Öğretmenimin yaptığı

Içine oturmasında haklısın, ama senin yağcılık dediğin derse ilgidir belki de.
Arkadaşın bir şekilde akılda kalmış.

Öğretmenlerinden kusursuz not vermelerini bekleme.
500 öğrenciye not veriyorum, o kadar ince eliyorum, düşünmekten 5 dakikalık işe en az 15 dakika ayırıyorum, ama yine de kim bilir kaç kişinin hakkına girdim.
Performans notlarında o kadar objektif olunamıyor.

ayy bu konuyu açtın eski yaralarımı deştin

lise 1 de değerli (!!!) bir matematik hocamız vardı."Biz fen lisesinde öğrencileri öss ye değil üni.de akademik eğitime hazırlıyoruz" derdi.
ilk dönem 2 gelmişti matematiğim,ikinci dönem çok çalıştım çabaladım nerdeyse sırf matematik çalıştım diyebilirim.82 ortalamayla 4 geliyordu.Hani çok çalıştım,derslere katıldım azmettim ya kanaat notuyla 85 olur.2-5 ten ortalamam 4 gelir diye bekliyordum kiii...Karneyi aldığımda o işin öyle olmadığını bana hiç kanaat notu kullanmadığını,benim hakkımı sınıfımızda ki geveze ve dersleri sabote eden,notları benden çoook düşük olan arkadaşa fazlasıyla kullandığını gördüm.ve o günden sonra hiçbir öğretmenimden bir şey beklememeyi öğrendim.
Bu arada o yaz tatilinde değerli hocamızın bir kız evladı oldu ve kızına bu bahsettiğim arkadaşın ismini verdi..

ahh,ahhh...Zamanla alışacaksın,üzülme

sen nasıl ki her öğretmenini aynı derecede sevmiyorsan öğretmenin de her öğrencisini aynı ölçüde sevemez.İlle de birileri ağır basabilir.Hiçbir neden yoksa bile onu daha çok sevmiştir ve notunu yüksek vermek gelmiştir içinden.Bunu sorgulamak doğru olmaz bana göre.Ama bu durum seni çok rahatsız ettiyse git konuş,ne kaybedersin ki.Bugün akşam 17'ye kadar şansın var.Sonra sistem kapanacak

Dersin dışında sürekli hocayla konuşmaya çalışıyor. Derse ilgiyle pek alakası yok aslında bu durumun. Ben öğretmen olsaydım ortalaması 59 olan birine 90 performans notu vermezdim. Derse katılımı bakımında da max. 75 performans notu.

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

Son düzenleme:

Ablacım güldürdün ya beni Allah da seni güldürsün. Yanlış anlama sakın. Kızına arkadaşının ismini verdiğine güldüm.

Belki ikinci dönemde en az 70 alması gerekiyordur arkadaşının geçebilmesi için? Bence git konuş hocayla aklına takılacağına ama biraz gereksiz bir hırsın var gibi geldi bana. Sonuçta sende çok bir çaba harcamamışsın aldığın not 'geçerli' seviyesinde sadece. Bu kadar haksızlığa uğramış hissetmen, bir anda arkadaşını yağcı olarak belirlemen vs. sana zarar verir sadece.

ortalamam belgeye fazlasıyla yetiyor. Derdim not değil gerçekten. Ama bu haksızlık beni çok kırdı. Ben notumu yükseltmesini değil, kırgın olduğumu bilmesini isterdim

söyle o zaman içinde tutma
hem hocan da belki de farkında olmadığı bir yanlışını farkeder
ben de öğretmenim ve öğrencim bana böyle bişey söylese durur bir düşünürüm

kesinlikle konuş kesinlikle...
İkilem yapamazlar. Ne zorunuz var diyebilrsin,hakkını ara canım. Benım de lisede başıma geldi ne zaman hocanın karşısına dikilip benimle ne derdiniz var dedim o zaman sorun çözüldü..

Kız kardeşime de dun bır ogrencısı ayrım yapıyorsunuz benım hakkımdı fılancaya vermıssınız dıye gelmiş şikayete, anlattı kardeşim durumu, hak verdim, herkesın kendı yuzdugu deniz temizdir ablacım, yanı sen belkı objektıf bakamıyosundur, baskalarıyla kıyastan kacın, her zaman uzer senı bu durum. Sınavdan tahmınının altında not alırsın tekrar degerlendırme ıstersın hakkını ararsın o ayrı, bu apayrı. Bol şans

Öğrenciler böyle durumlarda hiç objektif yaklaşmıyor, hangisine sorsan iyi öğrenci.. Gel gör ki öğretmenin gözünde öyle olmuyor. Adı üstünde eğitim-öğretim diyoruz bak bu iş sadece derse katılım ve ders başarısı ile olmuyor. Ben ahlaklı, saygılı, dürüst öğrencilerime ders başarısı düşük olsa dahi inisiyatif kullanıyorum. Git sor öğretmenine neden böyle yapmış, benim dediklerim çerçevesinde bir açıklama yapacaktır.

öğretmeninin bir bildiği vardır. bazı öğrencilerim var notunu arttırdı ama bazı öğrencim var olduğu yerde sayıyıor ama gayretini ve elinden geleni yaptığını özenini görüyorum, derste konu anlatırken bakışları etkiliyor bile ders içi notunu.

Son düzenleme:
ne zorunuz var?...
benimle ne derdiniz var?...
bu tarz sorularla hiçbir şeye cevap bulamazsınız
öğretmen kompleksli bir ergen mi ki sizinle zoru ya da derdi olsun?

ne zorunuz var?...
benimle ne derdiniz var?...
bu tarz sorularla hiçbir şeye cevap bulamazsınız
öğretmen kompleksli bir ergen mi ki sizinle zoru ya da derdi olsun?

Canım son dediğine katılıyorum. Hangi öğrencimle ne derdim, problemim olursa olsun vermem gerekenden düşük not vermem, ergen değiliz ki zıtlaşalım.

bence gidip söyle.. belki göründen kaçmıştır. belki de aceleye gelmiştir vs. herşey olabilir. ya da o öğrenci ek performans ödevi falan yapmıştır. git sor. aklında kalmasın

Canım benim evet bir haksızlığa ugramissin ama bize anlatmadığın başka kusurun oldu mü belki boyle bir seyden dolayı öğretmenin düşük not vermiş olabilir aksi halde adil olması gerek ,ama eğer başka kusurun yoksa hocanla konuşmayı dene nazik bir sekilde umarım ogretmen arkadas bir yanlışlık yaptıysa telafi eder tum öğretmenleri genellemem yanlış olur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…