- 20 Mart 2014
- 62
- 7
- 26
- Konu Sahibi HarleyQyinn
-
öğretmenler öğrenci ayırır ve kayırır.hatta bazı öğretmenlerin hangi öğrenciyi seveceğime ben karar veririm dediğini bile duydum.Hele günümüzde okul puanının bu kadar önemli hale geldiği zamanda ben iyi niyet düşünemiyorum.hakkını mutlaka ara neye göre fazla not vermiş yada senin notunu neye göre kırmış.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
haksız duruma neden düşesin ki.en azından acabaların olmaz.ben bunu bizzat duydum.adaletli olan hocalar yok mu var ama böyle öğrenci ayıranları da var..
birde anlamadığım öğretmenler yalaka öğrenciye nasıl prim veriyorlar.yalakalık yapıldığını anlamıyorlar mı...!
Biliyorsunuz ki cuma günü karne alınacak. Ben lise 2 yi bitirdim ve size kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum. İngilizcem ilk dönem zayıftı. Bu dönem gayret edip düzelttim. Sorun şu ki ben sınav notlarını gittikçe arttırdım ve ortalamam 56'ydı. Öğretmen performans notlarıyla bunu 57 yaptı. Bir arkadaşımın ing notunu ise -ki bu arada kendisi çok yağcıdır- 59'dan 72 ye çıkardı. Garip olan şudur ki bu arkadaş ing notlarını gittikçe düşürdü. Bu yaptığı haksızlık değil midir? Derse katılımdan bahsedebilirsiniz belki ama bu arkadaşla ders içi durumlarımız neredeyse aynı. Yani ders içine arkadaşıma anca benden 5 puan fazla verebilir ki bana 60 ona 90 vermesi de ne oluyor anlamış değilim. Gerçekten çok kırgınım ve konuşup konuşmamak arasında kararsız kaldım.
Hak etmemissindir. Hak etmeyen ogrencime 1 not bile vermem. Calisan fazlasiyla alir. Ogretmen gozunden bakmak lazim evladim.
Valla hem ilk dönem 36 aldı demişsin hem yüksekken notları düşürdü buna rağmen davranış notu iyi demişsin öğretmen sırf yağcılık yapıyor diye not yükseltmez mutlaka aranızda bir bakımdan fark vardır birkaç soru sordudiye kanaat mi yükseliyor o da arttırmış işte notunu ilk dönem düşükmüş. Bence sormayın birşey değişmez. Madem etkilemiyor. Hem kanaat notlarını gelecek notları şimdiden nasıl biliyorsunuz bence sınav kadar derslere katılımınız da çok iyi olmalı o zaman zaten kanaati iyi almamanız saygısız değilseniz olanaksız.
Bir de su yalakalik dediginiz seye kendi acimdan cevap vermek isterim.
Sizin bir arkadasinizin tavrina bakarak yalakalik diye yorumladiginiz sey bizim acimizdan hic de oyle gorunmeyebiliyor.
ben yolda yururlen karsilastigim ogrencimden selam almak isterim.hatta yanima gelip iki kelime konussa cok daha mutlu olurum.
diger taraftan bazıları yolda gorunce selam vermemek icin kafasini baska yone cevirir.
bu sizin acinizdan bakinca belki yalakalik yapmamak olarak algilaniyordur.
bir de yanlış anlamazsaniz, yaptığınız pek cok davranisi cocuktur diyerek es geçiyoruz biz. Tabi ortada buyuk bir saygisizlik yoksa.
bana gelip de saçınız cok guzel olmus, elbiseniz cok yakismis diyen ogrencimin maksadini biliyorum, ama ciddiye almiyorum, gülüp geciyorum.
budur yani isin özü.
Ablacım öğretmenimin gözüyle bakıyorum ama yine de adil bir şey göremiyorum. İng katsayısı çok yüksek. Arkadaşımın yıl sonu notu ing sayesinde neredeyse benimkiyle aynı oldu. Üniversite sınavında bu obp lerle ne olacak? Bana 1 not fazla vermiyorsa benle aynı ya da benden daha düşük bir öğrenciye de 1 not bile fazla vermeyecek. Ya da tam tersi.
