Oğlum ve Eşim

Bızde o noktada kaosa donuyor ıs.
Mesela ben oyun oynayalım dediğinde,Alya yemegim bıtsın oynayacagım dıyorm.
AMa anne lutfen dıye cekıstırme baslıyr,yanı orda ya kalkıp oynayacagım,yada sesım yükselecek.Cunku asla normal tonda bırakmaz .Ben sesımı yükseltmemek ıcın kalkıyorum,orda bı hata yapıyorm sanırım.
Uzman değilim ama bence de hata orada başlıyor. Sesinizi yükseltmeden bir kaç kere kendinizi tutsanız, uzun açıklamara da gerek yok, sadece bak yemeğim bitmiş mi diye yemeğinize devam etseniz, sorun kalmayacak. Kızınız kaç yaşında bilmiyorum ama sabretmeyi öğrenecek yaştaysa artık öğrenmesi gerekiyor.

Şart, kural iyidir hatta gereklidir. Biliyor kıyamadığını kullanıyor seni sıpa 😂

Yüzmeye falan yazdırın bari, debelensin suda yorulsun. Yaşı da gelmiş.
Yuzme fobımız olustu bıde Mayıs ayından berı.
Kardesimin cocuklarla gonderecektık asla sokamıyoruz havuza.
Mayısta tatıle gıttık,orda ılk gun denıze kosmus elbıslerle.Esim cıkarana kadar korkmus.Bıde ustune cocuk havuzuna dustu bikac gun sonra hepten taktı kafaya.
Ben at bınmeyı cok severim,kızdan oncede gider bınerdık.Kac kere gittik asla binmiyor.Ben biniyorm kucagıma alayım dıyorm ııh.
Mıdıllıye bınmeyen bı tek cock benımkı ortamda.
Babası ınat etti bu sene yazdırcam senı at bınmeye dıyo:D

Yaz tatili boyunca bakıcımız bakıyor çocuklara. Resmen kadına eziyet ediyorlar. Diyor ki asla ev işi yapmama izin vermiyorlar, hep oyun istiyorlar, bir saniye bana izin vermiyorlar. Çoğu zaman öğlen yemeği bile yiyemediğini filan anlatıyor.

Diyorum abla, bu nasıl mümkün olabilir, yani sen yokken biz açlıktan pislikten ölmüyoruz? Ben evde temizlik de yapıyorum, yemek de yapıyorum, eşim uygun değilse alışverişi de çocuklarla yapıyorum, biz bir problem yaşamıyoruz.

Çocukların her istediklerini yerine getirmeye çalışıyor, haliyle hem kendi perişan oluyor hem çocukların şirazesi kayıyor. Abla bu kadar taviz verme, düzgünce anlat anlarlar zaten diyorum, kıyamıyorum diyor. En son, e çek o zaman abla kendin bilirsin dedim çıktım işin içinden. Bu fedakarlığı (!) ile kendince gurur duyuyor, karışmıyorum ben de napayım.
Büyükanne modu açılmış bakıcı ablada 😂

Uzman değilim ama bence de hata orada başlıyor. Sesinizi yükseltmeden bir kaç kere kendinizi tutsanız, uzun açıklamara da gerek yok, sadece bak yemeğim bitmiş mi diye yemeğinize devam etseniz, sorun kalmayacak. Kızınız kaç yaşında bilmiyorum ama sabretmeyi öğrenecek yaştaysa artık öğrenmesi gerekiyor.
Bu ay 3 doluyor.
Ben yumusak kalıyorm evet.Drmuza danıstım bıkac kez,ne yapabilrim diye.Eğer tane tane anlatmanza ızın vermıyrsa,krıze donuyorsa ıs,ortamda tehlikeli bısey olmayacak sekılde cıkın odadan dedi.Sıkıstıgımda onu yapıyorum,sakınlıyor ben cıkınca .Oyle konusuyoruz.Oyun konusunda girdaptayız suara.

