Öğretmenimin yaptığı

Ben de bunu anlatmak istiyordum. Konuşsam haksız duruma düşmekten korkuyorum

Son düzenleme:
haksız duruma neden düşesin ki.en azından acabaların olmaz.ben bunu bizzat duydum.adaletli olan hocalar yok mu var ama böyle öğrenci ayıranları da var..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

O kisiyi yazmistr kafasina sene basindan o yuzden vermistir. Senin gayretini tam farkedememis olabilir. Yani ogretmen de bir insan. Bi kotu niyet olacagini sanmiyorum. Artik konussan da cok gec. Zaten ogrenci konustu diye not vermemeli bastan iyi dusunmeli.
Bir de ogrenci acisindan yagci gorunen davranis ogretmene oyle gorunmeyebilir. Soruyu cozdugu halde tenezzul edip parmak kaldirmaz kimisi yagcilik diye. Ama ogretmene yardimci olursun parmak kaldirsan dersin akisi diye bisey var.
Ogretmenin neden yapti bilmem ama ben kimisini 40 tan 50 yaptim kimisini 25 ten 1 puan yukseltmedim. Kriterim tum yil ders ici performans ve ogretmene derse saygi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ders içi performan denilen sey tamamen ogretmenin kendi kanaatidir.bir olcek belirler, ve bu olcegin kistaslarini da kendiso secer, ona gore notunu verir.benim mesela ortalamasi 90 oldugu halde 80 performans notu verdigim ogrencim var.diger taraftan ortalamasi 65ken 100 ders ici performan notu verip notunu70e cikardigim ogrencim de var.notunu dusuk olan ogrencimin çalıştığıni ama bir türlü basaramadigini biliyorum.dersimi de seviyor ama olmuyor bir turlu. Ben de onu teşvik etmek amaciyla yuksek not verdim. Belki daha hevesle calisir diye.
Ote yandan notu yüksek olmasina ragmen daha dusuk sozlu notu verdigim ogrencim (verdigim not ortalamasini 85 ten asagi cekmiyor tabi) saygisiz, kibirli bir ogrenci
derse katilmaz, size ihtiyacim yok ben nasilsa anlar yaparım havalarinda bir çocuk. Ona kisisel kanaatimi daha dusuk kullandim.
yani eminim ogretmeninin bir aciklamasi vardir.
yazili notunda asla kisisel bir kanaat kullanamaz ama ders ici performans denen not ogretmenin kendi kanaatini kullanabilmesi icin vardir.
sizin durumunuz da bu sekilde.yani onun soyle bunun boyle diyerek kiyaslama hicbir sonuc vermez.

Valla hem ilk dönem 36 aldı demişsin hem yüksekken notları düşürdü buna rağmen davranış notu iyi demişsin öğretmen sırf yağcılık yapıyor diye not yükseltmez mutlaka aranızda bir bakımdan fark vardır birkaç soru sordudiye kanaat mi yükseliyor o da arttırmış işte notunu ilk dönem düşükmüş. Bence sormayın birşey değişmez. Madem etkilemiyor. Hem kanaat notlarını gelecek notları şimdiden nasıl biliyorsunuz bence sınav kadar derslere katılımınız da çok iyi olmalı o zaman zaten kanaati iyi almamanız saygısız değilseniz olanaksız.

Bu arada ilk dönemin ilk sınavı 36 dıydı. ortalama 49 dan 60 a yükseltti. Geçememe durumu yoktu arkadaşın. Her neyse teşekkürler değerli yorumunuz için

Bir de su yalakalik dediginiz seye kendi acimdan cevap vermek isterim.
Sizin bir arkadasinizin tavrina bakarak yalakalik diye yorumladiginiz sey bizim acimizdan hic de oyle gorunmeyebiliyor.
ben yolda yururlen karsilastigim ogrencimden selam almak isterim.hatta yanima gelip iki kelime konussa cok daha mutlu olurum.
diger taraftan bazıları yolda gorunce selam vermemek icin kafasini baska yone cevirir.
bu sizin acinizdan bakinca belki yalakalik yapmamak olarak algilaniyordur.
bir de yanlış anlamazsaniz, yaptığınız pek cok davranisi cocuktur diyerek es geçiyoruz biz. Tabi ortada buyuk bir saygisizlik yoksa.
bana gelip de saçınız cok guzel olmus, elbiseniz cok yakismis diyen ogrencimin maksadini biliyorum, ama ciddiye almiyorum, gülüp geciyorum.
budur yani isin özü.

