Öğrenci öğretmen

Öğretmensiniz galiba hemen savunmaya geçiyorsunuz. Saygımız sonsuz ama kimse çocuguma kış bile diyemez.
Nerden öğrenecekler saygıyı sevgiyi toplum içinde yaşamayı ? Sadece sizin kurduğunuz fanusta mi ? Hayat sizin fanusunuzdan ibaret değil o zaman okulsuz eğitim talep edin , kendiniz eğitin. Yapabilirseniz. Ya da 15kisilik özel okullara orda da öğrenci değil müşterisiniz. Ben 30-40 kişilik sınıfta sizin çocuğunuza ekstra ilgi veremem.

Yeni nesil gümbür gümbür saygısızlık konusunda. Bizim en yaramaz olanı bile saygılıydı. Geçen okulda bir etkinlik oldu kızımla gittik kantinde çalışan bayan teşekkür etti kadın ne kadar saygılı çocuk yetiştirmişsiniz diye, ben şaşırdım.Kızıma dedim ne yaptın diye anne ben sadece rica ederek talep edip teşekkür ediyorum dedi. Zira benim en hassas olduğum şey küçük yaştan en fazla uyarıp kızdığım konu. Yani kızım sadece olması gerekeni yapıyor övgü alacak bir durum yok olması gerekeni yaptığı için şaşırıyor millet. Bunu bile yok yeni nesilde, orada da gördüm kendinden kaç yaş büyük kadına emir veriyor birşey alırken, herkesin çocuğu kıymetli ama çocuk böyle yetişmez. Çocuk suç oranlarında çok büyük artış var kastı suçlarda. Bu suçlu çocuklar kimsesiz evsiz olan çocuklar kadar hep o prens prenses moduyla yetişen annelerden çıkıyor. Üstelik kimsesiz çocuk bile suç işlerken yanlış bile olsa bir nedeni var hayatta kalmak için yapıyor ama yeni nesilde sırf kötülük olsun diye başkasına zarar veren çok kişi var.
Aşırı derecede zorba bir nesil var. Saygisizliktan öte aklım hayalim duruyor. Kendilerinden bir tık daha güçlüsü geldiginde boyun eğecek kadar da aciz bir nesil.kimsenin şahsi karakteri yok , problem çözme becerisi yok ( aile onun yerine herseyi çözmüş ) uzar da gider bu liste .

Sizin gibi veliler kalemini unutma desek bile olay çıkardığı için güzellikle söylemek bir şey ifade etmiyor

Ben de öğretmenlik yaptım, öğretmenim:)
Güzellikle söylemek zorundasınız, siniriniz sabrınız dayanmıyorsa başka meslek seçeceksiniz.
Özel okul öğretmenleri güzellikle söyleyebiliyor onlar öğretmen değil mi mesela?? Az değil bu arada 20-30 kişi sınıfları da oluyor
Ama yok onlar kötü davranırsa sert davranırsa işinden olur dimi, özellikle başkalarını tenzih ederek sadece siz dahaneleraysel devlette maaşınız garanti, veli size böyle olmuş derse ilgilenmezsiniz öğrenciyle olur biter size göre, yukarıda yazmışsınız zaten
Küçük çocuk olabilir uyduruyor da olabilir gidip sormak arkasına düşmek zorunda bu devirde.
Kimse işinden et öğretmeni demedi sadece sor dedi, neden bu kadar tepki veriyorsunuz öğretmene sorunca zaten ortaya çıkar.
Ben nereden bilebilirim öğretmen belki kötü olabilir garantisi var mı??

Benim veliliğimle ilgili laf ederseniz ben de sizin salla başı al maaşı öğretmen olduğunuzu rahatlıkla söyleybilirim:)

Güzellikle söylemek zorundasınız, siniriniz sabrınız dayanmıyorsa başka meslek seçeceksiniz.
Özel okul öğretmenleri güzellikle söyleyebiliyor onlar öğretmen değil mi mesela?? Az değil bu arada 20-30 kişi sınıfları da oluyor
Ama yok onlar kötü davranırsa sert davranırsa işinden olur dimi, özellikle başkalarını tenzih ederek sadece siz dahaneleraysel devlette maaşınız garanti, veli size böyle olmuş derse ilgilenmezsiniz öğrenciyle olur biter size göre, yukarıda yazmışsınız zaten
Küçük çocuk olabilir uyduruyor da olabilir gidip sormak arkasına düşmek zorunda bu devirde.
Kimse işinden et öğretmeni demedi sadece sor dedi, neden bu kadar tepki veriyorsunuz öğretmene sorunca zaten ortaya çıkar.

