oğluma öğretmenden dayakkkkk

siz de gidin onun kafasına vurun

ben hiç haksızlığa gelemiyorum oğlumda benim gibi
arkadaşı yüzünden kafama vurdu diyorsa bu gerçektir yalanı nerden bilsin
bana anne metin yüzünde oldu diyor hem bir haksızlık var hemde bir dayak
Bunları bir yetişkinin yazdığına inanamadım. Çocuk, çocukça savunmasını yapıyor, filanca yüzünden anne diyor, anlarım.
Ama çocuğum metin yüzünden dedi, bak metin yüzündenmiş, haksızlık var diye çocuğun aklıyla hareket eden bir yetişkini yadırgıyorum. Siz belli ki çocuğunuza yaptığının sorumluluğunu almayı, hata kabul edip özür dilemesini öğreten bir anne değilsiniz. Merak ediyorum, çocuğunuza "oğlum, metin konuşsa bile ona sus deyip önüne dönecektin, konuşmaman lazım, orada öğretmenin ders anlatırken saygısızlık yapmışsınız ikiniz de, bir daha derste konuşma, arkadaşına uyma" gibi şeyler dediniz mi? Yok. Siz sadece çocuğunuzun çocuk aklıyla hareket eden, "benim oğlum asla yalan söylemez, o ne dediyse o. Bugun oğlumun yalan söylemediğini öğrencem işte" diye müthiş bir körlük ve şartlılıkla okul basmaya giden bir velisiniz sadece. İnsan çocuğunun dürüstlüğüne güvenir de, yahu çocuktur, yanlış anlamıştır, abartmıştır diye pay bırakır en azından. Çocuğunuza hiç iyi örnek olmuyorsunuz. Sizin bu zaafınızı öğrenen çocuk büyüdükçe, size güvenip öğretmenlerine hepten saygısızlık yapacaktır diye düşünüyorum. Siz önce çocuğunuza yaptığı hatanın farkında olmasını, kim konuşma başlatırsa başlatsın sınıfta kendisinin konuşmaması gerektiğini öğretin. Tutturmuşsunuz asla yalan söylemez, ne dediyse o filan.

Bu konudaki iki yorumumda da öğretmen ve şiddetle ilgili fikir belirtmedim. Bilip bilmeden gaza gelen ve dahası 6 yaşında bir çocuğun lafıyla hareket edip ortalığı ayağa kaldıran biri değilim. Gidin öğretmenden doğrusunu öğrenin, o zaman şiddeti tartışalım. Gerçi siz bu zihniyetinizle öğretmen ne dese ona "olmaaz benim çocuğum ne derse o, yalan söyleme" dersiniz ya. Direkt şartlandırmışsınız kendinizi. Böyle böyle anne babasını parmağında oynatan çocuklar türüyor.

Cocuga dayagi hakli sebeplere dayandiranlar olmus, ulkemin kotek yemete alışmış insanları işte..
Insan hayatı ucuz bu memlekette.Biri dovsun, diğeri işkence yapsin, öteki iscisini somursun ölümüne sebep olsun..
Onu bilmem de su dünyadaki sessiz sakin sayılı cocuktan biri olarak ortaokulda yedigim yumrugun hesabini gelecekte bir ogretmen ciddi ciddi verecek. Hadi bahalım rastgele...

yahu altı yaşında bir çocuktan bahsediyoruz arkadaşlar birinci sınıf ve arkadaşı konuşturduğu için öğretmeninin vurduğunu söylüyor kimsenin sözü burda görevini hakkıyla yerine getiren öğretmene değilki niçin bukadar parladınız sizi çok iyi anlıyorum benimde asıl mesleğim öğretmenlik eşimde fizik öğretmeni siz daha iyi biliyorsunuz ki lise öğrencisi ile uğraşmak çok ama çok zor ve dediğiniz gibi velilerin şımarttığı çocukla sizler uğraşıyporsunuz ama burda konu bahsi geçen çocuk altı yaşında bunu gözönünde bulundurarak ve ne velileri nede öğretmenlerimizi genelleyerek yorum yapalım

