana ne eşime benziyordu aylar geçtikçe kızım eşime benzemeye başladı ben kahve rengi gözlü buğday tenliyim eşim ela gözlü kumral kızım doğdu kara bi kız siyah gözlü :) şimdi beyaz tenli yeşil gözlü sen evladına sıkı sıkı sarıl onu kucakla herşey dış görünüş değildir bol bol şükret evladın sağlıklı doğmuş daha uzun yıllar var önünde hep aynı kalacak değil ya

Basligi gorunce korkarak actim bebeginize bisi oldu sandim cok şükür iyiymiş sizede cevabim Tövbe Estagfullah diyorum logusalik eyvallahta bu nasil bisey bukadarida sacma bence.

Bazı yorum yapan kadınlar da ne kadar gaddar ya!!

Kadın bebeğini nasıl beklemiş nasıl seviyor halbuki demek ki ağır bir depresyon ve yabancılaşma yaşıyor şu an hissettiklerini isteyerek yaşamadığına eminim.

Ne kadar üzücü yorumlar yapılıyor ben burdan gerildim.

Çok üzüldüm gerçekten bebeğin anne kokusundan uzak olduğuna mı? Annenin bu güzel günleri böyle bir durumla kaçırdığına mı? Ne üzüleceğimi şaşırdım kaldım
Allah yardımcınız olsun. Sütünüzün henüz gelmemesi normal sezeryan doğumlarda 3. Gün geliyor. Yani benim öyle oldu en azından.
Ne olursa olsun emzir çocuğunu İlk sütü alması çok önemli Allah yardımcınız olsun.

Bence konu sahibi şu an sağlıklı düşünemiyor. Yani daha doğumu yeni olmuş, lohusa depresyonu falan sanırım. Ve bence hepimiz anlayışlı olmalıyız ona karşı. Daha da üzülmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…