Öğretmen kadın garson erkek evliliği.. Hanımlar bakın lütfen

Çocuk sorumsuz değil, Çalışkan, efendi. Bu özellikleri gayet güzel.

Ancak emin olmanız gereken bir şey var ki; evlenirseniz evi siz geçindireceksiniz, o da deliler gibi gece gündüz çalışarak parasını ailesine verecek.

Hatta sizin paranızda bile gözleri olacak. Çok üzgünüm ama bu işin sonu belli. Bir de demişsiniz ya, 4 senedir hiç değişmedi..
Aynı çatı altına girince değişiyor zaten böyle tipler. yerinizde olsam asla evlenmezdim. Daha yaşınız küçüktür muhtemelen. Kendinize ve ailenize denk biri olması şart.
Evlilik başka bir dünya, flört dönemiyle alakası yok.

Ama benim takıldığım nokta ailesi değil ki.. Yani bilemiyorum kafam çok karışık. Karakteri harika bir insan var karşımda . 4 senede zerre kadar değişmedi...
Canım sen daha evliliği hiç anlamamışsın. Eşinden önce ailesine dikkat etmen gerekiyor zaten. Çünkü sen ailesiylede evlenmiş oluyorsun türkiyede bu işler böyle allahım çok saf çok iyi niyetli gördüm seni. Nişanlıyken herşeyim dörtdörtlük yapıldı ailesi de eş kişisi de mükemmeldi hiçte bana söylenmeyen planları varmış birlikte yaşamak gibi. Eşin onlarasöylüyordur evleneyim biraz bende de kalırsınız hep abim olmaz diyordur dört dörtlükse eşin bunu diyodur. Sana söylenmeyen gösterilmeyen yüzler nikahtan sonra bir bir ortaya çıkıyor. Neden ? Kadınız boşanamayız mecbur çekeriz zihniyeti oluyo erkek ailesinde. Biz istediğimizi yaparız oğlumuzla evliysen katlanacaksın zihniyeti oluyor . Böyle ayrı yaşayamayan kendi ayakları üzerinde duramayan kayınvalide kayınpederi yahu kabus gibi ama göremiyosun ah ah...

10 sene sonrası konun:

Her şey çok güzeldi aslında.
Ama artık kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
Kazancı zaten azken, ailesinin ihtiyacı olduğu için yardım ediyor.
Bizim evi resmen ben geçindiriyorum.
Eskiden dokunmazdı ama kaynanam şunu yapmıştı gıcık oldum.
Ondan beri zoruma gidiyor.

Evin reisi benim sanki.
İyi huylu, kalp kırmaz ama neye yarar?
Ailem haklıymış meğer.
Hiç hesap etmeyeceğim şeyler rahatsız etmeye başladı.
Aşk bittiği için mi?

Not: Yüksek kazanan güzel meslekli biri olup parasını savuran tip de olabilir.
Sen yine evi geçindiren kişi olabilirsin. Misal benim durum öyle..

Kimden ne çıkacak belli de olmuyor açıkçası.
Ayrıl da diyemiyorum bu açıdan.
Kalbinin sesini dinle..

öyle öğretmenim demeden önce atanmak mesele bence. Atandıktan sonra öğretmen garson ayrımı yapmak daha doğru olur. Velhasıl mesele bundan ibaret değil. Atanamayıp özel kurumlarda çalışan onca öğretmen var, garsondan aşağı muamele gördüklerine şahit oldum. Artık çok ahim şahım bir meslek değil öğretmenlik bence. dershanelerde nasıl muamele gördüklerini bilmiyor olabilirsiniz. Bir de karakteri olsun adamın yeter bence.

....Evlendiğinde iş arkadaşların ev kredisinden bahsederken, araba yenilemekten bahsederken keşke eşimin iyi bir maaşı olsaydı diye düşünüp eşine karşı dolmayacaksan,
...Maaşını paylaşırken eşin senin maaşın üzerinden plan yapıp, ailesine para göndermeyi düşündüğünde gocunmayacaksan,
...Senin çalışma saatlerin esnek olmasına rağmen eşin geç saatlere kadar bayramda seyranda çalıştığında, iş arkadaşların yurtiçi yurtdışı turlarda gezerken içlenmeyeceksen ya da yalnız gezerim nolmuş demeyeceksen,
...Evlatlık ömür boyudur, aileden kopmak olmaz. Eşinin ailesini ve kültürünü benimseyeceksen
Evlen.
Atanmadan da öğretmen oldum diye (haklar anlamında) düşünme. Atanmasan bile ailenin durumu önemli.

Kv kp adayınızın emekli maaşları yok mu? Evleri kira mi? Eğer maaş yoksa çok çok çok zor bir durum. Para göndermek zorundasınız. Bir ömür abinin yanında kalmaz, kalsa bile arada nefes alsınlar diye sizin misafir etmeniz gerekir. Maaşları varsa başka bir düzen kurulur elbet ama maaş yoksa çok zor.

Yahu, hiç okumadınız mi burada, öğretmenlerle evli olan dert sahibi öğretmen kadınları. Evet, kocalarının garanti ve saygı duyulan bir mesleği var ama adam kadını evde insandan saymıyor, kadına değer vermiyor, kölesi gibi görüyor. Ama dışarıdan bakinca, ailesi herkese öğretmenle evli diye hava atıyor. İçi seni dışı beni yakar misali. Evimde huzurum olsun yeter ki, sevdiğim adamı öğretmen değil diye asla bırakmam. Olur da gaza gelip, öğretmen değil diye evlenmezseniz ve birgün kendi şartlarıniza eşit bir adamla evlenir de mutsuz olursanız başınızı taşlara çok vurursunuz yapmayın. Öğretmen esittir mutluluk değil.

