Öğretmen Nurten işçi Ahmet'e aşık olursa..

Kuzenim diş hekimi eniştemiz bankacı arada rahat üç bin maaş farkları var... Çok mutlu bi evlilikleri var bu dert ettiğiniz konu çok gereksiz erkek tembelse problem değilse taşi sıkar yine evine bakar

öğretmen zeytinagaci inşaat işcisine aşık olmuştu.
sonuç 5 seneye yaklaşan mutlu bir evlilik ve ilerleyen kariyerler oldu :)

Maşallah
ama sizin ilişkide adam aşırı azimli burada adam 33 yaşında kamu yönetimi mezunu ama fabrikada 1300 le calisiyorkpss bile önlisans a girmiş
ve 7 senede hiç gelişme yok

yorumunuzun özellikle 2. paragrafına yürekten katılmakla birlikte mesleklerin insanların kültür düzeyini göstermediklerini düşünüyorum.
o yüzden bence bu çift mutlu olabilir, yoksa nasıl 7 yıl bir ilişkiyi sürdürebilsinler ki, demek ki erkek kendini o kadar az geliştirmiş birisi değil veya kadın kendini düşündüğümüz kadar geliştirmiş birisi değil.

Bu konuyu bir tek, baba ve kardeş kendine dert edinmiş.. Abla rahatsız olsa, bu durumundan memnun olmasa, ayrılırdı. Başka kısmetlerini arardı. 7 senelik flört var.. Demek ki aralarında güçlü bağlar var..
Para maddiyat bir yere kadar.. Önemli olan karşılıklı saygı, sevgi, aşk, mutluluktur..
Damat adayı fabrikada çalışıyor olabilir, sonuçta çalışıyor. İyi kötü bir geliri var.
Bırak da aradaki maaş farkını ablan sorun yapsın...

Benim eşimin eski çalıştığı yerde, işçi abiler vardı. Eşim memur olmasına rağmen, ondan daha çok kazanıyorlardı. Hatta evleri, arabaları, yazlıkları vardı. Emekli olduklarında da çok iyi tazminat alıyorlarmış. Şimdi işçi var, işçi var...

bide 7 senedir görüşüyor bu ahmetle.
nurtan atanmayana kadar iyiydi ama herşey

Bir memur tanıdığım var, eşi olacak kadın tanışmalarından önce ön muhasebede asgari ücret alan biriydi. Memur adamı kancaladım zihniyetindeydi. Gel zaman git zaman kadın iyi bir yerde iyi bir pozisyonda çalışıyor. Memur maaşının 4-5 katı maaşı var. Zamanında parası var, maaşı garanti deyip evlendiği adamı beğenmiyor şimdilerde... Bu da böyle bir iki yüzlülüktür.
Demem o dur ki olay zihniyet meselesidir.
Nurten 7 yıldır ayrılmadığına göre kafaları uyuyor. Adam tembel değilse ekmeğini taştan çıkarıyorsa ortak ilgili alanları benzer düşünce yapıları var ise olabilir.
Bence ablanız değilde siz ailecek dert ediyorsunuz adamı eze eze bitiremediniz.
Adam çalışıp kazanıyor.İşçi değilde it kopuk olsa anlardım.

Bence sorun burda işçi olmak degil ki. Ben emekci insanlara cok saygi duyuyorum hele o sicakta insaatlarda calisan insanlar Allahim yardimcilari olsun.
Ama ben bir insanda cabaya bakarim adam 7 yildir ayni hic cabasi yok. Bence aile de buna takmis. Yoksa isci diye kimse kimseyi kucumsemez bence..

Ciddi tasarruf hemde.
Nereye gideceğini ablanızın ailenize olan tavrı belli eder muhtemelen. Karşılarında dimdik durup evleneceğim derse,ailenizde mecbur kalacaktır ama bilemezsiniz belki kendi kendilerine sudan bir sebepten ayrılabilirlerde.

Benim de yakından tanıdığım bir çift vardı.. Kadın diş doktoru, erkek ise elektrikçi idi. Yaklaşık 10 senelik evliler. Mutlu, mesut yaşıyorlar..
Bir tanıdığım da öğretmen, eşi de fabrika işçisiydi.. Gayet iyiler, anlaşıyorlardı. Eş de aslında endüstri mühendisliğini bitirmiş. ama iş bulamamış, fabrikada çalışmaya başlamış.. Ama o kadar kültürlü bir kişi ki. Kimse onda, fabrika işçisi demez.. Ama gayet mutlular..
Benim de üniversiteden sınıf arkadaşım, banka müdürü ile evlendi.. Evlilikleri 1 ay sürdü. Adam dışarıda gayet nazik, kibar, beyfendi. Ama balayından itibaren eşine şiddet uygulamaya başlamış.. Sonuç boşandılar..
Bu hayatta her şey paradan ibaret değildir. Para; şan, şöhret, itibar satın alabilir. Ama insanlık, iyi bir birey olmayı satın alamaz.

