- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.571
- 238
- Konu Sahibi permanganat
-
Suriyelilerle karşılaştıran olmuş.Arkadaşlar kimse suriyelilerin gelmesine karşı değil.Sadece bütün suriyelilerin o kadar devlet varken sadece bizim ülkemize gelmesine karşı.Hoş bunun da sebebini bilmeyenler var.Biz yardımseveriz ondan diyecekler neyse.
Cogu ulkede oruç tutulmasina izinde verilmiyor?Eskiden çünkü insanlar saygı duyuyordu karşısındakine. Ne yahudiye ne hıristiyana ne ateiste bir saldırı yoktu. Beraber yaşıyordu insanlar saygıyla ve sevgiyle ondan vatanı koruyorlardı.
Ama şimdi yüzdem bilmem kaçı müslüman ülke burası yılbaşı kutlama, içme, adam gibi giyin sen de diyorlar.
Nasıl kalıp direnelim?
Sevilmediğimiz linç edilmek için bizi bekleyen güruhla nasıl beraber yaşayalım siz söyleyin?
eğer ülke değiştireceksem ki ben başka ülkede nasıl yaşarım inan hiç bilmiyorum manyak derecede ülke bağımlısı biriyim, tek gideceğim yer finlandiya olur.
fransa da güvenli bir ülke değil.
Ülkenin durumu mukemmel demiyorum zaten tabi ki bende bir anneyim ve bende cocugumun boyle durumda buyumesini istemiyor endişeleniyorum fakat kaçarak neyi çözebiliriz bu vatan bizim. Biz buranin insaniyiz goruslerimiz baska olsa da hepimiz biriz ve bu durumu düzeltmek icin cabalamak yerine kacmak cozum olabilir mi?Siyasete girmeyeyim diye yazmayayım diyorum ama halkevlerindeki çocuklar sırf laiklik istiyoruz dediği için içerideyken, İzmir'deki cüppeliler noel haram bildirisi dağıttıında polis bildiri dağıtmak suç değil diyorlar mesela.
Sizce de bir ayrım yok mu iki taraf da bildiri dağıtıyor birine serbest diğerine yasak?
Bu durumda nasıl kalalım, nasıl endişelenmeyelim nasıl korkmayalım?
Ben istemiyorum mesela ama benim dememle hiçbirşey olmuyorSuriyelilerle karşılaştıran olmuş.Arkadaşlar kimse suriyelilerin gelmesine karşı değil.Sadece bütün suriyelilerin o kadar devlet varken sadece bizim ülkemize gelmesine karşı.Hoş bunun da sebebini bilmeyenler var.Biz yardımseveriz ondan diyecekler neyse.
evet fransa da sıkıntılı, ama en azından eğitim sistemi, gelir dağılımı vs türkiyeden iyi, eşim ordaki ırkçılıktan ve dil sorunundan korkuyor, kesinlikle düşünmüyor...
finlandiya iklim koşulları dışında mükemmel bir ülke, ırkçılığın da en az olduğu avrupa ülkelerinden biri, kesnlikle benim de ilk tercihim olurdu.
Cogu ulkede oruç tutulmasina izinde verilmiyor?
Ne açıdan baktığınız onemli tabi...
Kim ne derse desin barada giderim , durumum müsait olsaydı yılbaşında da dışarı çıkardım.
Öyle bir algı olmuş ki sanki bunu yapan herkes Müslüman.
Araya fitneyi sokaklar hep gitmek istediğimiz o ülkelerde maalesef.
Ben Bursa'dayım, Alevi-Sünni, Kürt, Laz , Ahıskalı, Azeri.. Ve daha niceleri. Hiç sorunsuz yaşayabiliyorum. Ve evet birileri bundan rahatsızlık duyuyor ama ben yinede iç içe yaşayabiliyorum.
