Oğlumu en iyi şekilde yetiştirebileceğim güzel bir ülke istiyorum.Yurtdışında yaşayanlar yardım edin

ben karşıyım.onların genç,yetişkin erkekleri ülkemizde rahat rahat yaşarken 1 yılda bir çocuk yaparken bizim mehmetçiklerimizin onların refahı için şehit edilmesine karşıyım.

kadınları ve çocukları alalım ülkeye ama savaşabilecek nüfus da lütfen kendi ülkesinde kalsın ülkesini savunsun.

Cogu ulkede oruç tutulmasina izinde verilmiyor?
Ne açıdan baktığınız onemli tabi...
Kim ne derse desin barada giderim , durumum müsait olsaydı yılbaşında da dışarı çıkardım.
Öyle bir algı olmuş ki sanki bunu yapan herkes Müslüman.
Araya fitneyi sokaklar hep gitmek istediğimiz o ülkelerde maalesef.
Ben Bursa'dayım, Alevi-Sünni, Kürt, Laz , Ahıskalı, Azeri.. Ve daha niceleri. Hiç sorunsuz yaşayabiliyorum. Ve evet birileri bundan rahatsızlık duyuyor ama ben yinede iç içe yaşayabiliyorum.

eğer ülke değiştireceksem ki ben başka ülkede nasıl yaşarım inan hiç bilmiyorum manyak derecede ülke bağımlısı biriyim, tek gideceğim yer finlandiya olur.

fransa da güvenli bir ülke değil.

evet fransa da sıkıntılı, ama en azından eğitim sistemi, gelir dağılımı vs türkiyeden iyi, eşim ordaki ırkçılıktan ve dil sorunundan korkuyor, kesinlikle düşünmüyor...
finlandiya iklim koşulları dışında mükemmel bir ülke, ırkçılığın da en az olduğu avrupa ülkelerinden biri, kesnlikle benim de ilk tercihim olurdu.

Ülkenin durumu mukemmel demiyorum zaten tabi ki bende bir anneyim ve bende cocugumun boyle durumda buyumesini istemiyor endişeleniyorum fakat kaçarak neyi çözebiliriz bu vatan bizim. Biz buranin insaniyiz goruslerimiz baska olsa da hepimiz biriz ve bu durumu düzeltmek icin cabalamak yerine kacmak cozum olabilir mi?
Hepimiz kacalim baska ulkeye yerleselim o zaman Atatürkün bize biraktigi ülkeden eser kalir mi?

Ben istemiyorum mesela ama benim dememle hiçbirşey olmuyor

evet bazı avrupa ülkelerinde aşırı ırkçılık var.hele Türk ve Müslümansanız buna maruz kalmanız çok olası.

o yüzden daha ılımlı ülkeleri tercih etmek lazım.

Ben de bir arada yaşadığımızı düşünüyordum işte o yılbaşı yorumlarını okuyana kadar. Nefret kusmuşlar resmen.
Sürekli yüzde doksanı müslüman ayak uyduracaksın ulan diyenleri okudukça hiç umutlu olamıyorum ben ne yazık ki

Okuduğunuzu anlayabildiğinizden emin misiniz? Ben neden gidiyorsun demedim madem gidiyorsun buna kılıf olarak bunu sunma dedim. Ayrıca neye dayanarak bu ülkenden gitmek isteyenler en iyi şeyleri yapmaya çalışan insanlar diyebiliyorsunuz? Keşke başkasına had bilmeyi tavsiye ederken "sen" değil SİZ diye hitap etmeniz gerektiğinin bilincinde olsaydınız. Son olarak ülkeyi bu hale ben getirmedim , kullandığınız dili bari düzgün kullanın

Atatürk bu ülkeden silinmeye çalışılıyor farkında mısınız??
Atatürkçüyüm diyen kişiler belkide buna en çok neden olanlar. Ataturk kaçar mıydı diye soruyorum kendime kacmazdi ama Atatürkçüyüm diyen biri korkuyorum gidecegim diyosa Ataturku ne kadar anladık dusunmek gerek. Atatürkçüyüm diyen biri anlamadiysa başkalarından anlamasını beklemek ne kadar dogru?

Valla bi de bu kadar doğurmayı keserlerse daha da güzel olur.

