Öğretmenimin yaptığı

Canım ben de bir öğretmenim. ve verdiğim notlardan sonra bazı öğrenciler "hocam bana neden bu notu verdiniz ona o notu verdiniz" diye sitem edebiliyor. Ben de bu soruyu sormalarına şaşırıyorum... Siz de o notları verdiğimize .. Şimdi sizlerin fark edemediği bizim fark ettiğimiz o kadar çok detay oluyor ki, Değerlendirmelerimizi hep buna göre yapıyoruz.... O öğrencinin sınav notu düşmüş ya ,inan bir yerden sonra sınav notu pek önemli olmayabiliyor. Olabilir o sınava çocuk iyi hazırlanamamıştır ama bilirsin ki aslında alması gereken not o değildir... O yüzden öğretmende sözlü notuyla bunu tolere etmeye çalışır...

Senin değerlendirme kriterin, eğitimini almış olduğu mesleği yapan öğretmeninle aynı değilmiş demek ki. Bir öğrencinin yağcı mı yoksa derse katılan bir öğrenci mi olduğunun ayrımını yapar bence öğretmenin. Arkadaşının notlarını düşürmüş olduğu halde ortalaması 59, senin yükselterek 56. Her halukarda ilk notları senden yüksekmiş. Değerlendirme sadece son sınavlara göre yapılır diye bir şey yok. Belki arkadaşın sonraki sınavların konusunu tam kavrayamadı o yüzden düştü notu. Kendi kendine hem öğretmen hem öğrenci olmaya çalışma derim.

Hayır proje ödevi vermemişti. 90 verdiği kız benim samimi olduğum bir arkadaş. kendisi coğrafyadan proje almıştı

ha bak şöyle bir şeyde olabiliyor. Bazen bazı öğrencilere mesela 4 gelsin istiyoruz karnesine, fakat çocuk ona verdiğimiz notlarla 68 de kalıyor.. eee napacaksın bu çocuk 4 ü iki puanlar kaybetmesin diye diğer notlarını yükseltiyoruz...

Genelleme yapmadan konuşun lütfen sizin söylediğiniz öğretmen tipi yüzde 1i ni bile oluşturmuyo . Ben kendi adıma konuşayım bi sözlü notunu verirken acaba haklarına giriyormuyum diye 100kere düşünüp veriyorum. Verdiğim notlardan dolayı içim rahat.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Artik konussanda fark etmez e okul kitlendi ve karnelerinizde cikartildi.
Bir de ben ne gonlu bol bir ogretmenim.Ders icine performansa 70 75 ten asagi not verdigimi bilmem.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bir anda değil senenin başından beri böyle düşünüyorum. Geçen dönem arkadaşımın notunu 49 dan 60 yükseltmişti beni olduğu gibi bırakmıştı.

Genelleme yaptığımı düşünmüyorum. Öğretmenler böyle derken herkes istediğini yapıyor manasında dedim.

Benim şimdiye kadar hiçbir öğretmene yahut büyüğüme saygısızlığım olmadı. Her zaman sessiz, sakin ve saygılı bir kimse olarak tanındım çevremde. Kendimi övdüm gibi oldu biraz

Canım senin görmeyipte öğretmenin gördüğü şeyler vardır. Benim bi öğrencimin not ortalaması 40tı çocuk yazılıda yapamıyo ama her ders parmak havada katılmaya çalışıyo bişeyler yapmaya çalışıyo ben bu çocuğun notunu 2 yaptım ama aynı sınıfta başka arkadaşı kopya çekerek ortalamasını 54 yaptı ben bu çocuğun notunu 1 puan yükseltmedim. Ama o arkadaşının durumunu bilmediği için senle aynı şeyle geldi bana. Buna benzer şeyler olabilir. Tek taraftan bakma duruma derim ben.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bir şey söylesem haklıyken haksız duruma düşmekten korkuyorum. İnsanın hak ettiğini alması için illa yalaka mı olması lazım? Geceleri nasıl rahat uyuyorlar anlamıyorum.

Evet genelde hayatta yalaka olman lazim Malesef. Yalakaliga prim vermeyenler de var ama sayilari azaldi

Son düzenleme:
O kızın yağcı olmasıyla alakası olmaya bilir acaba babası yada anası etiketlimi ?sonuçta müdür babası vardır tutup ona yüksek verir

Empati yapmaya çalışıyorum. Olmuyor, adil gelmiyor.

