Oğlum ve Eşim

Annem yokken bilseydim ki babam benimle ilgileniyor, aç kalmıyorum, seviyor, az da olsa oyun isteklerime cevap veriyor, ben duvar örmezdim.

O dediğin şey için sevgisiz bir baba ve sevgiye aç bir çocuk olmasi gerek.

Babam bizimle göz teması bile kurmazdı. Konuşmamıza izin vermezdi.

Duvar böyle örülüyor korkma.

Sevgisini eksik etmiyorsa korkma.

İçimi rahatlattın biliyor musun. Benim babam da öyleydi. Saçımı okşadığını kızım dediğin bile bilmem. Belki de korkum ondandır. Onun yanında babası olduğunu bilsin istiyorumdur

Edindiği görevden fazlasını yapmak istemiyor belli ki eşiniz zaten ilgileniyorum dediği de okuldan alıp yedirip içirmesi(edinilmiş görevi)...

Bir oyun kurun üçünüz için onu da dahil edin kaliteli zaman öyle geçirmiş olursunuz..

Çocuğun oyun alanı geniş ama istiyor ki beraber oynasınlar babasıyla oynasınlar. ben top oynayalım dediğim zaman babamla oynayacağım diyor. Ya çocuğu yalvartıyor resmen. "lütfen baba nolurr hadi "diye diye çocuk söylemekten yorulup vazgeçiyor
Yani oğlunuz yalvarıken, kocanız yani babası hayır seninle oynamayacagim mi diyor. ? Ne biçim baba bu?

Ay yok yapmıyor konuşuyorum lütfen en azından yatırdığında kitabını oku. Ertesi gün oğlum diyor ki babam bana kitap okumadı
Kelin ilaci olsa basina sürer, ne desem bilemedim. Ben de hep soylemek zorunda kaliyorum. Duygu somurusuyle falan kandiriyorum iste 😄

İlerde eşin gibi olmaktan korkuyorum calci. 3 tane yeğenim var, canımdan çok seviyorum kesinlikle sorun bu değil, ama oyun oynamak isteyince 10 dakika sonra gına geliyor bana yapamıyorum bunalıyorum. Birşeyler öğretme noktasında sorun yaşamıyorum, mesela geçen teyze bana Arapça sayıları öğretsene dedi, 2 saat oturduk ders yaptık onda sorun yok. Ama oyun, aktivite vs. Bana göre değil. Kendi çocuğumda farklı olur umarım, bazen nasıl olacak diye düşünüyorum 😔

Eşim de fazla yüz verdiğim düşünüyor bu yüzden
Ay şu cümleye acayip sinir oldum. Yüz veriyorsam da kendi oğluma veriyorum . Hem ayrıca sen yapman gereken şeylerin dışında fazla yüz veriyorsun dedirtecek bir şey yapmıyorsun ki. Bu çocuğu parka anne baba götürmeyecek de kim götürecek. Bacım senin eşinin içinden gelmiyor besbelli. Evde çalıştığı için de oturmaya alışmış ,hareket etmek ona göre değil anlaşılan. İnşallah pedagog size bir fayda sağlar.

Malesef dediğin çok doğru bir noktada beceremiyor :KK43:
Benim korktuğum birbirlerine duvar örmeleri. Babasından uzaklaşsın istemiyorum
Haklısın ama olmaz umarım. Paylaşabilecekleri başka bişeyler yok mu? Oyun değil de toplu baba oğul etkinlikleri falan bulsan mesela kabul etmez mi eşin?

Eşin çok sevmeyebilir oyun oynamayı ama oğlun yalvarmasina rağmen kalkıp 10 dakika bile oynamaması normal değil bence.

Mutlaka beraber yapmaktan keyif alacakları birşey bulur eşin istese. İstemiyor, çocuğun ne hissedeceğini umursamıyor. Yerinde olsam rahatsiz olurdun bende. Çocukta da bu kayıtsız kalınan yalvarmalar olumsuz etki bırakabilir. Pedagog görüşmeleri eşinin fikrini biraz olsa değiştirebilir umarım.

İlerde eşin gibi olmaktan korkuyorum calci. 3 tane yeğenim var, canımdan çok seviyorum kesinlikle sorun bu değil, ama oyun oynamak isteyince 10 dakika sonra gına geliyor bana yapamıyorum bunalıyorum. Birşeyler öğretme noktasında sorun yaşamıyorum, mesela geçen teyze bana Arapça sayıları öğretsene dedi, 2 saat oturduk ders yaptık onda sorun yok. Ama oyun, aktivite vs. Bana göre değil. Kendi çocuğunda farklı olur umarım, bazen nasıl olacak diye düşünüyorum 😔
Ben de aynı senin gibiyim. Çok severim yeğenlerimi ama oyun oynayalım dedikleri zaman tüm enerjim çekiliyor sanki. Çocuum olduğu zaman da böyle hissetmem inşallah.