Benim veliliğimle ilgili laf ederseniz ben de sizin salla başı al maaşı öğretmen olduğunuzu rahatlıkla söyleybilirim:)
Hahahahahahha keşke b… kolejınde çalışan özel okul öğretmenı oldugumu bılseydınız. Suan konustuklarınızı çeviriyorsunuz sadece. Çok kötü bir velisiniz ve sizin gibi veliler ister devlet olsun ister özel olsun tüm öğretmenlerin canını sıkmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Prens ve prensesleriniz adına üzülsekte sizinle uğraşmamak için düzgün kazanım vermeye bile geride duruyoruz

Anlattıklarınız her cümlenizde farklı.Önce sınıftan atmış diyorsunuz.Sonra sınıfa göndermiş diyorsunuz.İkiside çok farklı anlamda.Bir büyüğünüz olarak hemen feverana kapılmayın önce olayın aslını öğrenin.Kızım üzülmüş sizin sınıfa terleme nedeni ile göndermenizi yanlış anlamış galiba diye başlayabilirsiniz....
Her zaman şunu söylerim ilkokul öğretmenleri (özellikle) rol modelidir ve bir insanın en büyük şansıdır iyi bir öğretmene denk gelmek..(Öğr değilim bu arada) Burada genç öğretmenler var sakın bu cümleyi unutmayın lütfen.
Öğretmenler açısından bakıldığında da elbette ne dediğini bilmeyen veliler vardır mutlaka .Ama öğretmen işte burada öğretmen olacak veliye de eğitimi tavrı konuşması ile ders verecek.Hemen kestirip atmak doğru olmaz.

Hahahahahahha keşke b… kolejınde çalışan özel okul öğretmenı oldugumu bılseydınız. Suan konustuklarınızı çeviriyorsunuz sadece. Çok kötü bir velisiniz ve sizin gibi veliler ister devlet olsun ister özel olsun tüm öğretmenlerin canını sıkmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Prens ve prensesleriniz adına üzülsekte sizinle uğraşmamak için düzgün kazanım vermeye bile geride duruyoruz

Bir şeyler yazmıştım sildim çünkü cevap gelecek falan uğraşmak istemiyorum :KK70: Sen kendi kendine yaz çiz eğlen velilere nefretine iyi gelir:D

Son düzenleme:
Kizlar kizim birinci sınıf öğretmeni bugün ona bir yaramazlık yaptığı icin çık dışarı gözüm görmesin seni demiş saatlerdir ağlıyor.
Yarın okula gitmiycem diye.
Yaramazlikk dediğimde terlemiş . Öğretmeni de niye terledin demiş ama çok fazla içerlemis
Nasıl bir tutum sergilemem gerek
Bir kutu ıslak mendil harcadık o kadar ağladı çok zoruna gitmiş konuştuk baya ama asla okula gitmek istemiyor yarın göndersem mi bilemedim
Öğretmenini dinlememiştir , çileden çıkarmıştır sonra kan ter içinde kalmıştır öğretmeni de kızıp lavaboya yönlendirmiştir , çık üstünü değiştir diye Bu kadar büyütmenin ne anlamı var ? Öğretmen ne yapsa düşman oluyorsunuz ? Nedir bu düşmanlık ya . Biraz empati yapın . Bir öğretmen 30 çocuğu idare ediyor küçük bir sınıfta , bu kadar da üstüne gidilmez biz de insanız

Öğretmen mısınız ? O zaman En az 4 yıl okuyup + 4 farklı sınavla kazandığımız mesleğin maaşını kimse sorgulayamaz kusura bakmayın. Kimse babasının hayrına bana para vermiyor. 20-30 kişilik özel okul da duymadım hiç 30 kişilik olacaksa sınıf neden milyarlar döküp özele vereyim çocuğumu ? Özel okuldaki öğretmenlere yapılan mobingleri aklınız hayaliniz almaz. Ama evet çalışmak zorundalar, sırf atanamadi diye çoğu asgari ucletle çalışmak zorunda. ( Her insanın iyisi kötüsü var her meslekte de olacaktır.)
Devlet okulunda müfredatı yetiştirmek zorundasınız haldur huldur ders işleniyor aman geri kalmasınlar diye çırpınıyor. o sınıfta kaç çocuk varsa hepsinin vebali üzerimizde. bir kişi bile umut vaad ediyorsa başkasının şımarık prensi- prensesinin gönlünü egleyemem. Özel okulda ekstra etüt koyarlar , özel ders aldirirlar , dershaneye gönderirler kapatırlar hatta çoğunun gideceği lise- unv- mezun olduktan sonra başlayacağı iş bile hazırdır ama devlet okulunda herkesin eşit imkanı yok. 30 -40 kişilik sınıfta verimli anlatılan ders Max 20 dk dir. Bir çocuğun yaptığı simariklik tüm sınıfın dağılmasını sağlar. Öğretmen tabi ki otoritesini korumak zorunda.
Dovmesin , sovmesin , görmezden gelmesin bunların herhangi birini yaptığı tespit edilirse babalar gibi soruşturma yer zaten garanti değil yani. ama bir zahmet bir agirligimiz da olsun ya.