misal ahmet 30 yaşındaysa,
ahmet okul işlerini vs 23 yaşında bitirdiyse,
hala düzenli bir işi yoksa, meslek adına birşey elinde yoksa
3gün çalışıp 5gün yatıyorsa
ozamanda dönüp adamla derler neden çabalamıyorsun diye..
benim bir tanığım 6 senedir (belki daha fazla) atama bekliyor. babasının gölgesinde eşiyle çocuğuyla yaşıyor. böylelerine çüş diyesim var. atanmamış olabilirsin ama yerinde oturmak nedir ahmet böyle biri mi acaba

Evet oyleymis yazmis ya. Aldigi parayi da umursamiyormus. 4 yillik Uni mezunu olmasina ragmen onlisans kpssye girmis girilebiliniyor mu bilmiyorum ama oyleymis, Ailesinin durumu iyi diye umrunda degilmis kazanip kazanmadigi yani boyle insanlar bence ömür torpusu :)))
Konu sahibi oyle yazmis onun yalancisiyim :))

Eğer Ahmet dürüst ise Nurten ,Ahmet öğretmen olmadığı için işçi olduğunu yüzüne vurmayacaksa sıkıntı yok.
Ailesini Nurten bir şekilde dik durarak kabullendirir.Sadece Nurtenin bunu öncelikle kafasında yenmesi lazım ....Yani işçi ,öğretmen mevzusunu...

Amnem psikolog, mastırı var doçentliği ben doğunca rafa kaldırmış. Babam Türkiye' nin sayılı liselerinden birinden mezun. Ama sonuçta lise mezunu. Herşeyi ikisi çalışıp yaptılar ortak. Neden sorun olsun ki ?

Mesleği ne olursa olsun insanın bir amacı olmalı öncelikle. Bu amaca yönelik azmi ve hayata karşı sorumluluk bilinci olmalı. İşten daha ziyade bunu göz önünde bulundurmalısınız. Adamı bu yönden inceleyin kız ailesi olarak.
Birbirine benzermiş gibi görünen evliliklerin farklı sonuçlanmasının nedeni bu. İşsiz bir adamla evlendi ona rağmen güzel bir evlilikleri var örneği Ahmet ve Nurten için geçerli olmayabilir. Çünkü Ahmet ve Nurten bilinçli bireyler mi bilemiyorum. Aynı şekilde Nurten Ahmet'ten ayrılıp bir doktor ile evlense ben doktora kefil olamam. Evlilik mesleklere göre şekillenmez.
Çevre faktörüne gelirsek oraya hiç gelmesek mi bilemedim. Bir kişi bile olsa konuşacak birileri illaki çıkacak. Ve çok kırıcı şeyler bile söyleyebilirler. Herkes tahmin eder az çok. Bu elalem denilen örgüt böyle tehlikeli ve acımasız işte. Bu örgüt evlenseler de evlenmeseler de konuşacaklar onlardan kaçış yok. Adamın karakteri içinize sindi ise el alem ne derse desin e bağlayın diyorum yani. Ama baktınız boş bir adam uyarın ablanızı.

Ben öğretmenim, erkek arkadaşım bir fabrikada çalışıyor. Üniversite mezunu ama önü kapalı bir bölümde okumuş maalesef. Kültürel bi farklılığımız yok. Bir çok konuda benden iyidir. Maddi olarak özellikle kendimden cok ona güvenirim. Benden az kazanıyor evet ama öyle mantıklı harcamalar yapıyor ki birikim konusunda benden 5 tık önde.
Seviyorum, mesleği aklıma bile gelmiyor. Aynı evde yaşarken hangi maddi yükseklik aşkın önüne geçebilir. Aradaki sıkıntının limiti 2500 lira mıymış.
Hayata çok yanlış yerden bakan insanlar var , ben hayret ediyorum.

Bırak ogretmeni benim arkadaşım siyasal mezunu ve lise mezunu bile olmayan birine aşik oldu evlendi.
Ailesi tabi olmaz,asla katiyen hayır dedi ama.
Kız ya o ya hiç dedi.
Bu ilişkide de öğretmen Nurten aşkına inanıyorsa israrci olmali.

Ne cok seviyorsunuz dort islemi! Ben bile su mesajiniza kadar yillik ne kadar kazandigimi hesaplamamistim.

Bence bu ikiliden ziyade size dert olmus bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…