oğluşumun alışkanlığı

3 bakıcı degistirdik malesef. Biri şiddet uyguladı. Geçen sene bitti mahkememiz onunla
ya sonuçta ortada bir kaygı var. bağlanmış olabilir ve bu bag su anda koptu. yada sizinle iletişimi yasaklarınız kaygı yaratıyor. sonuçta bakıcı ile siz bir değilsiniz. onun tolere ettiği bazı yaramazlıkları sen etmiyorsundur yada bakıcının doğru bilip uyguladığı sana yanlıştır ve çocuk davranış kaygısı içindedir.
orada ki kıza aşık olmuştur e aşkı sonlandı bu da bir kaygı
iyi değerlendirip cocugu rahatlatmak lazım...

En kisa zaman da bi uzmana goturelim sanırım tek care bu

Tirnak yeme 4 5 yaslarindan itibaren yemeye basliyor.
Temeli psikolojiktir.
Ruhsal sikintilarini ve gerilimi azaltmak icin yiyor.
Istek ve duygularin engellenmesiyle ortaya cikar.
Anne baba catismazliginda oluyor.
Basarisizliklar engellemeler de ortaya cikarir.
Kendini yalniz hissettiginde yemegi arttirir.

Neler yapabiliriz.

Gormezlikten gelinmeli dikkatini baska yere cekmeliyiz.Cocuk bu yuzden cezalandirilmamali elestirilmemeli ve kinanmamalidir.
Enerjisini bosaltabilecegi baska faaliyetlere yonlendirilmelidir.

Benim kocam da yer tırnaklarını her seferinde uyarıyorum ama vazgeçmiyor

Tırnak yiyen insanlar herhangi bir şeye daha çok odaklanırlarmış. Bir yazıda okumustum.

Pedagoga gidin canım en kısa zamanda :)
Op minnagi benim yerime

Benim minnak oğlumda yiyor 2bucuk yaşına yaklaştı görmezden geliyoruz yapcak bişey yok doktora söyledim eline hemen bişey verin ddi olmadı acı oje surdum olmadı geçenlerde ağlayarak geldi aciyo diye baya derine gtms artk yediği zaman yeme askm bak acicak diyince cekiyo ama birakamadi gtti Hani ev ortamimizda sorunlu dgl eşimde bende rahatiz blmyrum neden oldu yanlz benm eşimde yerms çocukken Baya bilincli bi yaşta birakms suan yemiyor genlere bağladım bende olayı alakasız ama

Ona sevgimi hersekilde belli ediyorum. Hatta bazen bunaliyor bile çünkü özlüyorum. Bazı yasaklarimiz var genelde onunla ilgili bişey olduğunda yiyor dikkat ettim.
cocuk engellemelerle karsilastiginda gerildigi icin yiyor o zaman.bu engellemeleri belirli bir sure tirnak yemeyi unutana kadar kaldirabilirsiniz.

35 yaşındayım hala elimi ağzıma götürüyorum tırnaklarımı yemiyorum ama üstünü dişimle kazırım nedense özellikle gerilimli heyecanlı filmlerde az kafadan tırlak olabilirim ama bir sorunum yok şükür
Sanmıyorum ki bu geçsin stress anında gene eller ağıza dışarda aslaa ama pislik takıntım var

Benim de çocukken bu sorunum olmuş. Bir süre benim bakımımı üstlenen bir yakınımız gidince başlamışım tırnak yemeye. Baya kökünden götürüyormuşum. Bir kaç kere bana neden tırnağımı yediğimi sormuş bizimkiler, sakin sakin. Çözememişler nedeni kendileri. Bir seferinde sonunda X gelsin yemeyeyim, gitti, dönsün, demişim. Bizimkiler de haliyle anlatmış bana koşulları, onun da yanımda olmak istediğini ama işleri olduğunu, şu kadar zaman sonra yeniden geleceğini vs, her tırnak yediğimi gördüklerinde. Anlamışım herhalde ki zaman içinde geçmiş.

Siz başladığı zamanı fark ettiniz mi? Evde o dönem belli bir durum var mıydı? Mesela yatılı bir misafir gelmesi, sevdiği bir akrabayı artık göremiyor oluşu, ev ortamında önemli bir değişim, vs vs.. Yani başladığı zamanla bir olayı bağdaştırabilirseniz belki o olay konusunda onunla anlayacağı şekilde konuşmayı deneyebilirsiniz. Siz de yapma demek yerine mesela ilgi göstererek, "Neden yiyorsun tırnağını, bunu yapmanın bir nedeni var mı?" diye sorabilirsiniz belki, eleştirdiğinizi sanmayacak şekilde, sohbet eder gibi... Belki bir işe yarar sizde de..

