şuan sinirden ölebilirim
oğlum anne öğretmen metin yüzünden bana ve metin e vurdu dedi
oğlum defterine yazı yazarken ön sıradaki arkadaşı metin oğlumu konuşturmuş ve öğretmen ikisinin de başına vurmuş
ne olur bana bişeyler yazın sinirliyim acayipp
Bunları bir yetişkinin yazdığına inanamadım. Çocuk, çocukça savunmasını yapıyor, filanca yüzünden anne diyor, anlarım.ben hiç haksızlığa gelemiyorum oğlumda benim gibi
arkadaşı yüzünden kafama vurdu diyorsa bu gerçektir yalanı nerden bilsin
bana anne metin yüzünde oldu diyor hem bir haksızlık var hemde bir dayak
lütfen yorum yapmanı istemiyorum senin
ben senin ahlak yapına sahip değilim öyle mahalle karısına da ağzım hiç benzemez
çok şükür bu konuda yeterince elimden geldiğini yapıyorumHay agzinizla yasayin kizlar, suclu ne cocuk nede ögretmen, asil suclu cocugunu kücük yasta egitmeyen ebevynler.
Benim cocugum olsaydi, öretmenin iyi yapmis, sizlerde dersde konusmayin derdim, sizden baska ders dinlemek isteyen arkadaslarinizda var onlari rahatsiz etmeye hakkiniz yok derdim. Cevrenize saygili olmak mecburiyetindesin derdim. Fazlada üstünde bile Durmaz konuyu kapatridim, onun bu kücük yasta nerde nasil ne yapilacagini ögrenmesini saglardim.
Ilk önce egitiminizi ve disiplini evde verinde, disarida nasil davranalacagini ögretin cocuklariniza. Dersde konusulmaz, bu kadar. Ha teneffüsde gülsünler, oynasilar, ama dersde konusulmaz. Daha bunun nesini tartisiyoruz burada ? Bosu bosuna o saygi duydugum, saygi deger ögretmenlerimizide böyle sacma sapan seylerle tutmaya kafalarini yormaya ne hakkiniz var yahu ? iyiki dogurdunuz, ama orada baska ögrencilerde var, onlari rahatsiz etmeye cocuklarinizin hic bir hakki yok. Orasi bir okul, ögrenmek icin ordalar, hem derslerini, hem disiplini, hemde saygiyi sevgiyi Kücük yasta ögrenecekler.
akrada ornek verılmısGerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?
Bakışaçısı bu mu olmalı...
Öğretmenler sanılanın aksine 3 ay tatil yapmıyorlar temmuz 1 ağustos 31 arası tatil yapıyorlar.
Geçen gün bir öğretmen orta okul öğrencisince silahla vurularak öldürüldü.
Ölen öğretmeni hatırlayan var mı?
Bu hafta bir öğretmen ödev sorduğu için öğrencisinden yedi sülalesine küfür yedi.
Küfür eden öğrenciye ne oldu dersiniz, disiplin yönetmeliğinde ilk ve orta okullarda hiçbir yaptırım hakkı bulunmadığından (okuldan uzaklaştırma, sınıf değiştirme, sınıf tekrarı yaptırma, okul değişikliği yaptırma vb gibi) yaptığıyla kaldı, öğretmen de küfürleri duyduğuyla.
Sınıfında evladıma ses yükselmesin, sert uyarı yapılmasın istemeniz çok naif ve haklı bir istektir, buna mukabil öğretmen her konuşup dersi böldüğünde, arkadaşına rahatsızlık verdiğinde, elinde telefon bir elinde yapılan olumsuz davranışlar çetelesi, size dakika dakika rapor da verebilir. Bu hoş olur mu?
Hiçbir şey şiddeti haklı göstermez, ne büyük birinden küçük birine ne de tam tersi.
Ben sırf ooyy tombişim benim dediği için evladımın psikolojisini bozdu diye şikayet edilen öğretmen tanıyorum...
Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz elbette ancak bir kişinin yaptığı tüm meslek gurubuna mal edilmemeli.
Kavga edip birbirine zarar veren çocukların anneleri okula geldiğinde diğer çocuğu gösterin geberteceğim diyen veliyi okadar çok gördüm ki. Hatta okul çıkışında bekleyip tokatlayanlar bile oluyor düşünün.
Hatta gözümün önünde bu çocuğun babası duysa evinizi yıkar, sizi parçalar diyen veliler biliyorum...
Kısacası hata her yerde mevcut, ancak bunlar var diye tüm veliler tü kaka diyemem, bu benim haddim olmaz...
