- Konu Sahibi tatlikedicikcik
-
Canım sen daha evliliği hiç anlamamışsın. Eşinden önce ailesine dikkat etmen gerekiyor zaten. Çünkü sen ailesiylede evlenmiş oluyorsun türkiyede bu işler böyle allahım çok saf çok iyi niyetli gördüm seni. Nişanlıyken herşeyim dörtdörtlük yapıldı ailesi de eş kişisi de mükemmeldi hiçte bana söylenmeyen planları varmış birlikte yaşamak gibi. Eşin onlarasöylüyordur evleneyim biraz bende de kalırsınız hep abim olmaz diyordur dört dörtlükse eşin bunu diyodur. Sana söylenmeyen gösterilmeyen yüzler nikahtan sonra bir bir ortaya çıkıyor. Neden ? Kadınız boşanamayız mecbur çekeriz zihniyeti oluyo erkek ailesinde. Biz istediğimizi yaparız oğlumuzla evliysen katlanacaksın zihniyeti oluyor . Böyle ayrı yaşayamayan kendi ayakları üzerinde duramayan kayınvalide kayınpederi yahu kabus gibi ama göremiyosun ah ah...Ama benim takıldığım nokta ailesi değil ki.. Yani bilemiyorum kafam çok karışık.Karakteri harika bir insan var karşımda . 4 senede zerre kadar değişmedi...
Benim meslektaşım bir arkadaşım var. Aynı senin durumunda tabi atanmış evlenmiiler ikide çocukları olmuş ve kayınvalide kayınpederle altlı üstlü oturuyorlar ona rağmen yapamıyor boşanıyor. Olmuyor diyor. Sizden durumu iyi olmasına rağmen sizin durumunuz çok daha kötü şuanda. 1) atanmamışsınız. 2)eş adayınızla kültürel uyumu aynı evde yakalayacakmısınız
3)bugün abide yaşamaya kalkan aile sana uzun yatılı misafirlikleri olacak sen hem eşine hem ailesine bakmış gibi bişey olacaksın kendi ailene yapmadığın evlatlık görevini kayınvalidene yapmış gibi bişey olacaksın buda sana batacak 4) bayansal içgüdülerimiz heveslerimiz var. Kaslı güçlü dik duruşlu uzun bıylu bizden biraz daha yaşça büyük güçlü ekonomik yönden bizden bir tık daha iyi olan erkekleri yaratılıştan dolayı içgüdüsel olarak seçme eğilimimiz var. Eşin sen aynı evde yaşamaya başladıktan sonra sana zayıf gelecek buna adım gibi eminim. Ben eşimle meslektaşım o bile battı keşke benden daha büyük daha çok uğraşısı olan bir meslekte olsaydı düye iç geçirmişliğim var. Çok iyi düşin çok yönlü düşün
Karakteri harika kısmı anlaşıldı. (Ki bence o kadar harika da değil senin gözün kör olmuş biraz) ama dedim ya evlilik sadece karakterle yürütülen bir şey değil. Aile en önemli faktörlerden biri. Bunu göz önüne bulundurman gerekiyor.
zerre takılmadım garson olmasına. yaşı genç başka fırsatları olur, ki düzgün garson olup işinden iyi para kazanan da çok.
ama ailesinin kendi kendine yetmemesi bu çocuğun omzunda hep yük.
bugün olmazsa yarın.
onlar akraba alışkın diyor, birbirlerini istiyorlar diyor
yahu ebeveynler evlatlarını reddediyor, kardeşler küsüyor,
amcası ve amcasının karısı diye bir kadın hayat boyu aynı evde yaşar mı fazladan iki kişi ile?
tabiki sonunda böyle olmaz biraz sizde biraz bizde olacak...
Ne alaka? Kadın tabii ki öğretmen. Kurs yerlerinde çalışır, özel ders verir. Üniversite bitirmiş ve formasyona sahip herkes öğretmendir. Sadece atanan insanlar öğretmen vasfına sahip olmuyor.Kusura bakmayın ama sizin henüz mesleğiniz öğretmenlik değil. Kpss den yeterli puanı alıp atanmış durumda değilsiniz, ama karşı taraf her ay sonu geçimini sağlayacak yeterliliğe sahip.. İyi yürekler için dua ediliyor artık, karektere ağırlık verin. Sonrası nasip...
Sevgilim ailesine bakıyor yazmışsın. Bu diğer 8 kardeş elini atmamış mı? Sevgilim okuyamamış iş hayatına atılmış deseydin anlardım.Hanımlar size detay vermemiştim konuda ama şöyle diyeyim : Sevgilimin ailesi kalabalık bir aile 9 kardeşler ve sevgilim hariç hepsi evli ve memleketlerinde. Sevgilimin annesi ve babası da memleketlerine dönecek tabi ki geleceği bilemem hiçbir şey hakkında kesin konuşamam ama zaten çok yaşlılar. Ve tatile gelecek vs sağlıkları durumları vs yok Ben biraz da bundan dolayı kafaya takmamıştım . Çok mu safım bilemiyorum
Tamam ögretmen ama işsiz bende ögretmenım 80 puan aldım atanmadıktan sonra bır onemı yok ucretlı yaparm dese torpıl. Kurs yerınde calıssa buyuk sehırde olması lazım özel ders verse brans onemlı edebıyatcıyım gerek yok kımse ders ıstemıyor. Uc ay ne kemırecekler bu arada. Dıplomayı eve asmakla olmuyor artık.Ne alaka? Kadın tabii ki öğretmen. Kurs yerlerinde çalışır, özel ders verir. Üniversite bitirmiş ve formasyona sahip herkes öğretmendir. Sadece atanan insanlar öğretmen vasfına sahip olmuyor.
Hanımlar size detay vermemiştim konuda ama şöyle diyeyim : Sevgilimin ailesi kalabalık bir aile 9 kardeşler ve sevgilim hariç hepsi evli ve memleketlerinde. Sevgilimin annesi ve babası da memleketlerine dönecek tabi ki geleceği bilemem hiçbir şey hakkında kesin konuşamam ama zaten çok yaşlılar. Ve tatile gelecek vs sağlıkları durumları vs yok Ben biraz da bundan dolayı kafaya takmamıştım . Çok mu safım bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?