oğluşumun alışkanlığı

Dayısı yiyor. Belki onu görerek başlamış olabilir. Şu da var bahsetmedim ama tırnaklarını yemeden önce ellerini yıkamak istiyor ve yedikten sonra. Konuştum anlattım ama bu kez de saklanarak yemeye başladı kesinlikle kızmadik. Babası ve ben güzel güzel konuştuk. Hatta oyun oynarken belki faydali olur diye tırnak yeme temalı ufak bir skec bile yaptık sonuç değişmedi

Buna gerçekten sevindim hemen temin edicem. Teşekkür ederim

tırnaklarını tamamen yıyormu dıbıne kadar , tırnaklarını kesemıyorsunuz halıyle dımı ?
Bılıyorum cok acayıp sınır bozucu bı durum bızımde 3-4 ay kadar surdu bu durum ona ragmen koca cocuktu sızınkıne bakıs anca algıladıda bıraktı
sız calısıyor musunuz ? oglunuza bakan kısı veya ogretmen veya arkadasları yıyor olabılır mı? yanı aslında sorunun bası neden tırnaklarını yemeye basladı bunu bulmak lazım

Ay bu yaşta da yemeyin ya
valla ha hiç yemesek daha iyi.. işte çok pis bir alışkanlığım var tırnak yemek..
düşün... wcye gidiyoruz ellerimizi heryere sürüyoruz demi... bazen bunu aklıma geldikçe yemiyorum tükürüyorum gelince ...
tırnaklarda mikrop yuvasi var..anlayacagi..
işte ben uzak durmaya çalışıyorum valla herşeyi denedim inanki..

3 aydır kesecek tırnak bulamıyorum. Kanatana kadar yiyor. Bakicisindan almak zorunda kaldık belki de o yüzden mi çok seviyordu çünkü.

Görüntü olarak kötü değil mi tırnaklarınz

Görüntü olarak kötü değil mi tırnaklarınz
tabi kötü ... manikür yapmak istiyorum uzun uzunolan tırnaklar var özeniyorum..
çok hoş oluyor demi. işte kaç yıldır yapmadim hatta hiç bi zamanda yapmadim.. bi kere uzattım onu da yedim dayanamadim.
inanki çok kötü pis bir alışkanlık tırnak yemek.

3 aydır kesecek tırnak bulamıyorum. Kanatana kadar yiyor. Bakicisindan almak zorunda kaldık belki de o yüzden mi çok seviyordu çünkü.
Keşke bizler bakabilsey cocuklarımıza .
Tırnak makasıyla yanına gıdıp tırnaklarını keselım dedınız mı hıc ne cevap verıyor ya da sızın kendı tırnaklarınızı kesmenıze sahıt oluyor mu

Ben hiç yememisim. Ama kardeşim çok yedi daha o da yeni yeni bıraktı da tırnakları tırnağa benzedi valla.

Parmak yapilari bozuluyor uzun sure tirnak yiyenlerin ve duzelmiyorda acaba boyle bir goruntu gosterseniz caydirici olurmu yersen tirnaklarini elin boyle olur diye

Evet sadece 4 ay

az emzirilen çocuklarda bu şekilde ağız bağımlılıkları görülebiliyor.
adı oral saplanma.
gelecek yaşantıda, alkol, sigara bağımlılığı, çok konuşma, küfürbazlık, devamlı sakız çiğneme isteği, tırnak yeme gibi belirtilerle ortaya çıkıyor.

Gittim cutecim gitmez olur muyum Hayır diye kaçtı. Sadece ayak tirnaklarina müsade ediyor. Tirnaklarimizi keserken özellikle çağırıyoruz ki görürse belki bırakır diye. Çocuk inat

Eyvah bunlar da olursa kalpten giderim bu kadarını kaldiramam. Umarım ilerde bu alışkanlıkları nüks etmez.

Parmak yapilari bozuluyor uzun sure tirnak yiyenlerin ve duzelmiyorda acaba boyle bir goruntu gosterseniz caydirici olurmu yersen tirnaklarini elin boyle olur diye

Bunu da deneyim. Aslında dayisi kendi ellerini göstermişti onunki de çok bozuk. Iyy çok iğrenç demişti dayisina.

Eyvah bunlar da olursa kalpten giderim bu kadarını kaldiramam. Umarım ilerde bu alışkanlıkları nüks etmez.

yok yahu ne alakası var..
ben her iki oğlumuda 2,5 sene emzirdim..
küçük geçen sene 4 yaşındayken tırnaklarını yedi bir müddet sonra bıraktı..
büyük hala arada koparıp atıyor ayak tırnakları da dahil..
konuşuyoruz falan bir kere kesiyorsam ikincide kesecek tırnak bulamıyorum..

bunu ben değil psikoloji söylüyor yanlız.
ayrıca çok fazla doyurulan/emzirilen çocuklarda da aynı belirtiler söz konusu zaten.
dengeli olması gerek ne çok az ne çok fazla.

Bunu da deneyim. Aslında dayisi kendi ellerini göstermişti onunki de çok bozuk. Iyy çok iğrenç demişti dayisina.
Bu iyi fikir hem kendi elinizi hemde dayısının elini gösterip, yersen böyle olur kötü gözükür diyip caydırmaya çalışabilirsiniz. Sonra kendi elinzi gösterirsiniz. Bir de tırnak yeme alışkanlığı olan yakınlarınız çocuğunuzun yanında yememeye çalışırsa daha iyi olur. Psikolojik nedenden çok özenmeye benziyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…