Sayın konu sahibi, elbette oğlunuzun beyanını dikkate alıp gidip öğretmeniyle konuşun, durumdan rahatsızlığınızı dile getirin. Öfkenize hakim olarak, size yakışan tavır içinde durumun açıklamasını isteyin.
canım sen cocuguna oyle yaparsınHay agzinizla yasayin kizlar, suclu ne cocuk nede ögretmen, asil suclu cocugunu kücük yasta egitmeyen ebevynler.
Benim cocugum olsaydi, öretmenin iyi yapmis, sizlerde dersde konusmayin derdim, sizden baska ders dinlemek isteyen arkadaslarinizda var onlari rahatsiz etmeye hakkiniz yok derdim. Cevrenize saygili olmak mecburiyetindesin derdim. Fazlada üstünde bile Durmaz konuyu kapatridim, onun bu kücük yasta nerde nasil ne yapilacagini ögrenmesini saglardim.
Ilk önce egitiminizi ve disiplini evde verinde, disarida nasil davranalacagini ögretin cocuklariniza. Dersde konusulmaz, bu kadar. Ha teneffüsde gülsünler, oynasilar, ama dersde konusulmaz. Daha bunun nesini tartisiyoruz burada ? Bosu bosuna o saygi duydugum, saygi deger ögretmenlerimizide böyle sacma sapan seylerle tutmaya kafalarini yormaya ne hakkiniz var yahu ? iyiki dogurdunuz, ama orada baska ögrencilerde var, onlari rahatsiz etmeye cocuklarinizin hic bir hakki yok. Orasi bir okul, ögrenmek icin ordalar, hem derslerini, hem disiplini, hemde saygiyi sevgiyi Kücük yasta ögrenecekler.
Elbette ki sadece size değil, genel amaçla da yazıldı, zaten çocuk şiddetle terbiye edilmez, işe de yaramaz...akrada ornek verılmıs
cocuk kopya cekmıs velı ınanmamıs
bunları ayrı tutacaksınız
psikolojılerı bozuk olan ogretmenlerın cocuklara vurmalarını ben ne munasebet hos gorecegım.
o yuzden verdıgınız sılahla vurulan ogretmen ornegıne kulak asamıyorum benım üzülmem için öğretmen olmasına gerek yok giden bir can var adaletliyimdir insan severim.
yazınızın devamını okumadım zira bence bana değil
Doktora tezim icin dis taramasi yapmam gerekiyordu. 1000 tane ögrenci Almanya`da okullarda ve 1000 tane ögrenci türk okullarinda Türkiye`de dis taramasi yaptim.
Bakiyorumda burada anneler nasil aslan kesiliyor, oysa tezimde su sonuc cikti :
Almanya`nin ögrencilerinde 90 % cürüksüz, yani süt dislerinde hic bir cürük bulunmayan cocuklar, süt disleri süper bir bakim.
Türkiye ögrencilerinde 10% cürüksüz, yani her 10 cocukda 1 tanesi hic cürügü yok. 90% bir veya daha fazla cürük var.
Evet türk anneleri cocuklariniza coookk deger verdiginiz buradan öyle belli oluyorki. Cocugunuza ne egitim, nede disiplin vermeden salin dünyaya, sonrada baskalari sorumlu olsun onlardan, Ögretmenler kötü imajini veren asil siz okumayi sevemeyen annelersiniz. Büyükler kücüklere modeldir.
Hic kiyamazsiniz cocuklarina onun icin dis egitimi bile veremezken, düzenli yatma saati bile kuralini cocuklarinizda yürürlüge sokamazken. 20-40 ögrencinin tek sorumlusu ögretmenler öylemi ???
Ha bu arada, birisi Hollandayi misal vermis, simdi tabiki Hollanda, Almanya ve baska Avrupa ülkelerinde kattiyen bir ögretmen cocuk dövmez ve dövemez ama oradaki cocuklarin ne kadar uslu ve egitimli oldugunu yazmamis arkadas. suda bir gercekki, oradaki cocuklar, evinde laf dinleyen, evden egitilmis, özgüveni tam olan, büyüklerine saygisi olan, gercekten görgü kurallarini bensimsemis cocuklar, yani nerde konusulmayacagi, nerede oynayabilecegi kurallari ögrenerek geliyor okula.
Yani ögretmenin görevi o simarik cocuklari egitme degil, ögretmenin görevi evde zaten egitilmis, kurallari, disiplini bilen cocuklara dersi anlatmak, cocugun yaramazliklarini yani anne ve babanin basaramadigini okulda ögretmene yüklemek cok yanlis.