Biliyorsunuz ki cuma günü karne alınacak. Ben lise 2 yi bitirdim ve size kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum. İngilizcem ilk dönem zayıftı. Bu dönem gayret edip düzelttim. Sorun şu ki ben sınav notlarını gittikçe arttırdım ve ortalamam 56'ydı. Öğretmen performans notlarıyla bunu 57 yaptı. Bir arkadaşımın ing notunu ise -ki bu arada kendisi çok yağcıdır- 59'dan 72 ye çıkardı. Garip olan şudur ki bu arkadaş ing notlarını gittikçe düşürdü. Bu yaptığı haksızlık değil midir? Derse katılımdan bahsedebilirsiniz belki ama bu arkadaşla ders içi durumlarımız neredeyse aynı. Yani ders içine arkadaşıma anca benden 5 puan fazla verebilir ki bana 60 ona 90 vermesi de ne oluyor anlamış değilim. Gerçekten çok kırgınım ve konuşup konuşmamak arasında kararsız kaldım.
Bir de su yalakalik dediginiz seye kendi acimdan cevap vermek isterim.
Sizin bir arkadasinizin tavrina bakarak yalakalik diye yorumladiginiz sey bizim acimizdan hic de oyle gorunmeyebiliyor.
ben yolda yururlen karsilastigim ogrencimden selam almak isterim.hatta yanima gelip iki kelime konussa cok daha mutlu olurum.
diger taraftan bazıları yolda gorunce selam vermemek icin kafasini baska yone cevirir.
bu sizin acinizdan bakinca belki yalakalik yapmamak olarak algilaniyordur.
bir de yanlış anlamazsaniz, yaptığınız pek cok davranisi cocuktur diyerek es geçiyoruz biz. Tabi ortada buyuk bir saygisizlik yoksa.
bana gelip de saçınız cok guzel olmus, elbiseniz cok yakismis diyen ogrencimin maksadini biliyorum, ama ciddiye almiyorum, gülüp geciyorum.
budur yani isin özü.
Ders içi performan denilen sey tamamen ogretmenin kendi kanaatidir.bir olcek belirler, ve bu olcegin kistaslarini da kendiso secer, ona gore notunu verir.benim mesela ortalamasi 90 oldugu halde 80 performans notu verdigim ogrencim var.diger taraftan ortalamasi 65ken 100 ders ici performan notu verip notunu70e cikardigim ogrencim de var.notunu dusuk olan ogrencimin çalıştığıni ama bir türlü basaramadigini biliyorum.dersimi de seviyor ama olmuyor bir turlu. Ben de onu teşvik etmek amaciyla yuksek not verdim. Belki daha hevesle calisir diye.
Ote yandan notu yüksek olmasina ragmen daha dusuk sozlu notu verdigim ogrencim (verdigim not ortalamasini 85 ten asagi cekmiyor tabi) saygisiz, kibirli bir ogrenci
derse katilmaz, size ihtiyacim yok ben nasilsa anlar yaparım havalarinda bir çocuk. Ona kisisel kanaatimi daha dusuk kullandim.
yani eminim ogretmeninin bir aciklamasi vardir.
yazili notunda asla kisisel bir kanaat kullanamaz ama ders ici performans denen not ogretmenin kendi kanaatini kullanabilmesi icin vardir.
sizin durumunuz da bu sekilde.yani onun soyle bunun boyle diyerek kiyaslama hicbir sonuc vermez.
ne konuşacaksın allahaşkına! öğretmenin onun karakterini, elini yüzünü beğenmiş ona fazla vermiş. sende bu kadar soğuk nevale olmayıp, biraz yağcılık yapabilseydin kapardın 70 leri. Yağcı olmayacaksan da elindeki 57 lerle yetin. Hem geçmişsin zaten, daha neyin peşindesin..
Az terbiyeli, saygılı, oturmasını kalkmasını bilen gençler olarak, vatana millete bayrağa faydalı olun öğretmenlerinizin canını sıkmayın..
Ben de lisede sınıfın defteri yoklaması falan çok uğraşırdım müdür yardımcısıyla çok muhattap oluyordum yani ve devamsızlığımı rapor olmadığı halde düzeltmişti hem de ben birşey söylemeden. Yani demem o ki ona o notu verdiyse mutlaka birşey görmüştür, olmuştur bence.
Bence hiç konuşma artık doğru dürüst öğretmende kalmadı hepsi yağcı öğrencilerle iyi geçiniyolar öğrenci ayırıyolar ben sırf bu yüzden liseyi dışardan bitirdim çünkü öğretmenlerin ve sınıftaki arkadaşların iki yüzlülüğüne katlanamazdım zaten karneler hazırlanmıştır o yüzden konuşsanda notunu yükseltmez bişey ifade etmez yani
nasıl nasıl nasıl aynı fikirdeyim anlatamam :) çeken bilirmiş tabii
Ben de cektim zamaninda ama simdi anliyorum ogretmenleri. Ileride anlarsin! Simdi dalga gectigin hallinle dalga gecersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?