Öğretmen mısınız ? O zaman En az 4 yıl okuyup + 4 farklı sınavla kazandığımız mesleğin maaşını kimse sorgulayamaz kusura bakmayın. Kimse babasının hayrına bana para vermiyor. 20-30 kişilik özel okul da duymadım hiç 30 kişilik olacaksa sınıf neden milyarlar döküp özele vereyim çocuğumu ? Özel okuldaki öğretmenlere yapılan mobingleri aklınız hayaliniz almaz. Ama evet çalışmak zorundalar, sırf atanamadi diye çoğu asgari ucletle çalışmak zorunda. ( Her insanın iyisi kötüsü var her meslekte de olacaktır.)
Devlet okulunda müfredatı yetiştirmek zorundasınız haldur huldur ders işleniyor aman geri kalmasınlar diye çırpınıyor. o sınıfta kaç çocuk varsa hepsinin vebali üzerimizde. bir kişi bile umut vaad ediyorsa başkasının şımarık prensi- prensesinin gönlünü egleyemem. Özel okulda ekstra etüt koyarlar , özel ders aldirirlar , dershaneye gönderirler kapatırlar hatta çoğunun gideceği lise- unv- mezun olduktan sonra başlayacağı iş bile hazırdır ama devlet okulunda herkesin eşit imkanı yok. 30 -40 kişilik sınıfta verimli anlatılan ders Max 20 dk dir. Bir çocuğun yaptığı simariklik tüm sınıfın dağılmasını sağlar. Öğretmen tabi ki otoritesini korumak zorunda.
Dovmesin , sovmesin , görmezden gelmesin bunların herhangi birini yaptığı tespit edilirse babalar gibi soruşturma yer zaten garanti değil yani. ama bir zahmet bir agirligimiz da olsun ya.

Ben o kişiye özel yorum yaptım yalnız özellikle yazdım diğerlerini tenzih ederim diye :)
Herkes öğretmenle bir konuşun yazmıştı ben de dahil, o arkadaş direkt veliler şöyle veliler böyle diye üst perdeden konuşuyordu kesin çocuğu uydurmuştur bütün çocukları prenses yetiştiriyorlar gibi
Ve evet öğretmenim özel okulda çalıştım:) maalesef iyi olan okullara talep olunca sınıf mevcudu yükselebiliyor.

Ek düzenleme geçeyim sağım solum sülalem öğretmen devlette,
Hani öğretmenlik nasıldır iyi bilirim ama dediğim gibi sevgi sabırla işler öğretmenlik özellikle sınıf öğretmenliği okul öncesi daha zor evet iyi düşünmek gerek
Arkadaşın dediği gibi veli ters gittik çocukla ilgilenmem olur biter gibi şeyler hiç ne duyduğum ne gördüğüm şeyler.

Son düzenleme:
öğretmen söylemiş işte sebebini gayet makul geldi.bence abartmaya gerek yok.yeni nesilde çok hassas hemen ağlayıp zırlıyor kalpleri kırılıyor ileride bu kadar el bebek gül bebek yetiştirmenin bedeli ne olacak merak ediyorum cidden.bir daha benzer durum yaşanırsa kalkıp gidersiniz yani belki öğretmende üslup sorunu vardır belki kızınız abartıyordur.Allah öğretmenlere sabır versin insanların kendilerinin zor tahammül ettiği çocuklarla uğraşmak kolay değil.

