Oğlumu en iyi şekilde yetiştirebileceğim güzel bir ülke istiyorum.Yurtdışında yaşayanlar yardım edin

Çocuk yapmayı bazen düşünüyorum mesela.
Sonra diyorum ki bu çocuk büyüyecek babası ateist annesi pek de dindar değil. Zorunlu din dersi alıp anasına babasına düşman olur mu?
Ben çocuğum arkadaşlarıyla tatile gitsin, barlarda eğlensin, gezilere çıksın isterim mesela bunu gençliğinde yapabilecek mi?
Bu ortamda bana neden beni yaptınız ne gençliğimi yaşadım ne mutlu oldum der mi diyorum mesela.
Korkuyorum çok artık

Çünkü Atatürk'ü çok seviyorum ama benim gibi düşünen bu ülkenin %25'i. Kalanlarla hiçbir ortak noktamız yok ve yavaştan hedef gösteriliyoruz. Bu çok zoruma gidiyor.
Bende Atatürk'ü ve vatanımı çok seviyorum ve hiç azınlıkta olduğumu düşünmüyorum öteki olduğumu düşünmüyorum. Yapmayın; korkaklığınıza , rahatınıza düşkünlüğünüze , becilliğinize , yıllardır ekmeğini yediğinşz vatanınıza sırt çevirişinize kılıf uydurmak için ATAM'ı bahane olarak sunmayın

Savaşı görünce tahtı bırakıp kaçan ottoman ruhu gibi ,
Yapmayın Allah aşkına .çocuğunuzu verdiğiniz değer yargıları ile siz yetistireceksiniz. Nereye giderseniz gidin her ülke kendi içinde sorunlar yaşıyor .

bizde araştırdık.eğitim için çok istiyoruz.

önce sığınmacı oluyorsun 1 yıl kamplarda kalıyorsun dil öğreniyorsun iş buluyorlar sana vs..

kamp bizim mülteci kampı gibi değil bildiğin müstakil bahçeli evler :)

ama şu an gidebilmemiz mümkün değil.

Mülteciden bir şey kastetmedim yani göçmen olarak desem daha iyiydi. Mültecilere değil ne idüğü belirsiz insanların ülkeme doluşup dehşet saçmalarına karşıyım evet.
Siz öğretmensiniz diye bilgi ve sorumluluk sahibi olmanızı bekliyoruz ama daha mülteci ne demek onu bilmiyo tey tey!
Ülkeyi bu hale getirenler diyorsunuz da, siz 20 küsür veya 30 küsür yıllık yaşamınızda bizim ülkeyi hiç norveç gibi finlandiya gibi derdiyok bi şekilde gördünüz mü? Tarihte yok, (ancak osmanlı imparatorluğu'nda) Çünkü bu coğrafya meselesi. Bu coğrafya ile uğraşırlar. Bu ülkenin de güçlü olmasını, kafasını kaldırmasını istemezler. Bölmeye, ayrıştırmaya çalışıyorlar.

Bizimkiler de evlat ve umarsızca diğerleri boğulsun deryada tavrı garip! ister istemez de bencilce!Askerlik yaşına gelmiş oğlum için endişeliyim elbette ama ben 3. Dünya savaşı da çıksa ki buna sebep olacak olan, bizim ülkemiz değil!oğlumu vatan sevgisiyle göndereceğim, erken gitmek istediğini söyleyen yavrum da bu milletin evlatlarını korur sancakta,ya da savaşır....En azından korkusuz,şereflice!

Atatürk bu ülkeden silinmeye çalışılıyor farkında mısınız??

bizim şu an gidebilme ihtimalimiz olan tek yer fransa, onu da eşim istemiyor, zaten oraya da alırlar mı belli değil, eskisinden çok daha titiz davranıyorlar. saplandık kaldık buraya.

Sen bu ulkeden gitmek isteyenleri boyle yaftalayamazsin. Bence biraz had bilin artik. Bu ulkeden bu sebeplerle gitmek isteyenler bugune kadar ulkesi icin en iyi seyleri yapmaya calismis insanlar. Olmekten korkmak ne zamandan beri suc oldu? Ulkeyi yasanmaz hale getir ondan sonra bencilsiniz korkaksiniz. Bi dusun bakalim neden acaba?

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Atatürkçüyüm demekle olmuyo maalesef Atatürk ne demis bizden istedigi nedir onlari yerine getirmek gorevimiz. Ataturkün hicbir cumlesinde ülke kotu duruma dustugunde cocugunuzu bu ülkeden kurtarmak icin kaçın başka ülkede yetistirin dedigini göremiyorum. Hani diyorlar ya Atatürkçüyüm ben! İşte bunu demekle olmuyor. Çünkü ülkeyi kendi için çocugu icin terkeden kaçan hiçbir insan Atatürkün dediklerini yapiyorum diyemez. Atamiz her seferinde ileride yine bu ülkemizi karistiracak iç ve dış gücler olacak ve sizler buna engel olacaksiniz demisken bu kuvvet damarlarinizdaki asil kanda mevcut derken neye dayanarak ülkenizi terkedip "Atatürkçüyüm" diyebiliyorsunuz?

Maceraya çok da gerek yok bence dünyanın her ülkesinde terör var, ırkçılık da keza aynı. Bir kere gittiğiniz yerde Türkler müslüman bir topluluk olduğu için ve yurtdışındaki çoğu Türk bizleri çok farklı, yanlış aksettiği için muhtemelen çoğunluk size terörist gözüyle bakacak ve daha çok ayrıştırılmış olacaksınız. şu da var bu ülkeyi sen terk edersen ben terk edersem kimlere kalacak seviyorum dediğin vatanın? Durumumuz o kadar kötü değil, umut bizim gibi insanlarda ve çocuklarımızda.

Suriyelilerle karşılaştıran olmuş.Arkadaşlar kimse suriyelilerin gelmesine karşı değil.Sadece bütün suriyelilerin o kadar devlet varken sadece bizim ülkemize gelmesine karşı.Hoş bunun da sebebini bilmeyenler var.Biz yardımseveriz ondan diyecekler neyse.

bizim şu an gidebilme ihtimalimiz olan tek yer fransa, onu da eşim istemiyor, zaten oraya da alırlar mı belli değil, eskisinden çok daha titiz davranıyorlar. saplandık kaldık buraya.

eğer ülke değiştireceksem ki ben başka ülkede nasıl yaşarım inan hiç bilmiyorum manyak derecede ülke bağımlısı biriyim, tek gideceğim yer finlandiya olur.

fransa da güvenli bir ülke değil.

Siyasete girmeyeyim diye yazmayayım diyorum ama halkevlerindeki çocuklar sırf laiklik istiyoruz dediği için içerideyken, İzmir'deki cüppeliler noel haram bildirisi dağıttıında polis bildiri dağıtmak suç değil diyorlar mesela.
Sizce de bir ayrım yok mu iki taraf da bildiri dağıtıyor birine serbest diğerine yasak?
Bu durumda nasıl kalalım, nasıl endişelenmeyelim nasıl korkmayalım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…