Sanırım e okul kilitlendiğine göre yapılabilecek bir şey kalmamış. Sana şunu söyleyeyim, eğer haksızlık varsa sen hakkını başka bir yerden başka bir şekilde alırsın ilahi adalete güven. Ama bu demek değil ki hakkını savunmayacaksın.

Ben mimarlık okuyorum birinci sınıfım. En çok uyumamamızla tanınırız bölümler arasında. Sana bölüm birincimizi anlatıyorum; Bütün projeleri internetten alıp yapan (tıpatıp aynısını hatta), şu dersi bir geçeyim de sonra öğrenirim diyen, hocanın tam yalakası olan, ama arkasından konuşmayı da ihmal etmeyen, herkese karşı içten pazarlıklı olan, mimarlık için potansiyel olarak benim gözümde (ki objektif bakıyorum) 0 değeri olan bir kız. Jüri sabahı herkes uykulu gözlerle okula gittiğinde (millet 3 gün uyumamış düşün) hiç bir şeyi hazır olmayan bu kıza hocanın gidip niye ağlıyorsun gayet güzel gidiyor sen okul birincimizsin biz hep en iyi senin diye konuşuyoruz seni asistan yapıcaz ilerde diyip onun için teslim tarihini ertelemesiyle benim sinir krizi geçirmem bir oldu. Ki ağlama olayını da özellikle hocaya göstermek için yaptı.

Bunu niye anlatıyorum? Çünkü haksızlık her yerde oluyor. Bunun seni gaza getirmesi lazım daha çok çalışman için. Bak mesela ben o kadar gaza geldim ki o haketmeyen hoca yalakasının elinden alıcam okul birinciliğini. Alamazsam da önemli değil hocanın verdiği not her zaman yaptığın işin değerini göstermez, en azından ben kendimi geliştirmiş olurum bir şeyler öğrenmiş olurum. O da mezun olduğunda hala internetten proje aramaya devam eder.

Senin konun vesilesiyle sinirlendim bak yine

Ne yazık ki şu yalaka insanlar sadece okul hayatıyla sınırlı değil. Ama böyle insanlar başarıyı hiçbir zaman hak etmiyorlar.

Ne yazık ki şu yalaka insanlar sadece okul hayatıyla sınırlı değil. Ama böyle insanlar başarıyı hiçbir zaman hak etmiyorlar.

Evet şu halleriyle haketmiyorlar. Kız okul birincisi olmak için öyle bir kasıyor ki bilerek büte kalmayı bile düşündü bir dersten. Her sınavdan sonra milletin yakasına yapışır kaç aldın diye sorar ama dışardan sevimli iyi saf gözükür.

Hakkımızda hayırlısı olsun.

Bu arada arkadaşım çokta dürüst bir insan değil. Fizik, kimya sınavlarında gözümün önünde kopya çekerek bu dersleri geçti. Hatta sınavdayken hocalar bu kızı uyarmıştı birkaç defa. Ayrıca geçen dönem ilk ing sınavından 36 (yanlış hatırlamıyorsam) aldığı açıklanınca o dersin tenefüsü bana aynen şunu dedi: "Dur birkaç soru sorayım da çalışıyorum sansın." gitti hocaya soru sordu. Size yemin ederim bu böyle. Kıskanıyor muyum? Hayır. Ama üzülüyorum. Bu kız kopyayla, dersle ilgileniyorum havalarıyla kağıt üzerinde benimle aynı seviyede olacak.

''Kağıt üstünde'' aynı seviyede olacak. Ama bakalım LYSde de kopya çekebilcek mi?

öğretmenler öğrenci ayırır ve kayırır.hatta bazı öğretmenlerin hangi öğrenciyi seveceğime ben karar veririm dediğini bile duydum.Hele günümüzde okul puanının bu kadar önemli hale geldiği zamanda ben iyi niyet düşünemiyorum.hakkını mutlaka ara neye göre fazla not vermiş yada senin notunu neye göre kırmış.

Evet genelde hayatta yalaka olman lazim Malesef. Yalakaliga prim vermeyenler de var ama sayilari azaldi

birde anlamadığım öğretmenler yalaka öğrenciye nasıl prim veriyorlar.yalakalık yapıldığını anlamıyorlar mı...!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…