Oğlumun kulağını çektim :( Vicdan azabından ölüyorum..

Ben konu sahıbıne yorumumu ılk sayfalarda yapmıstım . cocugun sessız aglaması onun gururunuzu kırdıgın ıcın gıbı bısıler yazdım.
onun dısında dayagı savunanlara yazıyorum , yazdımda
konu sahıbıne degıl bu yorumlar

zor olmaz mı baksana hepsi birer sevgi pıtırcığı şeklinde yetiştiriliyorlar hay maşallah
Kimse kocasından yedıgı dayagı kabullenemıyor ama cocuga yapılan dayagı bakıyorumda cogu kısı desteklıyor.
Bu yazdıgınız yorumlar komık degıl trajık gercekten.

Ben evet cocugumu sevıyorum ve onu dovemem aynen sevgı ıcındede buyutuyorum
ne fena bısey yapıyorum allahım

sanırım bu raddeye Avrupa da olsan çocuuuun gitmişti hıh benzeri yorumla kapı açan arkadaş sebebiyle gelindi ha ne dersin..bence burda kimse çocuğunu ha gelsin de bi döveyim aaa kaşının altında gözde varmış du bi patlatayım diyen anne yoktur,insanlar tahrik olursa fikirleri çok sert yansıyabilir,o yüzden bence bu konu kapanmalı

sen hala ne diye anneni anlatmaya çalışıyorsun ki ben onu anlamadım ,dövdüyse dövdü 20 yılın hesabını annen kimseye vermedi de sen annen adına burdaki bir üyeye mi vereceksin te Allahııım ya

Dün gece tam bir sinir harbi yaşandı burda canım tuhaf bi geceydi cidden anlatmak istediğimi anlatamadım mı yoksa kasten anlamak mı istemediler bilemiyorum anlatmak istediğim dayak yedi düzeldi değildi daha ziyade çocukların öyle her şeyden psikolopsikolojljilerinin falan bozulmayacagi idi eşim örneğin ben küçükken babam ikide bi sobaya gidiyorum diye bigün elimi hafifçe değdirmiş sobaya dahada gitmemisim bu benim babamı cani mi yapıyo yani kontrollü olarak elimi 3 sn orda tutmuş daha da gitmemisim evet daha önce laftan anlamamışım psikopat falan olmadım bu yüzden ya da ruhumda yaralar açılmadı o kadar acite etmeye gerek yok Avrupadan örnek veren arkadaşa ordaki çocuklar pek mi mutlu demiştim okul basmalar anne baba öldürmelerler hep onlarda çocuk seri katiller var onlarda ben konuyu buralara kadar çekmek istemiyorum ama çok tuhaf örnekler verildi

Kelimesi kelimesine...

Ne kadar uzamis gitmis konu ya. Aklima bisey geldi

Ben ilkokul birinci sinifa giderken canim ogretmenim sagolsun bize cocuk haklarindan bahsetmisti sinifta.

Ayni gun aksam eve gidiyorum annem bana bir bagiriyor ama odevlerini yap odani topla bilmem ne... kim bilir neye sinirlenmis...

Ben de ogretmenimden ogrendigimle anneme "sen bana bagiramazsin anne benim cocuk haklarim var ! " demeyim mi kadincagiz saskinliktan rahat 10 dk suratima bakti ve sonra kendi kendine gulmeye basladi

Annem bana daha sonra tekrar bagirdi da kucuk dokunuslarda da bulundu zamaninda ama bu ne psikolojimi bozdu ne de insanlara benim annemin anneligini sorgulama hakki verdi. Konu sahibi arkadasimiz da asla ama asla vicdan azabi cekmesin. Ha uzulsun birdaha yapmasin tabiki ama vicdan azabi cekecek kadar vahim bir durum yok.

Not: alintilarim sahislar uzerinden degildir parkbyull ablamizin mesajlarindaki ana fikir uzerindendir...

Konu sahibi çocuğunu sevmiyo yani öyle mi şuraya yazdığı 2 satır yorumdan bu çıktı sizler o çocuğu daha çok seviyorsunuz pess

hepsini geçtim o zaman zamanında bu hakları bilen öğretmenler tarafından neden cetvelle sıra (şimdiki anlamla)dayağından geçirildik ki..hani bunu hakkatten savunmuyorum ama çok uzadı vallahi

Konu sahibine dediler ki avrupada olsan çocuğunu alırlardı kulağı çekildi diye çocuğu alıp ne yapacaklardı peki avrupada ya koruyucu ailelere veriliyor ya da devlet yurtları var sevgi dolu mu büyüyo öyle olunca bu konudaki çocuk ağlarken bile anne diye ağlıyodur yahu

biz sevmiyoruz dövüyoruz hep birlikte üstüne çıkıp tepiniyoruz nefret ediyoruz

Bence anlamak istemiyorlar goren de bizi siddet yandasi zannedicek. Avrupa belki medeniyet olarak Turkiyeden ileri olabilir bu konuda haklilar tamam hukuk ,yaptirimlarin uygulanmasi falan gercekten ileri duzeyde oralarda...

