Oğlumun kulağını çektim :( Vicdan azabından ölüyorum..

ne yapılmasını istiyorsunuz söyleyin vallahi yapıcam ..Ne yapsın adam olacak kız ? Zaman makinesi olmadığına göre teeeeeee 18 yıl önceki olay için ne yapabiliriz ? Vallahi bezdim yani ...
Daha önce yazdım; burada iyi bir şeymiş gibi anlatmasa yeterdi.18 yıl önce yada değil bu yanlış ve bunun dillendirilmesi de yanlış.
Daha fazla yorum yapacak vaktim yok, ne demek istediğimi gayet iyi ifade ettiğimi düşünüyorum zaten.

burda ohhh iki tane patlattım vallahi kendine geldi diyebilecek kadınlar yok ...Adam olacak kızda farkında yanlışlığın ,ama ne diyor 18 yıl önce ,çokta eğitim almamış bir kadının davranışı,oradaki vurma eylemi aslında çocuğu korumak amacıyla yapılıyor ..Başına bir şey gelmesin diye ..Birazda ne yapacağı hakkında fikri olmayan insanlar bu tarz ani tepkilr verebilirler ..O da çaresizlikten ..Herkesin hayat standartı maalesef ki aynı değil ..
Eskiden düşen çocuklara bir de annesi vururdu ,bu onun canı daha çok yansın diye yapılan bir eylem değil kötü ama maalesef ki yaşandı ..Eskiden programlar mı vardı örnek alınacak,pedagoglar mı vardı gidip tedanışılacak ?
Ben 8 yaşındayken 900 lü hatları arayıp annemin iki maaşı kadar telefon faturası getirmiştim eve kadıncağız o kadar üzülmüştü ki bir tane tokat attı bana ,çaresizlikten ..Oturup,gözlerimin içine bakarak annecim ne kadar yanlış bir davranış,bak paramız gitti bıdı bıdı yapsaydı anlayamayacaktım bile ..Neden gerizekalı mıydım,annem eğitimsiz miydi hayır o sırada o tepkiyi vermekte haklıydı bana göre ..

Psikolojim de bozulmadı,bana vurdu diye kendimi sokaklara da atmadım,gayet iyiydim..Keşke iki tokat daha patlatsaydı da iki ay benim faturama çalışmasaydı ..
Neyse ne anlatıyorum ki ben ..

Ya ben zaten sorunlu olan cocuklarin dusunme sandalyesiyle
Duzeldiklerini de cok gormedim acikcasi. Benim kizimin sinifinda var bir cocuk, durtu bozuklugu var sanirim, hep diyer cocuklarin elindekilerde eli. Hep onu ayri sandalyeye oturtuyorlar ama gene ayni gene ayni.

Ya da bir arkadasin cocugu, hep vururdu kucukken diyer cocuklara, annesi pesinden kosup diyer cocuklara vurmamasini ogreticegine eve kapanmayi tercih etti. Simdi cocuk hic bilmiyor diyer cocuklarla saglikli iletisim kurmayi, heryerde dislaniyor.

Bilmiyorum valla zor bazi seyler.
Ya bebeklikten hata yapiliyor, ya da cocuklarda bazi problemler oluyor basa cikilamiyor.
Allah butun annelerin yardimcisi olsun.

Aynı şeyi söylüyoruz aslında keşke önyargılarınızı kırıp okuyabilseniz yazdıklarımı.
20 yıl önce yapılan yanlışı burada doğruymuş gibi anlatmak yanlış olan, benim tepkim de bunaydı.
Ha bir de her çocuk bir değil sizin psikolojiniz bozulmamış olabilir ama bu her çocuğun bozulmayacak anlamına gelmez.

siz küçükken çok mu dayak yediniz ?

Mune cok dogru yazmissin.
Bazen ben de bakiyorum da bazi anneler aslinda iyi niyetli. Derdi cocugu simartmak deyil. Ama cocuklarini dogru okuyamiyorlar sanirim. Cocuga zamansiz merhamet, zamansiz bagirma cagirma gisteriyorlar.
Cocuk anneyi babayi tinlamiyor bile bi yerden sonra. Sadece bagris cigtis devam
Ediliyor hayata.

