Öğretmen kadın garson erkek evliliği.. Hanımlar bakın lütfen

4 senedir bana hep destek oldu. Bazen bunaldığım sıkıldığım zamanlar oldu o bana psikolojik olarak yardım etti. Hiçbir zaman da konusunu etmedi. Boşanmanızın sebebi bu muydu k?

Ben daha mantık çerçevesinde yaklaşmak gerektiğini düşünürüm normalde evet böyle bir evlilik çok zor yürür zamanla sıkıntılar ortaya çıkar. Ama içinde bulunduğumuz dönemde bir garsonun işi memuriyetten daha garanti diyebilirim. El ele verip birikim yaparsanız kendi işini filan kurar belki. Benim arkadaşımın eşi de esnaftı dolap filan yapardı. Sonra kız altınlarını verdi kredi çekti eşinin işlerini büyüttüler şirket açtılar aynı iş üzerine, evlerini aldılar. Çok şükür maşallah durumları iyi. Yapan yapıyor ama iki taraf da aklı başında olmalı

Ama ben bu kişiyle yeni tanışıp karakterini çok brğenmiş değilim. 4 senedir tanıyorum ve seviyorum. Bu konu aramızda hiç tartışmaya sebep olmadı. Siz maddiyat açısından mı diyorsunuz yoksa konum açısından mı?

Kusura bakmayın ama sizin henüz mesleğiniz öğretmenlik değil. Kpss den yeterli puanı alıp atanmış durumda değilsiniz, ama karşı taraf her ay sonu geçimini sağlayacak yeterliliğe sahip.. İyi yürekler için dua ediliyor artık, karektere ağırlık verin. Sonrası nasip...

4 senedir bana hep destek oldu. Bazen bunaldığım sıkıldığım zamanlar oldu o bana psikolojik olarak yardım etti. Hiçbir zaman da konusunu etmedi. Boşanmanızın sebebi bu muydu k?
Evet.. Misal.. Maaş kartım masanın üzerinde diyelim.. Kartımı uzatır mısın dediğimde.. E demek kartım, kartımız diyeceksin diye kıyameti koparırdı, yani o an öyle söylemiş bulundum, ne var bunda dimi..

Ama siz atanmasanız sıkıntı olmaz, şu an sıkıntılı bi durum yok yani, atanırsanız işler sarpa sarabilir..

Ben memurum esim ozel sektorde ve kazanci degisken
Cebine su ankinin 4te biri para girdigindede biriktirebilmeyi evine sahip cikmayi ve benden esirgememeyi bildi. Ilk gun hissetmistim ve hic yanilmadim.
Benim icin meslek hep son sirada oldu hatta tercih etmeyecegim meslekler vardi
Iyi taniyin ve kimseden etkilenmeyin

Acaba biraz karakterle alakalı mı bu durum..Yani sevgilim tartışmalarımızda bile bana çok nadir sesini yükseltir Eşinizin bundan bağırıp kızması da çok değişik

Ben herkesten farklı bir noktaya takıldım. Sevgiliniz neden ailesine bakıyor? Garson olması sorun değil ailesine bakması sorun böyle baba rolünü üstlenen erkek bireyler evlenince de onlar benim anam babam kardeşim tabiki bakacam deyip para yardımı yapmaya dolayısıyla yeni kurduğu yuvayı herzaman ikinci plana atmaya devam ediyorlar. Eve herzaman kalan parayı getiriyorlar. Eşi garson olduğu için boşananı duymadım ama bu sebepler için buraya açılan onlarca konu var. Yani öyle ailesine bakması senin açından olumlu bişey değil umarım dönersin bu yanlıştan.

Yok o evlendikten sonra ayrı yaşayacağız, ailesi diğer abisiyle kalacak

ailesini şimdi o geçindiriyor, evlendikten sonra nasıl olacak? birden ailesine piyango vurmazsa, onları kim geçindirecek?

Acaba biraz karakterle alakalı mı bu durum..Yani sevgilim tartışmalarımızda bile bana çok nadir sesini yükseltir Eşinizin bundan bağırıp kızması da çok değişik
Valla neyle alakalı olduğunu bilmiyorum ama kesinlikle benim sütten ağzım yandı yani.. O yüzden bu minvaldeki konulara, ya eşit olun, ya erkek maaş ve iş konusunda daha iyi olsun diyorum..