Okuduğunuzu anlayabildiğinizden emin misiniz? Ben neden gidiyorsun demedim madem gidiyorsun buna kılıf olarak bunu sunma dedim. Ayrıca neye dayanarak bu ülkenden gitmek isteyenler en iyi şeyleri yapmaya çalışan insanlar diyebiliyorsunuz? Keşke başkasına had bilmeyi tavsiye ederken "sen" değil SİZ diye hitap etmeniz gerektiğinin bilincinde olsaydınız. Son olarak ülkeyi bu hale ben getirmedim , kullandığınız dili bari düzgün kullanınSen bu ulkeden gitmek isteyenleri boyle yaftalayamazsin. Bence biraz had bilin artik. Bu ulkeden bu sebeplerle gitmek isteyenler bugune kadar ulkesi icin en iyi seyleri yapmaya calismis insanlar. Olmekten korkmak ne zamandan beri suc oldu? Ulkeyi yasanmaz hale getir ondan sonra bencilsiniz korkaksiniz. Bi dusun bakalim neden acaba?
Atatürkçüyüm diyen kişiler belkide buna en çok neden olanlar. Ataturk kaçar mıydı diye soruyorum kendime kacmazdi ama Atatürkçüyüm diyen biri korkuyorum gidecegim diyosa Ataturku ne kadar anladık dusunmek gerek. Atatürkçüyüm diyen biri anlamadiysa başkalarından anlamasını beklemek ne kadar dogru?Atatürk bu ülkeden silinmeye çalışılıyor farkında mısınız??
ben karşıyım.onların genç,yetişkin erkekleri ülkemizde rahat rahat yaşarken 1 yılda bir çocuk yaparken bizim mehmetçiklerimizin onların refahı için şehit edilmesine karşıyım.
kadınları ve çocukları alalım ülkeye ama savaşabilecek nüfus da lütfen kendi ülkesinde kalsın ülkesini savunsun.
Ülke mi satın alıyorsunuz başlık öyle hissettiriyor
Bunları söyleyen kısım hep vardı, şimdi kışkırtmak için en ondeler sadece.Ben de bir arada yaşadığımızı düşünüyordum işte o yılbaşı yorumlarını okuyana kadar. Nefret kusmuşlar resmen.
Sürekli yüzde doksanı müslüman ayak uyduracaksın ulan diyenleri okudukça hiç umutlu olamıyorum ben ne yazık ki
Burada sana gitme doye
Valla bi de bu kadar doğurmayı keserlerse daha da güzel olur.
İkinci el ülke aranıyorYok da, hani birikmiş paranız var mı diye sorarlarsa diye önden yazdım.
Atatürkçüyüm diyen kişiler belkide buna en çok neden olanlar. Ataturk kaçar mıydı diye soruyorum kendime kacmazdi ama Atatürkçüyüm diyen biri korkuyorum gidecegim diyosa Ataturku ne kadar anladık dusunmek gerek. Atatürkçüyüm diyen biri anlamadiysa başkalarından anlamasını beklemek ne kadar dogru?
evet bazı avrupa ülkelerinde aşırı ırkçılık var.hele Türk ve Müslümansanız buna maruz kalmanız çok olası.
o yüzden daha ılımlı ülkeleri tercih etmek lazım.
Bence SEN once dahi anlamindaki de'yi ayri yazmayi ogren sonra goruselim :) Ben de sana ulkeyi bu hale sen getirdin demedim zaten. Ulkeden gitmek isteyen birinin actigi konuya bu yorumu yazarsan eger alacagin cevap bundan fazlasi degil üzgünüm. Okuduklarimi da emin ol cok ama cok iyi anlayan biriyimdir endise etme.Okuduğunuzu anlayabildiğinizden emin misiniz? Ben neden gidiyorsun demedim madem gidiyorsun buna kılıf olarak bunu sunma dedim. Ayrıca neye dayanarak bu ülkenden gitmek isteyenler en iyi şeyleri yapmaya çalışan insanlar diyebiliyorsunuz? Keşke başkasına had bilmeyi tavsiye ederken "sen" değil SİZ diye hitap etmeniz gerektiğinin bilincinde olsaydınız. Son olarak ülkeyi bu hale ben getirmedim , kullandığınız dili bari düzgün kullanın
Bunları söyleyen kısım hep vardı, şimdi kışkırtmak için en ondeler sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?