ne yazdın sildin bilmiyorum ama silmeseydin keşke.
ayrıca o acı biberin benim çocuğuma faydası oldu.düzgün konuşmaya başladı
valla ben neyin savunulduğunu hala anlayamadım.. konu sahibi bir daha yapmaz, zaten o konudan çıktık.. ama benim anlayamadığım bu kulak çekmek, arada vurmak bir insanı (çocuk değil insan) bu derece terbiye edebiliyorsa, bir erkek de karısının yaptığı yanlışlardan dolayı bu şekilde terbiye edebilmeli değil mi? mesela çok harcama yapıyorsa, görüşmesini istemediği insanlarla görüşüyorsa, "bu çantayı istiyorum Ahmet" diye tutturuyorsa şöyle hafiften bir çaksa..
aaa kadına şiddet yokmuş iyi mi, meğer hepsi uyarıymış.. :)
oooo office bi çıkmaz sokak daha açtın
mesela ben bazı büyüklerin ağzına biber sürebilmeyi çok isterdim,ya da bazılarının ağzına terlikle vurmayıvalla ben neyin savunulduğunu hala anlayamadım.. konu sahibi bir daha yapmaz, zaten o konudan çıktık.. ama benim anlayamadığım bu kulak çekmek, arada vurmak bir insanı (çocuk değil insan) bu derece terbiye edebiliyorsa, bir erkek de karısının yaptığı yanlışlardan dolayı bu şekilde terbiye edebilmeli değil mi? mesela çok harcama yapıyorsa, görüşmesini istemediği insanlarla görüşüyorsa, "bu çantayı istiyorum Ahmet" diye tutturuyorsa şöyle hafiften bir çaksa..
mesela ben bazı büyüklerin ağzına biber sürebilmeyi çok isterdim,ya da bazılarının ağzına terlikle vurmayı
yorumlara göz atınca çok kötü anne olduğumu gördüm.ara ara totolarına vurdum.hatta küçük oğlum yeni taşındığımız yerde tam konuşmayı bilmezken küfür etmeye başlamıştı,ne yaptımsa vaz geçiremedimen sonunda acı biberi doldurdum ağzına,bir daha ağzına alamadı o kelimeleri.üzüldüm mü, çok üzüldüm ama asla pişman değilim
Cocugunuza hafif ya da agir hicbir sekilde psikolojik veya fiziksel siddet uygulamayin, isin anne-cocuk iliskisi boyutunu, cocugun kisilik gelisimi ve ozguveni boyutunu gectim, cocuga "ben seni cok seviyorum ve iyi bir insanim (butun cocuklarin gozunde anneleri iyidir) buna rağmen sana siddet uygulayabilirim" mesaji vererek cocugun gozunde siddeti mesrulastiriyorsunuz. Sonrasinda cocuk bir yabancidan (ogretmen, kendinden büyük bir cocuk, daha kotusu bir yabanci yetiskin ya da akraba) siddet gordugunde bunu da onemsemeyebiliyor ve sizinle paylasmiyor, kendi icinde sindiriyor. Cocuk tacizi vakalarina baktiginizda tacize ugrayan ve buna uzun sure goz yuman cocuklarin aile icinde fiziksel ya da psikolojik siddete maruz kaldiklarini görürsünüz.
Yani her sey bir yana, cocugunuza bedensel dokunulmazligi olduğunu öğretmek icin once siz onun dokunulmazligini ihlal etmemelisiniz.
sadece konu sahibi icin degil genel bir yanitti.
benim kaynanam çocuklarını çok dövermiş.kalabalık,parasızlık,tarla işine gidermiş eve gelir 3 çocukla ve bilumum diğer aile üyeleriyle uğraşırmış.gece uyumaz ekmek yaparmış ertesi gün çocuklar eve arkadaşlarını toplar akşama kadar onca ekmeği yer bitirirlermiş.haaa kendi dövermiş ama kimseye de laf ettirmezmiş çocuklarına,çocukları için pek çok kişiyle kavga etmiş.annelerinden sopa yeselerde annelerinin daima arkalarında olduğunu bilerek büyümüş çocuklar.bir araya geldiklerinde hep anarlar.anamızın çok sopasını yedik ama hakederdik,kadın bizden çok çekti diye anlatırlar.3 haylaz erkek çocuğu da o sıkıntı içinde yetiştirmek kolay değildir her halde.
yani senin yazdığın gibi annem bizi dövüyor,başkası da dövebilir psikolojisine bürünmemişler.yanlış hareketler gördüklerinde gelip annelerine anlatabilmişler
Annenizin yaptığını matah bir şeymiş gibi anlatmayın, o yeterli.
Dayak her koşulda yanlıştır, aması yoktur.Nasıl günlük hayatımızda sinirimizi bozan iş arkadaşımıza iki tokat atamıyorsak, masum savunmasız bir çocuğa da ne olursa olsun vuramayız.
çocuğum bir anne ol öyle gel,inanki senin gibi deyip de çocuktan sonra tavrı değişen çok oldu
Daha önce yazdım; burada iyi bir şeymiş gibi anlatmasa yeterdi.18 yıl önce yada değil bu yanlış ve bunun dillendirilmesi de yanlış.
