- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.026
- 398
- 35
Olur olurona soz veremeyiz dun kardesimle judo yapicakti zor tuttuk ama ben goz kulak olurum merak etme![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Olur olurona soz veremeyiz dun kardesimle judo yapicakti zor tuttuk ama ben goz kulak olurum merak etme![]()
Calcifer eşin yaptığının çok çok normal olduğunu düşünüyor yalnız ve muhtemelen de senin çok pimpirikli olduğun kanısında.Ben aralarında değilim ve oğlum bana delisi değil bana düşkün çünkü isteklerine karşılık alamadığı için ihtiyaçlarını karşılayan ebeveynine yanaştı çocuk. Durumun gidişatını anlatmak mu müdahale etmek? Kendi yaşadıklarınızı benim durumumla empati etmeye çalışmışsınız ama aynı durumları yaşamıyoruz
Tam olarak durum buCalcifer eşin yaptığının çok çok normal olduğunu düşünüyor yalnız ve muhtemelen de senin çok pimpirikli olduğun kanısında.
Bu tam olarak benim işte ]Benim oğlanla aynı yaşta. Eşim de aynı.*evdeyse yemek yedirir, markete götürür, yıkar, uyutur. Ama oyun asla oynamıyor. Malesef bazı günler evde bile olmuyor, çok yoğun çalışıyor. Diğer zamanlarda sadece ben ilgileniyorum. En azından bir kitap seçip her gün onu okusa yeterli aslında. Ben de eşime anlatamıyorum. Aralarındaki bağda her hangi bir sorun yok ama ileride güzel bir anı kalsın istiyorum ben de. Parka götürme de ben de. Aşağıda çocuklar babalarıyla top oynar benimki annesiyle. Zaten babam gelsin diyor bir süre sonra. Ben de anlatamıyorum. Dinozor kitapları aldım seviyor diye. Beni t rex yapmıyor. Babalar ve erkek çocuklar t rex olurmuş. Ben de otla beslenen tür oluyorum.Yeterli vasfa sahip değilim ona göre
![]()
Bir de ben şu ; erkek çocukları anneye düşkün olur lafını anlamıyorum. Evet olurlar ama geçici bir süreçtir. Daha sonradan iki ebeveyne de eşit olmaları sağlıklı bence. Baba ilgilenmiyorsa anneye düşüyorlar. Halbuki baba rol modeldir. Mesela isterim ki baba kitap okusun o sırada eminim oğlum da eline alacaktır. Tamam okutmuyor bana da sürekli gelip benim için sayfa çeviriyor, kendi okuduğunu anlatıyor ( resimleri aslında) ama sonuçta bir şeyler yapıyoruz beraber. Babası geçiyor beyaz aletiyle koltuğa uzanıyor. Benim oğlanda gidip aynı beyaz atlettini bulup giydiriyor. Diğer köşeye de o uzanıyor. Sonra babayı tekmeliyor dikkat çekmek için. Eşim sürekli dinlenemiyorum diye söyleniyor. Ben çözümsüz kaldım. Pedagogun faydası olursa yazın lütfen.Bu tam olarak benim işte ]![]()
mesaj tekrarı*Bu tam olarak benim işte ]![]()
Eşiniz kötü bir baba değil sadece sizin beklediğiniz kadar sabırlı olamıyor belli ki hemen sıkılıyor, mesela benim yeğenim var 4 yaşlarında çok severim elimden geldiğince hediyelerle mutlu ederim , ilgi gösteririm ama oyun oynamaya sıra gelince aşırı bunalıyorum yarım saat sonra nazikce hadi halacım artık dinlenelim desem de yakamı bırakmıyorSelam KK ahalisi,
Direk dalıyorum konuya. Sorunum eşim ve oğlum. eşim home ofis çalışıyor genelde evde olan taraf kendisi. Oğlum ise 26 aylıktan beri kreşe gidiyor. Şu anda 4.5 yaşında.Ben işte olduğum için eşim alıyor çocuğu yemeğini yediriyor ilgileniyor. Temel ihtiyaçlarını çok güzel karşılar. Şöyle söyleyeyim babasında 2 gün kalsa ne yedirdin diye bile arama gereği duymam çünkü ne yedireceğini çok iyi bilir. Bu noktada sorunumuz yok şükür ama asıl sorunumuz oyun kısmında başlıyor.