Yok o evlendikten sonra ayrı yaşayacağız, ailesi diğer abisiyle kalacak
Ayrı yaşayınca maddi yardımını yapamaz mı ? Aslında yapması sıkıntı değil ama garson maaşı (küçümsemek için söylemiyorum kesinlikle) seni ikinci plana atarsa sen baya rızkından kısacaksın onun yüzünden. Ayrı yaşamak mühim değil sevgilinin ailede üstlendiği rollere be kadar yardım yaptığına dikkat et. Annesine bağımlımı dikkat et. Sana mı öncelik verecek yoksa yılların verdiği bir alışkanlıkla ailesine mi yönelecek. Bu durum maddiyatı bile aşar bak bizim maddi açıdan sorunumuz yok eşim ailesinin babası rolünü üstlenmiş herzaman ikinci plandayım ve boşanıyorum. Orda kurduğun ufacık bi cümle herşeyin önüne geçti. Şimdi sana her şey tozpembe. İnan evlilik böyle bişey değil. Çok çok iyi düşün iyi ölç biç tart hem maddi olarak uçurum olacak hem de ailesine bakması sonu yok gibi

Evli abisi var onlarla yaşayacak annesi ve babası
sürekli onlarla kalamazlar.
muhtemelen biraz sizinle biraz onlarla yaşayacaklar.
yada orada bir huzursuzluk yaşansa
hep sizinle yaşayacaklar.
ben size bu işin sonunu da söyleyeyim,
garson olduğu için değil.
ama aile ile birlikte yaşandığı için sorun olur.
sonunda onun garsonluğu size batar.
evi ben geçindiriyorum ama kayınvalidem elini hiç bir şeye sürmüyor, bir de onların arkasını topluyorum.
kayınpederim şöyle yapıyor,
kendi evimde misafir gibiyim,
kazanıyorum ama harcayamıyorum,

sonuç, boşanma.

ailen garson olması hakkında haksız olsa da, bağımsız olmaması bu iş yürümez demek.

Sadece iyi bir karakter iyi bir evliliği sürdürmek için yeterli değil malesef. Bu işin birden fazla boyutu var. Bu konu aranızda tartışmaya sebep olmaz tabi ki çünkü henüz evli değilsiniz. Evlilik bambaşka bir şey, tecrübe etmeden, içine girmeden insanın hayal etmesi mümkün değil.

Maddi durum problem ama çok büyük problem değil. Bazen bir işçi bir öğretmenden daha fazla para kazanabiliyor. Ya da şansı yaver gider işini kurar çok para kazanır falan filan. Veyahut para önemli değildir iki insan için sorun edilmez.

Ama bu işin dediğim gibi çok boyutu var. Kültür seviyesi var, alışkanlıklar var, geçmiş yaşantılar ve tecrübeler var, aile yapısı var, eğitim seviyesi var, var oğlu var... bunların hepsinde uyuşmak çok düşük ihtimal.

Mesela şöyle örnek vereyim; eşimin yemekli, eşli iş toplantıları olur senede bir kaç kez. Bu toplantılarda yabancı patronlar, yabancı misafirler olur. İngilizce konuşulur, sohbet iş dünyası üzerinden ilerler ve katılan kişilerin meslekleri ön plandadır. Ben ingilizce bilmesem, iş dünyasından haberim olmasa, lise mezunu bir ev hanımı ya da ne bileyim bir fabrikada işçi olsam eşim o toplantılara benimle katılamazdı. Biliyorum eğitim sektöründe böyle olaylar yok ama yine de insan içine girmekte zorluk yaşama ihtimaliniz yüksek. Kocası doktor olan bir öğretmen hanım kocası mühendis olan diğer öğretmen hanımla yakınlık kuracak mesela. Onlar ailece bir araya gelecekler, siz dışlanacaksınız. Bu da sizin eşinize karşı öfke duymanıza sebep olacak zamanla. Bunlar sadece örnek tabi illa yaşanacak demiyorum ama yaşanma ihtimali yüksek şeyler.

Meslek değil karakter önemlidir. Evlenmeden atanmak için uğraşın çok tanıdığım var evlenince çalışırım diyip çalışamayan. Erkek arkadasiniz aşağılık kompleksine girmeyecekse merhametli anlayışlı biri ise olabilir. Çevrenin dediklerine kulak asmayın.

Abisi uzak bir şehirde onlar zaten önceden beri aileyi yanına almak istiyorlardı. O konuda bir sorun yok diye düşünüyorum. Zaten bizden uzakta olacaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…