Büyükanne modu açılmış bakıcı ablada 😂
Hiç sorma, aynısını eşime söyledim :)) Kısıtlı süre diye ses etmiyorum.

İki çocuğuma da pamuklar gibi baktı, hakkını yiyemem, ama bebek bakmaktan çocuk bakmaya geçince işler değişti. İyi ki diyorum nasılsa evde bakıcı var deyip çocukları geç yazdırmamışım okula :)

Eşiniz iyi bir baba. Sadece sabit fikirli galiba. Bu arada ben de oyun oynarken çok zorlanıyorum yani resmen kendimi zorluyorum. Bu konuyu araştırırken oyun bilincinin de küçüklükten geldiğini öğrenmiştim. Mesela ben ebeveynlerimin benimle oynadıklarını hatırlamıyorum, yalnız bir çocuk olduğum için pek arkadaş oyununa da katılamadım. Tek başıma oynamayı biliyorum. Şimdi mesela, kızımla başlıyoruz oyuna sonra olay bireysele dönüyor 😂 Eşim de tam tersi çılgınlar gibi oyun oynar kızımla. Ben beceremiyorum onun gibi. İnsan oyun konusunda bile öğrenilmişlik sahibi olabiliyor yani. Belki küçükken oynadığı oyunlara yakın bir şeyler olsa, eşiniz de eğlenebilir. Mesela yanlışlıkla bir mutfak seti aldık küçükken hayalimdi, onunla oturup iki saat oynuyoruz kızımla beraber 🤭

Kötü baba diyemem yalancı olurum dersem. Düşününce doğru geldi. Bizim bir çuval oyuncağımız vardı ve ablamla oynardık. bebeklerimize elbise dikerdik. dışarıda oynardık. Çevremiz kalabalıktı. Eşim iki kardeş ve kardeşiyle arasında 7 yaş var. Tek büyümüş gibi yani

Bu ay 3 doluyor.
Ben yumusak kalıyorm evet.Drmuza danıstım bıkac kez,ne yapabilrim diye.Eğer tane tane anlatmanza ızın vermıyrsa,krıze donuyorsa ıs,ortamda tehlikeli bısey olmayacak sekılde cıkın odadan dedi.Sıkıstıgımda onu yapıyorum,sakınlıyor ben cıkınca .Oyle konusuyoruz.Oyun konusunda girdaptayız suara.
3 yaş bence zor bir yaş. Evet sizi anlıyor ama anlaması bir şey değiştirmiyor çünkü sabretmeyi, beklemeyi bilmiyor, anlamlandıramıyor. Siz de sizi anladığını düşündüğünüz ama işler yine istediğiniz gibi gitmedi diye sinirleniyorsunuz :)

Şart, kural iyidir hatta gereklidir. Biliyor kıyamadığını kullanıyor seni sıpa 😂

Yüzmeye falan yazdırın bari, debelensin suda yorulsun. Yaşı da gelmiş.

Köydeydik bir aydır. Bizim evin alt tarafında ırmak var baya coşkun akan.
beyefendi babaannesini de alıp ırmağa giriyordu kendince yüzüyordu :D

Grup derslerine verme planlarımız var bizimde

Köydeydik bir aydır. Bizim evin alt tarafında ırmak var baya coşkun akan. beyefendi babaannesini de alıp ırmağa giriyordu kendince yüzüyordu :KK70:

Grup derslerine verme planlarımız var bizimde
Ay çocuk boğulması fobim var benim. Çok korkuyorum çocuklara suda bişey olacak diye. Bir de ırmak diyorsun. 😱.

Verin verin, yüzme ne kadar erken öğrenilirse o kadar iyi. Ünideyken bir dönem okulun havuzunda çalışmıştım, 1.5 yaş grubu vardı derse gelen. Yarım metre boylarıyla yüzüyorlardı 😂

Ay çocuk boğulması fobim var benim. Çok korkuyorum çocuklara suda bişey olacak diye. Bir de ırmak diyorsun. 😱.

