Öğretmenimin yaptığı

HarleyQyinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2014
62
7
26
Biliyorsunuz ki cuma günü karne alınacak. Ben lise 2 yi bitirdim ve size kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum. İngilizcem ilk dönem zayıftı. Bu dönem gayret edip düzelttim. Sorun şu ki ben sınav notlarını gittikçe arttırdım ve ortalamam 56'ydı. Öğretmen performans notlarıyla bunu 57 yaptı. Bir arkadaşımın ing notunu ise -ki bu arada kendisi çok yağcıdır- 59'dan 72 ye çıkardı. Garip olan şudur ki bu arkadaş ing notlarını gittikçe düşürdü. Bu yaptığı haksızlık değil midir? Derse katılımdan bahsedebilirsiniz belki ama bu arkadaşla ders içi durumlarımız neredeyse aynı. Yani ders içine arkadaşıma anca benden 5 puan fazla verebilir ki bana 60 ona 90 vermesi de ne oluyor anlamış değilim. Gerçekten çok kırgınım ve konuşup konuşmamak arasında kararsız kaldım.

Çabuk karar versen iyi olur karneler basılmak üzere çünkü.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Lise 3'deyken bir felsefe hocamız -kendisi her aklıma geldiğinde saygıyla(!) anıyorum- derse katılan bana yazılımdan daha düşük, bütün ders ya uyuyan ya da konuşan yazılıları 3 den yüksek olmayan ama oldukça yalaka arkadaşıma 100 sözlü notu vermişti. Maalesef yapacak bir şey yok. Öğretmenler böyle.

Çabuk karar versen iyi olur karneler basılmak üzere çünkü.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ortalamam belgeye fazlasıyla yetiyor. Derdim not değil gerçekten. Ama bu haksızlık beni çok kırdı. Ben notumu yükseltmesini değil, kırgın olduğumu bilmesini isterdim

Hak etmemissindir. Hak etmeyen ogrencime 1 not bile vermem. Calisan fazlasiyla alir. Ogretmen gozunden bakmak lazim evladim.

Ablacım öğretmenimin gözüyle bakıyorum ama yine de adil bir şey göremiyorum. İng katsayısı çok yüksek. Arkadaşımın yıl sonu notu ing sayesinde neredeyse benimkiyle aynı oldu. Üniversite sınavında bu obp lerle ne olacak? Bana 1 not fazla vermiyorsa benle aynı ya da benden daha düşük bir öğrenciye de 1 not bile fazla vermeyecek. Ya da tam tersi.

Bir şey söylesem haklıyken haksız duruma düşmekten korkuyorum. İnsanın hak ettiğini alması için illa yalaka mı olması lazım? Geceleri nasıl rahat uyuyorlar anlamıyorum.

Adil değil ama o öğrenciyi seviyodur, aralarında diyalog geçmiştir. Yağcıdır diyosun. Gidip devamlı öğretmenle konuşuyodur vs vs. Yapıyorlar böyle şeyler. Çan eğrisi denen bir şey yok. Onun notu yükseldikçe sennki düşmüyor nasılsa. Sen de sonuçta hakettiğinden düşük almamışsın. Sadece canı sennkini yükseltmek istememiş..

Sen arkadasinin yagcilik yaptigini dusunursun ama ogretmen onu derse cok ilgili diye gorur sozlu verilirken yazililara pek bakilmaz ders ici performansi onemlidir ogrencinin gayreti onemlidir.ama ogretmenine sunu soyleyebilirsin ben kenfimi derste aktif goruyordum derse de katiliyordum eksikliklerim nedir ki bana bu notu verdiniz tabi biraz daha yumusak dille

Öyle de iş okul notuyla bitse neyse. Öyle canı istemek veya istememek meselesiyse bu ne diyeyim benim de canım ing çalışmak istemiyor diyeyim hocayla diyalog kurayım. Sonuçta çalışan hak ettiğinden daha düşük almayacak ki. Ben fazla alıp onların önüne geçicem. Ne var bunda?

Notlarını yükselten biri mi gayret etmiştir düşüren mi?

evet tam olarak canı isteme istememe meselesi bu. Senin notunu düşürmeye hakkı yok bu adamın. Ama canının istediğini yükseltebilir.

Neyse teşekkürler ablacım. Ben derdimi anlatamadım.

anlattın canım. Biz de geçtik o yollardan. Ben doktora yapıyorum. Üniversitede bile oluyor bunlar. Hoca final notlarını okumadan notları veriyor. Yanına daha çok uğrayan öğrenciyi geçiriyor mesela.

Bu arkadaşının o notu haketmediğini düşünebilirsin. ama sen hakettiğin notu aldın. Burda anlaştık heralde. Bu derdini de git öğretmenle bir güzel konuş. De ki ben bu dönem çok çalıştım çabaladım. Notlarımı hep yükselttim bence ders içinde de aktiftim ama performansım düşük gelmiş neden böyle oldu diye sor.

Ne alakasi var bazilari derste cok iyi yaptiklari halde o an yazilida sasiriyorlar.bir de gayreti cabasi coktur ama basaramaz eger ogrenci yazili gidisatina gore degerlendirilseydi o zaman ogretmenlere niye sozlu hakki verilsin.

Ben tartışmak istemiyorum gerçekten. Ama performans notlarımız quizlere göre veriliyor. Quiz notlarımızın ort. bu arkadaşla aynı. Ona yüksek vermesi demektir ki kanaatini eklemiş. Sanırım benimkine eklemeyi unutmuş

Ogretmenine yukarida dedigim gibi git guzel dille ifade et.ben de ogretmenim b7 sekilde ogrencim gelse ona anlatirim aradaki farki belki sana ikna olacagin bi aciklama yapar veya dedigin gibi unutmustur.

Ogretmenine yukarida dedigim gibi git guzel dille ifade et.ben de ogretmenim b7 sekilde ogrencim gelse ona anlatirim aradaki farki belki sana ikna olacagin bi aciklama yapar veya dedigin gibi unutmustur.

Teşekkür ederim. Bu arada unutmuş kelimesini mizah olarak kullandım.

Eğer bir kırgınlığın varsa o öğretmeninle konuş bence. Birşey kaybetmezsin. Belki senin göremediğin birşey vardır. Cevabını alırsın ve rahat bir tatil geçirirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…