• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum ve Eşim

Calcifer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
59.307
330.213
698
Selam KK ahalisi,

Direk dalıyorum konuya. Sorunum eşim ve oğlum. eşim home ofis çalışıyor genelde evde olan taraf kendisi. Oğlum ise 26 aylıktan beri kreşe gidiyor. Şu anda 4.5 yaşında.Ben işte olduğum için eşim alıyor çocuğu yemeğini yediriyor ilgileniyor. Temel ihtiyaçlarını çok güzel karşılar. Şöyle söyleyeyim babasında 2 gün kalsa ne yedirdin diye bile arama gereği duymam çünkü ne yedireceğini çok iyi bilir. Bu noktada sorunumuz yok şükür ama asıl sorunumuz oyun kısmında başlıyor.
Oğlumla kesinlikle oyun oynamıyor. Kaliteli zaman geçirmiyor daha doğrusu o geçirdiğini düşünüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın vakit geçirmek olduğunu düşünüyor Topla oynamak istiyor 5 dk oynuyor yoruldum diyor eşim. Baba lego oynayalım diyor sen oyna ben izleyeyim seni diyor. Mesela yatarken kitap okuyoruz oğluma mutlaka. Eşim uyuttuğunda asla kitap okumaz istemez.
Mesela pazar günü ekmek almaya giderken çocuğu da al beraber gidin derim bir sürü söylenir illallah ettirir öyle götürür

Çok defa konuştum ama ilgilendiğini iddia ediyor kabul etmiyor bu durumu. Çocuk da bu durumdan bıktı artık babası ile bir şey yapmaktan yavaş yavaş vaz geçiyor. Uyarıyorum bak aranızdaki bağ yok oluyor yapma diye ama inandıramıyorum. Bu noktada artık çözümsüz kaldım.
Çok mu üstüne gidiyorum hiç mi karışmayayım ne yapayım bilmiyorum.

Sen oyna diyecekseniz şöyle söyleyim işten gelince yatana kadar beraberiz. Beraber oyun oynarız kitabını okurum. İşten gelince direk alır parka götürürüm. Hafta sonları beraberiz önceliğim oğlum yani. Eşim de fazla yüz verdiğim düşünüyor bu yüzden

Selam KK ahalisi,

Direk dalıyorum konuya. Sorunum eşim ve oğlum. eşim home ofis çalışıyor genelde evde olan taraf kendisi. Oğlum ise 26 aylıktan beri kreşe gidiyor. Ben işte olduğum için eşim alıyor çocuğu yemeğini yediriyor ilgileniyor. Temel ihtiyaçlarını çok güzel karşılar. Şöyle söyleyeyim babasında 2 gün kalsa ne yedirdin diye bile arama gereği duymam çünkü ne yedireceğini çok iyi bilir. Bu noktada sorunumuz yok şükür ama asıl sorunumuz oyun kısmında başlıyor.
Oğlumla kesinlikle oyun oynamıyor. Kaliteli zaman geçirmiyor daha doğrusu o geçirdiğini düşünüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın vakit geçirmek olduğunu düşünüyor Topla oynamak istiyor 5 dk oynuyor yoruldum diyor eşim. Baba lego oynayalım diyor sen oyna ben izleyeyim seni diyor. Mesela yatarken kitap okuyoruz oğluma mutlaka. Eşim uyuttuğunda asla kitap okumaz istemez.
Mesela pazar günü ekmek almaya giderken çocuğu da al beraber gidin derim bir sürü söylenir illallah ettirir öyle götürür

Çok defa konuştum ama ilgilendiğini iddia ediyor kabul etmiyor bu durumu. Çocuk da bu durumdan bıktı artık babası ile bir şey yapmaktan yavaş yavaş vaz geçiyor. Uyarıyorum bak aranızdaki bağ yok oluyor yapma diye ama inandıramıyorum. Bu noktada artık çözümsüz kaldım.

Sen oyna diyecekseniz şöyle söyleyim işten gelinse yatana kadar beraberiz. Beraber oyun oynarız kitabını okurum. İşten gelince direk alır parka götürürüm.
Pedegoga götürsen , pedegog ya da kreş öğretmeni babasıyla kaliteli zaman geçirmenin önemini anlatsa babasına.
Çünkü bazen eşlerin anlaması için illa başkalarından duymaları gerekiyor.

Pedegoga götürsen , pedegog ya da kreş öğretmeni babasıyla kaliteli zaman geçirmenin önemini anlatsa babasına.
Çünkü bazen eşlerin anlaması için illa başkalarından duymaları gerekiyor.
Yazmayı unutmuşum randevu aldım Cumartesi gidiyoruz. İlk önce çocuk ile sonra bizim ile görüşecekler inşallah faydası olur

Selam KK ahalisi,

Direk dalıyorum konuya. Sorunum eşim ve oğlum. eşim home ofis çalışıyor genelde evde olan taraf kendisi. Oğlum ise 26 aylıktan beri kreşe gidiyor. Ben işte olduğum için eşim alıyor çocuğu yemeğini yediriyor ilgileniyor. Temel ihtiyaçlarını çok güzel karşılar. Şöyle söyleyeyim babasında 2 gün kalsa ne yedirdin diye bile arama gereği duymam çünkü ne yedireceğini çok iyi bilir. Bu noktada sorunumuz yok şükür ama asıl sorunumuz oyun kısmında başlıyor.