Benim cocugum herhangi bir terbiyesizlik, saygisizlik yapmadigi halde ogretmeni bagirirsa kan alirim, cok net kiiii ana sinifindayken ogretmen sinif annesinin cocugunu kayiriyor diye kiyameti koparmisligim da var

öğretmenin söylediğine inanacağınızı sanmıyorum

Ben o kişiye özel yorum yaptım yalnız özellikle yazdım diğerlerini tenzih ederim diye :)
Herkes öğretmenle bir konuşun yazmıştı ben de dahil, o arkadaş direkt veliler şöyle veliler böyle diye üst perdeden konuşuyordu kesin çocuğu uydurmuştur bütün çocukları prenses yetiştiriyorlar gibi
Ve evet öğretmenim özel okulda çalıştım:) maalesef iyi olan okullara talep olunca sınıf mevcudu yükselebiliyor.
Şaşırdım açıkçası iyi okula ekstra iyi para da verip kalabalık sınıfta okutmak isteyenlerin isim takintisi olduğunu düşünürüm. Ya da yeni sinif açın derim banane ben paramı veriyorum.

Ben de sizin mesajınızdan yola çıkarak genelleme bir aciklama yaptım. Çünkü artık çok saçma bir duruma geldi . Öğretmenin maaşı , tatili vs vs genel olarak mesleklere saygı kalmadı.doktor doveriz, öğretmen doveriz ... Tabi ki öğretmenle gorussun. Zaten konu burdan çok farklı yerlere geldi. Bir anda öğretmen suclanmaya başlandı. İnan bana herkesin çocuğu kendine özel ve biricik evet ama bana değil. Sen 10 çocuğunun tırnağını benim 1 çocuğuma değişir misin ? Hayır. Ama öğretmene canımı kanini hayatını feda et dercesine özel ilgi bekliyor her veli ayrı ayrı olabilir mi mümkün mü sence ?

Sizce saygısızlık terbiyesizlik yapmayan çocuğa bağırır mi ogretmen ?
Evet bagirir. Her meslekte oldugu gibi ogretmenlikte de sinir hastasi insanlar mevcut maalesef. Diger meslekler beni ilgilendirmez ama el kadar bebelerden sorumlu olan kimse, sucu gunahi olmayan cocuklardan hincini cikaramaz. Ofke kontrolu olmayan kisi de ogretmen olmasin bi zahmet

Kendi çocuğumun sınıfından bir örnekleme yapacağım. Bir veli bizlere çocuğunun eline öğretmenin sopa ile vurduğunu söyledi. Kendi çocuklarımıza sorduk, öğretmenin sopası var ama sadece masaya vuruyor, çok ses yaptığımızda.

O gün de bir şey söylerken eline dokunmuş o sopayla ve çocuk annesine ama çok acıdı demiş. Vurma eylemi tabii ki yok.

Bazen azıcık vurguya bile çocuklar bağırma diyor ve gerçekten bazen bazı durumları çok abartarak anlatabiliyorlar.Evet dinleyelim lakin sen yanlış anlamışsın diye okula ara vermeden de gönderelim. Öğretmeni ile zaten konuşup yanlış anlaşılma olduğunu görmüşsünüz.

Daha nelerle karşılaşacaksınız.🤷‍♀️

öğretmenin söylediğine inanacağınızı sanmıyorum

Ben öğretmeni de dinlerim çocuğumun dediğini de hiç duymamışım gibi yapmam
Ertesi gün ya hocam zor getirdim öğretmenim böyle dedi bana diye ağladı derim zaten öğretmen anlatır durumu. Oradan biraz kestirirsiniz ne olduğunu

Evet bagirir. Her meslekte oldugu gibi ogretmenlikte de sinir hastasi insanlar mevcut maalesef. Diger meslekler beni ilgilendirmez ama el kadar bebelerden sorumlu olan kimse, sucu gunahi olmayan cocuklardan hincini cikaramaz. Ofke kontrolu olmayan kisi de ogretmen olmasin bi zahmet
Her insanın iyisi kötüsü var ama genelleme yapılmamalı.diger mesleklerde ki her insanı yetistiren de öğretmen. Yani malesef öğretmen olmazsa herhangi bir meslek grubu da olmaz.

Siz kötü bir tecrübe ettiniz diye bütün öğretmenler aynı değil. Her meslek için tahammülü olmayan çalışmasın. Kızıp bagirmaktan kastınız korkutucu derecede ve sebebsizse haklısınız ama 6-7 yaşındaki çocuklardan sorumlu bir öğretmenin , mesela birbirini kovalayan çocuklara bağırmasında sakınca yok bence. ( Tenefüste Birbirini kovalayan iki ogrencimden biri kafasını kaloriferin sivri yerine vurdu ,hastaneye gidene kadar kalp krizi gecirecektim. kafasına havluyla bastırma rağmen oluk oluk kollarımdan akıyordu kan. Düşmeden önce kovaladığıni görsem bağırır durdururdum.)

Back
X