Son düzenleme:
Merhabalar benim oğlum bes yasında oda tırnak yiyor. 7_8 aydır var bu sorunumuz. İkinci bebeğim oldu birkac ay sonra basladi. Çok araştırdım kardes geldiği için kıskançlıktan olabilir. Kardeşini nezaman kabullenirse o zaman bırakacak yazıyor. görmezden geldim olmadı kızdım olmadı anlattım olmadı. Dönem dönem azaltıyor bazen çok sık sık görüyorum. İnşallah tez zamanda unuturlar tırnak yemeyi. Çok üzülüyorum

Kitap okursanız dinlermi?
Şayet dinlerse bu kitabı alıp ona okumanızı tavsiye ederim. Aynı sorun değil ama bir dönem kızım kaka yapmıyordu,korkuyordu,Güle güle kakalar diye bir kitap alıp okumuştum,sorular sormuştu kitapla ilgili, sabırla anlatmıştım sorunumuz çozülmüştü. Bu tarz kitaplarda çocuklar kitaptaki çocuğu kendi yerlerine koyabiliyorlar,bu sebeple yanlız olmadıklarını ve bir çözümü olduğunu öğreniyorlar demişti bize okul pedagoku ve öylede oldu.
Sizede tavsiye ederim ama üzerine düşer gibi yapmayın bunu,kitabı alıp görebileceği bir yere koyun,o sorunca aaa bak Teo'nun kitabı bu,Teo ile ilgili birşeyler anlatıyor, Teo resimdeki çocuk,dinlemek istersen okuyabilirim,çok eğlenceli olur vs diyerek,meraklandırıp ona bırakın. İstediğinde resimleri göstererek okuyun.
Bizim bir dönem uyku öncesi bile Güle Güle Kakalar kitabını okuduğumuz olmuştu,o derece sarmıştık kitaba. Sorunda kitapla çözüldü.
Dilerim en kısa zamanda çözülür sorununuz.

Merhaba canım
Ben oglumda ne yasanacaksa yasadım galıba buyuk konusmayayım.
Evde baskı veya sıddet yok ne fızıksel olarak nede psıkolojık olarak. Kekeledide ,basımda agrıyor dedı , tırnakta yedi.
Tırnaklarını geçen yaz sonu yemeye baslamıstı.

babası , abım ve abımın ogluda yıyordu benımkı sadece tırnaklarını dısıyle kesıp koparıyordu, once gormezden geldım sonra gece oje surdum olmayınca anlattım bır suru kez anlattım cok sukur yemıyor artık . 5.5 yasındaydı anlattıklarımı anladıgı ıcın soz dınlemekten zıyade bunun estetık olarakta bı bozukluk oldugunu fark ettıgı ıcın bıraktı.

sızın etrafınızda ornek aldıgı kısıler olabılır bılemıyorum bıraz kucukmus ama kendı tırnaklarınızı gostererek ona bunu asmasına yardımcı olabılırsınız

Benim yigenim de de vardı küçükken çok sık yapardı mesela birşeye hayır dediğimizde tırnaklarını kemirirdi. Hatta bi gün birisi onun diğer yigenlerim kadar güzel olmadığını söylemiş (nasıl bir zihniyetse) parmaklarını kanatana kadar yemiş tırnakalarını üzerine pek düşmeyin bizimki kendiliğinden bıraktı. Şimdi çok nadir stresliyse yapıyor. Yigenim şuan 14 yaşında

Ben çocukluktan ergenliğe kadar yedim baya. Sonra kendi kendine geçti. Bi psikolojik sorunum yok ve tırnaklarım gayet hoş :) Arada baskı kurmadan uyarabilirsin ama çok takıntı yapma. Çocuklukta olur böyle şeyler.
Ha annem beni sadece uyarırdı. Pedagoğa falan götürülmedim hiç ama geçti kendi kendine..

ayniyiz ikimiz D bende tırnaklarimi sürekli yiyenlerdenim bi kere çok uzadığı gördüm onu da yedim tövbeler olsunn iyi bişey degil ki tırnak yemek.. herşeyi denedim denemediğim bişey kalmadı..

Normal psikolojiye sahip bir çocuk tırnak yemez.
Bu yaşlarda olabilir cümlesi gayet tuhaf
40 yaşında adamlar var hala tırnak yiyen
Başarılı bir pedagog şart

Olabilir dedim çünkü psikolojik bir problemi olduğunu hiç düşünmedim. Yani kendini rahat ifade eden bir çocuk, bizimle kolay iletisime geçer, şiddetin hiçbir türlüsü yok, yine de yetmiyor olabiliriz üzerine düşüyoruz ama belki gozumuzden kaçan birsey olmuş olabilir. Bunu da bi uzman destegi alarak çözmeyi hedefliyoruz.

Umarim bizimki o kadar sürmez :)

ayniyiz ikimiz D bende tırnaklarimi sürekli yiyenlerdenim bi kere çok uzadığı gördüm onu da yedim tövbeler olsunn iyi bişey degil ki tırnak yemek.. herşeyi denedim denemediğim bişey kalmadı..

Ay bu yaşta da yemeyin ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…