Söyleyeceklerime ek olarak elbetteki vurarak hiçbir şey öğretilemez, korku, sinmek ve gizli gizli iş yapmak dışında.
Ancak oğlunuz arkadaşına uymuş ve konuşmuş sanırım, lütfen oğlunuza istese arkadaşına uymayabileceğini, yaptığı davranışla arkdaşının hatasına ortak olduğunu anlatın; daha yaşı çok küçük bunun hata olduğunu anlamazsa sürekli olarak başkalarınca yönlendirilebilen bir çocukmuş gibi muamele görür. Bu da size sıkıntı yaşatır.
Öğretmenine çok kızmış da olsanız, öğrencinin yanında öğretmen için kötü sözler sarfetmemeye özen gösterin çünkü, tazecik dimasında oluşan olumsuz duyguları eğitim hayatı boyunca tüm öğretmenlere genelleyebilir.

Yalan söylemez kısmına gelince, kişisel olarak büyük laflar etmekten hoşlanmayan biriyim, olabilir bir gün herkes yalana sığınabilir diye düşünüyorum, yalan söylememiş olabilir ancak öğretmenin yaptığı davranış onu incittiği için olayı olduğundan fazla hissetmiş olabilir ve daha yoğun kırılmış olabilir.

bazı yorumları okurken dehşete düştüm.yazık yahuu bu yavrulara.vurmak ne demek

çok şükür bu konuda yeterince elimden geldiğini yapıyorum
benim oğluma vursa bile gidip şikayetçi olacak değilim oğlumu da sınıftan alacak değilim
gidip cingene karıları gibi kavga edecek de değilim
oğlum uysal bir çocuk ama olur yaramazlık yapar çocuk sonuçta
öğretmeni ceza verebilir bana söyleyebilir ama vurmak ne demek allah aşkına
yapmayın lütfen bunu kimse kabullenemez

akrada ornek verılmıs
cocuk kopya cekmıs velı ınanmamıs

bunları ayrı tutacaksınız
psikolojılerı bozuk olan ogretmenlerın cocuklara vurmalarını ben ne munasebet hos gorecegım.

o yuzden verdıgınız sılahla vurulan ogretmen ornegıne kulak asamıyorum benım üzülmem için öğretmen olmasına gerek yok giden bir can var adaletliyimdir insan severim.

yazınızın devamını okumadım zira bence bana değil

canım sen cocuguna oyle yaparsın

burada mılyonlarca kez yazıldı
uzmanlar bas bas bagırdı

şiddetle eğitim olmaz
gerizekalımısınız nesiniz anlamıyorum ya
bunu yapan kadınlar kocalarından dayagı yıyıp yıne altlarına yatan kadınlar

Elbette ki sadece size değil, genel amaçla da yazıldı, zaten çocuk şiddetle terbiye edilmez, işe de yaramaz...
Genelde yazıdıklarınızı görünce okurum, çok açık ve net bir insansızın. Sadece birden bu kadar sert yorumunuzu görünce nasıl desem şaşırdım diyeyim...

evde gram eğitim vermeden sosyal bir ortamda direkt mükemmel öğrenci olduğunu düşünüyorlar.. cezasını da zavallı öğretmenler çekiyor ilgilensen karışamazsın der, ilgilenmesen sahip çıkmak zorundasın der. hem sustur, hem eğit, hem sahip çık ama velinin istediği şekilde yapacaksın çocuk kafana silgi atsa sen sadece napıyosun evladım diyeceksin kızamazsın bile psikolojisi bozulur çocuğun

sadece benım cocugum olmasına gerek yok ben cocuklara yapılan her turlu sıddete karsıyım
bunu savunanlarada kılıfına uyduranlarada

zira o zaman kocalarımızdan dayak yedıgımızde burada konu acmayalım , neden acıyoruz. nasılca cocuk unutur dıyemı dusunuyoruz.

yukarıda yazdıgımı duzelteyım cocuklara yapılan sıddete karsı olmam abes olmamalı zıra zaten cocuklara VURULMAZ