Oğlumla kesinlikle oyun oynamıyor. Kaliteli zaman geçirmiyor daha doğrusu o geçirdiğini düşünüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın vakit geçirmek olduğunu düşünüyor Topla oynamak istiyor 5 dk oynuyor yoruldum diyor eşim. Baba lego oynayalım diyor sen oyna ben izleyeyim seni diyor. Mesela yatarken kitap okuyoruz oğluma mutlaka. Eşim uyuttuğunda asla kitap okumaz istemez.
Mesela pazar günü ekmek almaya giderken çocuğu da al beraber gidin derim bir sürü söylenir illallah ettirir öyle götürür
Çok defa konuştum ama ilgilendiğini iddia ediyor kabul etmiyor bu durumu. Çocuk da bu durumdan bıktı artık babası ile bir şey yapmaktan yavaş yavaş vaz geçiyor. Uyarıyorum bak aranızdaki bağ yok oluyor yapma diye ama inandıramıyorum. Bu noktada artık çözümsüz kaldım.
Çok mu üstüne gidiyorum hiç mi karışmayayım ne yapayım bilmiyorum.
Sen oyna diyecekseniz şöyle söyleyim işten gelince yatana kadar beraberiz. Beraber oyun oynarız kitabını okurum. İşten gelince direk alır parka götürürüm. Hafta sonları beraberiz önceliğim oğlum yani. Eşim de fazla yüz verdiğim düşünüyor bu yüzden
2. üyeliğim misin yoksaBir de ben şu ; erkek çocukları anneye düşkün olur lafını anlamıyorum. Evet olurlar ama geçici bir süreçtir. Daha sonradan iki ebeveyne de eşit olmaları sağlıklı bence. Baba ilgilenmiyorsa anneye düşüyorlar. Halbuki baba rol modeldir. Mesela isterim ki baba kitap okusun o sırada eminim oğlum da eline alacaktır. Tamam okutmuyor bana da sürekli gelip benim için sayfa çeviriyor, kendi okuduğunu anlatıyor ( resimleri aslında) ama sonuçta bir şeyler yapıyoruz beraber. Babası geçiyor beyaz aletiyle koltuğa uzanıyor. Benim oğlanda gidip aynı beyaz atlettini bulup giydiriyor. Diğer köşeye de o uzanıyor. Sonra babayı tekmeliyor dikkat çekmek için. Eşim sürekli dinlenemiyorum diye söyleniyor. Ben çözümsüz kaldım. Pedagogun faydası olursa yazın lütfen.
Bizimki de halasını fena darlıyor. Bugün halama gideceğim diye tutturmuş akşama kadar kızın yanında kalmış kıza üzüldümEşiniz kötü bir baba değil sadece sizin beklediğiniz kadar sabırlı olamıyor belli ki hemen sıkılıyor, mesela benim yeğenim var 4 yaşlarında çok severim elimden geldiğince hediyelerle mutlu ederim , ilgi gösteririm ama oyun oynamaya sıra gelince aşırı bunalıyorum yarım saat sonra nazikce hadi halacım artık dinlenelim desem de yakamı bırakmıyorsanırım ben de eşiniz gibiyim oyun konusunda pek iyi değilim...
