Kk disinda baska bir platform yoktur herhalde avukati,muhendisi,ogretmeni boyle yerden yere vuran. “Nolacak okuyunca yeaa alt tarafi 2500 lira aliyor bla bla arkadasim”
Konu para mi okumusluk mu onu da cozemedim. Tum garsonlar berbat es olur diyebilir miyiz? Veya tum avukatlar harika es olur diyebilir miyiz? Elbette hayir ama bu okumusu kotulemek de bir tek buraya has bir durum. Evet herkes garsonla evlensin o zaman. Okumanin degeri yok madem.
Sorma Darkcım ya,hele biz öğretmenleri bir kabuğa kıstıran yok.
Mühendisler,avukatlar asgari ücrete çalışıyor genellemelerine de şaşırıyorum.
İşe yeni başlamıştır,henüz yerini bulamamıştır,firma küçük ölçeklidir vs.
Ben de çevremdeki örneklerden yola çıkarak,
ayda 10000 ve üzeri maaş alıyor mühendisler diyeyim o zaman.
Yeğenim yeni mezun inşaat mühendisi, yurtdışında dil eğitimi ve extra kaynak mühendisliği sertifikası aldı OTDÜ'den,
taşra üniversitesinden mezun,
eşimin ilişkileri sayesinde staja başladığı firmada beğenildi ve 3.500 TL maaşla işe başladı.
Kardeşim serbest avukat,bu yılki krize kadar çok iyiydi kazancı,bir sürü gayrimenkul edindi.
Maaş ve pozisyon mezun olunan üniversiteye, tecrübeye,şirketin durumuna,işe girerken bulunan referanslara,sahip olunan extra meziyetlere,yabancı dil sayısına ve seviyesine göre değişir.
Ayrıca lisans ve üstü diploması olmayan biri ticaret yapmıyorsa,maaşlı çalışansa geliri
belli bir seviyenin üzerine çıkamaz.
Bununla birlikte avukat,mühendis,işletme mezunu vs zamanla hem kariyerinde,
hem maddi kazanç noktasında ilerleme şansına sahip.
Bir de diploma insana farklı sektörlerde,
farklı işlere de kapı açar.
Benim eşimin mezuniyeti Matematik Mühendisliği ama yıllardır özel kurs ve özel ders öğretmenliği yapıyor.
Karakter ve insanlık elbette önemli ama bu iki unsur eğitim ve diplomanın önemini azaltmıyor.
Ayrıca eğitimli erkekler de karakterli ve düzgün olabiliyor.
Bu tip konularda,niye bu kadar Yeşilçam diyaloglarına girildiğini anlayamıyorum.