- Konu Sahibi tatlikedicikcik
Aynı durumdayım ben de. Erkek arkadaşım da ünv mezunu hatta 2 ünv mezunu ama atanmadığı için iyi iş bulamadığı için esnaflık yapıyor. Ben ise mühendisim. Ve seninde söylediğin gibi beni bunaltan tek şey ailemin ve çevremi söylediği laflar. Artık kaldıramaz hale geldim ben de.Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak
Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
Bana sorarsan onca kötülüğün yaşandığı bu hayatta huy suy ahlak her şeyden önemlidir. Ha bu demek değildir açta yaşarız. Tabi ki para da şart geçim için. Ama bir işi varmış garson ya da başka. Belki daha iyisini de bulur. Sen de atanırsan siz geçinirsiniz.
Ama bu düşüncede olmama rağmen çok mutsuzum ve kendimi hasta ettim. Çünkü insanların lafları Hele ki ailenin lafları insanın içine oturuyor. O yüzden anlıyorum seni