Oğlumu en iyi şekilde yetiştirebileceğim güzel bir ülke istiyorum.Yurtdışında yaşayanlar yardım edin

Azerbaycan'ı eşim yüzünden düşünüyordum. Vazgeçtim, teşekkür ederim.
Düşünmeyin orayı , eşim işi geregi bulundu bir müddet,yaşanılası bir yer değil gerçekten.
Umarım hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Ben Türkiye dışında bir ülkede yapabileceğimi düşünmedim mesela hiç
Çok yurtdısı fırsatımız oldu ama açıkçası çekindim sanırım biraz da o dönemler toyluğun verdiği etkiden olabilir hiç içime sinmemişti.

Korkaklar sözcü mü seçti sizi:Korkaklardan kastım teröristler,siz üzerinize alındıysanız ok!

Multeci mi? Hanimefendi ve esi calisip yasadiklari ulkeye vergi odeyecekler. Siz multeci ne demek bi sozluk karistirin bence:)
Mülteciden bir şey kastetmedim yani göçmen olarak desem daha iyiydi. Mültecilere değil ne idüğü belirsiz insanların ülkeme doluşup dehşet saçmalarına karşıyım evet.

Öğretmenim, yıllardır emeğimle bir yere geleyim diye her yerde önü kesilen, idareci yapılmayan, yükselemeyen, sendikam olmadığı için dışlanan bir öğretmenim. Okullarımı birincilikle bitirdim, çok iyi İngilizcem var. Sonuç? Belki bu günümü de arayacağım..

Gitmek isteyene kal demek bize düşmez zaten bizden değildir, böylesi bir nedenle vatanından kaçmak bizim için nys yolunuz ve bahtınız açık olsun ancak şunu söyleyeyim hiç bir ülke vatanın gibi olmayacak çünkü sen onlar için yabancısın karnın doyar ama huzurun bilemem kişiden kişiye değişir, ve son olarak kardeş buradan kaçma sebebin terör orada terörden ölmeyeceğinin garantisimi var, veya ömrünün vadesi nasıl dolacak nys hayat bu herkesin kendi fikri daha iyi eğitim, daha huzurlu yaşam, yolunuz açık olsun.....

bu arada Atatürkçü olan birileri eğer hala varsa bence ülkesini terk etmemeli çünkü bizim ülkemizin o fikirde o güçte o zihniyette olan insanlara çok fazla ihtiyacı var.

eğitim için,hayat şartları için gidenleri anlıyorum bende eğitim için gitmek istiyorum ancak sebep dediğiniz gibiyse Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu bu ülkeden asla gitmemelisiniz.

gerçi bazı yorumları okudukça da kaçarak uzaklaşsak mı diyorum :)

Evladı en iyi şekilde aile yetiştirir. Doğru kumaştan eğri etek cıkmaz.

Bir zamanlar Suriyedeki aileler de mutluydu, Filisin de mutluydu. Nereye giderseniz gidin benliğinizi de yanınızda götüreceksiniz.

1919larda sizin gibi düşünen aileler coğunlukta olsaydı bugün bu cumhuriyet kurulamayacaktı.

Cok üzücü

Ahanda mülteci demişsiniz.
Ne sebep gostereceksiniz.
Ülkeyi
Bizim moralimizi bozanların hiç mi suçu yok..Gerçekten yok, çünkü olanlara bir şey olmuyor. Kendimi çok yalnız hissediyorum, kimseyle dertleşemiyorum. Ülkeyi bu hale ben getirmedim, getirenler de zeytinyağı gibi üste çıkıyor.

