Oğlumun kulağını çektim :( Vicdan azabından ölüyorum..

Ben genel konustum
konu sahibinim ustune falan gitmedim
olayi abarttiniz
ben bu konuda düşüncemi soyledim
burasi avrupa degil iyiki avrupali degiliz kafasinda yaşayın zaten avrupada bize bayilmiyor .

biz mi abarttık?

off ne avrupaymış içim şişti saatlerdir bir avrupa tuturmuşsunuz.orada yaşanılanları bilmesek,gerçekten sıkıldm artık.

annem küçükken yaramazlık yaptığımda popomu çimdiklerdi bende korkar uslu dururdum.. kardeşimin poposuna çimdik attığında ise kardeşim banamısın demezdi...
annemde kardeşim bi hata yaptığında tükürüğüyle gözlerii ıslatıp ağlama numarası yapardı üzülüyorum oğlum yapma derdi .. kardeşimi öyle terbiye etti
konu sahibinin yaptığını burda kimse savunamazki kendide savunmuyor zaten dert etmese konu açmazdı ..
bunun avrupayla ne ilgisi var ben hala anlamadm ?

Kulak çekmeyle kulak uzasaydı benim kulaklarım 3.5 metreyi geçmişti şimdiye. Size psikolojikman öyle geliyordur insan vücudu o kadar dandik değil ki bir kere çekmeyle vurmayla birşeyler olsun. Olur böyle vakalar dert etmeyin..

biz mi abarttık?

off ne avrupaymış içim şişti saatlerdir bir avrupa tuturmuşsunuz.orada yaşanılanları bilmesek,gerçekten sıkıldm artık.
Tartıştığınız şahıs evli bile değil, çocuk şiddeti üzerine ahkam kesiyor. Denir ya bekara karı boşamak kolaydır diye, kendisine şuan çocuk bakmak aşırı kolay geliyordur emin olun. Benim ablamda çocuk şiddetle büyütülmez yanlıştır bilmem nedir asla yapmam etmem ölürümde dövmem diyenlerdendi, çocuğu oldu 3 sene sabretti şimdi pata küte girişiyor çocuğu ben zor alıyorum elinden. Şiddeti savunmuyorum elbette tek demek istediğim şey tartışacaksanız bilir kişilerle tartışsanız en doğrusu olur muhattabınıza çocuklu dünya toz pembe görünüyor yüksek ihtimalle. Benim akrabalarımda avrupada çocuklarının yedikleri dayakları da hiçbirimiz yememişizdir hiç duymadım karakolluk olduklarını. Boşverin kısacası..

Pekı anlamayan ınatla yapmaya devam eden ne cezadan ne konusmadan anlamayan cocuga nasıl dur dıyecegımız konusunda bı fıkrınız var mı?Bunu elestırı olarak sırmuyorum yalnıs anlamayın...

Yaa konuyu okumadım başlığa istinaden yazıorum tatlım. Sen onunnn annesisnnn. valla annem terlikle az dövmedi bizi ama annem candır gerisheyecandıe.r ölürüm ona. Korkma hiçbirşey olmaz. Nasılki onun hiçbir şeyi sana dokunmuyorsa sennkilerde ona senn düşündüğün kadar dokunmaz....

Pekı anlamayan ınatla yapmaya devam eden ne cezadan ne konusmadan anlamayan cocuga nasıl dur dıyecegımız konusunda bı fıkrınız var mı?Bunu elestırı olarak sırmuyorum yalnıs anlamayın...
Annesi cok yaramaz cok fena dedigi cocuklar bize geldiğinde ben yapma dedigimde yapmiyorlar
kuzenimin kizi geldi gecen ay
bizde kaldi
benim sözümü dinliyordu annesine sorsak cok yaramaz cok inatci
cocuga sanki karsinda buyuk biri varmus gibi yaklaşırsan oda simarmaz ve olgunlasir.

Bu kadar büyütülecek vicdan azabı çekecek bir durum yok ortada

olan olmuş bundan sonraki hareketlerinde daha ölçülü olursun

anneler de insan taş değil bazen çocuklar öyle bir çığrından çıkıyor ki

sabır taşı olsa çatlar insan

iyide bizde çocukken misafirlikte utanır susardık ama eve geldiğimizde aynıydık..

Denediğim ve kesinlikle işe yaramayan yöntemleri yazayım:
-böyle davranmaya devam edersen burdan gitmek zorunda kalacağız.
-(örneğin topu televizyona doğru atmaya çalışan çocuğa) topunla diğer odada mı oynamak istersin yoksa başka bir oyuncak mı vereyim (yumuşak bir oyuncak kastedilir)
- (avmde çıngar çıkaran çocuğa) sen böyle yaptıkça BEN üzülüyorum,anneyi üzmek istemezsin, değil mi? (eminim istemez)
-(çikolata için direnen çocuğa) yemeğini bitirdikten sonra senin için güzel bir sürprizim var sevgilim(bu arada ben çikolatayı ödül olarak gösteren biri değilim, sadece örnek verdim)
-(kardeşine zarar vermeye çalışan çocuğa) -ama o senin kardeşin, benim değil kiiiii

Son düzenleme:
Peki size şunu sormak istiyorum. Annesi ile yakınlığı sizin ile yakınlığınız ile bir mi ? Annesi ile tüm gün beraber ve annesi olduğunu biliyor arada laçka ve suistimallere çok açık bir ilişki var. Siz ise annesinin kuzenisiniz yani bir yabancı. Sizin evinizde yabancı bir ev. Sizi dinlemesi fakat annesini dinlememesi çok normal değil mi? Annesine ve size aynı şekilde yaklaşmasını beklemeniz biraz uç bir hayal değil mi?

