Öğrenci öğretmen

beden eğitiminde fazla ses olduğu için uzaktan veya yakından yüksek sesle söyledi ve kız abarttı bu kadar.
Konu sahıbı gördüğünüz gibi bu cümlenin direkt onaylandığını söylemiyor yada ben kaçırıyorum
Annenin öğretmeniyle konuşması lazım. Söylenilen cümle bir çocuk için çok ağır.
Yanlış anlamışta olabilir düzeltilmesi gerek.öğrenci öğretmen ilişkisi için.

Kizlar kizim birinci sınıf öğretmeni bugün ona bir yaramazlık yaptığı icin çık dışarı gözüm görmesin seni demiş saatlerdir ağlıyor.
Yarın okula gitmiycem diye.
Yaramazlikk dediğimde terlemiş . Öğretmeni de niye terledin demiş ama çok fazla içerlemis
Nasıl bir tutum sergilemem gerek
Bir kutu ıslak mendil harcadık o kadar ağladı çok zoruna gitmiş konuştuk baya ama asla okula gitmek istemiyor yarın göndersem mi bilemedim
Nasıl yani hiç bir şey anlamadım terledi diye çocuk mu terslenir ?

Ya

Evet terledi diye kizmiş .
Öğretmenimizde söyledi
Öğretmen size kızınız terledi diye bağırdım mi dedi hiç inandırıcı değil bir yerde eksik bir şey var hele 1. Sınıf öğretmeni yani sogukta dışarı çıkarmıyor çoğu zaman gözüm görmesin seni vs sacma

Ay noluyo noluyo. Bence %80 ihtimal olayın yaşanış şekli çok başkadır. Öğretmeni darlamayın. Yok biri yazmıs ben kapıyım burdayım bağıramazlar diye. Allahım korusun tüm öğretmenleri bu veliden. Bayılıyorduk çünkü. Neyse
Çocuğunuzu böyle şeylerde okula göndermemezlik sakın yapmayın alışır.( hrp her şeyde yapar kullanır)
İlgi eksikliği hissettiği dönemlerde eve abartılı yansıtmalar yaşanabilir veya arkadaslık ilişkilerinde bir sorun çıkmıştır böyle yansıtıyordur.
Öğretmensiniz galiba hemen savunmaya geçiyorsunuz. Saygımız sonsuz ama kimse çocuguma kış bile diyemez.

Ortada yanlış anlaşılma var bence. Geçen gün öğretmen anlatıyor maket bıçağı ile bişey kesiyormuş öğrenci gidip ailesine öğretmen bizi kesecek diye anlatmış sırf okula gitmemek için. Bunun gibi benzer olaylar çok.

Olayi teyit etmelisiniz, ilk once ögretmen ile sonrasinda idare ile konusmalisiniz. Ogretmenin, ogrenciyi siniftan disari cikarma ve kovma yetkisi yok ve bu bir suç.

Bazı yorumlar çok abartılı. Hele birisi öğretmenlerin karşısında kapıyım felan yazmış. Sanırım öğretmenlik mesleğiyle ilgili bir hazımsızlık yaşıyor 🙄

Ayrıca konu çok havada. Başta anlatılanla konu arasına şıkıştırdıklarınızda farklilık var. Öğretmen onayladı dediniz ama neyi ? Kızdığını mı. yoksa bağırıp gözüm görmesin felan diye sesini baya yükselttigini mi onayladı ?

Git sınıfa otur demekle gözüm görmesin demek ayrı hava soğuk terleyip sogursa hastalanir 1. Sınıfta 1 hafta çok önemli harf ogreniyorlar okuma yazma sokuyorlar. Olayı

İletişim eksikliği var bence ya sana mantıklı geldi mi ?
Çocuk öyle algılamış gibi geldi bana.

Beden egitimi dersine bir tek sizin kiziniz mi cikmis, bir tek o mi terlemis de sinifa gönderilmiş. Mesela cocuk o sirada üzüldüğü icin sinifa gitmese ne yapacakmış? Cok endiselendim o yuzden gozum seni gormesin cik sinifa mantiga oturmuyor.

Ben olsam ogretmenle konusurum. Tabi medeni bir sekilde. Kalkipta hesap sormam ama ne oldugunu sorgularim

Kizlar kizim birinci sınıf öğretmeni bugün ona bir yaramazlık yaptığı icin çık dışarı gözüm görmesin seni demiş saatlerdir ağlıyor.
Yarın okula gitmiycem diye.
Yaramazlikk dediğimde terlemiş . Öğretmeni de niye terledin demiş ama çok fazla içerlemis
Nasıl bir tutum sergilemem gerek
Bir kutu ıslak mendil harcadık o kadar ağladı çok zoruna gitmiş konuştuk baya ama asla okula gitmek istemiyor yarın göndersem mi bilemedim
beraber gidip durumu bir de öğretmenden dinleyin ."niye terledin" cümlesi normal bir tonlamayla sorulduysa ve çocuk içerlediyse destek alın, öyle her şeye içerleyen birey hayatı rahat yaşamakta zorlanır.
Dediğim gibi öğretmeni de dinleyin sorunu çözecek olan gene öğretmen , en ufak şeyde pes edip yarı yoldan dönmeyi öğretmeyin çocuğunuza.

Ya siz ya da kızınız eksik/yanlış aktarıyor olayı. Hem öğretmen hem veliyim. İki taraftan da empati kurabiliyorum. Ve bu hikayede mantığa oturmayan bir şeyler var. Ne hikmetse Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana en çıtkırıldım psikolojiye sahip nesil de öğretmenin değersizleştirildiği bu son döneme denk geldi, nasıl bir tesadüfse artık… Çocuk daha birinci sınıf, alışma sürecinde böyle bir şeye maruz kalması kötü ama bir kutu ıslak mendil -neden ıslak onu anlamadım ama neyse- harcanacak kadar da ağlayacak bir şey yok bunda.

Veliler kapatılsın 😎😎
Cümleler abartı , turtarsizljk dolu . Çocuğunuz büyük ihtimalle okuma sürecinde zorlanıyor , uzun süren ödevler dersler zor geliyor bu da bahanesi olmuş . Çocuğunuzun yaptığı çok normal her birinci sınıf öğrencisi bunu yapar ama sizin tepkileriniz çok değişik . Bence öğretmene teşekkür edin terlemiş diye sınıfa göndermiş alan da kalırsa daha çok oynar hata olur diye düşünmüş .

Back
X