Bunları söyleyen kısım hep vardı, şimdi kışkırtmak için en ondeler sadece.

gidin kardeşim gidin, hatta mümkünse avrupa ülkelerinden birisi olsun gideceğiniz yer. imkanı olan gitsin, hiiç durmasın. giden de dönmeyi filan geçirmesin aklından. benim de olsa bi saniye durmam. saat 10da alkol satışının durduğu, kış saatinin bile mekkedeki namaz saatine göre ayarlandığı, şortlu bayanın tekmelendiği, satranç oynayan cehennemliktir denildiği,hangi avmde metroda patlayacağız diye korkudan öldüğümüz şu caaanım memleketi bırakın gidin...

Bu söz bana sanırım.
Anladığımı düşünüyorum Atatürkü zira tek adamı da nutuk'u da okumuş biriyim.
Fakat soruyorum size, azınlık olarak görülen laik kesime sürekli saldırılar olurken ne yapabiliriz?
Ohal içinde refaranduma gidiliyorken ne yapabiliriz?
Ciddi soruyorum ne yaoılabilir diye?
Vatan millet kalalım demek kolay da çözüm ne? Ne yapalım onu soruyorum ben?

evet bazı avrupa ülkelerinde aşırı ırkçılık var.hele Türk ve Müslümansanız buna maruz kalmanız çok olası.

o yüzden daha ılımlı ülkeleri tercih etmek lazım.

bizim için artık sorun değil de okul çağında bir çocuğumuz olunca dışlanmasından, sorun yaşamasından korkuyoruz.
gerçi burda daha mı normal bir hayatı olacak, hayır ama bilinmeyen daha çok korkutuyor sanki...

Bence SEN once dahi anlamindaki de'yi ayri yazmayi ogren sonra goruselim :) Ben de sana ulkeyi bu hale sen getirdin demedim zaten. Ulkeden gitmek isteyen birinin actigi konuya bu yorumu yazarsan eger alacagin cevap bundan fazlasi degil üzgünüm. Okuduklarimi da emin ol cok ama cok iyi anlayan biriyimdir endise etme.

Soyle bir durum var bir ulkenin dis bir ulke ile savasmasi ayri bir sey icten bir karisiklik olmasi, toplumun farkli fraksiyonlarinin birbirine dusmanlastirilmasi, birbirlerinin varliklarina kast etmeleri farkli. Ikincisi cok ama cok tehlikeli ki her yerde bu dile getiriliyor, kutuplasmis bir toplum var Turkiye'de, tabi ki korkuyor insanlar, bundan daha dogal bir sey yok. Ayrica toplumun hatiri sayilir bir kesimi farkli yerlerden maximum 150 yil icinde Anadolu'ya gocmus insanlar,yani insanin en temel durtusu olan yasama durtusu insanlari oradan oraya surukler ki surukluyor, suriyelilere de boyle bakmak lazim. Ayrica su yasima geldim bu vatan mllet edebiyati yapan insanlardan bir tanesinin ailesinde ne birinci dunya savasi cephelerinde ne de kurtulus savasinda savasmis birini gormedim, bir tek kendi ailem ve yakin cevremde var, hatta canakkale savasi cehpesinde oldu diye toplanan ve sonrasinda esir olarak yillarca olumu bekleyen bir buyuk dedenin torunuyum, sonuc ne soyleyeyim mi: yillar sonrasinda anadoluya esir degisimi sonrasi donen,bu surecte iki cocugu ve karisi savasta yokluktan acliktan olen, diger cocuklari yetimhaneye dusen bir dede, kus ucmaz kervan gecmez dag tepesindeki koyunde 90 yil sonra bile okul olmayan, su sebekesi olmayan, 4 kusak sonra bile yosullukla bogusan torunlar, yetmezmis gibi 90larda turkiye ye gelen ama kendini biraz daha sarisin diye senden daha burali goren tiplerin "ankara'nin dogusundan gelenlerin istanbul'a gecmelerine izin vermeyeceksin"diyecek kadar terbiyesiz insanlarla muhatap olmak zorunda olmalari da cabasi. Yani diyecegim bakmayin siz gazlara, ve sizi elestirenlere, kafaniz rahat edecekse gidin, ama ben gibi bedeni disarida kafaniz anavatanda olacaksa nerede oldugunuz pek farketmiyor.

Bunları söyleyen kısım hep vardı, şimdi kışkırtmak için en ondeler sadece.

Bilmiyorum ama bu kadar nefret söylemi yoktu sanki.
Yani bu kadar nefret edilen dışlanan biri gibi hissetmemiştim kendimi.
Daha önce hiç bunu hissetmemiştim bu kadar yoğun bir şekilde artık hissediyorum bunu.
Korkutuyor beni bu nefret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…