Ne yapalim
aferin iyi yapmissin ellerin dert gormesin mi diyelim
sen soyle ona gore yorum yapalim
sinirlerine hakim ol
bitane daha cocuk dogurcaksin
cocuklarina siddet gostermeye hakkin yok
Bu bir suç.
nasil baska birine vuramazsan cocugada vuramazsin.
Çok sinirlenince ortamdan uzaklasın biraz. İyi gelir. Kulağı sanmıyorum uzasın. Sonuçta dakikarca canını yaka yaka yapmamışsınızdır değil mi.
tabiki senin düşüncen saygı duyarım yarın çocuğuna şiddet gösterecekken de sen,ben gene müdahale etmeyeceğimEvet maruz kaldim
bu benim ayibim degil
Hayır efendim ufacik bir cocugun kulagini
cekmek siddettir.siddetin büyüğü küçüğü olmaz.
cocuklara siddet gösteremezsiniz
buna hakkiniz yok
abartip abartmadigimda beni baglar
bu benim düşüncem
Kişinin şiddete maruz kalmasının sorumlusu birey değilki,bir kulak çekmek çocuk şiddeti ya da istismarı değildir ,fazla abartıyorsunuz bence ki anne pişman zaten ,bu tarz şiddetle karşı çıkıp ortalığı ayağa kaldıran kişilerin (size özel değil genel yazıyorum) zamanında kıyısından köşesinden şiddete maruz kaldıklarından neredeyse eminim..
Yegeniniz sizi kafaya almis bence ya da o da kucuk cocuksa bilirsiniz hayal dunyalari ne kadar genis sacmalamistir :)
Size soyle anlatayim ben de cok yaramaz bir cocuktum. Agaclardan damlardan inmezdim mahalledeki erkek cocuklarini doverdim erkek fatmaydim yani. Annem de benim totoma vururdu kulagimi cekerdi elime vururdu falan ama hiic aglamazdim . Canim yanmadigindan mi ? Hayir basbayaa inattan
Kardesim de cok uslu bir cocuktu yalniz cok patavatsizdi. Herseyi herkesin icinde soylerdi. 6 yasinda bigun bize misafir gelmis kadinlar kendi aralarinda konusuyor tabi erkekler hakkinda,herkesin icinde anne kondom ne demek demez miannem sacinin bi parcasini cekmek de degil minnacik durttu nasil bagirarak agliyor ve 3 gun annemle konusmadi annem 3 gun ozur diledi
Yani cocugunuzun icli icli bi kosede aglamasi sizi bu kadar vicdan azabina sokmus ben gibi arsiz olsa bu kadar uzulmezdinizcok da kafaniza takmayin evladim yok belki bilemem ama annem bana o gunlerde oyle yapmasaydi simdi tam bir genckiz olamazdim erkek fatma olarak devam ederdim belki de... ya da ucari olurdum sorumluluk alamazdim. Konusarak cocuk ne anlasin canim haa hii der devam eder sizin bu mudahalenizi kafasina yazmistir bence ve birdaha bu kadar yaramazlik yapmaz en azindan kotasini ogrenmistir siz simdi gozune baksaniz anlar o :)
Biraz uzun oldu ama paylasmak istedim uzmeyin kendinizi :)
Benim cocugum olursa ona siddet göstermem zaten allah korusuntabiki senin düşüncen saygı duyarım yarın çocuğuna şiddet gösterecekken de sen,ben gene müdahale etmeyeceğimhadi selametle.....
Allah klavye şiddetinden uzak tutsun inşallah
Çok teşekkür ederim.
Yaptıgım dogru değil biliyorum ama insan sinirlerine hakim olamayabiliyo bazen
yo ben doğru anlattım cutecim sen yanlış anladın diyorum ki şiddeti (ki şiddet sayılmayacak ufak hareketlere dahi)adam öldürmüş muamelesi yapacak şiddette muhalefet olan kişilerin çoğunun zamanında şiddet gördüklerinden NEREDEYSE eminim dedim ..ve bunu yazdığım hanımefendi içinde teorim kendisinin de evet demesiyle doğru çıktı..Kişinin şiddete maruz kalmasının sorumlusu birey değilki,
yoksa şiddete maruz kalmak cocugun hatasımı? yanlış yazdın sanırım park?
