- 27 Temmuz 2018
- 259
- 101
- 23
- Konu Sahibi Hepsonradangelir
-
İnanin umursamıyo eşya kıskanan Bi çocuk değil bazen anne ben çok akıllıyım demi diye soruyor bana ben tehdit etmeyi hiç sevmiyorum ama mecbur kalıyorumSakinliğinizi kesinlikle koruyun, siz gerilirseniz o da gerilir. "Kötü şeyler söylediğinde çok üzülüyorum sen konuşmayı bilen bir çocuksun bu kelimeler sana hiç yakışmıyor" gibi tabiri caizse gaza getirici şeyler söyleyebilirsiniz.
Oyuncakları için de "Eğer bu oyuncaklatla bir daha oynamak istiyorsan onları yerlerine koyman gerekiyor. Yoksa ben onları oynamak isteyen başka çocuklara veririm" diye tehdit edebilirsiniz. Gerekirse de toplayın kaldırıp saklayın. Bu cümle paylaşımı öğrenmesi açısından biraz tehlikeli olabiliyor ama kendi eşyasının sorumluluğunu öğrenen çocuk paylaşmayı sonradan da öğrenebilir.
Onu sevdiğimi söylerim sarılırım öperim o da aynı şekilde ama hep kendi istediği olsun istiyo olmayınca da durum bu hatta babası çok yüz veriyorsun diyo gerçekten yüz mü vermek bu?
Merhaba,cogu yerde var aslinda,bir aralar listesi vardi bende ulke capinda. Simdi bulamadimmerhabalar darkmore, yanılıyor olabilirim ama devletin kreşleri her yerde olamayabiliyor, tabi emin değilim ben de gönderme taraftarıydım ama mecburen dünya kadar para saydım, oğluşuma feda olsun o ayrı tabi :)
Bir arastirin,cogu yerde var,hatta ilkokul olan her yerde var diye biliyorum ama tabii arastirmaniz lazim. Belli ki arkadaslarindan ve tvden ogreniyor. Bunlardan uzak tutmalisinizHer yerde var mıdır ki?Teşekkür ederim
İnanin umursamıyo eşya kıskanan Bi çocuk değil bazen anne ben çok akıllıyım demi diye soruyor bana ben tehdit etmeyi hiç sevmiyorum ama mecbur kalıyorum
Bilmiyorum çevremdekiler beni suçluyo hep şımartmakla yüz vermekle ve hatta dövmemekleErken büyüyor zamane çocukları :) Hepimizin derdi maalesef. Doyumsuz buyuyorlar.
Çizgi film kanallarinin reklamlarina denk geldikçe hayretlerde kalıyorum ben.
Çocuğunuzu seveceksiniz tabi.
Sevgisiz büyüyen çocuklar psikopatliga kadar varabiliyor.
Cocukken şiddet gören bunu normal sevgi ifadesi sanıyor
Siz arada ödül - ceza uygulamasi yapın ama asla pes etmeyin.
Çocuklar iyi ve kötü ne bilerek doguyorlar.
Youtube' da video vardi 2 yasinda olmayan çocuk hirsiz kuklaya kurabiyesini vermiyor.
Diğer kuklanin kurabiyesini çalana da vermiyor.
Çocuğunuz bir yerden etkileniyor orayi bulun.
Inat ettiği seyleri özellikle vermeyin arada.
Aglayinca istediği olacak diye kendini sartlamasin.
Tabi ki çok akıllısın diyorumSorduğı zaman ne cevap veriyorsunuz?
Ben çalışmadığım için kendim bakıyorum çok üzülüyorum o kadar masum bi o kadar canavar
Gerçekten çocuk yetiştirmek bi sanat Allah bütün anne ve çocuklarına sabır versinBende kendim bakmak isterdim, gerçi baktığım dönemlerde yine beni dinlemiyorlardı. Misal ben paketli gıda vermeyi tercih etmezken, onlar gözümün içine baka baka ye oğlum, yesin, onu da tatsın, hayır sanki sağlıklı da mahrum kalmasın. Resmen kavga ediyorduk. Ne oldu şimdi? Ver bir sürü abur cuburu hapur hupur yer ama yemek yemiyor doğru düzgün, şimdi de yemek yemiyor diye üzülüyorlar.
Tabi ki çok akıllısın diyorum
Oğlunuza akıllı çocukların kötü kelimeler kullanmadığını, kimseye vurmadığını, kendi dağınıklığını topladığını anlatın.
Hakaret olarak algılamayın kesinlikle, ben çocuğunuzun şımardığı için söz dinlemediğini düşünüyorum. Bu yüzden hatasını anlaması için ısrarla konuşmanız gerekiyor. Anlaması için de yaptıklarından vazgeçene kadar onu uyarmalısınız.
Bilmiyorum çevremdekiler beni suçluyo hep şımartmakla yüz vermekle ve hatta dövmemekle
Onunla bol bol konuşucam göz teması kurarak dayak yok bağarmak yok konuşmak ve sabır varTövbe ya.
Çocuğunu dövene madalya takmiyorlar deyin ve çocuk dayagi unutmaz
Bakmayın siz Onlar' a.
Evladinizla tek ihtiyaciniz olan şey konuşmak.
Tam yaslarinda ağaç yaş iken eğilir.
Onunla bol bol konuşucam göz teması kurarak dayak yok bağarmak yok konuşmak ve sabır var
Çok sağolunBaşarılar :)
Konusmaniz lazim bol bol , vurdugu zaman caninizin acidigini soyleyin , kufur ettiginde net ve kesin sekilde konusun , 4 yas cocuk sizin tepkilerinizi anlarParka götürüyorum ama takip ederim çok sık gidemesek de
Şükür küfür etme derecesine gelmedik ama hoş olmayan kelimeler diyelim bundan sonra napıyim tepeme de çıksa bol bol konuşma bol sabır açıklama az sinirKonusmaniz lazim bol bol , vurdugu zaman caninizin acidigini soyleyin , kufur ettiginde net ve kesin sekilde konusun , 4 yas cocuk sizin tepkilerinizi anlar
aynen öyle olmanız gerekŞükür küfür etme derecesine gelmedik ama hoş olmayan kelimeler diyelim bundan sonra napıyim tepeme de çıksa bol bol konuşma bol sabır açıklama az sinir
Onunla bol bol konuşucam göz teması kurarak dayak yok bağarmak yok konuşmak ve sabır var
Evet sürekli benle araba sürmek istiyo o Zaman'larda gayet sakin:)aynen öyle olmanız gerek
daha yeni büyüme çocuk olma aşamasında ..
çevrenizde yakında kreş varsa okul dönemindede göndermenizi öneririm 7 yaşında oğlum biz çok faydasını gördük .. size nasıl davranıyorsa siz sakin kalıp onun ilgisini dağıtmaya çalışın o hırçınlaşıp bağırdığında mesela gel seninle Legolardan araba yapalım yani çocuklar asılında annelerden ilgi bekliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?