Öğretmenler yatıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba herkese,
Başlığım abest gelmiş olabilir ama bugünlerde sürekli bu lafı duyar oldum,aşırı gerilip üzülüyorum...
Öğretmenim ve bu hastalık sürecinde evdeyim..
Köyde öğretmenim ve branşım okul öncesi yani öğrencilerim öyle teknolojiden anlayacak yaşta değiller anlasalar da ilgili aileleri yok.(Hepsinin numarası bende, benim de onlar da var ama ne aradığımda açan ne de dönüş yapan oldu,1 2 tanesi hariç) Bunu dememin nedeni şu ki evde de olsak bi çabamız var (en azından benim gibilerinin-köy okulunda öğretmenlik yapan-vardır) ama ailenin ilgisinin olduğu yere kadar tüm çabamız.

Sorun şu akraba eş dost (adı dost) kimle görüşsem konu biz öğretmenlerin evde olmasına bu süreçte aldığımız onlara göre “haksız kazanca” (evde olmayı biz tercih etmedik keşke hastalık olmasa da okullarımızda öğrencilerimizle olsaydık) geliyor.İster istemez geriliyorum ve savunmaya geçiyorum.
Ben çok zor süreçlerden geçip öğretmen oldum (evlendikten sonra okudum atandım vs) şuanda da köyde öğretmenim,günlük 4 saat yol gidip geliyorum,üstüne üstlük ikiz bebeklerimi ilk andan itibaren bırakmak zorunda kaldım (3.yılım) birgün olsun bunları konuşmayan insanlar bugün evde olmamı ve aldığım maaşı konuşuyor.
Cevap veriyorum asla altta kalmıyorum bu defa da adım fenaya çıkıyor onlar şaka yapmış oluyor 🤷🏻‍♀️
Midem bulanıyor bu türlerden nasıl başederim bilmem ama dertleşmek istedim :KK43:

Bende öğretmenim. Ama şimdi kabul edelim Allah var guzel tatil oluyor 😂 Niye buna takılıp caninizi sıkıyorsunuz ki? Size bir şey söyleyenlere " Aynen ya çok güzel dinleniyorum, iyi ki bu mesleği seçmişim." Deyip geçin

Size laf söyleyenlere öğretmen ol desen koşa koşa gelirler emin olun. Ben de memurum duruma gore haftada 3 gün, 2 gün ya da 1 gün çalışıyoruz. Ama bunu biz istemedik ve aslında hiçbirimiz bu durumdan memnun değiliz. Herkes hastalık bitsin normale dönelim derdinde.

Merhaba herkese,
Başlığım abest gelmiş olabilir ama bugünlerde sürekli bu lafı duyar oldum,aşırı gerilip üzülüyorum...
Köyde öğretmenim ve branşım okul öncesi yani öğrencilerim öyle teknolojiden anlayacak yaşta değiller anlasalar da ilgili aileleri yok.(Hepsinin numarası bende, benim de onlar da var ama ne aradığımda açan ne de dönüş yapan oldu,1 2 tanesi hariç) Bunu dememin nedeni şu ki evde de olsak bi çabamız var (en azından benim gibilerinin-köy okulunda öğretmenlik yapan-vardır) ama ailenin ilgisinin olduğu yere kadar tüm çabamız.

Sorun şu akraba eş dost (adı dost) kimle görüşsem konu biz öğretmenlerin evde olmasına bu süreçte aldığımız onlara göre “haksız kazanca” (evde olmayı biz tercih etmedik keşke hastalık olmasa da okullarımızda öğrencilerimizle olsaydık) geliyor.İster istemez geriliyorum ve savunmaya geçiyorum.
Ben çok zor süreçlerden geçip öğretmen oldum (evlendikten sonra okudum atandım vs) şuanda da köyde öğretmenim,günlük 4 saat yol gidip geliyorum,üstüne üstlük ikiz bebeklerimi ilk andan itibaren bırakmak zorunda kaldım (3.yılım) birgün olsun bunları konuşmayan insanlar bugün evde olmamı ve aldığım maaşı konuşuyor.
Cevap veriyorum asla altta kalmıyorum bu defa da adım fenaya çıkıyor onlar şaka yapmış oluyor 🤷🏻‍♀️
Midem bulanıyor bu türlerden nasıl başederim bilmem ama dertleşmek istedim :KK43:
Boşver sen atanmışsın kazanıyorsun.Devlet calis dese zaten çalışacaksın kimeneee.Bende cocuk gelisimciyim lisans tamamlama verilmedi geçen yilda kaçırdım umarim atanir senin gibi böyle şeylere dertlenirim🙄😅

Kıskaniyorlar.Keşke Allah beni sevdiği kadar sizi de sevseydi diyebilirsiniz onlara.Çok şanslisiniz çok hele bu dönemde.Sağlik sektöründeyim beraber çaliştiğim arkadaşimdan nobette korkuyorum hastalik bulaşacak diye.Amirler sözde tedbir aliyor bunun için ama ben 2 günde bir nöbetteyim.Buna hangi bağişiklik sistemi dayanır...