Yine de hala olmak çok güzelBizimki de halasını fena darlıyor. Bugün halama gideceğim diye tutturmuş akşama kadar kızın yanında kalmış kıza üzüldümüstünden tır geçmişe dönüyor her defasında. Ama bize öyle değil kendisi oynuyor kendi kendine yetiyor arada istiyor oynamayı işte o noktada ihtiyacını karşılamak gerekir diye düşünüyorum
Pedagogun ne yararı olacak ki? Sorun çocukda değil eşinde. Aile danışmanlığına mı gitseniz acaba? Üzgünüm ama onun demesiyle yapmaz böyle kişiler.Bir de ben şu ; erkek çocukları anneye düşkün olur lafını anlamıyorum. Evet olurlar ama geçici bir süreçtir. Daha sonradan iki ebeveyne de eşit olmaları sağlıklı bence. Baba ilgilenmiyorsa anneye düşüyorlar. Halbuki baba rol modeldir. Mesela isterim ki baba kitap okusun o sırada eminim oğlum da eline alacaktır. Tamam okutmuyor bana da sürekli gelip benim için sayfa çeviriyor, kendi okuduğunu anlatıyor ( resimleri aslında) ama sonuçta bir şeyler yapıyoruz beraber. Babası geçiyor beyaz aletiyle koltuğa uzanıyor. Benim oğlanda gidip aynı beyaz atlettini bulup giydiriyor. Diğer köşeye de o uzanıyor. Sonra babayı tekmeliyor dikkat çekmek için. Eşim sürekli dinlenemiyorum diye söyleniyor. Ben çözümsüz kaldım. Pedagogun faydası olursa yazın lütfen.
Eşim biraz el iyisi. Ben söylersem yapmaz ama uzman biri söylerse uygular. Tabi bunun için pedagogu onun seçmesi lazım. Kendini ikna edecek " evet bu kişi uzman" diyecek. Neyseki bu tür konularda bilinçli. Psikolog neymiş, pedagog neymiş demez. Zaten psikiyatriste de gitmişti bir ara. Kontrol problemi varmış. İşlerinin hepsinin başında illaki o duracak. Ama niyeyse mesele çocuk oldu mu bana paslama derdine düşüyor.Pedagogun ne yararı olacak ki? Sorun çocukda değil eşinde. Aile danışmanlığına mı gitseniz acaba? Üzgünüm ama onun demesiyle yapmaz böyle kişiler.
Halayı darlama da aynı. Ben de bir şüpheye düşmedim değil.2. üyeliğim misin yoksa![]()
Farklı ve mantıklı bir bakış açısı. Düşüncelerinizi beğendim.bence cocukla her zaman birisinin oynamasi da guzel bir sey degil. boyle buyuyen cocuklar var etrafimda. anne babasi surekli bir etkinlik pesinde, her hafta sonu mutlaka bir yere gidiliyor, cocuk icin mutlaka bir aktivite bulunuyor. boyle cocuklarin buyuduklerinde kendi kendilerine eglenmeyi bilmediklerini goruyorum. mutlaka bir haz bir eglence pesinde oluyorlar. kendi baslarina, kendi dusunceleri ile basetmesini ogrenemiyorlar. ya da anne baba surekli bir aktivite bulmak zorunda. mesela piknige gidiyorlar ama 10 yasindaki cocuk piknigi "yeterince" ilginc bulmuyor. sikiliyor. bazen cocugun caninin sikilmasi bile, kendi basina bir seyler kesfetmesi icin bir firsat olabilir, genelde yaratici fikirler bu zamanlarda ortaya cikiyor..
velhasil bunlar modern zamanin problemleri, az cocuklu cekirdek aileler, ve cocugu oyalamaya calisan ebeveynler... bana genis ailede buyumek, kardeslerle etkilesim daha guzel geliyor..
bu arada sizin durumunuzu bilmiyorum, muhtemelen endiseleriniz de haklidir ama bizim zamanimizin problemlerinden bahsetmek icin yazdim.. bizim cocuklarin neslinin problemleri farkli olacak bence. mesela en basitinden bir cizgi film cikinca oturur izlerdik, bitince kapatirdik. simdi cocuklar canlari sikilinca hemen videoyu degistiriyor, kesin bir etkisi olur cocuklara...
Eşim biraz el iyisi. Ben söylersem yapmaz ama uzman biri söylerse uygular. Tabi bunun için pedagogu onun seçmesi lazım. Kendini ikna edecek " evet bu kişi uzman" diyecek. Neyseki bu tür konularda bilinçli. Psikolog neymiş, pedagog neymiş demez. Zaten psikiyatriste de gitmişti bir ara. Kontrol problemi varmış. İşlerinin hepsinin başında illaki o duracak. Ama niyeyse mesele çocuk oldu mu bana paslama derdine düşüyor.![]()