Ben o dediğin kesimdenim piticim.
Ama ben de korkuyorum artık. Bu ülkede artık korkuyorum bize hayat alanı bırakılmıyor.
Yeni yıl kutluyoruz azıcık nefes alalım gülelim eğlenelim diye ölümle burun buruna geliyoruz yine.
Ramazanda bar basıyorlar belki ben inanmıyorum değil mi? Ama yok bu ülke bizim siz yaşayamazsınız bizimle diyenler var.
Artık ben geleceğimden korkuyorum.
Bizim gibilere yaşam hakkı tanınmayacak gibi geliyor.
Keşke gidebilecek olsam giderdim. Gitmek isteyenleri imkanı olanları da destekliyorum. Gitsinler çünkü bu ülkede artık bize yer yok gibi geliyor ne yazık ki

Çünkü Atatürk'ü çok seviyorum ama benim gibi düşünen bu ülkenin %25'i. Kalanlarla hiçbir ortak noktamız yok ve yavaştan hedef gösteriliyoruz. Bu çok zoruma gidiyor.
Kesinlikle katılıyorum. Sonunda adaleti olmayan, sağlığı problemli, eğitimi berbat bir ülke bıraktılar bize. İmkanım olsa ben de giderim çünkü ülkem gibi hissetmiyorum.

sizi okadar iyi anliyor ve destekliyorum ki.... artik klavye kahramanligi mevcut heryerde.
sapin kadar Ataturkcu ve milliyetci bir insanim ama inanin evlatlarim icin cok endiseliyim.
bizde esim yurtdisi islere basvurmay basladi Yaklasik 7 ay once. uzak dogu ulkeleri bizim icin ilk sirada. daha guvenli. ozellikle Kore yi gercekten cok isterdim.
Irkcilik yok denilecek kadar aile yapisi cok olmasa da bize cok yakin. insanlari sicak kanli.
dilerim buna mecbur kalmayiz. dilerim ulkem aydinliga kavusiruz. otekilerden olup cezalandirilmak otekilerden olup linc maruz kalmak istemiyorum. malesef kutuplar giderek sertlesiyor...
yerinizde olsam azerbaycan dusunmezdim. vatandaslik satan ulkeler var bir de onlara goz atin. keza ingiltere de is kurma karsilugi verilen bir vize turu var. baska ulkelerde de var mi bilmiyorum ama malesef avrupa turklere daha dogrusu muslumanlara pek sicak yaklasmiyor. hollanda ve kismen almanya alisik bizlere.

yolunuz acik olsun

Bir de her şeyin düzeleceğine inanan ütopik bir kesim var. Ben mi hayal alemindeyim siz mi acaba? Ben 3. dünya savaşı bekliyorum, başkaları çiçek tarlası. Daha ne kadar batabiliriz derken daha da batıyoruz her seferinde.

Eskiden çünkü insanlar saygı duyuyordu karşısındakine. Ne yahudiye ne hıristiyana ne ateiste bir saldırı yoktu. Beraber yaşıyordu insanlar saygıyla ve sevgiyle ondan vatanı koruyorlardı.
Ama şimdi yüzdem bilmem kaçı müslüman ülke burası yılbaşı kutlama, içme, adam gibi giyin sen de diyorlar.
Nasıl kalıp direnelim?
Sevilmediğimiz linç edilmek için bizi bekleyen güruhla nasıl beraber yaşayalım siz söyleyin?

sana katılıyorum hem de yürekten :)

ama hayır sizler gibi insanlar kalmalı,çocuk yapmalı,o çocuklar yeni M.Kemaller olmalı.

ülkenin aydınlığa çıkmaya ihtiyacı var.

her yanımız terör olmuş kurtulmaya ihtiyacımız var.

Mune konum kapanabilir mi? Sorumun cevabını aldım. Amacım kimseyi kırmak, üzmek değil hele ki hassas bir ortamdayız ve ben hamilelikten dolayı endişe katsayımı arttırmış olabilirim. Her şeyden önce benim ailem, sevdiklerim bu ülkede yaşıyor, onların tırnağına zarar gelse kahrolurum, bu yüzden gitmek de çok iyi bir çözüm gibi gelmiyor artık. Hep birlikte bu sorunların üstesinden geliriz inşallah. Herkese iyi günler, kimse banlanmadan kapansın konum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…