Daha fazla yorum yapacak vaktim yok, ne demek istediğimi gayet iyi ifade ettiğimi düşünüyorum zaten.
burda ohhh iki tane patlattım vallahi kendine geldi diyebilecek kadınlar yok ...Adam olacak kızda farkında yanlışlığın ,ama ne diyor 18 yıl önce ,çokta eğitim almamış bir kadının davranışı,oradaki vurma eylemi aslında çocuğu korumak amacıyla yapılıyor ..Başına bir şey gelmesin diye ..Birazda ne yapacağı hakkında fikri olmayan insanlar bu tarz ani tepkilr verebilirler ..O da çaresizlikten ..Herkesin hayat standartı maalesef ki aynı değil ..
Eskiden düşen çocuklara bir de annesi vururdu ,bu onun canı daha çok yansın diye yapılan bir eylem değil kötü ama maalesef ki yaşandı ..Eskiden programlar mı vardı örnek alınacak,pedagoglar mı vardı gidip tedanışılacak ?
Ben 8 yaşındayken 900 lü hatları arayıp annemin iki maaşı kadar telefon faturası getirmiştim eve kadıncağız o kadar üzülmüştü ki bir tane tokat attı bana ,çaresizlikten ..Oturup,gözlerimin içine bakarak annecim ne kadar yanlış bir davranış,bak paramız gitti bıdı bıdı yapsaydı anlayamayacaktım bile ..Neden gerizekalı mıydım,annem eğitimsiz miydi hayır o sırada o tepkiyi vermekte haklıydı bana göre ..
Psikolojim de bozulmadı,bana vurdu diye kendimi sokaklara da atmadım,gayet iyiydim..Keşke iki tokat daha patlatsaydı da iki ay benim faturama çalışmasaydı ..
Neyse ne anlatıyorum ki ben ..
Neyse Egem ablaya bişey yazacağım
kufur ettı dıye veyahut yemek yemedi diye agzına acı biber doldurmaktan kekeleyen cocuklar var
gercektende var yani.
onun dışında dayağı savunan anneleri hiç anlamıyorum biz dayak yedik psilokojimiz bozulmadı , bende dovdum cocugunda psikolojisi bozulmadı demek bana anneliğin yanından vınnnn diye gecmek gibi geliyor.
evet benım cocugumda kufur ettı. hatta buaradan bır arkadas bılır hatta bununla ılgılı dolaylı bır konumda vardı. gunlerce agladım yanı o kadar uzuldum.
ben ona hıkaye anlattım kafasının bombos oldugu bır an uykudan hemen once anlattıgım hıkaye ınt bakmıstım kufur eden cocuklara anlatılan hıkayelerden uyukluyordu bır anda gozlerı fal tası gıbı acıldı, soyledıklerımı dınledıgının farkındaydım. ve bıttı
6 ay gectı uzerınden
valla ben neyin savunulduğunu hala anlayamadım.. konu sahibi bir daha yapmaz, zaten o konudan çıktık.. ama benim anlayamadığım bu kulak çekmek, arada vurmak bir insanı (çocuk değil insan) bu derece terbiye edebiliyorsa, bir erkek de karısının yaptığı yanlışlardan dolayı bu şekilde terbiye edebilmeli değil mi? mesela çok harcama yapıyorsa, görüşmesini istemediği insanlarla görüşüyorsa, "bu çantayı istiyorum Ahmet" diye tutturuyorsa şöyle hafiften bir çaksa..
bence tam dapelin- nın dediği gibi dayak meşrulaşmış işte
"bir araya geldiklerinde hep anarlar.anamızın çok sopasını yedik ama hakederdik" diyorlarmış
onlara göre dayak, çocukken hakedilebilen normal birşey olmuş işte
Aama cogu yorum konu sahıbıne yazılmıyorkı , yazılan yorumlara ıstınaden yazıyor.Konu sahibi çocuğunu sevmiyo yani öyle mi şuraya yazdığı 2 satır yorumdan bu çıktı sizler o çocuğu daha çok seviyorsunuz pess
ne yazdın sildin bilmiyorum ama silmeseydin keşke.
ayrıca o acı biberin benim çocuğuma faydası oldu.düzgün konuşmaya başladı
benimde dört yaşında bir oğlum var ve gerçekten illallah dedirtiyor bazen yaaa.. dün akşam misafirliğe gittik.. delirtti yaramazlığıyla.. durdan sustan anlamıyor... kulak çekmek işe bile yaramıyor artık...
napıcağımı bilmez bir haldeyim... ceza veryorum işe yaramıyor.... bugün çarşıda bir işim vardı aynı hareketlere devam etti, oysa dün gece çok fena ceza verdim söz verdi ağladı sızladı... ama yok bugün yine aynı...
ne yapacağımı şaşırmış durumdayım... gerçekten disiplinli anne baba sözüdinleyen çocuk yetiştirmek çok mu zor yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?