Oğlumla sorunum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

lindami

Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2022
72
-42
16
Merhabalar herkese
Benim oğlum evlenirken ev satın aldım 14 yıllık evlliyken eşi kalp krizi getirip öldü.bir tane de 12 yaşında çocuğu var.
Bir bayan bulmuş netten kadının da 18 yaşın da kızı var.tanıştırdı oğlum beğenmedim kadını..ille evlenecem dedi.evlendi nikahına gitmedim.
Sorum burası:
Bana ait 2+1 evimi eşyaları ile kiraya veriyor.
Yeni kadına 3+1 ev tutup kiraya çıkıp yeni eşyalar alıyor.
Benim evinden oğlum kira alıyor.o kiracılar tapumu göstermeme rahmen beni tanımıyor oğlunla anlaş diyorlar.biz ondan korkuyoruz sana kira veremeyiz diyorlar.. oğlum benimle konuşmuyor aramıyor sormuyor.ama evimden kira alıyor.
Lütfen bana yardımcı olun ben ne yapayım

Ev senin, tapu senin. Aile meselesinde haklısın haksızsin bilmem ama sonuçta tapuyu oğluna vermedin. Sen öldükten sonra ne halt ederse etsin. Madem işler cirkinlesti yerinde olsam son bir kez oğlumla konuşur kabul etmezse de polise şikayet ederdim. Merak etme, dava açılıyor ilk gorusmede uzlaşmacı oluyor. O vakit kabul ederse oğluna zararı olmaz. Evi satmak da bir başka secenek

Oğlunuz size ait evi nasıl kiraya verdi? Tapu oğlunuza ait olmadığı için o kira sözleşmesinin hiçbir hükmü yok, kimse kendisine ait olmayan evi kiraya veremez. Kiracılar da ayrıca tuhaf, ne demek sizin evde oturup başkasına kira vermek??? Hemen polise başvurun, savcılığa şikayette bulunun oğlunuz hakkında. Ya kiracılar yola gelsin sizinle anlaşma imzalasın, ya da işgalci durumuna düşsünler.

Son düzenleme:
Oğlunuzun eşini seversiniz sevmezsiniz orası size kalmış fakat size ait olan evin kirasını nasıl alıyor oğlunuz ?
Avukatla konuşun, belki ihtar falan çekmeniz gerekir.
Çünkü o evi oğlu evlenirken eşiyle otursun diye almış benim anladığım ve 15 yıldır da ev oğlundaymış. Tapu kendi üzerine ama oğlu otursun diye almış evi. Şimdi oğlu başka biriyle birlikte olunca evi geri almak istiyor.

İstiyorsa alabilir ev kadının evi .
Tapu kimin adınaysa ev onundur.

ve ayrıca ev sahibi dışında birinin ibanına para gönderilemez yasak aslında bu

Dava yoluna giderseniz bu is karisir. Kontratin hukmu yok muhtemelen. Ancak orada belli bir suredir ikamet ediyorlar, tahliye ettirebilir misiniz bilmiyorum. Ayrica kiracilar oglunuza kira odedigini gösterecek, oglunuz dolandirici konumuna düşer. Bu sefer oglunuz size iyice dusman kesilir, belki size zarar bile vermeye kalkar. Evi satip parasıyla baska bir ev alabilir misiniz?

Bir avukatla görüşün, mevcut kiracılar için yazı çıkartır, bundan sonra kira sizin banka hesabınıza yatar. Oğlunuzla da muhattal olmayın bu konuyla ilgili. Olay aslında kiracıda bitiyor. Kiracıya banka hesap bilgilerinizi iletin, parayı size göndersinler işte.

Neden bu kadar kötü niyetlisiniz? O kadın ne yaptı size? Bunca nefretin sebebi sadece "beğenmemiş" olmanız mı?

Konu bu degil ki, ortada yasaya aykiri bir durum var, konu sahibesi de bu konuda konu açıp akil istiyor. Konu sahibesi iyi mi kötü mü gelinceye kadar ortada resmen gasp yapan bir evlat var. Ev konu sahibesine ait ister verir, ister vermez verme zorunluluğu yok.

Alabilir tabii ki ama sırf kadını beğenmediği için öz oğlundan desteği bu şekilde çekmesini doğru bulmadım ben.
Kocaman adam bi zahmet hayatının sorumluluklarını alsın artık, kimse ona bir ömür destek olmak zorunda değil. Bunca zaman gölgede yattığı yetiversin.

Oğlunuzun kiminle evlendiğini boş verin. Konu bu değil ama olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…