Sen oyna diyecekseniz şöyle söyleyim işten gelinse yatana kadar beraberiz. Beraber oyun oynarız kitabını okurum. İşten gelince direk alır parka götürürüm.
Anlıyorum üzülüyorsun, kızıyorsun ama bazı insanlar böyle. Çocukla oyun oynamayı ya da etkinlik yapmayı kısacası vakit geçirmeyi bilmiyorlar, beceremiyorlar, öğrenmiyorlar. Bazen yaş biraz daha büyütünce paylaşımları artıyor, belki sizde de öyle olur. Eşin şu an beceremiyordur öyle bir baba olmayı.

Bir arkadaşım tam eşin gibi bir anne. Çok güzel bakıyor bebelerine, yemeleri içmeleri, uykuları şahane düzenli ama iş oyuna gelince ya kendin oyna diyor ya baban gelsin onunla oynarsınız diyor. Olmayınca olmuyor işte.

Anlıyorum üzülüyorsun, kızıyorsun ama bazı insanlar böyle. Çocukla oyun oynamayı ya da etkinlik yapmayı kısacası vakit geçirmeyi bilmiyorlar, beceremiyorlar, öğrenmiyorlar. Bazen yaş biraz daha büyütünce paylaşımları artıyor, belki sizde de öyle olur. Eşin şu an beceremiyordur öyle bir baba olmayı.

Bir arkadaşım tam eşin gibi bir anne. Çok güzel bakıyor bebelerine, yemeleri içmeleri, uykuları şahane düzenli ama iş oyuna gelince ya kendin oyna diyor ya baban gelsin onunla oynarsınız diyor. Olmayınca olmuyor işte.

Malesef dediğin çok doğru bir noktada beceremiyor :(
Benim korktuğum birbirlerine duvar örmeleri. Babasından uzaklaşsın istemiyorum

Onunda keyif alacağı alanlar açabilirsiniz. Bu konuda eksik kalan taraf da benimdir mesela oyun oynamaya ne kadar zorlasam da kendimi çok uzun sürdüremezdim. Sonra kendiminde sevdiğimi fark ettiğim LEGO oyun hamuru vs.. daha uzun süre vakit geçirmiş olduk.
Çocuğun oyun alanı geniş ama istiyor ki beraber oynasınlar babasıyla oynasınlar. ben top oynayalım dediğim zaman babamla oynayacağım diyor. Ya çocuğu yalvartıyor resmen. "lütfen baba nolurr hadi "diye diye çocuk söylemekten yorulup vazgeçiyor

bazı insanlar oyun oynarken daralabiliyor, buna bende dahilim.
ilk 3.5 sene etkinlikler oyunlar vs artik patlama noktasina gelmistim biraktim.
gun icerisinde bunalmayacagin sekilde böldüm.
15 dk barbileriyle oynuyorum, gidip yapilacak islerimi vs hallediyorum sonra 10 dk etkinlik ders calisma vs yaptiriyorum bu sekilde böldüm yoksa çatlayacak gibi hissediyorum kendimi.
muhtemelen esınizde sevmiyor oyun oynamayi cocuklarda genelde pek bir oyunu surdurebilirlikte olmuyo sanirim daldan dala atliyolar.
eşim de esiniz gibi cocukla az sen oynarmisin dedigimde dışari cikariyor cunku disarda onu bunaltmiyo, onun disinda pek oynamaz ilgilenmez defalarca soyledim bir de kiz cocugu ilerde abidik gubidik adamin tekini iki ilgi gordum diye koca adayi olarak getirirse sorumlusu sensin derim hep.
anlamiyorlarsa yapacak bir sey yok, aralarinda ki bagi kuvvetlendirmek icin caba harcamasi gereken kisi brn degilim.
kuvvetlendirmek isteyen cocugumla aramda harika bir bag olsun isteyen zaten cabalar.
siz uzerinize duseni yapmissiniz, gerisine yapacak pek birsey kalmiyo

