öğretmen zeytinagaci inşaat işcisine aşık olmuştu.
sonuç 5 seneye yaklaşan mutlu bir evlilik ve ilerleyen kariyerler oldu :)
ABD başkanlığı yapmak bir iştir, meslektir. Bu kadının bir de ev hayatı var değil mi? Bence ikisini karıştırmamak gerekiyor. Elbette kadınlar da statü sahibi olacak, başarılı olacaklar. Ama kadın kendinden aptal birinin yanında sıkılıyor. İşin içine biraz psikoloji katalım, küreselleşme tek başına açıklamaya yetmiyor çünkü. Üniversite profesörü kadın maden işçisi erkekle evlenebilir elbette ama mutlu olurlar mı bilmiyorum. Evlilikte mutluluk ortak paydada kalmaktan geçiyor bana göre. Beraber iletişim kurabilmekten geçiyor. Eğer oturup konuşabiliyorlarsa, konuşmadan bile birbirlerini anlayabiliyorlarsa sorun yok.
Ben sadece gözlemimi ve tecrübemi paylaştım. Bazen aynı noktada evliliğe başlanıyor ama çiftlerden biri daha fazla veya farklı yönde ilerleme kaydediyor, o zaman da evlilikte mutsuzluk başlıyor. Gelişme paralel gitmeli, diğer türlü havai fişeğin parçaları gibi çiftler ayrı yönlere savruluyor.
Ciddi tasarruf hemde.Kelimeden tasarruf yaptım galiba :)
olay açık..
ablamla ahmetin iyi giden 7 yıllık bir ilişkisi aralarında da babamın sorun ettiği 2500 liralık bi maaş farkı var şimdilik.
Onlar belki benim kadar düşünmüyorlar ama ben merak ediyorum nereye gidecek ilişkileri.haklarında hayırlı olan olur inşallah.
misal ahmet 30 yaşındaysa,Bence sorun burda işçi olmak degil ki. Ben emekci insanlara cok saygi duyuyorum hele o sicakta insaatlarda calisan insanlar Allahim yardimcilari olsun.
Ama ben bir insanda cabaya bakarim adam 7 yildir ayni hic cabasi yok. Bence aile de buna takmis. Yoksa isci diye kimse kimseyi kucumsemez bence..
misal ahmet 30 yaşındaysa,
ahmet okul işlerini vs 23 yaşında bitirdiyse,
hala düzenli bir işi yoksa, meslek adına birşey elinde yoksa
3gün çalışıp 5gün yatıyorsa
ozamanda dönüp adamla derler neden çabalamıyorsun diye..
benim bir tanığım 6 senedir (belki daha fazla) atama bekliyor. babasının gölgesinde eşiyle çocuğuyla yaşıyor. böylelerine çüş diyesim var. atanmamış olabilirsin ama yerinde oturmak nedirahmet böyle biri mi acaba
Ahmet asgari ücret..
Ablam 2700 maaş+1000 lira civarı ek ders.
Daha anlaşılır olacaksa yıllık ablamın eline kurslar dahil 45 bin geçiyordur.
Tatillerde ek ders yok,kurs olduğu zamanlarda fazlası var.
Kursu olan bir öğretmen yanlış hatırlamıyosam aylık 4300 aldığını yazmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?