Cocuklariniza iyi örnek olun, iyi bir ögrenci, tertipli ve düzenli bir ögrenci sizin icin gelecegin hayirli evlatlari bunu unutmayin.
sadece benım cocugum olmasına gerek yok ben cocuklara yapılan her turlu sıddete karsıyımElbette ki sadece size değil, genel amaçla da yazıldı, zaten çocuk şiddetle terbiye edilmez, işe de yaramaz...
Genelde yazıdıklarınızı görünce okurum, çok açık ve net bir insansızın. Sadece birden bu kadar sert yorumunuzu görünce nasıl desem şaşırdım diyeyim...
öğretmen anladan dinlemeden gelip 2 tene çocuğun kafasına gelip vuramazBunları bir yetişkinin yazdığına inanamadım. Çocuk, çocukça savunmasını yapıyor, filanca yüzünden anne diyor, anlarım.
Ama çocuğum metin yüzünden dedi, bak metin yüzündenmiş, haksızlık var diye çocuğun aklıyla hareket eden bir yetişkini yadırgıyorum. Siz belli ki çocuğunuza yaptığının sorumluluğunu almayı, hata kabul edip özür dilemesini öğreten bir anne değilsiniz. Merak ediyorum, çocuğunuza "oğlum, metin konuşsa bile ona sus deyip önüne dönecektin, konuşmaman lazım, orada öğretmenin ders anlatırken saygısızlık yapmışsınız ikiniz de, bir daha derste konuşma, arkadaşına uyma" gibi şeyler dediniz mi? Yok. Siz sadece çocuğunuzun çocuk aklıyla hareket eden, "benim oğlum asla yalan söylemez, o ne dediyse o. Bugun oğlumun yalan söylemediğini öğrencem işte" diye müthiş bir körlük ve şartlılıkla okul basmaya giden bir velisiniz sadece. İnsan çocuğunun dürüstlüğüne güvenir de, yahu çocuktur, yanlış anlamıştır, abartmıştır diye pay bırakır en azından. Çocuğunuza hiç iyi örnek olmuyorsunuz. Sizin bu zaafınızı öğrenen çocuk büyüdükçe, size güvenip öğretmenlerine hepten saygısızlık yapacaktır diye düşünüyorum. Siz önce çocuğunuza yaptığı hatanın farkında olmasını, kim konuşma başlatırsa başlatsın sınıfta kendisinin konuşmaması gerektiğini öğretin. Tutturmuşsunuz asla yalan söylemez, ne dediyse o filan.
Bu konudaki iki yorumumda da öğretmen ve şiddetle ilgili fikir belirtmedim. Bilip bilmeden gaza gelen ve dahası 6 yaşında bir çocuğun lafıyla hareket edip ortalığı ayağa kaldıran biri değilim. Gidin öğretmenden doğrusunu öğrenin, o zaman şiddeti tartışalım. Gerçi siz bu zihniyetinizle öğretmen ne dese ona "olmaaz benim çocuğum ne derse o, yalan söyleme" dersiniz ya. Direkt şartlandırmışsınız kendinizi. Böyle böyle anne babasını parmağında oynatan çocuklar türüyor.
Hay aklınızla bin yaşayın. Ben öğretmenden dayak yiyip eve gelip anneme şikayet ettiğimde "haketmişsindir" derdi :) Bende oturup haketmişim demekki derdim. Bir daha aynı yaramazlıkları da tekrarlamazdım, çünkü suçlunun kendim olduğunun farkına varırdım. Şimdi bende bir öğretmen adayayıyım, benim branşım lise olacağı için elbette bu tarz şeyleri yaşamam söz konusu değil, ergen yaşta en ufak şiddet dahi kalıcı iz bırakır birey ruhunda. Ama küçük bir çocuğa bir fiske vurulmuş, biraz şaplak atılmış ne olacak, nasıl bir korumacılık bu aklım almıyor. Yeni nesil veliler üstün egolu çocuklar yetiştiriyor aşırı korumacılığı ile, sonra da ben bu çocuğu yetiştirirken nerede hata yaptım, neden böyle oldu bu çocuk diye sızlanıp duruyorlar. Aşırı korunduğu için benmerkezi çok gelişen çocuk ileride onu bir fiske dayaktan bile koruyan annesini görmezden geliyor, kendi için annesini babasını dahi defterden siliyor ya da hayırsız evlat oluyor. Allah öğretmenlere sabır versin, çocuklarla uğraşmak zor veliler ile uğraşmak daha da zor sanırım :)al benden de o kadar. hafif bi tokattan hiçbir şey olmaz. biz de yedik zamanında... nooldu kuzu kuzu dinledik dersi. psikopat katil mi olduk, işsiz güçsüz kaldık da sokaklara mı düştük sanki yooo. bunlar sözde bilinçli veliler. bilinçli olmayı gücü yettigine saldırmak zannediyorlar. hem çocuk bireydir diyorlar hem de tam tersi davranıyorlar. bilinçliler sözde
bunlara o sınıfı ver yarım saat içinde epey bi çocugu döverler eminim. hayır bi de terbiye etmek ögretmenin görevi degil ki. ögretmen disiplini saglar ve dersi anlatır. çocuga terbiye vermek ailenin görevi. çocugu terbiye edemediysen, çocuk sosyal, kuralları olan bi yerde, okulda nasıl davranacagını bilmiyorsa bunun suçlusu sözde bilinçli veliler olsa gerek illa bi suçlu aranacaksa.