öğretmen anladan dinlemeden gelip 2 tene çocuğun kafasına gelip vuramaz
ben oğlum yapmadı demiyorum konuşmuş olabilir ama gel kafasına vur demek mi karşılığı
peki ben şuan hiçbirşey yapamdan oturayım mı tabi gidip soracağım konuşacağım
burda benim evladım söz konusu ve evladım da daha değerli bir varlık yokk
ben oğlum yalan söylemez derken konuşmadı demiyorum dayak konusunu belirtiyorum ama anlaşılmıyor
yani kafasına vurmadıysa anne vurdu nasıl der 6 yaşında bir çocuk

aslında sözde bilinçli velilere karşı en güzeli ögrencilere ceza sistemi. evde terbiye edilmedigi için gelip okulda şımarıklık mı yaptı, sınıf düzenini mi bozdu... ögretmen hiiiç muhatap olmayacak bildirecek idareye, uyarı cezası verilecek ve veliler de bilgilendirilecek derhal durumdan. sınıf disiplinini de saglamasınlar boş verin. eger diger veliler bundan şikayetçi olursa o zaman gidip diger çocugun velisinden hesap sorsunlar.

şöyle 3 tane uyarı falan alınca da 1-2 yıllıgına okuldan atılsın. belki 1-2 yıl sonra ailesi tarafından adam edilir ve öyle tekrar başlar okula.

Hay aklınızla bin yaşayın. Ben öğretmenden dayak yiyip eve gelip anneme şikayet ettiğimde "haketmişsindir" derdi :) Bende oturup haketmişim demekki derdim. Bir daha aynı yaramazlıkları da tekrarlamazdım, çünkü suçlunun kendim olduğunun farkına varırdım. Şimdi bende bir öğretmen adayayıyım, benim branşım lise olacağı için elbette bu tarz şeyleri yaşamam söz konusu değil, ergen yaşta en ufak şiddet dahi kalıcı iz bırakır birey ruhunda. Ama küçük bir çocuğa bir fiske vurulmuş, biraz şaplak atılmış ne olacak, nasıl bir korumacılık bu aklım almıyor. Yeni nesil veliler üstün egolu çocuklar yetiştiriyor aşırı korumacılığı ile, sonra da ben bu çocuğu yetiştirirken nerede hata yaptım, neden böyle oldu bu çocuk diye sızlanıp duruyorlar. Aşırı korunduğu için benmerkezi çok gelişen çocuk ileride onu bir fiske dayaktan bile koruyan annesini görmezden geliyor, kendi için annesini babasını dahi defterden siliyor ya da hayırsız evlat oluyor. Allah öğretmenlere sabır versin, çocuklarla uğraşmak zor veliler ile uğraşmak daha da zor sanırım :)

Çocuğa elbette vurmak çözüm değildir, sanırım görüşümüzde çelişen bir şey yok.

Ustune soylenebilecek yorum olmaz bence su yazının.
Ellerine sağlık.
Türkiyede herkes mükemmel anne kusursuz baba.Çocuga aşırı düşkünlüğü iyi eğitim verme zanneden ebeveynler de.Eleştiri kabul eden çok az bir kitle var.
Bu arada konu sahibinden haberleri bekliyoruz.Umarım sorun sıkıntısız çözülmüştür.

Bence uyari maksadinda hafifçe sacina dokunmuştur. O da seni görüyorum sessiz ol demek için. Bizim zamanimizda hic unutmam sopayla gezerdi öğretmenler şimdiki öğretmenlere kurban olun. Siz evde pamuklara sarin çocuk bilgisayar basinda bahce arkadaş yüzü görmesin her istediği yapilsin sonra kim suçlu öğretmen. Arkadasim dayagin hicbir turlusunu onaylamiyorum ama nolur abartmayin yaa.. Simdi öğretmen ters bakti diye dava aciyolar bilmem ne. Hayir bu kadar bu ise hakimseniz buyrun bir hafta öğretmenlik yapin her sonra yapimiyorsan olmasaydin demeyi de biliyorsunuz. Ama biz robot degiliz. İnanin bizi siz yoruyosunuz yoksa ben isime asigim severek yapiyorum ama su veliler profesör veliler yok mu... Yemin ediyorum mesleği birakmak için birebirsiniz...

eskiden kadınlar kocalarından dayak yedikleri zaman boşanmayıp kaderim deyip çekiyorlardı şimdi bir tokatta evlilikler bitiriliyor burdada görüyoruz şiddet gören bayana sesini çıkarma haketmişsindir demiyoruz ama konu çocuklara gelince eskiden bize ailemiz haketmişsindir derdi susardıkmı diyeceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…