Simdi oglum Olucak bir tane insallah, gordugum kadariyla oglan cocuklari ele avuca sigmiyor. Korkuyorum valla basa cikabilecekmiyim diye. Kizim tam bir prenses cunku.

siz küçükken çok mu dayak yediniz ?
Dayağın azı çoğu olmaz bence ama, hayır.2-3 defa yedim.Bi tanesi sadece popomaydı o sayılıyorsa 3 bilemedim şimdi.Ama unutamadım ve ikisinde de hırsımdan deliye dönmüştüm, hatta evden gitmeye falan kalktım.Evet benimki abartılı bir tepkiydi ama ben çok gururlu bir çocuktum ve yediremedim kendime.
Ama etrafımda çok dayak yiyen çocuk gördüm, ve hiç birinin yüz ifadesini unutamıyorum.anneler belki olayın içinde olduğu için o ifadeyi fark edemiyorlar ama dışarıdan o dehşet çok net görülüyor.
Ve benim zayıf noktam çocuklar sanırım, herhangi bir çocuğa kötü davranılmasına dayanamıyorum. Az çok ders te aldım bu konuda, henüz bunu başkalarına aktarabilecek yeterlilikte olmasam da, bunun ne gibi sonuçlar doğurabileceğini öğrendiğim için bu tepkim.

ben gelenekselciyim.ufak dokunuşların bazı çocuklara faydası dokunacağını düşünüyorum.bu sayede istenmeyen durumlara yol açılmamış da oluyor

Bende bende bende pişmanım. Konu sahibi o içindeki kahredici duyguyu biliyorum. Bende pişmanım.

anladım ,bizatihi kendi rahatını bozuyor diye çocuğa tekme tokat girişenleri,ya da komşuyla dedikodu yaparken rahatsız edildi diye etini çimdikleyen anneleri,ya da dizisini seyrederken ilgi bekleyen çocuk mızmızlandı diye tutup yere çarpan annelerden uzak bu söylediklerim..Ama çok ender durumlarda maalesef etten kemikten yaratıldığımız için bazı hatalarımız olabiliyor ..O yüzden normal zamanlarda verilemeyen tepkileri verebiliyoruz ..İnsanoğlu işte bir şekilde mahkum hata yapmaya..
Dayağın tabii ki savunalacak hiçbir tarafı yok ..O küçücük bir çocuk ,sırf kocaya ,kv ,komşuya kızıp hırsı çocuktan almamak gerek ...

Neyse Egem ablaya bişey yazacağım
kufur ettı dıye veyahut yemek yemedi diye agzına acı biber doldurmaktan kekeleyen cocuklar var
gercektende var yani.

onun dışında dayağı savunan anneleri hiç anlamıyorum biz dayak yedik psilokojimiz bozulmadı , bende dovdum cocugunda psikolojisi bozulmadı demek bana anneliğin yanından vınnnn diye gecmek gibi geliyor.
evet benım cocugumda kufur ettı. hatta buaradan bır arkadas bılır hatta bununla ılgılı dolaylı bır konumda vardı. gunlerce agladım yanı o kadar uzuldum.
ben ona hıkaye anlattım kafasının bombos oldugu bır an uykudan hemen once anlattıgım hıkaye ınt bakmıstım kufur eden cocuklara anlatılan hıkayelerden uyukluyordu bır anda gozlerı fal tası gıbı acıldı, soyledıklerımı dınledıgının farkındaydım. ve bıttı
6 ay gectı uzerınden

canım benim annem ilkokul mezunu bi kadın 18 sene önce priz koruma aparatları almasını bile takdir ediyorum ben acıkçası
sen hala ne diye anneni anlatmaya çalışıyorsun ki ben onu anlamadım ,dövdüyse dövdü 20 yılın hesabını annen kimseye vermedi de sen annen adına burdaki bir üyeye mi vereceksin te Allahııım ya

"Fiziksel şiddet psikolojiyi bozar" temalı konuda, birbirimize psikolojik şiddet uygulamak diye bir gerçek var..
hayır yer çekimi kanunu gibi bir kulak çekiminden ne nemler çıkardı bu kadınlar...yazık ki kimisi gerçekten haklıyken kimisi gerçek hayatta kendilerini ifade dahi edemezken burda kaplan kesiliyorlar.

okudum okudum okudum ve sadece okudum dilerim bir gün çocuğunuz olursa bir fiske vurmadan literatürlere uygun bir şekilde bunalmadan yetiştirirsiniz..sizin gibi gençleri görmek beni gururlandıracak becerebilirseniz

cutecim sende haklısın fakat daha ne kadar toloreli konuşabilirim sana bilmiyorum ama sen çocuğuna hiç kızmadın ya da ufak tefek bir fiske dahi atmamış olabilirsin ama bunu yapan insanların anneliğini sen sorgulayamazsın canım anlıyor musun sen kendi evladından sorumlusun başka bir kişinin anneliğini ölçmek senin haddin olamaz hani daha kibar nasıl anlatılır bilemedim..burda biri üzüntüsünü dile getirdi siz hemen anneliği sorguladınız..şu yapılan şey benim kocam benle hiç ilgilenmiyor diye konu açan bir kadına nispeten ohh sefam olsun benimki her gün elinde çiçeklerle geliyor demeye benziyor...ha sen doğru yazıyorsundur ama şurda yazanların yarısı da balondan şişiriyor yalan söylüyor bizim hanımlarımız gaz vermeyi çok severler cute.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…