Oğlumun kulağını çektim :( Vicdan azabından ölüyorum..

Çok sinirlenince ortamdan uzaklasın biraz. İyi gelir. Kulağı sanmıyorum uzasın. Sonuçta dakikarca canını yaka yaka yapmamışsınızdır değil mi.

Tabbiki..
1-2 saniye.

tabiki senin düşüncen saygı duyarım yarın çocuğuna şiddet gösterecekken de sen,ben gene müdahale etmeyeceğim hadi selametle.....
Allah klavye şiddetinden uzak tutsun inşallah

bu konuları okuyunca ailelerimizin ne gaddar olduğunu düşünmeye başladım.o kadar kızar bağırırlar,terlik atarlardı ama hiç de dertlendiklerini görmedim.ayrıca bizlerin psikolojisi de demir mi çelik mi neden yapıldıysa artık sapasağlam duruyorşimdiki çocukları psikolojisi pamuk ipliğine bağlı her halde

Kişinin şiddete maruz kalmasının sorumlusu birey değilki,
yoksa şiddete maruz kalmak cocugun hatasımı? yanlış yazdın sanırım park?
Yani misal ben dayak yemedim, cocugumuda dövmüyorum hiç kulağını cekmedim.
ha ama benim okul hayatımda kulagım cekildi?
anlamadım yazdıgını
sanırımda bır ben anlamadım

Çok teşekkür ederim.
Yaptıgım dogru değil biliyorum ama insan sinirlerine hakim olamayabiliyo bazen

tabiki senin düşüncen saygı duyarım yarın çocuğuna şiddet gösterecekken de sen,ben gene müdahale etmeyeceğim hadi selametle.....
Allah klavye şiddetinden uzak tutsun inşallah
Benim cocugum olursa ona siddet göstermem zaten allah korusun
her anne cocugunu dovuyor mu sandin sen
cocugunu dovmeyen guzel terbiye veren annelerde var.
avrupada dayak yasak cok onemli yaptirimlar var
bu ulkenin insaninin ogrenecegi cok sey var daha maalesef.
Yazdiklarimi kesin bir dille yaziyorsam bu klavye siddeti falan degildir
konuyu saptirma bence
Bu konuya baska bir yorum getiremem
herkes kendi vicdaniyla hesaplassin...

Çok teşekkür ederim.
Yaptıgım dogru değil biliyorum ama insan sinirlerine hakim olamayabiliyo bazen

Tabiki size helal super diyemem ama bu ne BENCE siddettir ne de olmamasi gereken birseydir. Bir arkadas yazmisti biraz o ortamdan ayrilin on saniye sayin falan gibisinden yontemlerle de biraz sinirinizi azaltabilirsiniz ama en azindan birgun bu cocuga bagiracaksiniz dokunmasaniz da. Hakkiniz cunku...

Rica ederim ben sadece gorusumu paylastim

yo ben doğru anlattım cutecim sen yanlış anladın diyorum ki şiddeti (ki şiddet sayılmayacak ufak hareketlere dahi)adam öldürmüş muamelesi yapacak şiddette muhalefet olan kişilerin çoğunun zamanında şiddet gördüklerinden NEREDEYSE eminim dedim ..ve bunu yazdığım hanımefendi içinde teorim kendisinin de evet demesiyle doğru çıktı..

burası TÜRKİYE ,burda insanlar çocuklarını dövme derdinde değiller merak etme ,bizim avrupadan öğreneceğimiz çok şey olduğu fikrine de katılmıyorum çok şükür bak burda en az herkes sen kadar şiddete karşı..ama bir kadın çocuğumun kulağını çektim off çok üzüldüm diye konu açtığında avrupada olsan çocuğunu alırlar yok şiddet gösteriyorsun diye körüklemece bir tarz TÜRKİYE de olmuyor ..Avrupa da oluyorsa eyvallah..
bu arada ben konu saptırmıyorum şiddete çok meraklı bir insan olsam 40 dk önce muhabbet kuşlarım için konu açmazdım kişilerin karakterlerini bilmeden çat çat çat klavye de yazmak çok kolay değil mi?

bence bir daha kulağını çekmeyin,çocuğun canını çok acıtan şeyler yapmayın.ya o ortamdan uzaklaşın-çocuğu uzaklaştırn ya da küçük bir ceza verin,hatasını anlayınca zaten davranş söner.