Hanımlar size detay vermemiştim konuda ama şöyle diyeyim : Sevgilimin ailesi kalabalık bir aile 9 kardeşler ve sevgilim hariç hepsi evli ve memleketlerinde. Sevgilimin annesi ve babası da memleketlerine dönecek tabi ki geleceği bilemem hiçbir şey hakkında kesin konuşamam ama zaten çok yaşlılar. Ve tatile gelecek vs sağlıkları durumları vs yok Ben biraz da bundan dolayı kafaya takmamıştım . Çok mu safım bilemiyorum

Atanacağınız kesin değil . Siz de bu tür işlerde çalışabilirsiniz çalışmayacağınızın garantisi var mı . Yaptınız diye söylemiyorum ama kendinizi beğenmişlik yapmayın sakın hayatın insanlara neler getireceği hiç belli olmaz . Eşimden 1 sene sonda atandım o sırada da güzellik bakım ürünleri satan bir mağazada çalıştım asla da gocunmadım ben öğretmenim buralarda ne işim var demedim . Böyle düşünenleri de kınıyorum.

Ne alaka? Kadın tabii ki öğretmen. Kurs yerlerinde çalışır, özel ders verir. Üniversite bitirmiş ve formasyona sahip herkes öğretmendir. Sadece atanan insanlar öğretmen vasfına sahip olmuyor.

Senın atacagının bıle malum degıl bende ögretmenım kpss 80 aldım mulakata bıle gıremedım. Aılenen once bunun bılıncınde olsun kolay bolum olsa haklısın. Ayrıca lıse mezunu olması bırsey degıstırmez lakın bır meslegı yok yanı mısal elektrıkcı olur tesısatcı olur market ısletır devamlı bır ısı olur standart bır gelırı olur o zaman olur yurur ama sen ucretlı ogretmenlık yapacaksn (o da torpıl) o asgarı ucret zor bıraz. Bız aılelere vermedıgımız halde tatıle bıle cıkmıyoruz 7.5 bın rakamla zor gecınıyorız. Yarısı taksıt dıger yarısı anca eve yetıyor. Yanı kendını kandırma mıllete de mahalle baskısı var dıye dıretme. Olmayacak dualarına amın deme sonra keske dersın.

Sevgilim ailesine bakıyor yazmışsın. Bu diğer 8 kardeş elini atmamış mı? Sevgilim okuyamamış iş hayatına atılmış deseydin anlardım.

Eğitim seviyesi önemli bir yerden sonra erkek takmaya başlıyor toplumumuzun genel kurallarına göre erkek her zaman daha üstün olmalı zirvalamasi var bir süre sonra evlilik boşanmaya kadar gidiyor cevremdende bu yuzden boşanan gördüm malesefki erkek biraz daha her anlamda güçlü olmali. Borçlu kapidan gelince aşk bacadan kacar. 4 yıllık bir ilişki aşk bitse bile alışkanlık devam eder yani bitirmek çok zor olur ama ben olsam devam etmezdim aynısı basima geldi zamaninda devam etmedim hic pisman degilim

Ne alaka? Kadın tabii ki öğretmen. Kurs yerlerinde çalışır, özel ders verir. Üniversite bitirmiş ve formasyona sahip herkes öğretmendir. Sadece atanan insanlar öğretmen vasfına sahip olmuyor.
Tamam ögretmen ama işsiz bende ögretmenım 80 puan aldım atanmadıktan sonra bır onemı yok ucretlı yaparm dese torpıl. Kurs yerınde calıssa buyuk sehırde olması lazım özel ders verse brans onemlı edebıyatcıyım gerek yok kımse ders ıstemıyor. Uc ay ne kemırecekler bu arada. Dıplomayı eve asmakla olmuyor artık.

Öğretmen olabilip "ben" olamayisiniz erkek arkadaşınızın mesleğinden daha kucumsenmesi gerek bir durum
Siz çocuklara birey olmayı ogretmeniz gerekirken kendiniz hala elalem ne der derdindesiniz

Böyle bir konu açabiliyorsan zaten ayrıl sevgilinide kurtar sen kesin atanıp öğretmen oldunda bu memlekette garsonluğu beğenmediniz

Konu nasıl da abartılmış. Konu sahibi nişanlımın restaurantı var. Yanında çalışan garsonlar en aşağı 3bin kazanıyorlar he bir de buna bahşişleri ekleyince aylık 3,5 ve üstü kazanıyorlar. E siz de atanınca en fazla ne alacaksınız ki ? Sanki böyle 10-15 bin kazanacak gibi yazmışsınız. Alt tarafı siz de öğretmensiniz. Ülkemizde mühendisler -avukatlar da 2500 e çalışıyorlar . Bilginize.

anlamamakta ısrar edeceksin, son kez yazıyorum.

evlendiniz, anne-baba gitti
ve dediğiniz gibi yaşlı insanlar.
küçük oğulları ile yaşadıkları düzene alışmışlar.
onunla daha mutlu olduklarını düşündüler,
biz burada yapamıyoruz, sana geliyoruz dediler.
ne diyebilirsiniz?
ben söyleyeyim, hiç.
o anne baba o eve gelir.

yada bayram seyran oldu.
anlattığınız aile yapısına sahip insanlar, sizin bütün bayramı orada geçirmenizi bekler.
hadi siz atandınız diyelim, eşinizin izinleri kısıtlı olacak ve her izinleri memleketinde olacak.

saf mısınız bilmiyorum. ama toz pembe bakıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…