Merhaba herkese,

Milletin ağzı torba değilki buzesiniz kiskandiklari insanları eleştirir olmuşlar,sanki keyfi kalıyorsunuz evde aldırmayın verin cevaplarını gram canınız sıkılmasın.hakkiniz o para sizin

Sen kendince haklı olabilirsin..herkes kendince haklı..benim eşimde polis ve hiç durmadan göreve gitti..e ne oldu gittiği bir görevden virüsü kapti..şu an on bir gün olcak ben eşim ve iki kızım koronayla mücadele ediyoruz..eşim sağlığından olmasının yanı sıra o kadar yoğun çalışmaya ek ücret asla hiç bir polise verilmedi..koronali KYK yurtlarının önünde bekleyenlere bile..buna ek olarak şu an evde bir hafta daha evde kalacak ve bu evde kaldığı süre boyunca maaşlarına yatan terör parası vardı o kesintiye uğrayacak çalışmadığı için..belki de insanların zoruna giden budur.. çalıştığı halde hiç bir ücret alamayıp,evde oturunca bile yapmadığı ek dersin ücretini alanları kıskanıyorlardir haklı olarak 😉
Şimdi benim eşim polis olduğu için ben onların mağduriyetini konusurum..ama kargocular market çalışanları postacılar belediye çalışanları bunlarda bu süreçte çok yorulan ama hakkını alamayanlar dan..

Sen kendince haklı olabilirsin..herkes kendince haklı..benim eşimde polis ve hiç durmadan göreve gitti..e ne oldu gittiği bir görevden virüsü kapti..şu an on bir gün olcak ben eşim ve iki kızım koronayla mücadele ediyoruz..eşim sağlığından olmasının yanı sıra o kadar yoğun çalışmaya ek ücret asla hiç bir polise verilmedi..koronali KYK yurtlarının önünde bekleyenlere bile..buna ek olarak şu an evde bir hafta daha evde kalacak ve bu evde kaldığı süre boyunca maaşlarına yatan terör parası vardı o kesintiye uğrayacak çalışmadığı için..belki de insanların zoruna giden budur.. çalıştığı halde hiç bir ücret alamayıp,evde oturunca bile yapmadığı ek dersin ücretini alanları kıskanıyorlardir haklı olarak 😉
Şimdi benim eşim polis olduğu için ben onların mağduriyetini konusurum..ama kargocular market çalışanları postacılar belediye çalışanları bunlarda bu süreçte çok yorulan ama hakkını alamayanlar dan..
Ama o polislerin ya da diğer çalışanların sorunu. Ne yani öğretmenlerin maaşını kesseler eşinizin çalışma şartları mi düzelecek? Bizim ülkede kimse kendi şartlarını düzeltmeye çalışmıyor, herkesin gözü diğerinin kazandıklarında.
Öğretmenlerin maaşı düşse ya da boşokula gitseler herkes mutlu olacak.

Ama o polislerin ya da diğer çalışanların sorunu. Ne yani öğretmenlerin maaşını kesseler eşinizin çalışma şartları mi düzelecek? Bizim ülkede kimse kendi şartlarını düzeltmeye çalışmıyor, herkesin gözü diğerinin kazandıklarında.
Öğretmenlerin maaşı düşse ya da boşokula gitseler herkes mutlu olacak.
Asgari ücret alsak davul zurna çaldıracak insanlar tanıyorum. Maalesef dediğiniz gibi herkesin gözü birbirinin kazandığında. Yoksa ne usulsüz yollarla ne paralar kazanlar var. Öğretmen kadar gündem olmadılar.

Çok doğru diyorsunuz.
Şu süreçte devlet memurlarının geneli evde zaten her zamanki gibi yine tek göze batan öğretmenler.
Öncesinde de adli tatil ve milletvekillerinin tatili batmaz bizimki batardı.
Ve bizim yaz tatilimiz iki ay 🤗
2 ayı salladım tabi ama bence 5 ay da yapsalar problem yok. İki çocukla 3 aydır eve tıkıldık, şuan 3-5 sene sırra kadem basıp, kafa dinleyesim var. =)) O yüzden fazla konuşmasın bence o öğretmenler yattıkları yerden para kazanıyor diyenler. Sanki kendileri hayatlarının 7 gün 24 saatinde dünyayı kurtarıyorlar.