Herkes kendi açısından haklı. Ama şu var ki üniversite sınavında obp etkili. Bu arkadaşın önüme geçmesini istemem ki benim hedefim de tıp. O yüzden katsayısı yüksek olan bir ders, yıl sonu ortalamasını da çok etkilediğinden birçok kişinin puanı yükseliyorsa benimde yükselsin isterim.

Canım bazı öğretmenler böyle yapabiliyor, genellemiyorum asla, ben lisedeyken de böyle hocalarım vardı.. bence gidip konuşsan da eline bir şey geçmeyecek aksine hoca sana garez olabilir.. Haksızlığa karşı da susmak elbette ki iyi bir çözüm değil ama bu aşamada gidip konuşsan da eline bir şey geçmez...

ne konuşacaksın allahaşkına! öğretmenin onun karakterini, elini yüzünü beğenmiş ona fazla vermiş. sende bu kadar soğuk nevale olmayıp, biraz yağcılık yapabilseydin kapardın 70 leri. Yağcı olmayacaksan da elindeki 57 lerle yetin. Hem geçmişsin zaten, daha neyin peşindesin..

Az terbiyeli, saygılı, oturmasını kalkmasını bilen gençler olarak, vatana millete bayrağa faydalı olun öğretmenlerinizin canını sıkmayın..

Bence hiç konuşma artık doğru dürüst öğretmende kalmadı hepsi yağcı öğrencilerle iyi geçiniyolar öğrenci ayırıyolar ben sırf bu yüzden liseyi dışardan bitirdim çünkü öğretmenlerin ve sınıftaki arkadaşların iki yüzlülüğüne katlanamazdım zaten karneler hazırlanmıştır o yüzden konuşsanda notunu yükseltmez bişey ifade etmez yani

Ben de lisede sınıfın defteri yoklaması falan çok uğraşırdım müdür yardımcısıyla çok muhattap oluyordum yani ve devamsızlığımı rapor olmadığı halde düzeltmişti hem de ben birşey söylemeden. Yani demem o ki ona o notu verdiyse mutlaka birşey görmüştür, olmuştur bence.

Aynen katiliyorum.

Biraz gecimsiz, huysuz, asosyalmissin demek. Simdiki hayatini merak ettim...

Dogru durust ogretmen kalmadi demeni de kinadim!

Son düzenleme:
Hem öğrenci hem öğretmen olarak açıkça söyleyebilirim ki, böyle öğretmenlerin sayısı oldukça fazla. Kimi bilinçli kimi bilinçsizce yapıyor, önemli olan öğrenciyi süreç içinde değerlendirmek ki sen bu süreçte kendini geliştirmişsin. Ben de bu şekilde haksızlıklara uğradım, şu saatten sonra yapabilceğin pek bir şey yok sen notunu kurtardığına bak onla teselli ol, elbet hak yiyen bir yerde kaybedecektir. Hakkımı yiyen arkadaşlarımın bir çoğu vasat bir konumda, ilahi adalet...

not: son sayfada gerginlik görünce eklemek istedim. ilk mesaja dayanarak yorum yaptım, diğer mesajları okumadım, kimseyi incitmek istemem

Son düzenleme:
Ben de cektim zamaninda ama simdi anliyorum ogretmenleri. Ileride anlarsin! Simdi dalga gectigin hallinle dalga gecersin.

öncelikle günaydın neyi ters anladınız anlamadım ama ben de 8 yıllık bir öğretmenim.. öğrencilerin sürekli kendi taraflarından bakmalarından bıktığım için fikrinize katılmıştım.. demek ki aynı fikirde olmamam gerekirmiş sizinle..üslubunuzu hiç beğenmedim ve bir öğretmene yakıştıramadım neyse iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…