bazı insanlar oyun oynarken daralabiliyor, buna bende dahilim.
ilk 3.5 sene etkinlikler oyunlar vs artik patlama noktasina gelmistim biraktim.
gun icerisinde bunalmayacagin sekilde böldüm.
15 dk barbileriyle oynuyorum, gidip yapilacak islerimi vs hallediyorum sonra 10 dk etkinlik ders calisma vs yaptiriyorum bu sekilde böldüm yoksa çatlayacak gibi hissediyorum kendimi.
muhtemelen esınizde sevmiyor oyun oynamayi cocuklarda genelde pek bir oyunu surdurebilirlikte olmuyo sanirim daldan dala atliyolar.
eşim de esiniz gibi cocukla az sen oynarmisin dedigimde dışari cikariyor cunku disarda onu bunaltmiyo, onun disinda pek oynamaz ilgilenmez defalarca soyledim bir de kiz cocugu ilerde abidik gubidik adamin tekini iki ilgi gordum diye koca adayi olarak getirirse sorumlusu sensin derim hep.
anlamiyorlarsa yapacak bir sey yok, aralarinda ki bagi kuvvetlendirmek icin caba harcamasi gereken kisi brn degilim.
kuvvetlendirmek isteyen cocugumla aramda harika bir bag olsun isteyen zaten cabalar.
siz uzerinize duseni yapmissiniz, gerisine yapacak pek birsey kalmiyo

Ben de bunu diyorum zaten 5 dk oynasna zaten sıkılıp bırakacak seni. Çocuğun sana yalvardığı kadar oynasaydın çoktan yakanı bırakırdı.
bu arada dışarı da çıkarmıyor çocuğu. dışarı çıkaracaksa ya babaanneye veriyor ya halaya.

Etrafımdaki babalar özellikle erkek çocuklarıyla çok top oynuyor,beraber bisiklete biniyorlar.
Çocuklar zaten oyun olsun her ortama uyar.
Eşinin hoslandigi aktiviteleri çocuğuyla yapmaya çalışması,tekrar tekrar deneyerek alışkanlık hâline gelir bence.basta futbol,basketbol gibi.

Babaların zamanında görmedikleri ilgi,baba figürü çok etkili.
Kardeşimin eşi de çocuğuyla birlikte zaman gecirmiyor ama ilgisinin yeterli olduğunu düşünüyor çok yanlış.

Ben de bunu diyorum zaten 5 dk oynasna zaten sıkılıp bırakacak seni. Çocuğun sana yalvardığı kadar oynasaydın çoktan yakanı bırakırdı.
bu arada dışarı da çıkarmıyor çocuğu. dışarı çıkaracaksa ya babaanneye veriyor ya halaya.
uff hic cikarma ondan iyi yani, ben artik esime seni var saymiyorum ben diyorum cocuk konusunda.
cocuk aksama kadar babam ne zaman gelecek diye saat sayiyo adam iceri girip napiyosunuz diyip koltuga 2.80 seriliyo.
e tamam uzandin dinlendin yemeginide yedin cocuk zaten 9 da yatiyo gitti 2 saat oynayacagin en fazla bir saat yani onunda 40 dk dediginiz gibi geciyor bi su iceyim, bi cise gideyim bi balkona cikayim.
bazen sinirlenip yatirmiyorum cocugu sirf bahanesi kalmasinda mecburen oynasin diye.
birlikte zaman gecirmis olsunlar diye.

Bir gorevi ona ver sadece. Mesela gunde yarim saat top oynasin ya da gece yatmadan once kitap okusun. O zaman daha kolay gelir bence. Surekli birseyler yapmak zorunda hissettirmemis olursun boylece.

Malesef dediğin çok doğru bir noktada beceremiyor :KK43:
Benim korktuğum birbirlerine duvar örmeleri. Babasından uzaklaşsın istemiyorum
Annem yokken bilseydim ki babam benimle ilgileniyor, aç kalmıyorum, seviyor, az da olsa oyun isteklerime cevap veriyor, ben duvar örmezdim.

O dediğin şey için sevgisiz bir baba ve sevgiye aç bir çocuk olmasi gerek.

Babam bizimle göz teması bile kurmazdı. Konuşmamıza izin vermezdi.

Duvar böyle örülüyor korkma.

Sevgisini eksik etmiyorsa korkma.

Seni üzmek istemiyorum ama çocukluğuma dair aklımda kalan en güzel sahneler babamla oynadığım oyunlar, bana anlattığı anıları ve hikayeleri .

Hani bilmiyorum ama hafızamı yitirsem o an hissettiğim mutluluk yine içimde bir yerlerde diri kalacak biliyorum.

Ama tek farkla benim annem senin gibi bir anne değildi. Tek tutunduğum dal sığındığım limandı babam.

Merak etme ne bir travma ne de bir sorun olmayacak. Zaten eli eteği çekmiş bir baba değil. Sadece senin kadar ilgili, sabırlı ve çocuk oyunlarına hevesli değil.

Bir gorevi ona ver sadece. Mesela gunde yarim saat top oynasin ya da gece yatmadan once kitap okusun. O zaman daha kolay gelir bence. Surekli birseyler yapmak zorunda hissettirmemis olursun boylece.
Ay yok yapmıyor konuşuyorum lütfen en azından yatırdığında kitabını oku. Ertesi gün oğlum diyor ki babam bana kitap okumadı

Back
X