Verin verin, yüzme ne kadar erken öğrenilirse o kadar iyi. Ünideyken bir dönem okulun havuzunda çalışmıştım, 1.5 yaş grubu vardı derse gelen. Yarım metre boylarıyla yüzüyorlardı 😂
Bir de coşkun akıyor su taşların arasından geliyor gürül gürül aklın çıkar :D
Bayılıyor suya zaten çabuk öğrenecektir

Bir de coşkun akıyor su taşların arasından geliyor gürül gürül aklın çıkar :KK70:
Bayılıyor suya zaten çabuk öğrenecektir
Ay tam kriz geçirmelik 😂

Çok güzel yüzme öğretebilirim bebelere ama hakim olamayacağım durumda ya da gözümün önünde değilken suya girme ihtimali aklımı çıkarıyor.

Öğrenir öğrenir, çoğu çok çabuk çözüyor zaten.

Hiç sevmem çocukla oyun oynamayı aynen 5 dakika zevk alsam alırım, gerisi mecburiyet.
Biz de bayıldığımızdan oynamıyoruz yani, anlamadıkları şey bu.

Evde oynamak istemiyorsa parka götürse onu da istemiyor sanırım ama evde oynamaktan daha kolay.
Yürüyüş yapsalar, dondurma yemeye çıksalar.
Bence seçenek şunun, oflamadan puflamadan yapacağı bir şey bulsun.

Bızde o noktada kaosa donuyor ıs.
Mesela ben oyun oynayalım dediğinde,Alya yemegim bıtsın oynayacagım dıyorm.
AMa anne lutfen dıye cekıstırme baslıyr,yanı orda ya kalkıp oynayacagım,yada sesım yükselecek.Cunku asla normal tonda bırakmaz .Ben sesımı yükseltmemek ıcın kalkıyorum,orda bı hata yapıyorm sanırım.
Bebeğin daha küçük ama ben benimkilere ‘bu evde ben mutlu olmazsam, kendime ait zamanım olmazsa, yemek yiyemez, kahvemi içemezsem ve uyuyamazsam emin olun size de aynısını yaparım’ tehditi ile başımdan savıyorum😂
Şuan sadece kahve içerken anneye dokunulmayacağını biliyorlar, ‘sürekli bitmedi mi daha’ diye gelir giderler ama yine de benim içeri girmem beklenir, ilerleyen yaşlarda uyku, duş, dinlenme zamanını da öğrenirler aynı tutumla.

Mesela sürekli dışarı çıkmak istediklerinde de aynı taktiği uyguluyorum ‘biz dışarı çıkınca evdeki işimizi kim yapacak, bak çamaşır yıkanıyor, yemek yapılıyor, ev toplanıyor yani bugün çıkmak için uygun değil, işlerimi halletmeye izin verirseniz yarın çıkabiliriz’ diye önlerine sınır çekiyorum.
Yoksa sabah çık, öğlen başka yere, akşam başka, sonra park, dondurma istiklal marşı kapanış şeklinde bir hayat biçimi istiyor 4 5 yaşı bulmuş çocuk.

Eşim biraz el iyisi. Ben söylersem yapmaz ama uzman biri söylerse uygular. Tabi bunun için pedagogu onun seçmesi lazım. Kendini ikna edecek " evet bu kişi uzman" diyecek. Neyseki bu tür konularda bilinçli. Psikolog neymiş, pedagog neymiş demez. Zaten psikiyatriste de gitmişti bir ara. Kontrol problemi varmış. İşlerinin hepsinin başında illaki o duracak. Ama niyeyse mesele çocuk oldu mu bana paslama derdine düşüyor. 😥
Çocuk konusu tamamen bireysel, içten gelen bir konu. Bir insanda yoksa eşi için çok yıpratıcı oluyor. Zaten genellikle erkeklerde hep çocuk ilgilenmesinden kaçacak bir delik arama var. Neden rahatlığa alışkınlar tabi. Taviz vermeyi sevmiyorlar ev işi ve çocuk için. Bazı kadınlarda da var tabi. Olmayınca olmuyor. Ama bizde zorluyoruz kendimizi, sabır ayrı birşey. Bir insan inşaa ediyoruz, kolay değil.

