Oğluna Regl Olduğunu Söylemek.

Bu utanılacak, saklanması şart bir şey değil. Ancak her şeyin bir adabı var.
Durduk yerden muhabbetin ortasında söylenmiş bir şey olduğunu belirtiyor konu sahibesi.
Affedersiniz, bu tıpkı yemek sırasında tuvalet işinizi anlatmak gibi bir şey.
Yemek yemek de, o yemeği çıkarmak kadar normal ve doğal değil mi?
Ancak her doğru da her yerde söylenmeye müsait değil.

Şık durmamış.

konu sahibine neden bu kadar yüklendiniz anlamadım bu biraz da yetişirilmeyle yapıyla alakalı mesela ben regl olduğumu anneme söylemeye bile utanmıştım

Ben de anneme "Babama söyleme sakın" demiştim.
Ancak ertesi gün, gün boyunca sırıttı babam. Bi gelip "Tebrik ederim genç kız olmuşsun canım" demediği kaldı adamın
Anneme çemkirmiştim, niye dediiin diye, "Baban o senin tabi ki bilecek, bilmiyor gibi yapacak" demişti. :)
Çok utanmıştım :)

Hala üreme sağlığının yerinde olduğunu belirtme ihtiyacı duymuş. Duymuş da, niye...

ohaa pek bilmiyomuş gibi yapmamış ama

konuya sadece kendi penceremizden yaklaşırsak doğru sonuca varamayız bence.

ben de öyle yetiştirildim, saklayacaksın diyerek.
ama ne oluyor kişi kendine zarar veriyor.
belki regli kötü geçen birisi, yatıp dinlenmesi gerekirken aman kimse anlamasın diye kendini yoruyor da yoruyor.
ramazanda aç geziyor oruçlu olmamasına rağmen.

ne gerek var, ne zorunluluk var, ben belli yaştan sonra oğlumdan gizlemem diye düşünüyorum, elbette her adet günümü söylerim anlamında değil de, neden bir işi yapamadığımız sorduğunda söyleyebilirim yani.

bu konuda ise, konu sahibi olayın nasıl geliştiğini anlatmadı, ya da ben o yorumu kaçırdım.
herkes bizim gibi yetiştirilmiyor ki, o ailede bu konular tabu değilse söylemesi de söylememesi kadar doğal olur elbette.

Ah bu annelerin herşeyi babaya söyleme huyu yok mu?

Kizlar tekrar aciklama yapayim ben hic yargilamak elestirmek istemedim gercekten beni kötü takintili bilmeyin.
Asil dogrusu o utanmamak ama iste boylegogördük buyuduk demekki n ondan ister istemez cekiniyor insan. Artik bende takmam alisirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…