bu olayı çocuğumu dövdüm kötü anneyim diye dramatikleştirmeye gerek yok,annelerin bir çoğu hayatta bir kez çocuklarının ya kulağını çekmiştir ya poposuna bi şaplak atmıştır.zaten çok üzülmüşsünüz

Siddetle cocugu terbiye edemezsin
avrupada yasasaniz bu olay polise
kadar gitse o cocugu sizden alirlar
ufacik cocuga mi gucunuz yetiyor
Bidaha siddet gostermeyin cocugunuza
son derece yanlis bir davranis.

avrupada ki anne-babalarla bizim anne babalarımız kıyaslanamaz bile.orada çocuklara verilen değeri hepimiz görüyoruz,çocukların ne durumda olduğunu da.evet cezalar caydırıcı ama iyi ki avruplı değiliz.

Çocuğunuza çok kızdığınızda aklınıza olaydaki kişilerin siz ve başka bir yetişkin (eşiniz, patronunuz, komşunuz, apartman yöneticiniz, kayınvalideniz vs) olduğunu düşünün.

Siz karşınızdakini çok kızdıracak bir şey yapıyorsunuz (kim haklı önemli değil), ve karşınızdaki kişi, sadece fiziksel olarak sizden daha güçlü olduğu için sizin kulağınızı çekiyor!

Veya size tokat atıyor, veya sizin poponuza hafifçe vuruyor .......

Ne hissederdiniz? Duygularınız? Gururunuz? O kişiye karşı tutumunuz?

Çok kızınca aklınıza bunu getirin lütfen. Sebep ne olursa olsun sadece ve sadece fiziksel olarak bizden güçsüzler diye çocuklarımıza (hafif-çok farketmez) şiddet uygulamaya hakkımız yok.

tamam anladım peki sorun enrede
kendisi şiddet gördüyse etkilenmiştir ve cocuguna bunu yapmıyordur?
pazartesi mahmurlugumu var uzerımızde anlamadım

çocuklara şiddet uygulayan insanları hep sevmemişimdir :S
ne var yani yaptıysa çok yaramazlık ben bekarım ama yeri geldi kocasına ses cıkaramayan kadınlar var sınırı cocuktan cıkarıyor..çekmeyın vurmayın yani cocuklar kadar gunahsız hangı varlık var ki ağlamış için için kıyamam ya

tamam anladım peki sorun enrede
kendisi şiddet gördüyse etkilenmiştir ve cocuguna bunu yapmıyordur?
pazartesi mahmurlugumu var uzerımızde anlamadım
tatlım sonuca odaklanalım konu sahibi çocuğunun elinden alınacağı kadar bir şiddet göstermemiş....konu sahibi çocuğuna şiddet göstermemiş..canını hafiften yakmış fakat buna da pişman olmuş...bir kişinin ortaya çıkıp ''avrupada olsan çocuuuuunu alılardı taamm mı söylemi ne kadar doğru?

neticede konu sahibine üzülme kulağı uzamamıştır bi daha yapmazsın olur biter..

Anladım anladım neyse
ama bak ne dicem park
o cocuklar cidden yaramazlıklarına kızıldıgı için kulagı cekılmıyor yada tokat yemıyor
ya kocasına ya kaynanasına ya patronuna ya ev sahıbıne
hosuna gıtmedıgınde belkıde sesını bıle cıkaramıyorsun bırak tokatı tekmesı şöyle dursun ,
ne yani sadece gücü yetenemi
ha bana gelse deseki ben kocamada kızdıgımda kocamada tekme atıyorum
helal olsun derim

zaten başlıktan bile belli kadının ne kadar üzüldüğü.bir de hamile kadın bir anlık öfkeyle çocuğuna zarar vermiş sonra pişman olmuş.keşke kadıncağıza karşı da biraz anlayışlıklı yaklaşsak,o muhteşem hoşgörümüzü konu sahibine de birazcık göstersek.

zaten bir daha asla yapmaz böyle bişey,eminim ben.o üzüntü bile yeter konuyu açan kişiye.

anneniz size hiç böyle şeyler yapmadımı??canınızı sıkmayın..olur böyle şeyler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…