Umarım pedagogda neymiş demez etkilenip uygulamaya geçirir kendisi.

Çocuk konusu tamamen bireysel, içten gelen bir konu. Bir insanda yoksa eşi için çok yıpratıcı oluyor. Zaten genellikle erkeklerde hep çocuk ilgilenmesinden kaçacak bir delik arama var. Neden rahatlığa alışkınlar tabi. Taviz vermeyi sevmiyorlar ev işi ve çocuk için. Bazı kadınlarda da var tabi. Olmayınca olmuyor. Ama bizde zorluyoruz kendimizi, sabır ayrı birşey. Bir insan inşaa ediyoruz, kolay değil.

Umarım pedagogda neymiş demez etkilenip uygulamaya geçirir kendisi.
Yok demez. Çok şükür o konuda benden daha çok bilgilidir. Hala bir kaç ayda bir çocuk doktoruna götürüyor. Büyüme takibi vs için. Evdeyse havuza da götürür. Benim derdim, nitelikli zaman geçirse yeter. Yoğun çalışıyor. Bazı günler şehir dışında. Çocuk babayla bir şeyler yapmak istiyor. Eşim hep yorgun, bıkkın. İşte daha çok dinlemiyormuş. 😄

Selam KK ahalisi,

Direk dalıyorum konuya. Sorunum eşim ve oğlum. eşim home ofis çalışıyor genelde evde olan taraf kendisi. Oğlum ise 26 aylıktan beri kreşe gidiyor. Şu anda 4.5 yaşında.Ben işte olduğum için eşim alıyor çocuğu yemeğini yediriyor ilgileniyor. Temel ihtiyaçlarını çok güzel karşılar. Şöyle söyleyeyim babasında 2 gün kalsa ne yedirdin diye bile arama gereği duymam çünkü ne yedireceğini çok iyi bilir. Bu noktada sorunumuz yok şükür ama asıl sorunumuz oyun kısmında başlıyor.
Oğlumla kesinlikle oyun oynamıyor. Kaliteli zaman geçirmiyor daha doğrusu o geçirdiğini düşünüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın vakit geçirmek olduğunu düşünüyor Topla oynamak istiyor 5 dk oynuyor yoruldum diyor eşim. Baba lego oynayalım diyor sen oyna ben izleyeyim seni diyor. Mesela yatarken kitap okuyoruz oğluma mutlaka. Eşim uyuttuğunda asla kitap okumaz istemez.
Mesela pazar günü ekmek almaya giderken çocuğu da al beraber gidin derim bir sürü söylenir illallah ettirir öyle götürür

Çok defa konuştum ama ilgilendiğini iddia ediyor kabul etmiyor bu durumu. Çocuk da bu durumdan bıktı artık babası ile bir şey yapmaktan yavaş yavaş vaz geçiyor. Uyarıyorum bak aranızdaki bağ yok oluyor yapma diye ama inandıramıyorum. Bu noktada artık çözümsüz kaldım.
Çok mu üstüne gidiyorum hiç mi karışmayayım ne yapayım bilmiyorum.

Sen oyna diyecekseniz şöyle söyleyim işten gelince yatana kadar beraberiz. Beraber oyun oynarız kitabını okurum. İşten gelince direk alır parka götürürüm. Hafta sonları beraberiz önceliğim oğlum yani. Eşim de fazla yüz verdiğim düşünüyor bu yüzden
Adam istemiyorsa istemiyor zorlasa olmazki bu işler.Bende sevmem çocuğumla oynamayı oynarken ona çaktırmamsya çalışırım içim daralır sıkılırım

Back
X