Ne kafana takıyorsun ya it ürür kervan yürür... salgın sürecinde birçok meslek esnek çalışıyor zaten. Ablam adliyede memur, bir hafta gidiyor bir hafta gitmiyor gittiği zaman da sadece oturup geliyor.öğretmenler de bu süreçte canlı ders yapıyor eba'dan ödevlendirme yapıyor yani çoğunluk elinden geleni yapıyor sen boş yere geriliyorsun. Mesleğinde gözü olan eğitim fakültesi okusun kpss'ye girsin atansın gelsin

Asgari ücret alsak davul zurna çaldıracak insanlar tanıyorum. Maalesef dediğiniz gibi herkesin gözü birbirinin kazandığında. Yoksa ne usulsüz yollarla ne paralar kazanlar var. Öğretmen kadar gündem olmadılar.
Valla 2 cocuk annesiyim, okula gidince o karmaşa, ses, gürültü Allah sabır versin. Hiç kolay meslek değil.

Bunları kafaya taktığınıza göre meslekte yeni olmalısınız 😊
Sefam olsun deyip geçeceksiniz, savunmaya geçerseniz bir daha önünü alamazsınız.
Ayrıca gerçekten, okul var da biz mi gitmiyoruz? Ya da herkes harıl harıl çalışıyor da bir biz mi evdeyiz? Günlük online dersler, bunların hazırlıkları. Evde bir saat ders anlatmak yerine okulda 5 saat derse girmeyi tercih ederim şahsen, bu şekilde çok daha zor ve anlamsız çünkü.

Bunun sebebi öğretmenler değil. Ekders işi de öyle değil ayrıca. Tam ekders alınmıyor. Ekdersin üçte birini alıyoruz şu an. Sebebi de online eğitim yapmamız. Ve maaşımızın zaten düşük olması. Net maaşımız polisten, mühendisten düşük. Borcu kredisi olan öğretmenler kışın çok çalışıp ekdersle ödüyor. 4800 ner maaşımız, ekdersle de ortalama 2000-3000 ek alan öğretmen şu an 1000 tl ekders alıyor. Sanki tüm ekdersler alıyormuşuz gibi bir algı yaratıldı ama öyle bir şey yok. Uzmanlığı olup düz memur maaşı alan sadece öğretmenler var. Bunu dile getiren kendini polisle mühendisle kıyaslayan neden düşük alıyoruz diyen öğretmen yok. Ama bizim maaşımız herkesin dilinde. Ayıptır

Hiçte öyle yattıklarını düşünmüyorum ben. Bizde okul öncesi grubundanız daha yeni sustu telefonum o da tatil diye açıklama yapıldığı için.

Ögretmenimiz okulda yaptıkları egitim kitaplarını gecen gün eve gönderdi bu zamana kadar gerek ebadan gerek watsaptan her gün bir etkinlik ayarladı hiç boş günümüz kalmadı sag olsunlar💕

Valla yatsınlar hakediyorlar.
Geleceğimiz öğretmenlere emanet. Kaç çocuk yetiştiriyorlar, kaç çocuğa bakıyorlar.
Çoğu değil tüm öğretmenler kolay yerden gelmiyor. Kuzenlerimden biliyorum. Üniversite hadi kolay desek kazanması sonrası var. Kpss denen zor bir sınav. Onda iyi puan alacakta ki alan sınavları zor kura ile atama beklemesi var. Kuzenlerim en sonunda devlet nereye atıyorsa oraya gideceğim şıkkını işaretlemişlerdi ve sonuç Hakkari. Ki o zamanlar çok kötüydü şu anı bilmiyorum ama oraya jandarma eşliğinde gidiyorlardı. Canları tehlikede gittiler. Görevlerini yaptılar.
Meslek grubu olarak sağlık çalışanları, güvenliğimizi sağlayanlar asker polis vs ve eğitimciler en yüksek ücreti almalılar...
Hiç insanların dediklerini duymayın tıklayın kulaklarınızı... Ben de memurum. Hala aynı algı var oturduğun yerden alıyorsun bla bla bla boşverin onları

Görümcem diş hekimi ayda bir kere hastaneye gidiyor.
Benim iki katım maaş alıyor.
Üstüne evde yatarken velisi, öğrencisi, ödevi iletişimi yok.
Kimse onu konuşmaz ama öğretmenler dillerde.
Bu hep böyleydi.
Tatilimiz bundan önce de göze batardı.
Ben hiç takmıyorum artık.
Vicdanım o kadar rahat ki..
Elimden geleninin en iyisini yapmaya çalışıyorum bu süreçte.
Okul zamanı bir mesai vaktim vardı akşam 22:00 gelen aramalar oluyor.
Okula gitmiyoruz diye keyifteyiz sananlar daha çok yorulduğumuzdan habersiz..
Velisi benim çeyreğim gayret etmiyor. Peşlerinden zorla koşuyoruz.
Eğitimi falan da umurlarında değil biliyorum, çocuklar okula gidemedi de
günlerinden, keyiflerinden geri kaldılar, nefes alamadılar sıkıntı o.
Çatır çatır doğururken okula güveniyorlar heralde bu tipler.
Ben bozuyorum valla böyle konuşanları.
Bozulmak istemeyen kapasın çenesini.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X