Ama ben Avrupa gormus bir Turkun bile Turkiyeyi en az bir konuda asagilamadigini gormedim. Yani Avrupa soyle iyi boyle iyi ... tamam kardesim sen orada yasiyor olabilirsin de burda insanlar Avrupa kadar rahat mi ?

Burda ulasim dert gecinmek dert kadin tacizleri tecavuzleri siyasilerin kendi aralarindaki catismalari hepsi bizim insanlarimizi yoran strese sokan seyler. Konu sahibi arkadasimiz da avrupadaki Jane ile ayni standartta ayni kafa rahatliginda olsaydi eminim cocuguna bu kadar patlamayacakti.

Hani Tarih biliminde bir ilke vardir, olaylari o zamanin sartlarina ve mekan kosullarina gore degerlendirirsin. Burda da oyle olmali cunku burasi Turkiye burda bircok insan var skintida olan...

Ve kadincagiz cok pisman zaten sadece cocuga kizginligindan yapmamistir bunu bircok alt neden vardir. Ustune gidilmemeli...

avrupada özellikle almanyada ottan sebeplerle türk ailelerden çocuklarının alınma sebeplerini tüm ülkemiz biliyo oraya hiç girmeyeceğim ..

çok tartışılmış yorumların hepsini okuyamadım ama ben farklı bir ayrıntıya girmek istiyorum daha önceki yorumumda belirtmiştim fiziksel şiddeti çocuklar unutmaz akıllarında bir şekilde kalır diye ama ben ufak tefek öyle popoya vurma ya da benzeri bir şeyin çocukların psikolojilerini bozacağına inanmıyorum. Bence çocukların psikolojileri ebeveynlerinden gördükleri manevi şiddetle daha fazla bozulur ve manevi şiddetin başında da sevgisizlik gelir. Anne ve babanın hırsı ve çocuklarının omuzlarına taşıyamacağı yükleri bindirmesi, çocuklarını başka çocuklarla kıyaslaması vb. bence bunlar daha fazla derin yaralar açar.

Cocuklarin cogu simariksa ve burda gordugumuz gibi annelerin cogu dayagi savunuyorsa, o simarikligin nedeni dayak arsizligi olabilir mi acaba???

dayak arsızlığı sürekli dayak yiyen ve bunu kanıksayan çocuklarda olur bu konuda çocuk sürekli dayak yiyo da bizde aferin mi diyoruz pess valla pess tamam be canım çok moderen çok avrupai çok mürekkep yalamış annelersiniz valla takdir ettim feyz aldık

Burdan oyle diyormussunuz gibi gorunuyor farkinda misiniz?
alintiladigim yorum cocuklarin simarikligini dayak yememelerine bagladigini ima eden birinin yorumuydu. Oysa benim cevremde (kendi cocuklugum dahil) ne kadar dayak yiyen cocuk varsa hepsi on numara simarikti. Cunku dayakla insan terbiye edilmez, hayvan miyiz biz samari yiyince isteneni yapalim?
Ayrica avrupai bir insan oldugumu iddia etmedim, dayagi savunan bir cok annenin de murekkep yalamislik bakımından benden daha tahsilli oldugunu tahmin edebiliyorum. boyle iddialarda bulunmadim, gayet normal bir anadolu insaniyim, ne saniyorsunuz, cocuk dovmemek avrupalilara mi mahsus?

Ya orda arkadas dalga gecmis ama hani niye bu kadar simarik cocuk var derken bence...

ne yazdın sildin bilmiyorum ama silmeseydin keşke.
ayrıca o acı biberin benim çocuğuma faydası oldu.düzgün konuşmaya başladı

Eğer pişman olduysanız bir daha yapmazsanız olur biter.
Sonuçta geçmiş geri alınamayacağı için bundan ders çıkarmış olun,
Çocuğunuz sizinle bir daha yapıp yapmamak da sizin seçiminiz artık sonuçlarını biliyorsunuz
Vicdan azabıdan ölmek kelimesi biraz fazla abartı özellikle bi anlık dikkatsizlik sonucu bebeğini kaybeden onca anne varken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…