çocuklar ana babalarından yabancılardan çekindikleri gibi çekinmezler ki,

senin dediğini annesi dese dinlemeyeceğine garanti verebilirim

sizde ne kadar kaldı seninle annesi bir mi 9.5 aylık oğlum bile babaya yapmadığı nazı bana yapıyo

Ayni kisiler kadin dayak yedim diye konu acsa bosan derler
ilginc bir cocuga yapilan siddete destek veriyorlar toplasip
su bdv ye birsey yazmicam artik
bir suru kisi alintilamis bide
Cocugum yokmus olsa anlarmisim
yok ya ben bu zihniyeti anlamam
Ben konu sahibine yazmadim genel yazdim yorumumu
ve evet avrupada aliyorlar cocugu elinden
kac tane turk ailesinin elinden cocuk alindi tv de izlemiyorsunuz sanirim
ben yaptirimdan bahsettim ve bu konuda ulkemizde cezai yaptirimlarin olmamasindan yakindim
Cocukken anne dayagi yedik bizde
annemize dusman olmadik tabi cokda severim annemi ama bu yaptigini onaylamam soz konusu olamaz.

bir kulak çekmeye vicdan azabı çekiyorsanız bır daha asla ileri gitmeyin o çocuk o dayağı hiç unutmuyor çünkü ben unutmadım mesela gerçi ben ailemden çok ögretmenımden dayak yedim o ayrı , bağrış çağrış çözüm değil dayakta yesem yıne bir süre sonra ağlar ağlar yine gider yaramazlığımı yapardım çünkü dayağada alışıyor ınsan bır süre sonra şu yaramazlığı yaparsam bit tokat yerım o kadar diye kendimi hazırlıyordum ve artık dayaktan korkmuyordum , bı kadın geldi oturmaya çocugu yaramazlık yapıyor dıye bır tekme vurdu çocuk ağlarken tıkandı zor açıldı , bi süre sonra aynı yaramazlığa devam etti, şiddet yerine başka çözüm bulmalı kesinlikle dayağa alışmasın çocuklar, sonra koca eveıne gıdınce bıle dayağı normal görüyor.

zaten buradaki hiç bir anne de şiddete destek vermiyor

söylemlerinizden çocuk psikolojisini anlamadığınız o kadar bariz ki

keşke herşey anlattığınız kadar kolay olsa

otur deyince otursa kalk deyince kalksa

yok öyle bir dünya

o yüzden bazen böyle hadiseler yaşanabiliyor

ne anne nede çocuk robot değil

Bekara karı boşamak ne kadar kolaysa sana da çocuk bakmak o kadar kolay. Benim tüm akrabalarım avrupada. Onların çocuklarının yedikleri dayakları hiçbirimiz yememişizdir, hiçbirinin de çocuğu elinden alınmadı. Senin yaşadığın yer avrupaysa onlarınki nere ? Hiçbirimiz şiddeti savunmuyoruz ama önce çocuğun olsun sonra gel bu şekilde kendinden emin konuş. Benim ablamda senin gibi düşünüyordu şimdi çocuğa pata küte girişiyor elinden ben zor alıyorum çocuğu. Avrupa diyip duruyorsun da o çok savunduğun avrupada çocukların büyüyüp ne bataklıklara düştüklerini hepimiz biliyoruz. Türkiyem gibisi yok, Türk ailelerinde yetişen çocuklar gibisi de yok çok avrupalar görmüş bilmiş biri olarak söylüyorum bunu. Bu şekilde söylemlerin hiç hoş değil. Tüm avrupayı toplasan bir memleketim etmez.

kocam. kulağımı çekti sonrada deli gibi pişman oldu diyen kadına kimse boşan demez. emin ol verdiğin örnekler çok alakasız evet çocuğun yok anlamıyosun kuzen çocuğuyla avrupa örnekleriyle olmuyo bu işler kaldı ki karşımızda çocuğunu yerden yere vuran bi anne yok

avrupa konusuna hiç girmeyelim bence de çünkü arkadaşın kavramları falan hep karıştırdığını düşünüyorum.hala kuzenimin çocuğu bana geldiğinde iyi diyor şunun bile farkında değil;çocuklar en çok anneye şimarır,ona yapar tüm eziyetini ama çok da anneyi severler..başkasının yanında elbette şimarmazlar.o yüzden alatmaya çalışmaktan vaz geçtim,pes ettim yoruldum yeminle.

konu sahibini savunmuyoruz hiçbirimz, zaten pişman bir kadına dövmüşsün canavar kadın diye psikolojik şiddet uygulamaya gerek yok diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…