bu ileri derece korumacılık erkek çocukları üzerinde kötü etki yapıyor bence de. bunlara kalsa çocuklara bagırmayacak bile ögretmen. erkek çocuklarını kız gibi yetiştiriyorlar, bi toka takmadıkları kaldı yani... ondan sonra da kız gibi büyüyen erkekler sevgilileri olunca isyan ediyorlar. bu ne yaman çelişkidir acaba?
Çocuğa elbette vurmak çözüm değildir, sanırım görüşümüzde çelişen bir şey yok.sadece benım cocugum olmasına gerek yok ben cocuklara yapılan her turlu sıddete karsıyım
bunu savunanlarada kılıfına uyduranlarada
zira o zaman kocalarımızdan dayak yedıgımızde burada konu acmayalım , neden acıyoruz. nasılca cocuk unutur dıyemı dusunuyoruz.
yukarıda yazdıgımı duzelteyım cocuklara yapılan sıddete karsı olmam abes olmamalı zıra zaten cocuklara VURULMAZ
Doktora tezim icin dis taramasi yapmam gerekiyordu. 1000 tane ögrenci Almanya`da okullarda ve 1000 tane ögrenci türk okullarinda Türkiye`de dis taramasi yaptim.
Bakiyorumda burada anneler nasil aslan kesiliyor, oysa tezimde su sonuc cikti :
Almanya`nin ögrencilerinde 90 % cürüksüz, yani süt dislerinde hic bir cürük bulunmayan cocuklar, süt disleri süper bir bakim.
Türkiye ögrencilerinde 10% cürüksüz, yani her 10 cocukda 1 tanesi hic cürügü yok. 90% bir veya daha fazla cürük var.
Evet türk anneleri cocuklariniza coookk deger verdiginiz buradan öyle belli oluyorki. Cocugunuza ne egitim, nede disiplin vermeden salin dünyaya, sonrada baskalari sorumlu olsun onlardan, Ögretmenler kötü imajini veren asil siz okumayi sevemeyen annelersiniz. Büyükler kücüklere modeldir.
Hic kiyamazsiniz cocuklarina onun icin dis egitimi bile veremezken, düzenli yatma saati bile kuralini cocuklarinizda yürürlüge sokamazken. 20-40 ögrencinin tek sorumlusu ögretmenler öylemi ???
Ha bu arada, birisi Hollandayi misal vermis, simdi tabiki Hollanda, Almanya ve baska Avrupa ülkelerinde kattiyen bir ögretmen cocuk dövmez ve dövemez ama oradaki cocuklarin ne kadar uslu ve egitimli oldugunu yazmamis arkadas. suda bir gercekki, oradaki cocuklar, evinde laf dinleyen, evden egitilmis, özgüveni tam olan, büyüklerine saygisi olan, gercekten görgü kurallarini bensimsemis cocuklar, yani nerde konusulmayacagi, nerede oynayabilecegi kurallari ögrenerek geliyor okula.
Yani ögretmenin görevi o simarik cocuklari egitme degil, ögretmenin görevi evde zaten egitilmis, kurallari, disiplini bilen cocuklara dersi anlatmak, cocugun yaramazliklarini yani anne ve babanin basaramadigini okulda ögretmene yüklemek cok yanlis.
Cocuklariniza iyi örnek olun, iyi bir ögrenci, tertipli ve düzenli bir ögrenci sizin icin gelecegin hayirli evlatlari bunu unutmayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?