Yani misal ben dayak yemedim, cocugumuda dövmüyorum hiç kulağını cekmedim.
ha ama benim okul hayatımda kulagım cekildi?
anlamadım yazdıgını
sanırımda bır ben anlamadım
burası TÜRKİYE ,burda insanlar çocuklarını dövme derdinde değiller merak etme ,bizim avrupadan öğreneceğimiz çok şey olduğu fikrine de katılmıyorum çok şükür bak burda en az herkes sen kadar şiddete karşı..ama bir kadın çocuğumun kulağını çektim off çok üzüldüm diye konu açtığında avrupada olsan çocuğunu alırlar yok şiddet gösteriyorsun diye körüklemece bir tarz TÜRKİYE de olmuyor ..Avrupa da oluyorsa eyvallah..Benim cocugum olursa ona siddet göstermem zaten allah korusun
her anne cocugunu dovuyor mu sandin sen
cocugunu dovmeyen guzel terbiye veren annelerde var.
avrupada dayak yasak cok onemli yaptirimlar var
bu ulkenin insaninin ogrenecegi cok sey var daha maalesef.
Yazdiklarimi kesin bir dille yaziyorsam bu klavye siddeti falan degildir
konuyu saptirma bence
Bu konuya baska bir yorum getiremem
herkes kendi vicdaniyla hesaplassin...
Siddetle cocugu terbiye edemezsin
avrupada yasasaniz bu olay polise
kadar gitse o cocugu sizden alirlar
ufacik cocuga mi gucunuz yetiyor
Bidaha siddet gostermeyin cocugunuza
son derece yanlis bir davranis.
tamam anladım peki sorun enredeyo ben doğru anlattım cutecim sen yanlış anladın diyorum ki şiddeti (ki şiddet sayılmayacak ufak hareketlere dahi)adam öldürmüş muamelesi yapacak şiddette muhalefet olan kişilerin çoğunun zamanında şiddet gördüklerinden NEREDEYSE eminim dedim ..ve bunu yazdığım hanımefendi içinde teorim kendisinin de evet demesiyle doğru çıktı..
tatlım sonuca odaklanalım konu sahibi çocuğunun elinden alınacağı kadar bir şiddet göstermemiş....konu sahibi çocuğuna şiddet göstermemiş..canını hafiften yakmış fakat buna da pişman olmuş...bir kişinin ortaya çıkıp ''avrupada olsan çocuuuuunu alılardı taamm mı söylemi ne kadar doğru?tamam anladım peki sorun enrede
kendisi şiddet gördüyse etkilenmiştir ve cocuguna bunu yapmıyordur?
pazartesi mahmurlugumu var uzerımızde anlamadım
Anladım anladım neysetatlım sonuca odaklanalım konu sahibi çocuğunun elinden alınacağı kadar bir şiddet göstermemiş....konu sahibi çocuğuna şiddet göstermemiş..canını hafiften yakmış fakat buna da pişman olmuş...bir kişinin ortaya çıkıp ''avrupada olsan çocuuuuunu alılardı taamm mı söylemi ne kadar doğru?
neticede konu sahibine üzülme kulağı uzamamıştır bi daha yapmazsın olur biter..
tatlım sonuca odaklanalım konu sahibi çocuğunun elinden alınacağı kadar bir şiddet göstermemiş....konu sahibi çocuğuna şiddet göstermemiş..canını hafiften yakmış fakat buna da pişman olmuş...bir kişinin ortaya çıkıp ''avrupada olsan çocuuuuunu alılardı taamm mı söylemi ne kadar doğru?
neticede konu sahibine üzülme kulağı uzamamıştır bi daha yapmazsın olur biter..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?