Haklısın ama olmaz umarım. Paylaşabilecekleri başka bişeyler yok mu? Oyun değil de toplu baba oğul etkinlikleri falan bulsan mesela kabul etmez mi eşin?
Cumartesi için Tüzder'den randevu aldım hem bizim için hem çocuk için. Belki onlar ikna eder

İçimi rahatlattın biliyor musun. Benim babam da öyleydi. Saçımı okşadığını kızım dediğin bile bilmem. Belki de korkum ondandır. Onun yanında babası olduğunu bilsin istiyorumdur
Benim babam da aynen böyle bir baba. Biz araya duvar örmeyi beceremedik. 22 yıllık hayatım da toplasan 10 kere kızım dememiştir. Ama biz hala ondan bir sevgi ilgi bekliyoruz. Ablamlar da aynı senin gibi endişeliler eşleri çocuklarına karşı bizim babamız gibi olurlar diye☹️. Bir yerde o senin baban atamıyorsun satamıyorsun. Ama eşin de baban değil bir şekilde çocuğunun isteklerine kulak vermek ve yerine getirmek zorunda.

esinin babasi nasil? belki kafasindaki baba figuru oyledir kendisinin. ya da genel olarak soguk biridir ben mesela kardeslerim dahil hicbir cocukla 5 dakikadan fazla oynayamam ama kendi cocugum nasil olur bilemiyorum.

calci bu arada senin oglanla benim nisanlimi cok acil tanistiralim. cocuklarin korkulu ruyasi resmen cocuk buldugunda direkt oynamaya basliyor ama oyun nisanlim sikilana kadar devam ediyor cocuk sikilinca birakamiyor ve oyunu da nisanlim seciyor :D bazen kardesimi uyandiriyor kalksana oynayalim diye ahajahah

. Sıkılıyor da olabilir oyun oynarken
Bazen anne ve babalar eski kafalı oluyor kendi çocukluğuyla kıyaslıyor olabilir.
İlk günden beri hep aynı mı?
Şöyle bi haftanın 1 günü baba - oğul günü o gün gezsinler istediklerini yesinler eşin bovling türü aktivite seviyorsa birlikte gitsinler zamanla o da alışır belki

Bu babanın yetişme tarzı ile alakalı olabilir.
Örnek olarak bazı babalar sadece çocuklarina para vererek onun bütün gereksinimlerini karşıladığını düşünür.
Sizin durumunuz ise babanın fiziki gereksinimlere çok önem vermesi ve bunu bir görev olarak kabul etmesi,duygusal süreci ise umursamamasi ile alakalı.
Çocukken zorlu dönemler gecirmisse ; kendisi için onemli olan konularda titriyor çocuğun üzerine.
Ek olarak ; oynarim deyip de oynamazsa çocuk kendisi ertelenmiş yahut kandırılmış da hissedebilir.
Ayrıca baba oyun oynamayı bilmiyorsa çocuk için faydadan çok zararı olur.
Benim babam emir verir gibi konuşurdu misal.Basit bir yap-boz bile benim icin eğlence değil muhindis elinden çıkmış bir proje gibi hissettirdi.Bu durumlarda oyun çocukları rahatlatmaz,aksine huzursuz olmasına neden olur.
Baba bilmediği için,çocukluğunda da kuvvetle muhtemel böyle davranislarla karşılaşmadığı için fiziki tatmin ile ilgileniyor.
Duygusal gereksinimlerini de sizden karşılıyorsa çocuğunuz şu an için tehlikeli bir durum yok bence.

esinin babasi nasil? belki kafasindaki baba figuru oyledir kendisinin. ya da genel olarak soguk biridir ben mesela kardeslerim dahil hicbir cocukla 5 dakikadan fazla oynayamam ama kendi cocugum nasil olur bilemiyorum.

calci bu arada senin oglanla benim nisanlimi cok acil tanistiralim. cocuklarin korkulu ruyasi resmen cocuk buldugunda direkt oynamaya basliyor ama oyun nisanlim sikilana kadar devam ediyor cocuk sikilinca birakamiyor ve oyunu da nisanlim seciyor :KK70: bazen kardesimi uyandiriyor kalksana oynayalim diye ahajahah
Nişanlın paralel evrende ben 🤣🤣

Arkadaşlarımın çocukları artık ağlayarak oyuncakları kaçırırdı benden. Biri hikaye kitabını kaçıracak diye koridorda takla atmıştı 🤣

Benim bebeğim şuan 8 aylık eşim bazen dur artık çocuk oyun zehirlenmesi geçirecek sal şu bebeyi diyor 😁😁

Benim annem de babam da oyun oynamadi benimle. Yani hiç hatırlamıyorum. Annem sevgi ve bakımı eksik etmedi. O sebeple ona karşı çok şefkatli ve affediciyim. Ama babama karşı asla. Ölüp toprak olsam unutmicam. Hakkım asla helal değildir.

Back
X